Gå til innhold

masjstovel

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  107
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om masjstovel

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Har jakken, og er fornøyd med den, selv om den faller litt mellom 2 stoler på bruksområde tenker jeg. Stretchstoffet på ryggen fungerer bra med sekken på ryggen da det tørker fort og er behagelig å gå med. Går man uten sekk trekker vinden fort gjennom og det blir kaldt. Regn trekker også lett inn i stretchstoffet, så det er nok ikke jakken for de verste værforhold. Som nevnes over, er hetta overdimensjonert, men ytterkanten som er rundt 5cm bred kan brettes inn, slik at det ser og føles naturlig ut. Dersom mye vind synes jeg ytterkanten er god å ha. Den er avstivet og godt å pakke seg godt inn i hetta uten vind i ansiktet.
 2. Vet ikke hva type tur du vil ha, men Expedition Amundsen er over Hardangervidda, Haukeliseter i syd til Maurset i nord, med påmelding på slutten av året, og gjennomføring i februar. Hvertfall var det slik i årets ekspedisjon. Vet ikke ditt ambisjonsnivå eller nivå generelt, da dette er mer som en konkurranse, men det er jo verdt å sjekke ut; http://www.xtremeidfjord.no/Expedition-Amundsen Om du ikke har erfaring tror jeg dem arrangerer sånn trenings-camp i forveien der jeg går ut fra at man lærer en del.
 3. VW Touran, eller Nissan Navara med bak-boks
 4. Tok Krossobanen opp fra Rjukan i forgårs og overnatta ca 1km nord for Helberghytta til igår. Ikke mye snø på Rjukan, men det er forsåvidt irrelevant. På platået var det nok av snø. Enkelte avblåste "topper" som var smeltet ned litt, men mer en nok av snø til å gå, og god snø å gå i. I tillegg: Vet at Ousland.no arrangerer tur fra Haukeliseter - Finse fom 18.April, slutten av uke 16(?), så en arrangør med tur som koster 10 000,- pr deltaker regner jeg med har tatt forbehold om at det er nok snø. Her er bilde tatt 3-4 km sør for Helberghytta i forgårs: Bildet er tatt ved en såkalt "topp", men skal svært mye til at det er smeltet nok snø til at det blir problemer med å gå om et par uker vil jeg si.
 5. Har ringstind superlight 1-2 og er veldig fornøyd med det. veier vel 900g +/-. MEN det er 3sesongs og vet ikke helt om jeg ville brukt det over Hardangervidda på vinterstid. Om du skal utvide turgarderoben din, så ville jeg anbefalt deg å investert i et "vintertelt" og et sommertelt, der hvertfall sommerteltet er vektsparende. Siden first up er Hardangervidda på vinterstid, kan du jo investere i vinterteltet først?
 6. Legger regnet seg utenpå stoffet som om det preller av jakken, eller trekker det inn i stoffet med en gang? Dersom det første, ville jeg sjekket jakken, og hinnen på innsiden for hull i de områdene det trekker inn vann. Var jakken veldig skitete før du vasket den? Det som fort kan skje er at det sitter igjen skitt i porene på gore tex stoffet. Et tegn på det kan være om det virker som det trekker til seg vann nesten som dopapir med en gang det begynner å regne. Kan hjelpe med en stiv klesbørste ala den blå klesbørsten 3/4-deler av forsvaret tror er en skobørste. Fungerer sikkert med typ neglebørste også. Børst grundig og vask den nytt. Husk å tørk jakken i trommel etterpå. Håper det ordner seg! I tillegg sitat fra sportslager.no som kan være lurt: "For å maksimere impregneringen og puste egenskapene kommer Gore-Tex yttertøy med en DWR (Durable water repellent) behandling på yttersiden. Denne DWR er det som får vannet til å perle seg og rulle av materialet, og det er det som holder yttermateirialet fritt for vannhinnen, slik at svette og kroppsvarme kan passere gjennom membranet fra innsiden. Over tid vil vanlig vask og eksponering mot elementene slite på DWR (Durable Water Repellant) belegget. Når denne varige impregneringen svekkes, vil vann ikke lenger ”perle” seg på plagget, og yttermaterialet vil absorbere litt vann. Gore-Tex barrieren under yttermaterialet vil fortsatt hindre denne fuktigheten fra å trenge igjennom jakken. Den beste måten å fornye DWRen er å vaske plagget i henhold til vaskeinstruksjonene å plagget, og eventuelt bruke et strykejern på mediumvarme med damp. Dette vil bidra til å re-sette plaggets evne til å perle vann på yttersiden, så lenge den originale impregneringen fortsatt er på plagget."
 7. Ville gått fra Finse og ned pga vinden, og at det etter min mening er finere å gå med sola i front enn bakfra Tenker du gå dagsetappene slik du har skrevet opp hyttene? altså dag 1 Finse - Kjeldebu, Dag 2 Kjeldebu - Dyranut osv, eller camper du når du føler for det? Om du går på tidsfrist er det etter min mening greit å sette opp mål for dagen, og kanskje trappe ned på lengden etterhvert, eller om terrenget tilsier det. Presser du deg mer i starten, kan du belønne deg med kortere etapper etterhvert samtidig som det blir lettere å anslå om det går eller ikke. Turen er vel 10-12 mil, så rundt 2 mil om dagen?
 8. Gikk Finse - Krækkja - Tuva - Ustaoset i månedsskiftet August/September for et par år siden, og med tanke på snø var tidspunktet perfekt. Ser for meg det kan være en del våtere i Juli pga smelting av snø, uten at jeg vet sikkert. Terrenget er flatt og veldig lett å gå i, og oppmerket av DNT annenhver meter omtrent. Kan ikke huske noe om mobildekning, så regner med det ikke var noe problem Tiden pr mil virker greit utregnet, men tenk litt på hvor mye dere drasser med dere i sekken, da mye vekt tærer fortere på tid, kropp og krefter.
 9. Har samme erfaring som det Dag G - Evje nevner om Helsport. Det gamle bæresystemet holdte ikke mål, men har ikke erfaring fra det nye systemet. Hadde jeg slitt med skulderskader slik du har, ville jeg utelukkende hatt fokus på bærekomfort foran tekniske løsninger etc, og gitt en god blanke i pris. Jeg ville heller lagt av penger istedenfor å kjøpe noe middelmådig og gå med armen i fatle et halvår etter første fjelltur fordi jeg ville spare noen kroner. Hvis du ser i tidligere tråder vedrørende sekk og bæresystemer, så virker det etter min vurdering til at det er en trend blant brukerne, der Gregory, Norrøna, Arcteryx og Bergans går igjen, kanskje i den rekkefølgen også. Jeg har prøvd Gregory Denali pro (100-115l), samt Gregory Palisade (80l), og var imponert over bæresystemet, men jeg valgte Norrøna Svalbard 80l til slutt da jeg synes den var mest komfortabel og imponerte meg mest. Kjøper du i tillegg 2 sidelommer så kommer du på 94 liter som omtrent fyller ditt krav om størrelse. Norrøna Svalbardsekken har bredere skulderreimer enn Gregory-sekkene, og uten å være noen kiropraktor vil jeg tippe det kan være gunstig for deg da vekten på skuldrene vil fordeles litt bedre utover. Hvilken sekk som er best for hver enkelt er noenlunde individuelt så det kan være lurt å bruke litt tid på valget ditt. Lykke til:)
 10. Dem er ment mer som "leir-tøfler" enn hiking-sko, så om dem er litt store har det ikke så mye å si. Om du skjærer ut såler etter skoene dine i et skomgummi-liggeunderlag eller lignende, så passer dem bedre. Har gjort dette for å kunne gå i dem i sokker og da varmer det godt, men om du plages med for store så kan det være et tips.
 11. Det "dumme" med de tropiske stridsrasjonene er at kalori-innholdet i "hovedretten" er satt ned betraktelig fra de gamle, og er istedenfor kompansert med masse smått sukkerholdig stash som Skittles mm. Smaker godt, men næringen holder ikke lenge. Er likevel som regel med beef jerky ol, men er man uheldig møter man på en pose tuna istedenfor.
 12. For å svare på topic, istedenfor å ta diskusjonen om hvor mye ekstra kg i sekken ødelegger turen eller ikke; Det er ingen fast maksgrense i antall kg, for når det blir skadelig å gå med sekk. Det kommer an på flere individuelle faktorer, som andre påpeker. Vet ikke ditt utgangspunkt eller din plan, men dersom du planlegger å gå med tung sekk, anbefaler jeg at du trener deg opp med en systematisk progresjon i antall kilo i sekken. Lett og bli for ivrig her, men det er bare en bjørnetjeneste. Det kan være skadelig for ryggen dersom du går med for mye vekt over tid som oftest. Foruten om gnagsår som kommer lettere med tung sekk samt belastningsskader, så er det gjerne betennelser du møter først på. Da risikerer du å få deg en lang og uønsket pause. Systematisk progresjon er derfor viktig.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.