Gå til innhold
  • Bli medlem

Norge på tvers - Min første tur - Sliter litt med å planlegge utstyr/mat/pakking


henrikhoe

Anbefalte innlegg

henrikhoe skrev (På 1.4.2024 den 16.02):

Hva med Ull-shorts og ulltskjorter?

...

Sekk - Osprey Aether Plus 100
...
Bamse liggeunderlag
...
Mat har jeg kontroll på tror jeg. Er det noe åpenbare mangler her?

Bruk boxer som short :-) En lett myggtett skjrote er fint alternativ til vindjakke.
Jeg ville nok ha valgt en mye mindre sekk for å bære mindre, men det er jo du som skal bære :-)
Som andre har vært inne på, ha et oppblåsbart underlag. Bamse er også tungt. Selv liker jeg et 3mm foam underlag (100gr) som fungere som sittepute sammendrettet, og antislki under det oppblåsbare.
Ta med nok fett, det mangler i frysetørret; dvs smør/olivenolje.

Edit: En vleldig nyttig øvelse er å veie allt før du avgjør hva som skal med.

God tur!

Endret av Flyalf
Veie
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Trøndelag i slutten av juni? Du kan legge igjen myggsprayen og pakke et par ekstra meter myggnetting. Knott, mygg i mange varianter og alt av klegg. Terrenget er flott og lett å gå i.

Det absolutt beste tipset i tråden kommer her: ta med et par av de feiteste ullsokkene du kan finne og putt dem på føttene om natta. Tørre, varme ullsokker på mørbanka føtter er den beste avslutning på dagen.

Teltet bør testes før du går, ja, men tenk litt på hvordan du kommer til å bruke det og hvor lenge. Her er en test: det pøser ned og blåser fra vest. Hvor lett er teltet å få opp? Er det noenlunde tørt innenfor etter oppsett? Kan du sno deg deg rundt klær, sekk og sovepose på en grei måte? Ingenting av dette er et problem i godt vær, men som i regn og blåst er godt å ha tenkt/øvd på i forkant.
I forhold til gjengs standard her på forumet, så har du et knøttlite, lavt og trangt telt. Det er riktig, så tenk heller på det som tidenes mest luksuriøse bivak. Det holder fint til turen, så lenge du ikke forventer mer enn at det gir ly og en plass å sove på natten.

Dette med forventninger vil være viktig for hvordan du opplever turen. Så langt tegner det til "lav vekt på lavt budsjett", hvilket er en krevende øvelse, men godt innenfor det mulige. Kutt på ting du "må gjøre" og dette blir bra.

 

 

Staver er fint, men mest for variasjon og balanse. De er veldig fine dersom du bærer tungt (som du bør prøve å unngå i utgangspunktet).
"20% raskere" er riktig - - - under visse forhold. Staver gir en merkbar fartsøkning med god teknikkgrusvei og brede stier. Ellers ikke i nærheten av sånne turboeffekter.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kult at du ikke er redd for å legge litt ambisiøse planer. Og bra at du planlegger god tid i forveien. 

Som andre nevner; kom deg ut å få litt erfaring med det utstyret du har, finn ut hvor "skoen" trykker mest så får du en pekepinn på hvor det gir best avkastning å investere i nytt (men gjerne brukt) utstyr.

Jeg har ikke gått denne turen, men har gått flere turer i området, og personlig ville jeg nok gått mot Blåhammeren og Storlien etter Storerikvollen. Da blir det ikke den offisielle ruta med bevis og innskriving i "hall of fame", men det er fortsatt Norge på tvers, sannsynligvis like fint og langt enklere retur til Stjørdal. Noe å vurdere iaf.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

9 hours ago, Marius Engelsen said:

20% fortere er også veldig mye. Det høres helt urealistisk ut.

Jeg skjønner selvsagt at noen foretrekker staver, men det er absolutt ingen fasit at man sparer knær (eller musklene omkring knærne) eller går fortere med staver.

 

 

 

https://www.hyperlitemountaingear.com/blogs/shakedown/how-to-use-trekking-poles-to-increase-speed-and-decrease-fatigue

Quote

Various studies have shown that using poles can reduce the impact on your knees from 25-40%. The catch is, you have to know how to use trekking poles to get those benefits.

 

Eller feks denne:

Effects of hiking downhill using trekking poles while carrying external loads

Quote

Results: A significant reduction was observed for the sagittal plane moment at each of the joints in the lower extremity with pole use. Reductions were also observed in the peak power absorption for the ankle and knee. These results held true across pack conditions, as packs only resulted in a larger power generation at the hip.

Conclusion: A reduction in the forces, moments, and power around the joint, with the use of poles, will help reduce the loading on the joints of the lower extremity.

 

Outside Magazine hadde en oppsummering:

https://www.outsideonline.com/health/training-performance/trekking-poles-research/
 

Quote

You Walk Faster and/or It Feels Easier

All six of the relevant studies in the review found that subjects tended to walk faster with poles. It’s not because you’re propelling yourself forward with arm power, though. Instead, the poles seem to enable people to adopt a more normal walking gait, with longer and quicker strides, particularly while carrying a pack or climbing a hill. That gait assistance is also why poles are helpful for people with Parkinson’s and other movement disorders.

 

 

Quote

You Take Some Load Off Your Joints and Muscles

When you’re walking downhill (and to lesser extent on level ground), poles take some of the load off your joints. That means the forces and torques on your knees and ankles are smaller, which could be particularly beneficial if you’ve got joint problems like osteoarthritis, or if you are older or overweight. Poles also help you brake when you’re descending, reducing the eccentric muscle contractions that damage your muscles and leave your legs sore the next day.

 

Det finnes også litt forskning som tilsier det motsatte, og enkelt innsigelser om at det å bruke staver hvis du ikke trenger dem kan redusere hvor godt trent du blir i musklene som tar i mot fall når du går nedover. Så hvis du er helt frisk og rask så kan det kanskje være en god ide å gå uten, eventuelt så kan det være en god ide å gå med staver hvis det er lenge siden du har vert på tur, feks i starten av sesongen. For så å droppe stavene senere i sesongen.

 

Jeg tror også at stavteknikken har veldig mye å si for hvor stor forskjell stavene utgjør, jo mer du bruker staver jo mer blir du vant til å bruke dem. Du finner teknikker som fungerer for din del både i oppover og nedoverbakker, og du lærer deg når det er bra å bruke dem og når det ikke er det.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for alle tips nok en gang. Jeg setter så utrolig pris på at en nybegynner blir tatt godt vare på her. Gleder meg veldig nå for å komme meg avgårde. Ble litt ivrig i går, og tok meg en 1 times tur og campet en natt. Natta var ikke fantastisk med tanke på comfort. Så har høynet budsjettet mitt til 10 000 kr for nye "innkjøp". Teltet var lett å sette opp, men det var litt klaustrofobisk. Og jeg tenker det kan være en utfordring hvis været blir dårlig, som det ofte blir i trøndelag.

Brasport har sånn dnb tilbud, ikke allverden med tanke på hva det koster andre plasser/hva det har kostet før, men tenker dette kan være en god investering som bruker 2000 kr av budsjettet.

gadasdadad.PNG.c6abb17a799919ac869fa3e83d6313d8.PNG

Videre vurderer jeg å bruke 2000 kr på dette, vurderer å ikke kjøpe tynn dunjakke men en god fleecejakke, og bare ha med en jakke (skalljakka). Videre så tror jeg en tynn ull lue kunne vært fint på kvelden. Mygg hatt som det også stod hjelper godt mot knott, samt tyne ull votter, sammen med vanlige votter som tåler regn (som jeg har fra før). Førstehjelpspakke har jeg ikke tenkt å bruke, men må være med.

dsadasda.PNG.b8fbd9eb8cbbe83a30d3fa15fb37f299.PNG


Da gjenstår det 6000 kr. 

Da tenkte jeg å bruke 1300 kr på dennne
https://www.stormberg.com/no/herre/jakker/skalljakker/biegga-resirkulert-skalljakke-10946690001?v=10946690001006

Da har jeg 4700 kr igjen, så vurderer jeg å bruke 4000 kr på dette teltet (med dnb rabatten denne helgen)
https://braasport.no/produkter/utstyr/turutstyr/telt-fjelltelt-turtelt/telt/mira-i-hl-enmannstelt/103954/

Da har jeg 700 kr igjen på gass, bestikk, kopp (til kaffen) og crocs. Det betyr at gåstaver må nedprioriteres hvis jeg ikke går for et rimligere telt. 

Det vil si at pakklisten begynner å se sånn her ut før jeg har regnet vekt på alt. Det er sikkert mange meninger, men er jeg mer på rett vei nå? Andre ting som jeg har glemt/ikke fått med meg. Eller omprioriteringer. Det kommer egen tråd rundt mat når det nærmer seg litt mer for å se om jeg prioriter riktig.

Klær:
x2 Ullsett i god kvalitet
x2 Ullsokker
x2 boxere - om det er nok?
x2 tur tskjorter (hvis mye sol)
x1 tur shorts (hvis mye sol)
x1 Tykke raggsokker
x1 Åsnes Fleece (NY)
x1 Stormberg Skalljakke (NY)
x1 Åsnes Ull Lue (NY)
x1 Icebreaker Ull LIners (NY)
x1 Regnbukse
x1 Fleecebukse - Usikker på om jeg trenger denne
x1 Turbukse/tights - For tørre dager
x1 Crocs (NY)
x1 Tursko/Fjellsko

Utstyr:
x1 Telt - Exped Mira I HL (NY)
x1 Exped Flexmat LW Liggeunderlag (NY)
x1 Exped Ultra 3R LW Liggeunderlag (NY)
x1 En bedre mygg/knott hatt (NY)
x1 Førstehjelp (NY)
x1 Kjøkken (men ikke hele stormkjøkkenet basert på tips her inne)
x1 Gass
x2 Lighter (i ziplock bag, backup fyrstikker)
x1 Powerbank
x1 Solkrem
x1 Hygieneartikler
x1 Lite lys i teltet
x1 Vanntette poser til sekk
x1 Osprey Aether Plus 100
x1 Solbriller

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Personlig ville jeg droppet mygghatt og heller kjøpt et hodenett som du kan bruke sammen med en caps.
En caps har de fleste fra før, hvis ikke kjøper du en enkel, syntetisk som er lett og tørker raskt. Mer fleksibelt enn en ren mygghatt som veier, koster og fyller sekken mye ifht. det snevre bruksområdet den har.

Ferdigpakket førstehjelpspakke er også litt overkill etter min oppfatning. Kjøp heller de tingene du trur du kan få bruk for og putt det i en liten vanntett pose. 

Skalljakken er sikkert bra, men du har god tid. Hvis du følger med litt kan du som regel komme over gode tilbud på superlette regnjakker i GTX Paclite eller lignende. Jeg betalte f.eks. 800,- for min siste Haglöfs LIM jakke i GTX Paclite.
Sport Outlet har Outdoor Research Helium til 1250,- Jeg har aldri prøvd den jakken, men den virker å være populær, og er veldig lett. 176g.

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gode tips takk @aico

Jeg byttet ut forøvrig Fleece Jakka med en ullgenser, da jeg fant en ekstra fleecegenser liggende. Har sett flere har nevnt at man bør ha en ullgenser ved camp.
https://www.fjellsport.no/merker/gridarmor/gridarmor-snokrystall-rn-ullgenser-men-mid-greymelange-white-505653


Forstod det som at den mygghatten ble greit komprimert, og veide bare 100g. og har ikke caps, men skal sjekke ut. God tips angående jakke.

Noen som har noen formening om teltet? Virker å gjøre det veldig godt i anmeldelser fra youtube i hvert fall.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

30 minutes ago, henrikhoe said:

Noen som har noen formening om teltet? Virker å gjøre det veldig godt i anmeldelser fra youtube i hvert fall.

Litt usikker på hva jeg skal si, utrolig tynn duk og lav vannsøyle.. Men også veldig lav vekt.

Bekymringen er hva som skjer hvis været skulle bli skikkelig dårlig, feks mye vind eller regn.

I slutten av Juni går det sikkert fint. Men hva om du skal bruke det i slutten av Juni på neste tur? Eller halvveit ut i August? Har feks sett et par videoer av folk som har vert langt inne på fjellet når det kom en uventet storm, hvor langt mer solide telt enn det du har funnet frem til som har blitt revet i fillebiter av vinden. Telt er ikke bare ly på finværsdager, men også trygghet når været plutselig slår om.

Dette er ikke ment for å avskrekke deg, for jeg tror det teltet kan være et veldig fint telt til en fottur i Juni, men tenk på August 2023 og hva slags vær vi hadde da. I en slik situasjon hadde det vert et skikkelig dårlig valg.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva med dette Exped liggeunderlaget til kr 999? 65 cm bredde:

https://www.fjellsport.no/turutstyr/soveposer/liggeunderlag/exped-versa-4r-fjell-dark-lava-lw?_gl=1*13zskeg*_up*MQ..&gclid=EAIaIQobChMIpsO85v2shQMVSGGRBR3VRAA2EAQYAiABEgLdKPD_BwE

Jeg hadde kjøpt trekkspill underlag på Sport Outlet e.l. Er ganske sikker på at du kan skaffe et slikt for en 100 lapp

Endret av Bjellesau
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som @aico sier, du har god tid. Følg med med tilbud og litt avhengig av hvor du holder til, stikk innom noen butikker og sjekk "billig"-stativene. Før det ble storindustri å selge turtøy var vi på tur i det vi hadde, og det funker fortsatt. 

Trenger du ullundertøy, liners og lignende så sjekk også ut OBS, Europris, Sparkjøp etc. Mye merinoull der, f.eks fra Janus. Ullgenser er digg og har du plass så ta den med. Bakdelen er at den pakker og veier det dobbelte av en fleecegenser. Har du ikke fleecegenser fra før, får du en fra LineOne til en snau 100-lapp.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

https://www.skittfiske.no/frisport/235697/frisport-lightdome-2-pers-superlett-3-sesong-kuppeltelt?channable=056dcc6964003233353639374e&gad_source=5&gclid=EAIaIQobChMIk5XFhISthQMVIl2RBR0SBguOEAQYAiABEgI2E_D_BwE

 

Jeg hadde dette teltet for noen år tilbake og byttet det ut med et Hilleberg telt.

Jeg likte teltet godt. Relativ lav vekt og god plass med suveren takhøyde på 110 cm.  Store mesh paneler som også kan dekkes til med stoff, og mange barduner. 

Endret av Bjellesau
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bjellesau skrev (19 minutter siden):

Hva med dette:

https://www.fjellsport.no/turutstyr/soveposer/liggeunderlag/exped-versa-4r-fjell-dark-lava-lw?_gl=1*13zskeg*_up*MQ..&gclid=EAIaIQobChMIpsO85v2shQMVSGGRBR3VRAA2EAQYAiABEgLdKPD_BwE

Jeg hadde kjøpt trekkspill underlag på Sport Outlet e.l. Er ganske sikker på at du kan skaffe et slikt for en 100 lapp

Prisen har økt til voldsomme 150kr. Men disse underlagene kan jeg gå god for, jeg har flere (ett helt, og to halve som jeg har klippet opp til sommerturer).

IMG_4943.thumb.png.6931359b956ddceebecdd7ac64bf778e.png


Så ser jeg at @henrikhoe har lagt til tynne ull-liners på listen sin. Om det er meningen å bruke de som liners, er jeg veldig fornøyd med disse fra samme butikk: 

IMG_4944.thumb.png.fc6e9052ef4490cc6b42286d752d9f85.png

Men liners i seg selv er en hanske som tåler lite, og ikke er vindtett. Den skal brukes i kombinasjon med ytterhanske. Vindtetthet og god vanntetthet som reduserer fordamping og varmetap hjelper veldig mye. Jeg ville heller satset på noe som ligner på dette:

IMG_4945.thumb.png.5cedce39dc68e5898098961d416491c4.png
 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

henrikhoe skrev (8 timer siden):

Forstod det som at den mygghatten ble greit komprimert, og veide bare 100g.

Det stemmer sikkert det, men om du ikke er ivrig laksefisker (noe du neppe er siden du ikke har en) så er mygghatt ett nisjeprodukt som de fleste veldig sjelden vil ha bruk for. Både på denne turen, og etterpå vil jeg gjette at dette er ett plagg som stort sett blir liggende i sekken/skapet og ta plass (om enn ganske lite plass). Slik mine mygghatter gjør. Selv om fokuset nå er på denne spesifikke turen, så prøv å tenke fremover, ikke svi av budsjettet ditt på noe som ikke har noe relevant bruksområde når turen er ferdig. Boden med turutstyr blir alltids full nok allikavel, hvis dette er noe du får smaken på.
En caps bruker jeg mye oftere enn mygghatt, selv her i Trøndelag har vi av og til behov for å beskytte oss mot solstråler, og etter noen døgn på telttur hjelper den til å beskytte mot / kamuflere dårlige hårdager. 

Pro-tip: mye av det som selges av mygghatter og myggnett som har for store masker til å stoppe knott. Gjør det du kan for å forsikre deg om at hatten/nettet du velger er knottsikkert. Juni er prime-time for knott i trønderske fjell, og er det noe som kan drive selv den stauteste og mentalt stabile person til absolutt vanvidd så er det horder med knott.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er enig med de som anbefaler kombinasjonen Caps og myggnett. Myggnett er såpass dritt å gå med, at jeg bruker det minst mulig.

Når det er sagt. Hvis myggnett allikevel må brukes mye, er mygghatt best.

Endret av Marius Engelsen
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hører på dere. Dropper mygglua, og skal se etter myggnett som også stopper knott. Takk for tipsene. Har bestilt ullgenser, lue og oppblåsbart liggeunderlag nå. Så skal jeg innom sport outlet ref brettbare liggeunderlag, liners og hansker. Penger spart! Bamse underlaget blir igjen hjemme fordi det veier mye og tar så plass.

Forresten så fikk jeg låne et 3 manns telt av en kompis i dag, som jeg nettopp satt opp i hagen, og tenkte å teste komforten mot det lave 1 mannsteltet jeg hadde. Så blir overnatting i hagen i natt. Utrolig deilig med stort fortelt og masse plass. Men det veier jo 3kg og da. Det er også et mulig alternativ å låne dette men så var det med plassen i sekken/vekten. 

Ha en fin helg!

IMG_9019.thumb.JPG.45a495fa4e18cf417c224740985641e4.JPG

hsfadfa.PNG

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kleslista er nøktern og grei. Fleecebukse er noe du trenger om du er innom DNT-hytter eller hvis det blir kaldt på natta. Men x2 av noe som helst på en drøy uke er ikke nødvendig.

Ikke stress med hvordan teltet "tåler dårlig vær". Ruta går i Trøndelag og det tøffeste fjellet er Sylane som du går forbi (om planen var å slå leir på ryggen der oppe i full storm... mye, mye bedre telt... eller en bedre plan). Resten er under eller litt over tregrensa. Du kan dermed dukke ned i bjørkeskog og finne bra ly for teltet. Spørsmålene som da står igjen er hvor vanntett teltet er og hvor komfortabelt du synes det er.

Førstehjelpspakker er mye det samme som et fullt stormkjøkkensett. Kommer du til å bruke alt? Kan du bruke alt?
Sett sammen en liten pose med plaster som tåler vann, litt bomull og tape. Ta eventuelt med desinfiserende og smertestillende. Da er du i mål til langt under vekten, volumet og prisen til sånne førstehjelpspakker.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

6 hours ago, Marius Engelsen said:

Exped telt er bunnsolid kvalitet. Helt på høyde med Hilleberg, Helsport og Fjellreven. Jeg har alle 4 merkene selv.

Skulle forundre meg om teltet ikke skulle være bra.

 

Har aldri sagt at det ikke er bra, det er faktisk et veldig fristende telt med den lave vekten det har, og intressant design. Kvaliteten på produktet i seg selv er sikkert også helt topp, men teltet er til de grader ultralett. 

Jeg har aldri sett et telt med så tynne teltmaterialer før, du snakker 10D ytterduk og 20D gulvduk. Det er helt ekstremt tynne materialer som du ikke finner tilsvarende til hos verken Hilleberg, Helsport eller Fjellreven. Og da er holdbarhet i feks sterk vind noe man virkelig bør tenke på. Spesielt når TS har et budsjett å forholde seg til så regner jeg med at teltet han kjøper nå kanskje vil være noe som ender opp med å brukes både vår, sommer og høst fremover.

Endret av Gabs88
Lenke til kommentar
Del på andre sider

henrikhoe skrev (På 5.4.2024 den 21.29):

Takk for alle tips nok en gang. Jeg setter så utrolig pris på at en nybegynner blir tatt godt vare på her. Gleder meg veldig nå for å komme meg avgårde. Ble litt ivrig i går, og tok meg en 1 times tur og campet en natt. Natta var ikke fantastisk med tanke på comfort. Så har høynet budsjettet mitt til 10 000 kr for nye "innkjøp". Teltet var lett å sette opp, men det var litt klaustrofobisk. Og jeg tenker det kan være en utfordring hvis været blir dårlig, som det ofte blir i trøndelag.

Brasport har sånn dnb tilbud, ikke allverden med tanke på hva det koster andre plasser/hva det har kostet før, men tenker dette kan være en god investering som bruker 2000 kr av budsjettet.

gadasdadad.PNG.c6abb17a799919ac869fa3e83d6313d8.PNG

Videre vurderer jeg å bruke 2000 kr på dette, vurderer å ikke kjøpe tynn dunjakke men en god fleecejakke, og bare ha med en jakke (skalljakka). Videre så tror jeg en tynn ull lue kunne vært fint på kvelden. Mygg hatt som det også stod hjelper godt mot knott, samt tyne ull votter, sammen med vanlige votter som tåler regn (som jeg har fra før). Førstehjelpspakke har jeg ikke tenkt å bruke, men må være med.

dsadasda.PNG.b8fbd9eb8cbbe83a30d3fa15fb37f299.PNG


Da gjenstår det 6000 kr. 

Da tenkte jeg å bruke 1300 kr på dennne
https://www.stormberg.com/no/herre/jakker/skalljakker/biegga-resirkulert-skalljakke-10946690001?v=10946690001006

Da har jeg 4700 kr igjen, så vurderer jeg å bruke 4000 kr på dette teltet (med dnb rabatten denne helgen)
https://braasport.no/produkter/utstyr/turutstyr/telt-fjelltelt-turtelt/telt/mira-i-hl-enmannstelt/103954/

Da har jeg 700 kr igjen på gass, bestikk, kopp (til kaffen) og crocs. Det betyr at gåstaver må nedprioriteres hvis jeg ikke går for et rimligere telt. 

Det vil si at pakklisten begynner å se sånn her ut før jeg har regnet vekt på alt. Det er sikkert mange meninger, men er jeg mer på rett vei nå? Andre ting som jeg har glemt/ikke fått med meg. Eller omprioriteringer. Det kommer egen tråd rundt mat når det nærmer seg litt mer for å se om jeg prioriter riktig.

