Gå til innhold
  • Bli medlem

Flyalf

Aktiv medlem
  • Innlegg

    191
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Alt skrevet av Flyalf

  1. Estetisk er koppene fra Håvard Larsen det optimale. Ellers forstår jeg ikke helt hvorfor ha kopp som holder lengst mulig på varmen? Er det for vinterbruk? Når jeg har lagd meg kaffe eller te vil jeg at drikken skal kjøles ned til min drikketemperatur raskest mulig. Til dette er en trekopp fin. Her en kopp som blir med på de meste av turene selv om den veier hele 121gr (titankopp: 65gr, foldekopp: 24gr).
  2. Jeg synes det er sykt misforstått "miljøvern" å bære hjem biologisk nedbrytbart materiale. Dritt fra dyr = gjødsel. Det bør resirkuleres. Heldigvis går jeg ikke i områder med mye folk (1). Så driter ute i en ur el. , og brenner dopapir. Alltid med en fyrstikkeske sammen med dopapir. (1) Mye folk = dersom jeg ser andre mennesker i løpet av turen
  3. Dette er ikke ull. Og disse brynjaplaggene er etter min erfaring mye mer slitesterke enn ull.
  4. Jeg kjøpte nylig nye Brynje Super Thermo Longs With Inlay Blacks str. L (https://www.fjellsport.no/merker/brynje/brynje-super-thermo-longs-w-inlay-black) og iføkge Fjellsport skal de veie 140g. På min vekt er de 174g, og min kjempegamle brynje longs 139g. Bør jeg saksøke Brynje eller Fjellsport eller oppsøke hjelp for UL syndrom ? Det er tross allt snakk om 35g mer å bære med seg.
  5. Kjempegod video. Men spørsmålet er vel heller hvordan ville et annet stoff med samme vekt oppført seg i samme situasjon? Og er denne type telt konstruksjon velgent for ekstremt vintervær?
  6. God liste. Men du nærmer deg kanskje det punktet hvor du bør spørre "trenger jeg å bære med meg allt dette?" i stedet for "trenger jeg mer" ? Jeg ville ha fjernet allt som tas med for sikkerhets skyld, dvs crocs, førstehjelps pakke, solkrem, lys i telt, shorts, 2x t-skjorter, Icebreaker Ull LIners, fleecebukser. For mygghatt er det bedre med en lett solhatt + myggnett. Erfaringsmessig vill jeg ha sagt 2x ullskjorter fordi du kan ha på begge om det blir kaldt men bare 1x ull longs, ev. 1x brynje bukse for å ha under regnbukse. I tillegg kan du vurdere en lett syntetisk underskjorte i stedet for ull som pysjamas + for varmt vær. Tenk også på om skalljakke blir for tett og om undertøy+fleece blir for luftig når du skal gå. P.S. Når du vurderer vekt må du også vurdere det du skal gå i, dvs klær / sko. Generellt synes jeg yttertøy ofte velges unødig tykt / tungt. Forskjellen på bukser kan fort utgjøre 1/2 kg. Edit: For det du sparer i vekt på legge igjen kan du vudere en Inreach fo sikkerhet dersom du går solo Vekt: 114g . Ulempe: koster en del både bruk og HW, selv om du kjøperv1 brukt.
  7. Bruk boxer som short En lett myggtett skjrote er fint alternativ til vindjakke. Jeg ville nok ha valgt en mye mindre sekk for å bære mindre, men det er jo du som skal bære Som andre har vært inne på, ha et oppblåsbart underlag. Bamse er også tungt. Selv liker jeg et 3mm foam underlag (100gr) som fungere som sittepute sammendrettet, og antislki under det oppblåsbare. Ta med nok fett, det mangler i frysetørret; dvs smør/olivenolje. Edit: En vleldig nyttig øvelse er å veie allt før du avgjør hva som skal med. God tur!
  8. I stedet for å sette krav til utslipp (mål) som en burde gjøre, så settes det krav til metoder (midler). Når det gjelder landbaserte så sjekk empiri. Det er mer risikabelt, krever mer energi og vi har mer sjø enn land, så man må vel være "miljøverner" for å foreslå dette.
  9. Dette er den klassiske tabben fra wannabe naturvernere; foreslå midler i stedet for mål. Vi ønsker absolutt ikke oppdrett på land, det er mye mer risikabelt enn i sjø, sjekk empirien.
  10. Allt er vektløse til man veier de og skal bære de . Og denne veier hele 130 gr. Men helt klart en av de nyttigste og letteste pakkposene en kan ha
  11. Det beste alternativet som jeg har prøvd så langt: Blac Yak M Reira pants #1, 256gr. Myggtette, noe vindtett, puster ok, og tørker virkelig fort. Self ingen isolering da dette er tynt nylon storff, men bra komfort.
  12. Norge ser ut til å være godt representert i bruk av SOS. Se: https://www.garmin.com/en-US/blog/outdoor/2023-garmin-inreach-sos-year-in-review/
  13. Av de frysetørrede jeg har prøvd er Real i en sæklasse bedre enn andre både smak, pakkabilitet og funksjonalitet. Også er det norske arbeidsplasser. Jeg synes heller ikke de er dyre sammenlignet med å kjøpe råvarer og lage et måltid selv.
  14. Har benyttet et par Osprey lettevktmodeller. Veldig god funksjonalitet. Det eneste jeg har å utsette er at skylderemmene er litt smale og myke. På lengre turer er de som å gå med tau der skulderremmene tynger. Selv synes jeg ATMOS AG LT 50 er 1 kg for tung , men det er jo snakk om prioritering og om en er på lettvektkjøret eller ikke. 50 l er en grei størrelse til fjellturer dersom du har sjekket at ditt utstyr får plass. Enda en sekk, denne har blitt min favoritt: https://flyalfscreek.wordpress.com/2022/06/12/zpack-arc-haul-zip-64l-backpack-review/
  15. Man trenger færre fluer enn de ca 20 boksene jeg har :-). Som kjent står ikke trær stille, men strekker seg etter fluene, så noe svinn blir det. Slitestyke avhenger veldig av type mænstre. Forslag under er svært slitesterke. Dersom du vil forsøke å imitere det som klekker forselår jeg å starte med noen få mønstre for ørret/røye/harr. Valg er også personlige, så andre vil velge anneledes , og i det øyeblikket noen forslår noe vil andre si at noe mangler. Tørr: Stor vårflue: Streaking caddis. Også god som streamer, og som generell atraktor. Kan stripes. Liten vårflue: Rakkelhanen. Døgnflue dun (voksen insekt på vannet): The Usual # 10 - 18. https://flyalfscreek.wordpress.com/2021/02/03/24/ Mygg tørr: Griffits gnat med snøharefot i løkke i stedet for hackle. Våt: Pheasan tail nymfe: #12 - 18 Hareøre: #8-16 Etter hvert vil mange oppdage spesielle fiskesituasjoner som krever andre mønstre. For meg: Airhead tidlig på seseongen, svømmende myggpuppe, døgnis klekker og en egen boks for Bornholm, egen boks for NZ, etc.
  16. Takker. Ikke oppgitt vekt. Usikker på str. da brillene mine er ganske store. Kan jo bestille, men liker ikke å samle enda mer "billig"-greier
  17. Noen som har gode forslag til flasker eller annet som det kan lages etui for briller? Har ganske dyre solbriller med på turer og savner et superlett etui. De kjøp-etueiene jeg har sett eller hatt har vært ca 100gr for tunge. Takk på forhånd for gode ideer
  18. Ferdig fortommer er ok selv om jeg knyter mine egne :;-) . Selv lager jeg løkke i enden mot fluesnøre (for enket å bytte) og kapper av spissen og knyter på en 1,5mm ring i enden. Da kan jeg bytte spissen uten å kappe fortom stadig kortere. For mer avansert, lage egen fortom: https://flyalfscreek.wordpress.com/2021/02/23/take-me-to-your-leader-2/
  19. Fjallreven Kanken. Ingen bedre allround arbeids, reise, gå til byen, gå til butikken sekk. Slitesterk, tåler tunge løft, ikke noe unødig, dvs bare et stort hovedrom + utvendig lomme + rom i ryggen til sittepute/laptop.
  20. StS Ultra Sil Nano. Dette er den letteste og enkleste (30gr). Ikke justering eller mulighet å åpne bærereimer. Mini innvendig lomme som er pakkpose for sekk. En glidelås åpning. Erfaringer: - Rommer mer enn man tror, jeg tar den med fra camp med dunjakke, ekstra sokker, kokeutstyr, kaffe/te og et par måltider, samt småsaker. Får også plass til 7-delt fluestang + snelle. - Begrenset bærekomfort, spesiellt remmer i tynt sil-nylon uten polstring blir fort litt tau-aktige. Det hjelper med en liten formklipper sitteplate innevndig i rygg. - Bra styrke på stoff Repostet foto: Edit: Jeg liker ikke å ha fisk inni plastposer. Det er noe griseri, og ikke bra for fisken som mat. Og fisken skal jo uansett spises på turen. Så fisk bæres normal i hånden ved å tre en kvist gjennom gjellene, eller på høyfjell med en kort bit fluesnøre som ligger i fiskesakene.
  21. @Gabs88: Fra annen tråd. "Ser ut til at den mangler feste fremme? Litt søking på google viser at folk krysser fremme på denne.. Da holder den seg bedre på plass" Inegn fester på Nano, men har en mini innerlomme. "Krysser reimer" På Nonao er det ikke reguleringer / spenner på bærereimer, de er sydd fast i et stykke. Tror den du vier med bilde er annen modell.
  22. Edit: Uten lengde regulering på reimer. En fordel med en liten sitteplate inni ryggen. De mest ekstreme UL-ere drar på overnattingstur med denne
  23. Jeg har begrenset erfaring med ulike sekker, hater å skifte utstyr :-). Min Zpacks på 64l er lett-ultralett med 728gr. Av de sekkene jeg prøvd er den for *meg* den suverent mest komfortable sekken til turer < ca 15 kg med lufting i rygg og mye (dyrt) ekstrautstyr. Den er også stabil. Ulempen er at karbon spiler som er ramme ikke tåler mye. Jeg har knekt to, men klart å reparere. Du må også kjøpe korrekt rygglengde.
  24. Synes de er suverene Veier 30gr (Sea to Summit Ultra-Sil Nano daypack).
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.