Jump to content

Hyttevakt juli 2020


KamillaE

Recommended Posts

Planen var egentlig å tilbringe to uker i sommer i Steigen og Senja, men blir nødt til å velge en billigere ferie i år. Kom over hyttevakt for DNT, som blir rimelig da de dekker kost, losji, reise og betaler 100kr/dagen. Kunne godt tenke meg å tilbringe to uker i fjellet med å ta i mot folk, gå turer, lese bøker og ta pause fra byliv. Noen som har erfaring med å være hyttevakt?

Man kan ønske seg hytter, og ettersom jeg ikke har vært på noen av disse tar jeg gjerne i mot tips om hvor dere ville vært. Jeg synes det er stas med badevann, utsikt og gode turmuligheter, men er åpen for det meste. Den vandrende hyttevakta høres også spennende ut.

Hardangervidda: Hellevassbu, Kjeldebu, Helberghytta, Rembesdalseter, Torehytten, Tyssevassbu og Lågaros

Dovrefjell: Reinheim

Langsua: Storkvelvbu

Femundsmarka: Røvollen

Jotunheimen: Olavsbu 

Breheimen: Arentzbu og Fast

Skarvheimen: vandrende hyttevakt. Den vandrende hyttevakten går mellom hyttene Sulebu, Breistølbu, Bjordalsbu og Kongshelleren for ettersyn av hyttene. Opplegg for turen planlegges av den enkelte hyttevakt.


Eventuelle andre sommerjobber i naturen er også interessant! Jeg kan prosjektlede, designe, fotografere og skrive, for eksempel.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Annonse

Takk for tips! Lurer også på om det går an å være hyttevakt sammen med kjæresten, gitt at vi begge er DNT-medlemmer. Hadde vært hyggelig å ha han med :) Forstår om DNT ikke dekker kost/losji/reise for mer enn én hyttevakt, men om en ekstra kunne fått bodd der gratis sammen med hyttevakta. Får høre med DNT, kanskje.

Link to comment
Share on other sites

Det høres ut som en fantastisk ferie!   Hyttene i de andre områdene kjenner jeg dårlig/ikke, men jeg er ikke i tvil om at jeg ville valgt Arentzbu i Breheimen.  Det er masse muligheter for dagsturer, f.eks til Leirbotnen (bilde), oppover Rausdalshalsene, til Austratjønna, ...   Det går an å bade i Rausdøla eller i småvann.  Det er ikke så veldig mye trafikk i Breheimen, og Arentzbu har eget rom til hyttevakta.

P9130111.thumb.jpeg.cf8980373f905486eec2717c22781b2d.jpeg

Link to comment
Share on other sites

KamillaE skrev (11 timer siden):

Kom over hyttevakt for DNT, som blir rimelig da de dekker kost, losji, reise og betaler 100kr/dagen

Jeg er ikke overbevist om at dette er helt korrekt. DNT har ingen hytter, de er  eid og drevet av de enkelte foreningene. Nå kan lokale foreningen godt samarbeide om hyttevakt-ordningen gjennom DNT, men jeg er langt fra sikker på at det er tilfelle. STF har i hvert fall sin egen "ordning".

Ellers  har jeg hatt glede av å være hyttevakt på Nilsebu i mange år (antakelig 15) Her er det "vanskelig" å få tildelt en uke. Vi som har fungert tidligere, og de av "tilsynsfolkene" som ønsker det, har prioritet.

Når det gjelder betaling og hvor mange som være med, er jeg ikke sikker - jeg har med de jeg føler "passer" og betaler for de andre. For meg og for familiemedlemmer som dukker opp, er oppholdet skikkelig kjekt. (Hytta har fiskerett med garn, for eksempel)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...
Posted (edited)

Tar opp tråden. Ble det hyttevakttur på deg?

Spør mest fordi jeg vil høre hva du synes. Jeg har vært vandrende vakt i Breheimen og Skarvheimen, har trivdes med det fordi jeg har kunnet gå fra hytte til hytte. I år skal jeg være to uker på én hytte og frykter at jeg kommer til å kjede vettet av meg etter to dager 🥳 

Edited by fjellrypa
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy