Jump to content

CarlHenrik

Aktiv medlem
 • Posts

  118
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

CarlHenrik last won the day on December 4 2020

CarlHenrik had the most liked content!

About CarlHenrik

 • Birthday 07/29/1987

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Fjellturer, skogsturer og packraft, Rugby, Liverpool og Real Madrid
 • Location
  Skedsmo

Recent Profile Visitors

4,122 profile views

CarlHenrik's Achievements

 1. Takk for svar. Turen blir nok i siste halvdel av Juli. Etter at jeg postet første innlegg, og leste innspillene så har jeg brukt litt tid på YouTube. Jeg lekte litt med tanken på å ta med meg en packraft på turen, men den ble fort skrinlagt. Ser absolutt fordelen med telt kontra tarp, nå gjelder det bare å finn et egnet lett telt til en slik tur. Igjen takk for innspill, setter pris på alle som kommer.
 2. Hei Er en planlegger av natur (samboer er lærer), så titter allerede på et sommerprosjekt. Jeg er privilegert nok til å tilbringer noen uker hvert år i Hardanger. Derfor vurderer jeg (med tillatelse) å starte sommerferien min med å gå fra Dyranut til Tyssedal eller Odda. Derfor er det naturlig å høre om noen kloke hoder her inne kan dele erfaring fra tilsvarende tur(er) i området. Her er alle innspill velkomne, alt fra transport til (med sekk), til den faktiske ruta, samt tips og triks. Jeg lurer på hva dere har brukt av telt/tarp, poser, mat, hvordan er fiske, kan man forflytte seg via vassdrag. Egentlig alt.
 3. Da er vi 2 👍 Fant denne nede på siden til Kipara.no
 4. Ser ut til å være akkurat samme modellen. LM har et samarbeid med Kipara (men bruker sitt eget navn). Så Kvenna er et godt kjøp 👍 Har selv Kipara, meget fornøyd, super kvalitet.
 5. Slenger meg på denne tråden nå på tampen av året. Jeg og en kompis (av og til flere) har en tradisjon med å padle fra Rotnes til Hellerudsletta på før sommerferien, og i slutten av august padlet vi fra Frogner bru til fiskehytta ved Vigernesjordet. Dette har vi gjort med Partyflåte, packraft og oppblåsbar kano. Slenger med noen betraktninger, uten å prøve å gjenta for mye. Nitelva: Rolig elv som slynger seg gjennom jordbruksområder og spredt bebyggelse parallelt med riksveien. Her er det som skrevet noen trær som ligger på tvers som gjør at det må bæres. I våres så klarte vi å sno oss under pga litt lav vannstand. koselig elv å padle, her har vi ofte møtt andre på elva. Det er noen små stryk før man kommer til Li, men dette er bare kos og glede. Fra Li til Hellerudsletta endrer elva seg litt, den blir litt mørkere og får en litt mer markant lukt. Her er det heller ikke så mye bebyggelse. Her har jeg ofte sett dyreliv i form av rovfugl og hjortevilt. Her blir elva tidvis grunn, så det er greit å vurdere litt vannstanden. I øvre del av elva er det noen banker det er mulig å ta seg pauser på. Det er også flere steder det er mulig å komme seg opp på land. Leira: Vi gikk ned ved grendehuset på Frogner. Her kan det for være litt gjørmete avhengig av hvor fuktig det har vært dagen før. Her følger du bare røret i elva nedover, og man får for "villmarksfølelse" så fort boligfeltet er passert. Det går ikke lang tid før man får klare og tydelige indikasjoner på hvem som bor her når man titter langs elvebredden. Vi var så heldige at vi så 6 bever på turen vår, den nærmeste svømte toppen 10m fra oss før han dykka. Strekket mellom Frogner og Leirsund er ganske rett, det går føles at det går raskt der man flyter under togbroen og langs breddene. Etter Leirsund blir det mer slynger. Her får man fort en jungelfølelse med tett vegetasjon og mye fugleliv. For året 2022 så er planen å få flere turer ned disse elevene, gjerne med start lengre nord i elva.
 6. Hei Følger opp denne tråden. Jeg håper du har fått testet jakken nå og kan gi en kort oppsummering hvordan den har vært i bruk, og om den har samsvart til dine forventninger? /Carl
 7. Kipara er topp. God erfaring med Alpackaraft også. Men prismessig får du "mest for pengene" med Kipara.
 8. Enig, i dagens marked, spesielt etter at XXL ødela markedet så blir det å prute litt det samme som å spørre de i butikken om du kan få penger. Jeg syns forøvrig at det er viktig å skille mellom de større kjedene og enkeltstående butikker.
 9. Husk at man også må ha sol.. Ingen garanti her til lands
 10. Jeg hadde holdt meg til opprinnelig plan, og laget en campe i en helling ved skoggrensa som ga godt utsyn. Man kan trives god med tarp, skinn, spade og bål 😃
 11. Du kan også tips NJFF, de er sikkert interessert i slike historier. Kudos for å holde roen, jeg hadde nok bedt han henvende seg et sted som var litt varmere enn det aktuelle tjernet.
 12. Det er bare å takke villmarksgudene for papp og plastflasker når det kommer til flytende tilbehør 😁
 13. Syns du ikke det er litt guffent av deg å gjøre oss andre oppmerksomme på det?😅 Noen har vært lykkelig naive 🤣
 14. Selv har "abonnerer" jeg på: De norske. Turpodden (med Naturveilederen (instagram)) Jakt- og fiskepodden (njff og statskog) Utestemmer (DNT) Naturligvis (Nina) Uteliv (Randulf Valle) Tur & Tøys (Gamme/Ebbesen) Villmarksliv Langt, lengre litt til. Utenlandske. America's national parks - mye fin historie Friluftspodden - Svensk Trust the trail - Amerikansk The first 40 miles - Amerikansk
 15. Kunne ikke sagt det bedre selv, samtidig som @whistlerhar et skuddsikkert argument når det kommer til tilgjengeligheten 😃
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy