Jump to content

Fjellvang

Aktiv medlem
 • Posts

  19
 • Joined

 • Last visited

About Fjellvang

Recent Profile Visitors

826 profile views

Fjellvang's Achievements

 1. Takk for svar! Jeg dykker litt videre i dette. Tenker jeg bestiller et sånt jern uansett, ser de koster rundt 190,- og det er jo bare litt mer enn en en tube Aquasure. Ser også at mange anbefaler Polymarine sitt tokomponent ([Hidden Content])
 2. Nå kommer det mye spørsmål her: Leste tråden om DIY packraft og googlet litt. Forstår det som om det finnes ulike materialer. Min packraft er ute av produksjon men skal være "constructed of tough PVC material". Fortsatt mulig å sveise på denne? Finnes det jern til sveising innenlands? Får man tak i TPU innenlands og er det kompatibelt med min packraft? (sikkert ikke lett å svare på det siste) Vil det være et alternativ å kjøpe en kraftig PVC-duk og lage festepunkter av denne?
 3. Takk. Tenkte mer på om det fantes et materiale man kunne kjøpe i meter eller lignende som var egnet til formålet. Edit: her er det beskrevet hvordan, jeg trenger dog materialet. Antar man kan lime i stedet for å sveise: [Hidden Content]
 4. Jeg har en Alaskana PR-49. Jeg har lyst til å sette på noen festepunkter til stangholder og muligens også elektrisk påhengs. Innbiller meg at det ville vært greit å ha muligheten til å ha noe annet enn de vanlige festepunktene med remmer og løkker og at det burde gå greit å lage disse selv med rett materiale. Finnes det noen gummi og/eller duk man kan kjøpe og klippe/kutte/fikse selv? Gjerne tilgjengelig i Norge siden jeg er utålmodig.
 5. Hvordan er størrelsene på Svalbard Flex? Er 187/92 og opplever ofte at bukser som er lange nok blir veldig vide i livet
 6. Tar gjerne mot tips om alternativer som kan konkurrere på pris. Synes M77 er greie for skogsbruk med moderat vekt på ryggen da de tørker kjapt, er lette og enkle å vedlikeholde.
 7. Blod inneholder en del stoffer som kan være lokkende på fisk og fungerer til ihvertfall til en del arter.
 8. Klarte å presse oss ned på 96 kilo fordelt på to mann, uten trolley og i ulendt terreng. Bare enkel overnatting da, og vi brukte tarp, ikke bivvy.
 9. [Hidden Content] Karpefiskere er dog ikke typene som tørker tannkrem:
 10. Ta en kikk på Bergans Raipa. Litt mer som Recon var før, med klaff over glidelåser og god plass under.
 11. Det er ulike modeller, jeg har en fra NFM. Den har holdt tett unntatt mindre lekkasjer i nakkeområdet ved ekstremt mye regn og er mer slitesterk enn det meste annet av membranklær på markedet. Kan virke litt stiv. (forøvrig kjøpt på Finn)
 12. Hei, jeg hadde en skalljakke fra Bergans som ble sendt inn pga produksjonsfeil. Fikk beskjed om at den ikke var mulig å reparere og at jeg kunne velge en ny jakke fra de som var tilgjengelige i nettbutikken til ca samme verdi (3200,-) Nå var modellen jeg hadde utgått og utvalget av mer tradisjonelle jakker er ikke så stort. Jeg er ute etter en jakke egnet til fiske og turer i vått skogsterreng, så slitasjestyrke og vanntetthet er viktigere enn vekt og pusteevne. "Breheimen" så ut som et ok alternativ, men denne er kun tilgjengelig i small. Ellers er det jakkene i jaktkolleksjonen som ser mest egnet ut, men disse er i overkant dyre, bortsett fra Hogna. Denne har dog kun 10000 mm vannsøyle og virker litt kort. Noen som har erfaring med hvilke jakker som kan egne seg til mitt bruk? Bør jeg kanskje høre om jeg kan få betale et mellomlegg og få ei dyrere jakke?
 13. Den ser ut til å passe til mitt bruk. Ser på Ålesund sine hjemmesider at det er en utgående modell, men er nok mulig å finne. Får se om jeg finner en lokal forhandler så det går an å prøve, er selv 187/93 og har det ofte sånn at bukser som er lange nok blir for vide i livet.
 14. Er på utkikk etter ei bukse som jeg kan ha i sekken og som holder tett. Alt av membran ser ut til å svikte etter en stund i skikkelig regn. Lufting ville være fint og mulighet til å dra den på med støvler på beina er et must. Den kommer ikke til å bli brukt til å gå lange strekninger med sekk eller når det ikke regner så pusteevne kan gjerne være null. Den må også tåle å bli brukt i skog og kratt. Det vil vel gå utover vekten, men heller et par hundre gram ekstra enn noe som ikke er tett og tåler skogsbruk.
 15. Ser det, men tror neppe skoprodusenten er enige i at dette er lurt. Og 60 grader er uansett godt over. Men som nevnt over er nok problemet ditt sprekk i en skjøt evt i selve sålen. Edit: ser også at skoprodusenten ikke anbefaler produkter som inneholder bivoks.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy