Gå til innhold
 • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Jeg ser etter en lett allround dunjakke som kan brukes for å holde varmen ved pauser (f.eks. skiturer) eller bålkos om høsten i marka/i det man slår opp teltet. Per nå har jeg snevret det inn til følgende alternativer:

 • Mountain Equipment Hooded Xero
 • Norrøna Lyngen Lightweight

Er det noen som fører Mountain Equipment i Oslo/Lillestrømområdet, slik at jeg kunne få prøvd den?

Andre alternativer tas for øvrig imot med takk.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Går selv å sikler på Cumulus Incredilite Endurance! De kommer med en oppgradert modell i midten av mnd. En lett dunjakke med hette, 850 cuin imprignert dun, med en tynn tynn membran for å holde noe fukt og vind ute. Og dunet kommer fra allerede døde gås(dette er bekreftet på en annen del av forumet). 115gram dun, og vekt på ca 350 gram for hele jakka. I tillegg er cumulus utrolig kjapp å levere!! Brukte under ett døgn fra polen til hammerfest, levert på døra på jobb:)

 

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Som varmeplagg ved pause og om kvelden ved teltet har jeg satset på rimelige dunjakker fra Stormberg. På dette prisnivået er det ikke noen "katastrofe" hvis det kommer glør fra bålet å lager et lite hull. Jeg har bare lagt i en liten limklatt. Disse jakkene er varme nok for meg da turen mine er begrenset til vår-sommer-høst.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har 2 forskjellige "nivåer" dunjakker hva varme angår.

Mountain Hardwear Phantom som er en varmeovn.

Mountain Hardwear Ghost Whisperer som er lettvekt pauseplagg.

Og så har jeg en billig sak fra Jula som jeg gav 299,- for. Den er liten og lett, og slipper litt dun, men jeg trenger ikke være redd for den. Varmer egentlig ganske greit hvis det ikke er alt for kaldt. Og bank i bordet, det er den jeg egentlig har brukt mest..

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

(Logg inn for å se skjult innhold)

Jib-jakken  lik forsvaretst ,kan  pakkes  ned  i en  lomme og   beholder isolasjonsevnen 85% selv om  den  er  våt . Veier  nesten  ingenting og  er  rimelig.

Den  er isolert med G-loft  (lignende primaloft).   Fås også  bukse tilsvarende.

Har  brukt  jib-jakken en  god  del  på  jakt  ved  postering  og  pauser ,holder  varmen  meget  godt  i  denne.

 

Endret av Fjellgutt
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Dun er vel upraktisk ved bålkos, blir mange hull, og vanskelig å vaske. Kona liker heller ikke at jeg lapper med ducktape..... 

Som rastejakke uten bål er dun fint. Men jeg har vel bålhull i det meste av mitt normale turutstyr.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Den 7.10.2016 at 21.28, Fjellgutt skrev:

(Logg inn for å se skjult innhold)

Jib-jakken  lik forsvaretst ,kan  pakkes  ned  i en  lomme og   beholder isolasjonsevnen 85% selv om  den  er  våt . Veier  nesten  ingenting og  er  rimelig.

Den  er isolert med G-loft  (lignende primaloft).   Fås også  bukse tilsvarende.

Har  brukt  jib-jakken en  god  del  på  jakt  ved  postering  og  pauser ,holder  varmen  meget  godt  i  denne.

 

Er Jib-jakken egnet til vinterbruk type -10C/-20C?

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Aron123 .
Om  jib-jakken er  egnet  for  -10-20C  kommer  vel  litt  an  på  hva  du  tenker  å  bruke  jakken  til. Den  er  er vindtett ,lett ,varm  og  billig  som  varmeforsterkende plagg  ved  pauser osv. Dersom  du  vil  ha  en  jakke  til  å  være  ute  i nevnte temperatur  over  lengre  tid  vil  jeg  har valgt 

(Logg inn for å se skjult innhold)

  som  er  tykkere og  varmere.  Fortsatt  et  godt  billigt  alternativ.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

@Fjellgutt
Tenkte nok som tråden angår, til bålkos og pauser. Har selv Bergans Uranostind, og synes den blir litt for tynn til vinterbruk, har derfor tenkt å investere i en tykkere jakke, men har allerede også en som er supervarm og som veier over kiloen.

Nå er det litt vanskelig å forklare noen om en jakke vil være for varm eller for kald for den det gjelder, men leter etter en jakke som ihvertfall varmer mere enn Uranostind og som ikke veier veldig mye, tenker å gå for noe rundt 700-800 gram hvis mulig. Uranostind veier ifølge Bergans rundt 350 gram.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

 • Lignende innhold

  • Av BranTrond
   Heisann! Noen som har erfaring med Warmpeace-klær, og især dunjakkene deres? Ser at soveposene deres høster mye skryt, men ser lite om jakkene deres. Hvis de er gode vurderer jeg å kjøpe en av deres dunjakker (kanskje 2) 

   På forhånd takk!
  • Av Anne Ma
   Håper noen kan hjelpe meg med å finne ut hva som blir beste jakke for mitt bruk. 
   Skal kjøpe meg en dunjakke som kan brukes rolig aktivitet på vinteren og som kan brukes opp til 6 000 moh. Jeg fryser veldig raskt, og blir ikke helt klok på hvem som er varmest av K7 eller Rab sin. 
   Håper noen har innspill, og om det er noen andre jakker jeg også bør ta til vurdering!  
  • Av Anders_G
   Jeg var utrolig glad for dunjakka da jeg gikk Norge på langs i fjor. Når du stopper å spiser lunsj er det fryktelig knot a dra frem soveposen for å holde varmen. 
   Stoltrekk til underlaget kan du droppe.
  • Av AK74
   Jeg har tenkt på at jeg skulle hatt meg et dunskjørt til de riktig kalde dagene. Jeg kunne selvfølgelig kjøpt meg et. Men nå er det sånn at jeg har ei utrangert dunjakke som det ligger mange turer i, og som jeg synes er litt vemodig å la gå i søpla. Jeg lurer på om det kunne vært mulig å kunne gjort denne om til et skjørt! Jakka holder ennå i stoffet, men alt av glidelåser har gitt opp. Er det noen som har prøvd noe lignende, og kanskje kan gi meg noen tips? Kan ikke skryte på meg store syskills, men har nå lyst å prøve likevel. 
  • Av TormodiFuruskogen
   [gallery600x480]
   [album]475[/album]
   [/gallery]  Produkt
    Fjällreven Down Jacket No. 16
    Levert av Fenix Outdoor
    Veiledende pris kr. 7.399
    Fakta fra leverandør
    Vekt: 1.282 g. (Medium)
    Forbruksmateriale: G-1000 padded
    Yttermateriale G-1000 ECO
    65 % polyester
    35% bomull
    Fyllvolum: 700 cuin
    Fyll: 95% gåsedun
    Fyll: 5% fjær
    Fyllvekt: 280 g (Medium)
    
    Fakta fra Fjellforum
    Vekt: 1507 g (Xtra Large)
    Bredt snitt
    Pakkpose ca 35 x 21 cm
    Fakta om testperson
    Kjønn: Mann
    Alder: 37
    Høyde: 188 cm
    Vekt: 118 kg
    
    Testkriterier
   Vekt Beskyttelse av hals og ansikt Kuldebroer Isolasjonsevne Bevegelighet Slitestyrke Funksjonalitet (lommer, snøring, glidelås, hette) Detaljer Pris Fyll i dunkamrene Utforming Dunkvalitet Dunflukt Beskrivelse av produktet
   Beskrivelse fra produsenten:
   Jacket No.16 er en vendbar dunjakke i G-1000 Eco ytterstoff. Isolert med polyamid og dunfyll av høy kvalitet. Jakken har fast hette med justeringsmuligheter. Snorene i hetten er myke og har endestykke i lær. Jakken har to sidelommer med glidelås og to toppmatede lommer med klaff og trykknapp. På den blå polyester siden har den to sidelommer med glidelås. I ermene er det strikk og kan strammes ytterligere med trykknapp. Jakken er oppgitt å veie 1282g i størrelse Medium. Glidelåsen på jakken er toveis og har beskyttelsesklaff på begge sidene, med trykknapp oppe og nede på G-1000 siden. G-1000 siden er mer slitesterk og beregnet på arbeid, mens den blå siden er for å bli mer synlig på tur i all slags vær og terreng.
   Testforhold
   Testen har vært gjennom vinteren 2015-16 og 2016-17 samt høsten 2017.
   Jakken har vært brukt til hundekjøring i temperaturer mellom -5 og -30 grader. Og ved arbeid i hundegården helt nede i -38 grader noen ganger kun iført t-skjorte under. Været har vært tørt og kaldt for det meste men også noen snøstormer. Jakken har ikke vært testet under mildere/våtere forhold.
   Vurdering
   Formålet med testen har vært å undersøke om denne jakken holder mål i forhold til prisen. 
   Isolasjon
   Dette er en skikkelig varm jakke, selv om den ikke føles enorm ut holder den godt ute ekstrem kulde selv om man ikke er særlig aktiv. Det ble ikke registrert kuldebroer eller tap av isolasjonsevne i perioden jakken ble testet. Dunet har holdt seg der det skal være. Jakken har ikke blitt vasket eller renset i testperioden.
    
    
   Utforming/bevegelighet
   Snittet er bredt og passer fint litt robuste kroppsformer. Opplevdes noe kort i ermene men med store gode votter er ikke dette store problemet. Lett å bevege seg rundt i og gjøre nødvendige gjøremål. Kanskje litt kort men det er smak og behag. Tester kunne kanskje gått opp en størrelse for best mulig passform.
   Slitestyrke
   Denne jakken er skikkelig slitesterk - det er minimale tegn til slitasje etter over to vintersesonger med hard bruk i hundegården, på trening med hundene, i skogen på jakt og utallige timer med bålfyring. Har ikke fått ett eneste svimerke eller hull av glør fra bål. Det er kun litt tegn til slitasje rundt håndleddene ved at fargen i stoffet er litt lysere enn resten. 
   Funksjonalitet
   Trykknappene på ermene er ikke den beste løsningen jeg har vært borti. Knotete å håndtere med store votter på og ikke særlig funksjonell til å stramme og lukke skikkelig rundt håndleddet. Om man kun ønsker en forsterkningsjakke til å ha utenpå skallklær holder løsningen nok, men om man er ute etter en primærjakke ville jeg gått for en annen. Knotete å trekke store votter over og ermene på jakken hadde en tendens til å lett gli unna når man prøvde på dette.

   Hetten er enkel med snor bak og en på hver side. Snorene er ikke elastiske og kan oppleves litt trege å få til å stramme. Kunne vært streng i kanten på hetten for å stive av denne da den fort ble bølgete om man strammet den mye.

   Det ble flere ganger erfart at glidelåsen frøs fast pga damp av utånding ved aktivitet i streng kulde. Virket som klaffen på baksiden ikke dekker tilfredsstillende og ble nødt til å ta av vottene for å tine opp glidelåsen for å kunne bruke denne. Ikke særlig behagelig når det er ekstremt kaldt og man er ute med hundespann i mange timer.
    
   Jakken har få lommer noe tester savnet. Kun to på siden og to «innerlommer» på den blå siden av jakka. De to sidelommene er igjen store og romslige så greie å ha når man holder på med gjøremål ute om vinteren.

   Tester opplevde ingen lekkasje eller forflytning av dun under bruk i første del av testperioden. Yttermaterialet er svært slitesterkt tåler hard bruk.
   Jakken har hverken stramming rundt livet eller i nederkant.

   Konklusjon:  En skikkelig kvalitetsjakke til sitt bruk. Men en veldig stiv pris. Enkel og robust men savner noen detaljer som fins på andre modeller og merker. Isolerer godt i kulde og holder sterk vind ute når man har pause på tur. Lett å dra over skalljakke om man ønsker det.
   Etter et års bruk må det tilføyes at tester opplever kuldebroer på innsiden av armene - merkes særlig i mye vind under kjøring med atv eller hundespann når man ikke selv er i aktivitet. Tester har ikke gjort noen undersøkelser eller funnet tiltak for å få dunet tilbake på rett plass foreløpig. Jakken har blitt mye brukt og har stort sett vært oppbevart hengende på kleshenger og har kun en kort periode om sommeren og på turer vært oppbevart i posen som følger med.
    
   Dette skjedde med produktene etter endt test
   Jakken er fortsatt i bruk av tester. Avtalen er at den skal sendes tilbake til leverandør Fenix Outdoor etter endt test.
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.