Gå til innhold
  • Bli medlem

oddeiste

Aktiv medlem
  • Innlegg

    93
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

8 Neutral

Om oddeiste

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Vel, den hadde vært genial, men da sprenges budsjettet mitt 😅 Mulig jeg går for Rivercrosser i første omgang, da jeg hadde tenkt å la ungene bruke den også. Trenger i hovedsak å komme meg ut på vannet. Bruker stort sett el sykkel med bærer foran og bak så vekt og plass er ikke SÅ kritisk som når jeg må bære selv😅
  2. Er derfor jeg vil ha packraft 😅 da får man fisket over hele vannet. Jeg ser for meg at en UL stang er lettere å fiske med sittende i båt. Det står mellom Rivercrosser og nano. Hvordan er holdbarheten på den? Har du rtc eller sl? Blir den baktung, bruker du finne og får du fart nok til å dorge? Er åra slarkete i leddene i forhold til de mer solide? Forrige gang jeg var på stangjakt var jeg innom flere stenger, beast master, speed master m.m. Endte opp med at jeg kun brukte ul stanga så jeg solgte de andre. Kaster nesten like langt (kort) med denne som med den todelte 270 speedmastern, ble ikke fortrolig med den raske aksjonen. Gikk til slutt lei av å lete etter den perfekte stanga, da må man nok ha med seg 2.
  3. Jeg har blitt glad i korte lette stenger med lav kastevekt. Den jeg bruker på fjellet er 210 og har oppgitt kastevekt på 0,5-4,5 gram😅 bruker den opp til 12 g normalt, men en 18 grams sildesluk i ny og ned går greit. Så i utgangspunktet er det 3-15g jeg ser etter. Makk og dupp er noe jeg bruker lite, selv om det alltid er med. Planlegger også å kjøpe en ultralett packraft for å bruke på vannet så rekkevidde er ikke det viktigste kriteriet.
  4. Skjønner. Jeg har hatt flerdelte stenger før av sånn bob bob kvalitet, og når jeg kjøpte denne så var kriteriet jeg ga skittfiske at den skulle være komfortabel og kaste med og treffsikker og da kom valget på ei 2 delt stang. Ser nå at jeg prioriterer litt annerledes på enkelte turer, så mulig jeg leter etter ei flerdelt stang med store nok stangringer, for det er definitivt mye enklere å slippe å skjære av og knyte på hver gang. Noen forslag, rundt 1000 lappen evt mer hvis det må til for å få ei god stang? Tenker egentlig maks 240 lengde, med mindre den er svært lett.
  5. Skjønner. Er ikke noen fan av rask aksjon heller. Har hatt flere stenger, men den Illex pepper stanga er fantastisk lett å kaste med, og man kjenner hvert et napp siden den er så fintfølende. Derfor frister det lite å kjøpe en stokk og fiske med 😅, da den ender opp med å bli ubrukt. Hadde ei teleskopstang fra Europris en gang som ungene brukte, og den var faktisk god og myk, men holdt ikke lenge før et ledd låste seg fast. Skal holde utkikk etter et godt tilbud, mulig jeg prøver den Dam Shadow stanga. Litt upraktisk med 2 delt stang på sekken i skogen, især på sykkel.
  6. Foretrekker du 13 Fishing foran Shimano? Mener å huske at jeg har kjent på shimano stanga i butikk, og opplevd den som for stiv i forhold til mine preferanser..
  7. Ønsker tips til en lett, myk og god teleskopstang. Må være mulig å oppbevare sammenslått med snella på og snøre tredd igjennom ringene. Flerdelt er vel teoretisk mulig, men jeg ser for meg slitasje på tynn multi, hvis man stropper det slikt inntil sekken. Har "testet" noen stenger i butikk, men finner alltid ut at de oppfører seg som en kjepp. Jeg sammenligner da med en 2-delt 210 0,5-4,5 g Illex Pepper med helaksjon, som er stanga jeg foretrekker å bruke til fjellfiske. Skjønner jo at noe slikt er umulig å få til på ei teleskopstang, men noe i nærheten må da være mulig i 2023. Har til gode å få fisk over 2 kg, så all verdens styrke trenger den ikke.
  8. Jeg er for så vidt enig, men vil ikke dun kollapse ganske fort om man har et par dager med regn? Selv under skalljakka blir det jo fuktig og klamt. Tenkte derfor at primaloft burde være bedre i ruskevær.. Har ikke erfaring med dun sommerstid.
  9. Hva er varmest av Arcteryx atom heavyweight og Norrøna Trollveggen primaloft100? Tenker å bruke det som varmeplagg i leir. Da med en aclima warmwool under og skalljakke over. Fryser lett i nordnorske fjelltemperaturer sommerstid. Tenker å erstatte ullgenseren med dette, da jeg tenker at isolert hette samt ekstra lengde bak vil gjøre susen når det er litt vind. Om disse plaggene ikke varmer mer enn en ullgenser, så må jeg revurdere kjøpet. Kan jo bestille begge å prøve, men kanskje noen har prøvd før meg? 🙂
  10. Da det ennå virker som det nesten er full vinter i fjellet i Nord troms, lurer jeg på hvilken erfaring dere har med sen smelting av vannene i Nord. Snakker da om 5-700moh. Har muligens ferie allerede fra slutten av juni, og det er litt i tvil hvor lurt det er i forhold til fisketurer. Hvor sent er det mulig å komme til et islagt vann med normal beliggenhet ifh til sola?
  11. Vet du hva pakkvolumet er på f.eks arcteryx atom?
  12. Med i sekken eller på meg har jeg alltid ei tynn ulltrøye og en tykk ulltrøye med hette/hals. Om dungenseren skulle bli våt skal jeg alltids overleve uansett, ved hjelp av jervenduken. (Har selvfølgelig vann og vindtette klær tilgjengelig også.) Jeg savner fortsatt et konkret svar på om hva som er varmest av en normalt tykk ullgenser, og en typisk supertynn dungenser eller primaloft/coreloft jakke?
  13. Kunstfiber vurderes også, men har det samme vekt/isolasjon/pakkvolum? Et kjapt søk viste i alle fall lavere pris enn dun,
  14. Hvis vi ser bort fra vekta, som på ullgenseren min er 550-600 gram, hva varmer best av f.eks Klattermusen Liv 290g og Mountain Hardware Nitrous Hooded 360g i forhold til en normalt tykk ullgenser? Har aldri prøvd slike dunplagg, men ønsker et lettere plagg med mindre pakkvolum, og vurderer å gå til innkjøp av en dungenser. Ullgenseren kan komprimeres til ca 4 liter og det er jo milevis unna dun, men det store spørsmålet er om dun(tørt) varmer like godt? Plagget blir brukt sommer som vinter under skalljakka eller regnjakka, evt dunparkasen vinterstid.
  15. Hvis jeg husker rett, så frarådes det på det sterkeste å bruke gassbrenner samt rødspritbrenner i telt, med mindre du har ekstremt god utlufting. Dette fordi kullosutvikling på disse brennerne er farlig høy, og du risikerer i verste fall å sovne inn nesten uten forvarsel. Multifuel kan du bruke inni teltet hvis du har erfaring nok med forvarming av brenneren. Vær forsiktig med å bruke kjeler med varmeveksler inni teltet, da disse bidrar til rask nedkjøling av flammen, og dermed høyt kullosutslipp. Under tarpen kan du vel brenne hva du vil Tviler på at tarpen kan ta fyr ved bruk av gassbrenner, da gnistdannelsen er minimal.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.