Gå til innhold

oddeiste

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  84
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om oddeiste

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Da det ennå virker som det nesten er full vinter i fjellet i Nord troms, lurer jeg på hvilken erfaring dere har med sen smelting av vannene i Nord. Snakker da om 5-700moh. Har muligens ferie allerede fra slutten av juni, og det er litt i tvil hvor lurt det er i forhold til fisketurer. Hvor sent er det mulig å komme til et islagt vann med normal beliggenhet ifh til sola?
 2. Vet du hva pakkvolumet er på f.eks arcteryx atom?
 3. Med i sekken eller på meg har jeg alltid ei tynn ulltrøye og en tykk ulltrøye med hette/hals. Om dungenseren skulle bli våt skal jeg alltids overleve uansett, ved hjelp av jervenduken. (Har selvfølgelig vann og vindtette klær tilgjengelig også.) Jeg savner fortsatt et konkret svar på om hva som er varmest av en normalt tykk ullgenser, og en typisk supertynn dungenser eller primaloft/coreloft jakke?
 4. Kunstfiber vurderes også, men har det samme vekt/isolasjon/pakkvolum? Et kjapt søk viste i alle fall lavere pris enn dun,
 5. Hvis vi ser bort fra vekta, som på ullgenseren min er 550-600 gram, hva varmer best av f.eks Klattermusen Liv 290g og Mountain Hardware Nitrous Hooded 360g i forhold til en normalt tykk ullgenser? Har aldri prøvd slike dunplagg, men ønsker et lettere plagg med mindre pakkvolum, og vurderer å gå til innkjøp av en dungenser. Ullgenseren kan komprimeres til ca 4 liter og det er jo milevis unna dun, men det store spørsmålet er om dun(tørt) varmer like godt? Plagget blir brukt sommer som vinter under skalljakka eller regnjakka, evt dunparkasen vinterstid.
 6. Hvis jeg husker rett, så frarådes det på det sterkeste å bruke gassbrenner samt rødspritbrenner i telt, med mindre du har ekstremt god utlufting. Dette fordi kullosutvikling på disse brennerne er farlig høy, og du risikerer i verste fall å sovne inn nesten uten forvarsel. Multifuel kan du bruke inni teltet hvis du har erfaring nok med forvarming av brenneren. Vær forsiktig med å bruke kjeler med varmeveksler inni teltet, da disse bidrar til rask nedkjøling av flammen, og dermed høyt kullosutslipp. Under tarpen kan du vel brenne hva du vil Tviler på at tarpen kan ta fyr ved bruk av gassbrenner, da gnistdannelsen er minimal.
 7. Jeg bruker en 58 liters sekk for en ukestur. Da har jeg et enduks telt, exped downmat 9 lw liggeunderlag, samt klær og basismat inni sekken. Utpå sekken har jeg et skumunderlag, jervenduk(brukes som sovepose/poncho/rasteplass), fiskestenger, kopp, kniv og av og til en håv hvis jeg forventer storfisk:) Mitt største problem er å få komprimert alle ullplaggene jeg har med, vurderer dun etter hvert, i alle fall en genser. Bikkja(alaska husky) går med 6 kg kløv, hvor halvparten er hennes mat og utstyr, resten er ekstra godsaker(potet, grønnsaker, kjøtt) som jeg ellers ikke ville prioritert uten hund. Bikkja har en tendens til å legge godt på seg når hun står i hundegården, så hun har kun mat for 4 dager, resten baseres på fettet hun har på kroppen, fisk og rester etter matlaging samt en og annen lemen Kona er alltid like overrasket over hvor flott hun ser ut når vi kommer hjem igjen Underveis på turen, når maten begynner å bli spist opp, flytter jeg en del utstyr over i kløven. Synes dette oppsettet fungerer bra da sekken (Osprey Kestrel) har bunnåpning og mange innfelte lommer, som gjør det lettere å ha system på ting. Nå har jeg ikke med luksus som kaffekanne, gassbrenner, fat, osv men har kun med det jeg strengt tatt trenger, i tillegg til en liten spritbrenner og vindskjerm. Er ganske overrasket over hvor mye jeg får plass til i sekken, men den er temmelig fullstappet.
 8. Jakka er 1,5år, og meget pent brukt. Er ikke utsatt for slitasje, men det kan vel kanskje hende at den har noen ørsmåe hull siden den tar inn vann. Er av merket Scott, og kostet 2000(kjøpt på salg til 700) , så er ikke av de dyreste, men Gore tex paclite er vel det samme om det er Norrøna eller Scott og skal vel holde vann ute like godt. Tenkte å forsatt bruke den som allværsjakke, da den er lett og har gode luftemuligheter. Skal prøve å knyte endene på armene og fylle dem med vann for å se etter lekkasjer. Er jo alltids mulig og tette de.
 9. Vurderer å skifte ut regnklærne jeg bruker på tur da de veier 1,3kg totalt (kjøpt til arbeid, ikke tur). Jakka er så tung (850g) at den ikke lenger blir med på tur. Ser virkelig behovet for den da Paclitejakka bare holder en liten stund i regnvær, før bla armene er inn trukket i vann. Har vasket inn impregnering og sprayet den grundig med impregnering, men er fortsatt ikke vanntett. Er ute etter tynne regnklær som ikke skal brukes til aktivitet, de skal primært være et sikringsplagg når de andre er gjennomtrekt av vann. Jakka må ha hette. De bør ikke koste all verdens, men alle forslag er velkomne så jeg får se hva som finnes der ute.
 10. Hvordan påvirker aksjonen kastelengden? Har funnet et par Fenwick stenger, den ene er 9,4 fot og light aksjon 3-15g, den andre er 10,6 fot og medium light aksjon 5-25g. http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Stenger/Haspelstenger/Fenwick/Wild-Wings/Fenwick-Wild-Wings-9-4--3-15gr-Haspelstang---4-delt-140184-p0000071563.aspx Lurer på hvilke av stengene jeg kaster lengst med en spinner på 4 gram...?? Den siste er jo mest anvendelig da, men så spørs det jo hvordan den er å kjøre fiske med og hvordan den er å kaste små sluker med. Tenker evt å gå for ei Mitchell Avocet Gold III 2000 som snelle. http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Sneller/Haspelsneller/Mitchell/Alle/Mitchell-Avocet-Gold-III-2000-FD-TESTVINNER-129897-p0000061263.aspx Lurer på om jeg kanskje kan gå for ei mindre snelle, da jeg uansett bare skal ha maks 0,13 multi og får plass til nok snøre på ei 1000 snelle. Er det normalt å fylle ei 2000 snelle med 0,10 multi- det går vel flere hundre meter? Er sveivediameteren mye større på ei 2000 snelle? Fant også denne: http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Stenger/Haspelstenger/Edge/Dynamic/Edge-Dynamic-Light-Spin-9-6-L-3-15gr-4-delt-m-tube-133503-p0000064872.aspx Den har progressiv aksjon, noen som har erfaring med det? Er Light aksjon det samme som 3/4? Det ble mange spørsmål, men har kun erfaring fra billige sett, og ønsker den ultimate stanga på første forsøk.
 11. Det er alltids en mulighet, men har maks to stenger med, hvorav den ene plassen er reservert til fluestanga Tror ikke jeg ville blitt fornøyd med ei teleskopstang som eneste stang, men som reservestang og til å kaste dupp med er den jo selvfølgelig genial. Fant denne som virket midt i blinken: http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Fiskesett/Haspelsett/Waterspeed-G2-9-6--3-15gr-fiskesett-Tica-LY-2500FD--4-delt-stang-133706-p0000065075.aspx Noen som vet hvilken aksjon det er på den?
 12. Fluorcarbonfortom er notert og vedtatt- men man burde vel ikke ha høyere bruddstyrke på fortommen enn man har på sena, så slipper man å miste sena hvis man må slite løs sluken. Hva sier forumet lesere angående flerdelte stenger- hvor mange deler kan man ha på ei 3 meter lang stang uten at det går nevneverdig utover rekkevidde og presisjon, samt følelse med fisken?
