Gå til innhold
  • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Skrevet

Har noen en ferdig matliste for en 14 dagers tur ?

Jeg har laget en liste der jeg har 

Havregrøt med sukker/kanel til frokost.

x1 Real Turmat til lunsj.

Potetmos og selvfanget fisk til middag (100 gram spekemat hvis jeg ikke får fisk)

I tillegg til dette har jeg noen pakker rosiner og litt små snacks.

Salt, pepper, gastromat og smør også.

Er det noen som har tips for å videre utvide og/eller bytte ut noe på matlisten ?

Annonse
Skrevet

Mat er veldig individuelt, så det beste er å bare teste og bygge seg erfaring derfra. Jeg liker variasjon og menyen din hadde kjedet meg, selv om den dekker behovene man har underveis på tur. 

Sommerstid synes jeg ikke grøt er noe særlig godt hvis man våkner i et varmt telt som steker i sola. Noen frokostalternativ kan være: Frokostblanding med tørrmelk; smøre seg lefser med potetlomper, smør, kanel og sukker; eller såklart brødmat til de første dagene, og knekkebrød for senere dager, med forskjellig pålegg (squeezysyltetøy, spekepølse og tubeost pleier å holde seg godt). Pannekaker er alltid stas om man har god tid. Greit med en ekstra plastflaske så blander du bare pulveret i sånn ferdigrøre med vann og rister. Funker jo til middag også.

Noen lunsjer som kan spises uten å må varme vann kan være godt. Hvis det er ruskete vær og du helst vil komme frem er litt spekemat og noe kjeks og sjokolade grei lunsj. En ferdig påsmurt lefse, noe tørket frukt og nøtter er andre alternativ.

14 dager med potetmos er kjedelig. Noen poser hurtigris er jo grei variasjon. Ellers er det godt med noen Toro-gryter. Du kan bare blande potetmosen rett oppi de, f.eks. jegergryte. Jeg lager av og til tomatbasert gryterett med fisk også. Koker fiskestykkene, tar de ut, og så har jeg en pose Toro mexicansk tomatsuppe oppi suppekrafta og koker den. Imens rensker jeg fiskestykkene og tilslutt hiver jeg de store bitene med ferdig renset fisk oppi gryta. Det blir litt bacalao-aktig og er en fin variasjon til de vanlige fiskemiddagene.

Litt utvalg i krydder kan heve smaksopplevelsen på mye, og veier lite. Jeg har som regel med salt, pepper, kanel, røkt paprika, cayennepepper, chilifrø, urteblanding (herbes de Provence) og tørkede einebær. Hvis du gidder å tørke grønnsaker kan du berike mange måltider!

Og til slutt så har jeg alltid med litt utvalg i varm drikke: kaffe, te, solbærtoddy, kakao og noen poser rett-i-koppen-supper.

  • Liker 2
Skrevet

- Pannebrød (en porsjon per brødpose. Tilsett en skvett vann, kna i posen, riv av et hjørne, press ut i stekepannen).

- Frokostblandinger med nøtter, rosiner og nido tørrmelk. (En porsjon per pose. Tilsett vann og rist/rør).

- Pizza. (4pakning med små pizzabunner passer perfekt i stekepanne med lokk). Legg på ost, spekeskinke, salami, ketchup, pesto, eller hva du har med).

- Tortellini (tørket utgave). Pestoen passer fint til dette, og til pizzaen, eller som pålegg på pannebrødet.

- Salt, pepper, sitronpepper, piffi og sukker/kanel.

- Babygrøt. Kan også blandes med havregrøten.

- Vestlandslefse (blåtlegges med plastfolie).

- Tørket mango, ananas, nøtter.

 

  • Liker 2
Skrevet
4 hours ago, foroll said:

Mat er veldig individuelt, så det beste er å bare teste og bygge seg erfaring derfra. Jeg liker variasjon og menyen din hadde kjedet meg, selv om den dekker behovene man har underveis på tur. 

Sommerstid synes jeg ikke grøt er noe særlig godt hvis man våkner i et varmt telt som steker i sola. Noen frokostalternativ kan være: Frokostblanding med tørrmelk; smøre seg lefser med potetlomper, smør, kanel og sukker; eller såklart brødmat til de første dagene, og knekkebrød for senere dager, med forskjellig pålegg (squeezysyltetøy, spekepølse og tubeost pleier å holde seg godt). Pannekaker er alltid stas om man har god tid. Greit med en ekstra plastflaske så blander du bare pulveret i sånn ferdigrøre med vann og rister. Funker jo til middag også.

Noen lunsjer som kan spises uten å må varme vann kan være godt. Hvis det er ruskete vær og du helst vil komme frem er litt spekemat og noe kjeks og sjokolade grei lunsj. En ferdig påsmurt lefse, noe tørket frukt og nøtter er andre alternativ.

14 dager med potetmos er kjedelig. Noen poser hurtigris er jo grei variasjon. Ellers er det godt med noen Toro-gryter. Du kan bare blande potetmosen rett oppi de, f.eks. jegergryte. Jeg lager av og til tomatbasert gryterett med fisk også. Koker fiskestykkene, tar de ut, og så har jeg en pose Toro mexicansk tomatsuppe oppi suppekrafta og koker den. Imens rensker jeg fiskestykkene og tilslutt hiver jeg de store bitene med ferdig renset fisk oppi gryta. Det blir litt bacalao-aktig og er en fin variasjon til de vanlige fiskemiddagene.

Litt utvalg i krydder kan heve smaksopplevelsen på mye, og veier lite. Jeg har som regel med salt, pepper, kanel, røkt paprika, cayennepepper, chilifrø, urteblanding (herbes de Provence) og tørkede einebær. Hvis du gidder å tørke grønnsaker kan du berike mange måltider!

Og til slutt så har jeg alltid med litt utvalg i varm drikke: kaffe, te, solbærtoddy, kakao og noen poser rett-i-koppen-supper.

Takk for et utfyllende svar. Tenker nok å mixe opp litt så jeg får litt variasjon.. Men potetmosen følger alltid med hah 😂

Skrevet
3 hours ago, Marius Engelsen said:

- Pannebrød (en porsjon per brødpose. Tilsett en skvett vann, kna i posen, riv av et hjørne, press ut i stekepannen).

- Frokostblandinger med nøtter, rosiner og nido tørrmelk. (En porsjon per pose. Tilsett vann og rist/rør).

- Pizza. (4pakning med små pizzabunner passer perfekt i stekepanne med lokk). Legg på ost, spekeskinke, salami, ketchup, pesto, eller hva du har med).

- Tortellini (tørket utgave). Pestoen passer fint til dette, og til pizzaen, eller som pålegg på pannebrødet.

- Salt, pepper, sitronpepper, piffi og sukker/kanel.

- Babygrøt. Kan også blandes med havregrøten.

- Vestlandslefse (blåtlegges med plastfolie).

- Tørket mango, ananas, nøtter.

 

Absolutt mye bra tips. Tørket frukt er noe jeg skal notere ! Takk🫡

Skrevet

Som alternativ til potetmos og hurtigris bruker jeg snarkokt couscous. Den typen som bare skal stå og trekke i kokende vann, ikke kokes. Jeg blander 1 dl couscous med 1/2 ts buljong og en god dæsj urtekrydder i en liten frysepose, så er det bare å helle alt det oppi en liten kopp med kokt vann og vente 5 minutter.

Alt etter hvor jeg er, blir "biffen" feks en boks sardiner i olje, litt spekemat, røkt kjøttpølse eller hva jeg nå har.

  • Liker 1
Skrevet
3 hours ago, Bryggekar said:

Som alternativ til potetmos og hurtigris bruker jeg snarkokt couscous. Den typen som bare skal stå og trekke i kokende vann, ikke kokes. Jeg blander 1 dl couscous med 1/2 ts buljong og en god dæsj urtekrydder i en liten frysepose, så er det bare å helle alt det oppi en liten kopp med kokt vann og vente 5 minutter.

Alt etter hvor jeg er, blir "biffen" feks en boks sardiner i olje, litt spekemat, røkt kjøttpølse eller hva jeg nå har.

God ide, couscous er digg

Skrevet
10 minutes ago, Espen Ørud said:

Jeg slår som alltid et slag for tørkede bananer som tursnacks/energipåfyll.

Sist jeg tørket så ble 30 bananer redusert til 960g ferdig tørket tursnacks: 

20240706_133550.thumb.jpg.104c601feede27

Jammen, så 3 bananer daglig på en 10 dagers tur for eksempel,  der 3 bananer veier 100 gram. 100% mye mat for vekta !

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.