CarlHenrik

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  72
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om CarlHenrik

 • Bursdag 29. juli 1987

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Nittedal
 • Interests
  Fjellturer og skogsturer, Rugby League, Liverpool og Real Madrid
 1. SPOT abonnement igjen

  3.2.2 Renewal of Annual Prepaid Plans. At the end of the Initial Plan Term, the Annual Prepaid Plan will automatically renew for additional one year terms (each a “Renewal Annual Prepaid Plan Term” and together with a “Renewal Monthly Prepaid Plan Term”, a “Renewal Term”) at rates and charges that may be higher than the rates and charges during your Initial Plan Term or the prior Renewal Annual Prepaid Plan Term, provided SPOT has given you 30 days’ notice of the increased rates and charges and you have not exercised your right to terminate the Service Plan at the end of the Initial Plan Term or any Renewal Annual Prepaid Plan Term under Section 3.4. Charges for any Renewal Annual Prepaid Plan Term will be billed and paid yearly in advance.
 2. En uke i fjellet i sommer

  Jotunheimen eller Rondane er jo gode utgangspunkt. Her er du heller ikke avhengig av bil for å komme frem. Dovre er jo også et alternativ.
 3. Dagstur sekk

  Selv har jeg (som utstyrsfreak) to sekker jeg bytter på. Fjellräven Kaipak (28L) og Haglöfs Roc (35L). Hvilken av de jeg bruker avhenger av hva slags tur jeg begir meg ut på. Uansett så mener jeg (som mange andre) at det er lurt å legge noen ekstra riksdaler i en sekk du kjenner sitter som et skudd, enn å gå for det litt rimligere alternativet som går utover komfort.
 4. Topp- og telttur på Beitostølen

  Både Bitihorn og Mugnetind er to overkommelige dagsturer (bomvei inn til Mugnetind), flott og tilnærmet lik utsikt fra begge topper. Man kan jo selvfølgelig kombinere topptur og vandring. Det er fint å følge Bygdin frem til Eidsbugarden og over til Gjende. Her er det masse muligheter for vandring med topptur. Legg merke til at i gitt tidsperiode er det både Vinjerock (Eidsbugarden) og Trollrock (Beitostølen), så det kan være litt folksomt i fjellet. Alternativt kan dere ta bussen over Valdresflye til Gjendesheim og gå: Gjendesheim - Glitreheim - Spiterstulen - Gjendebu og avslutte med båten tilbake til Gjendesheim.
 5. Snøforhold i Jotunheimen

  Et lite tips hvis du har har instagram er å Hashtagge stedene du er nysgjerrig på f.eks #jotunheimen
 6. Nordmarka - is og snøforhold

  Hvis dere har instagram så er #(ØnsketSted) ofte en fin måte å få oppdateringer på ønsket tur-destinasjon.
 7. Ukestur ved Gjendesheim

  Det gå jo an å ha Bygdin som utgangspunkt å gå derfra eller ta båten til Eidsbugarden/Torfinnsbu og derfra ta deg rundt i indrefileten,
 8. Forslag til tur i Bolivia/Peru

  Lima er et godt utgangspunkt fra Europa og herfra går det masse busser i alle retninger. Hvis du velger å ta turen innom Peru er MP et must. Her kan du gå ruta fra Cusco eller deler av ruta. Når jeg var der for noen år siden så la jeg merke til at det var en del selskaper som leide ut utstyr for å gå Inka Trail. Greit å merke seg at det er høst/tidlig vinter i Sør Amerika på den tiden hvis du eventuelt vurderer å dra lenger sør. Hvis du drar sørover, så bør du besøke San Pedre de Atacama. Liten by på grensen til Bolivia. Dette er et glimrende utgangspunkt for litt utforskning i fjellet, bade i varme kilder, se saltslettene i Uyuni eller bestige en 5000m vulkan. Høydesyke løses ved å drikke coca te/tygge coca blader, få kjøpt overalt i høylandet Peru. Jeg så også at de solgte oksygen på boks om man ønsker det.
 9. Hva har du i lommelerka?

  Kan anbefale Vianvang dram til alle.. Det smaker natur
 10. Nybegynner - overnatting i skog - hva trenger vi?

  Telt kan jo også byttes mot tarp. I skogen er det man ikke like utsatt for vær som på fjellet. Se igjennom alle kloke tråder om mat og drikke, men kan anbefale å ha energibarer og en pose nøtter på lur. Det er alltid greit å ha med en liten premie til man når camp (les lommelerke). Brukt tid på å bli kjent med sekkene og hvordan disse pakkes best mulig for den mest behagelige opplevelsen. Ha skift i vanntette poser og pass på at beina deres har det bra gjennom turen.
 11. Tursko til vidde terreng

  Selv har jeg scarpa rebel lite gtx. Bruker alltid sko med god støtte når jeg er i fjellet, bena har fått mye juling gjennom årene og trenger litt ekstra. Fra før har jeg hatt Aku som jeg også har vært strålende fornøyd med. Tipset er godt støtte når du beveger deg utenom sti.
 12. Aurlandsdalen midtvinters?

  Nå har jeg bare gått den sommerstid, men det ville jeg tro kanskje blir en litt vel spennende tur enkelte steder.. Kanskje sjekke med lokale turlaget eller kontakte Østerbø fjellstue å spørre om de har noen tips/erfaring.
 13. 2017 - hva skal du ?

  Flere turer ute. Utforske nye ukjente områder, men også ta vare på de "gamle". Tvinge med meg samboer og venner i større grad enn det jeg gjør nå.
 14. Kanskje ikke ny lærdom, men må være flinkere på det. På vei hjem fra tur eller på vei gjennom turområder, plukk med haikere. Turen blir som regel mer underholdende, man kan lære noe nytt og få vennskap. Haikere med tursekker er som regel meget hyggelige og likesinnede folk.
 15. Bra sekk, har den selv.. Meget fornøyd =)