Klær:
x2 Ullsett i god kvalitet
x2 Ullsokker
x2 boxere - om det er nok?
x2 tur tskjorter (hvis mye sol)
x1 tur shorts (hvis mye sol)
x1 Tykke raggsokker
x1 Åsnes Fleece (NY)
x1 Stormberg Skalljakke (NY)
x1 Åsnes Ull Lue (NY)
x1 Icebreaker Ull LIners (NY)
x1 Regnbukse
x1 Fleecebukse - Usikker på om jeg trenger denne
x1 Turbukse/tights - For tørre dager
x1 Crocs (NY)
x1 Tursko/Fjellsko

Utstyr:
x1 Telt - Exped Mira I HL (NY)
x1 Exped Flexmat LW Liggeunderlag (NY)
x1 Exped Ultra 3R LW Liggeunderlag (NY)
x1 En bedre mygg/knott hatt (NY)
x1 Førstehjelp (NY)
x1 Kjøkken (men ikke hele stormkjøkkenet basert på tips her inne)
x1 Gass
x2 Lighter (i ziplock bag, backup fyrstikker)
x1 Powerbank
x1 Solkrem
x1 Hygieneartikler
x1 Lite lys i teltet
x1 Vanntette poser til sekk
x1 Osprey Aether Plus 100
x1 Solbriller

God liste. Men du nærmer deg kanskje det punktet hvor du bør spørre "trenger jeg å bære med meg allt dette?" i stedet for "trenger jeg mer" :-) ?

Jeg ville ha fjernet allt som tas med for sikkerhets skyld, dvs crocs, førstehjelps pakke, solkrem, lys i telt, shorts, 2x t-skjorter, Icebreaker Ull LIners, fleecebukser. For mygghatt er det bedre med en lett solhatt + myggnett. Erfaringsmessig vill jeg ha sagt 2x ullskjorter fordi du kan ha på begge om det blir kaldt men bare 1x ull longs, ev. 1x brynje bukse for å ha under regnbukse. I tillegg kan du vurdere en lett syntetisk underskjorte i stedet for ull som pysjamas + for varmt vær. Tenk også på om skalljakke blir for tett og om undertøy+fleece blir for luftig når du skal gå.

P.S. Når du vurderer vekt må du også vurdere det du skal gå i, dvs klær / sko. Generellt synes jeg yttertøy ofte velges unødig tykt / tungt. Forskjellen på bukser kan fort utgjøre 1/2 kg.

Edit: For det du sparer i vekt på legge igjen kan du vudere en Inreach fo sikkerhet dersom du går solo Vekt: 114g . Ulempe: koster en del både bruk og HW, selv om du kjøperv1 brukt.

Endret av Flyalf
Inreach lagt til
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Smart at du har tatt noen små overnattinger allerede. Jeg ville tatt flere av dem. Legg opp til litt lenger gåetappe for å kjenne tyngden på sekken, og se over etter turen om du har med litt mye av noe. 2xlongs pluss fleecebukse for eksempel er mye om sommeren. Fint å ha god sikkerhetsmargin, men her er du veldig på den sikre siden. Jeg ville valgt turbukse, lett regnbukse og en longs. 
Om jeg skulle lagt til noe ville det være en liten rimelig tarp. Siden du har et lite telt er det koselig (og praktisk) å ha en duk å sitte under. Der kan man henge våte klær, for de vil være vanskelig å tørke i teltet, og man kan lage mat og fyre bål ute, selv om det regner litt. Det høyner kosen på turen. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lompa skrev (3 timer siden):

Smart at du har tatt noen små overnattinger allerede. Jeg ville tatt flere av dem. Legg opp til litt lenger gåetappe for å kjenne tyngden på sekken, og se over etter turen om du har med litt mye av noe. 2xlongs pluss fleecebukse for eksempel er mye om sommeren. Fint å ha god sikkerhetsmargin, men her er du veldig på den sikre siden. Jeg ville valgt turbukse, lett regnbukse og en longs. 
Om jeg skulle lagt til noe ville det være en liten rimelig tarp. Siden du har et lite telt er det koselig (og praktisk) å ha en duk å sitte under. Der kan man henge våte klær, for de vil være vanskelig å tørke i teltet, og man kan lage mat og fyre bål ute, selv om det regner litt. Det høyner kosen på turen. 

Godt tips om klær. Blir for mye påvirket av folk på youtube osv, og diverse pakklister, som sier omtrent at jeg må ha 3 jakker. og x antall shortser, tskjorter, og ull som mellomlag og innerst. 

Absolutt, det var planen å fylle opp sekken som når jeg skal på turi i mai/juni. 3 mans teltet jeg fikk låne var magisk, Vurderer nesten å ta med det, problemet at det er veldig stort, så hvis jeg skal ha det med, må det pakkes på utsiden av sekken, i en vanntett pose. Får ta en vurdering på de prøve turene med full sekk.

En ting jeg har funnet ut, er at jeg er veldig glad for at jeg har bestilt en oppblåsbar madrass, for å ligge rett på bakken med det bamse underlaget 2 dager denne uka gjør at jeg er litt gåen i ryggen i dag.

Ser også at det syntetiske soveposen min er gigantisk. Så hvis jeg klarer å leve litt rimelig frem mot tur vurderer jeg å gå til anskaffelse av en dun sovepose :)

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Flyalf skrev (6 timer siden):

God liste. Men du nærmer deg kanskje det punktet hvor du bør spørre "trenger jeg å bære med meg allt dette?" i stedet for "trenger jeg mer" :-) ?

Jeg ville ha fjernet allt som tas med for sikkerhets skyld, dvs crocs, førstehjelps pakke, solkrem, lys i telt, shorts, 2x t-skjorter, Icebreaker Ull LIners, fleecebukser. For mygghatt er det bedre med en lett solhatt + myggnett. Erfaringsmessig vill jeg ha sagt 2x ullskjorter fordi du kan ha på begge om det blir kaldt men bare 1x ull longs, ev. 1x brynje bukse for å ha under regnbukse. I tillegg kan du vurdere en lett syntetisk underskjorte i stedet for ull som pysjamas + for varmt vær. Tenk også på om skalljakke blir for tett og om undertøy+fleece blir for luftig når du skal gå.

P.S. Når du vurderer vekt må du også vurdere det du skal gå i, dvs klær / sko. Generellt synes jeg yttertøy ofte velges unødig tykt / tungt. Forskjellen på bukser kan fort utgjøre 1/2 kg.

Edit: For det du sparer i vekt på legge igjen kan du vudere en Inreach fo sikkerhet dersom du går solo Vekt: 114g . Ulempe: koster en del både bruk og HW, selv om du kjøperv1 brukt.

Ja, har prøvepakket litt i dag, før jeg venter på alt jeg har bestilt, og det blir i overkant. Må prøve meg litt frem med klær, men har bestemt meg for å se ann været sånn rundt kombinasjon av ull gensere vs tskjorter etc. Kan fort være 20 grader i trondheim, men kan også være 8 grader. Så istedenfor å planlegge meg i hjelp får jeg ta det litt når det nærmer seg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Hei.

Jeg har fulgt denne tråden, og for en tur! Det blir veldig bra.

Men jeg må si at min erfaring er at joggesko med god såle/ eller terrengløpesko (igjen med sko såle), er mye bedre enn tunge fjellsko, etter min erfaring. Sko uten goretex kan du "gå tørre", når været tørker opp. Goretex sko tørker aldri, og du kommer til å bli våt uansett, hvis det skulle regne. Så enkle sko, som er lette, og som blir tørre av seg selv, er mye bedre. Og ta med mange flere sokker. Gjerne 5 / 6 par i ull. Da gjør det ingenting om skoene blir våte. Og et par varme sokker til å sove med. Ikke dropp campsko. Det er verdt de 200 gr de veier. Og regnjakker gjør deg våt- nesten uansett. Så en poncho er lurt. En jakke med hette som du kan feste over hodet i vinden (gjerne i bomull), varmer nok. Som sagt, regner det blir du våt uansett. Jeg elsker mygghatter. La nettingen henge bak slik at ikke myggene går i nakken din. Man legger bare ned nettingen foran hvis det blir for ille. 

Lurt at du har med et lettere telt. Og ta med litt god mat. Tørket reinkjøtt som du kan steke i panna er ikke tungt. Det må være litt god mat. Og ikke dropp solkrem:) 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.