 13. Er ute etter en stang som skal brukes til fjellfiske, bruker hovedsakelig spinnere og små sluker fra 4-12g men også av og til sluker opp til 18gram( sjelden). Stanga skal også brukes til kastedupp. Har per dags dato en 500kr 240 3-15g stang med ei alivio 1000 snelle. Synes ikke den kaster langt nok ifh til lengere stenger. Den er todelt og jeg synes lengden er for lang når den er på siden av en 60 liter sekk. Den har halv aksjon og jeg synes det fungerer greit. Kravene til stang og snelle er som følger: - snelle str 2000-2500 - lengde 270, kanskje helst 300 - Beastmaster eller lignende stenger som tåler litt ekstra - Halvaksjon - kom med innspill på gram str Vil ha ei stang som er moro å kjøre kilosfisk på, men som ikke kollapser av en 3kilos ørret. Ønsker primært å ha så tynn multi som mulig, men dette må jo harmonere med fisken og utstyret. Har 0,18 og 10kg bruddstyrke på stanga jeg har idag, men den er såpass myk at den ikke hjelper stort til når større fisk biter på. Har et ønske om å gå ned til 0,10 og 6kg bruddstyrke, og heller bruke nylon fortom. Hvis jeg går ned til 0,10 multi og velger ei litt dyrere 3 delt 270, kaster jeg vel en del lengere enn jeg gjør idag? Kom gjerne med tips hva jeg bør kjøpe, da jeg ikke vet hva jeg skal se etter på stengene på nett.. Prisen bør ligge et sted mellom 1200-2000kr for stang og snelle hvis det er mulig.
 14. Mye av grunnen til at norske nisjebedrifter går så dårlig er nettopp at vi nordmenn som tjener så godt, ikke er villig til å betale det et nyskapende og fantastisk slitesterkt produkt faktisk er verdt. 8000 kr er vel en fjerdedel av en normal månedsinntekt. I de fleste andre land er det kun en brøkdel som faktisk har råd til å kjøpe seg noe slikt, mens vi her i Norge bare må omprioritere litt for å få det til, de i oljebransjen trenger ikke å tenke seg om en gang (hvis de ikke er fullt belånt pga villa, tre biler, båt, hytte osv) At en butikk har 50% avanse på enkelte varer, spesielt i dette tilfellet hvor de har spesialisert seg på dette produktet skulle bare mangle. Hvordan skulle de ellers klare å betale høy nok lønn til at de klarer å få noen til å jobbe for seg. Jeg tror norske arbeidsplasser er avhengig av at vi også handler litt utenom XXL og lignende. Det er vel mye bedre at vi bidrar til å beholde arbeidsplasser, enn at vi betaler inn høyere avgifter som senere går til utbetalinger i Nav-systemet. Vil vi virkelig handle packraft på europris og blomster og fiskeutstyr på rema? Nå handler ikke jeg blomster, men jeg synes fortsatt det er synd at matbutikker skal konkurrere ut lokale blomsterbutikker med to-tre årsverk. Et sted må jo de til syvende og sist få noe og leve av, og vi må betale for det uansett, bare på en annen måte. Jeg har selv en normal årsinntekt, har utrolig lyst på en packraft, og synes også det er i overkant dyrt for en gummibåt, men at den er verdt hver eneste krone er jeg ikke i tvil om..! Jeg tror også at jeg en dag kommer til å kjøpe en, men må da bortprioritere en god del andre ting, og det er helt greit, da jeg ikke synes det burde være et krav om at et slikt produkt og mange andre er priset så lavt at det er allemannseie. Beklager avsporing i tråden, men jeg ble litt i overkant engasjert Edit: Ikke at jeg mener man skal være ukritisk til prising av produkter, men i dette tilfellet synes jeg at prisen gjenspeiler holdbarheten og kvaliteten på produktet.
 15. Ja, men jeg er ute etter den som heter tricolour, den er rød, gul og blå. Det kan se ut som de bare har gull/refleks, men skal ringe imorgen å sjekke.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.