Gå til innhold
Avocado

Tips til telttur-date

Anbefalte innlegg

Hei! Jeg har datet en mann i noen uker og han har vist interesse for å bli med på telttur i fjellet. Han er greit trent, men ikke noe friluftsmenneske og det blir første telttur i fjellet for hans del. 

Jeg lurer på om noen har noen gode tips for å gjøre turen best mulig sånn at han får et fint første møte med turlivet? Jeg tenker jeg må passe på å lage litt ekstra god mat og ha med noe gøy spill eller noe vi kan finne på, men kanskje noen har noen konkrete tips eller erfaringer til hva jeg bør tenke på, hva jeg bør ha med etc? Jeg tenker en natt i førsteomgang. Alle tips tas imot med takk!:) 

Hilsen nyforelska og turglad

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei! Så spennende!

Jeg tenker at det viktigste må være at alle basisbehov er dekket og at det er minst mulig irritasjonsmomenter underveis.

Med basisbehov tenker jeg på mat, hvile og varme. Ekstra god mat kan være et pluss, men jeg tenker at det å ikke bli for sulten er enda viktigere. Kanskje han kan ha en pose med nøtter eller lignende som han kan spise fra når han føler for det, eller at dere kan spisere oftere og gjerne før dere er ordentlig sulten. Når det kommer til hvile så er det jo om å gjøre å få mest mulig komfort. Hvis dere ikke skal gå så langt så gjerne ta med litt ekstra komfort-ting, som et større liggeunderlag eller en varmere sovepose. Når det kommer til soving så tror jeg også det kan være viktig å snakke sammen på forhånd og innstille han på at det kan være vanskelig å få en god natts søvn når det er første gang på overnattingstur. Da blir det bare et pluss om han faktisk får sovet en del, og han mister ikke all mestringsfølelsen. Et tips når det kommer til soveposer er at de fleste poser kan faktisk zippes sammen selv om de er forskjellige merker. Fint for kvelden, men er nok fordel å sove i hver sin pose gjennom natten da to poser som er zippet sammen blir til en gigantisk pose og kan bli litt kald.

Når det kommer til irritasjonsmomenter underveis så tenker jeg på mygg, knott, gnagsår osv. Husk å ta med myggmiddel, og evt. netting hvis det er mye knott der dere skal, evt. prøve å finne steder hvor det ikke er så mye av dette (unngå myr, finn steder med noe vind, og evt. i høyden). Gnagsår er jo også det typiske minnet folk sitter igjen med etter sin første tur, så kanskje ikke la han marsjere avgårde i helt nye fjellsko, men hør om han har noen egnede sko som han har brukt en del. Teip på helen og ellers andre standard gnagsår tips. Om det også er nytt for han å gå på do i naturen så kan en prat og innføring være nyttig.

Han skjønner nok at friluftsliv er viktig for deg og vil gjøre sitt beste. At han sitter igjen med en mestringsfølelse tror jeg er nøkkelen. Det som er fint med mestringsfølelse er at den avhenger av forventningene. Har han store forventninger til seg selv, eller han tror du har store forventninger til han så er det lett for at han ikke lever opp til de forventningene. Så god kommunikasjon er viktig, spesielt i forkant, og selvsagt underveis. Ellers er det generelle tipset å holde det enkelt. Ikke dra på en lang tur. Planlegg godt. Gå over pakkelisten en del ganger ekstra slik at dere får med dere alt dere trenger. Jeg tenker det er viktig at du lar han være med i prosessen før avreise, og at han er involvert i gjøremål underveis. Da føler han seg mindre som passasjer, og det øker mestringsfølelsen hans. Men nå er jeg sikkert over på ting du har full ro på. Jeg har troen. Lykke til!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg hadde blitt glad for en god øl(boks) gjerne med noe salt til, liten Pringles fra Europris/Normal. feks. Ekstra viktig med fint vær og varme.
God mat er allerede nevnt, støtter den, men enkel å tilberede, dere er jo på date.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.