Gå til innhold

Fjellvang

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  13
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Fjellvang

Nylige profilbesøk

210 profilvisninger
 1. Blod som agn

  Blod inneholder en del stoffer som kan være lokkende på fisk og fungerer til ihvertfall til en del arter.
 2. Skru-teltplugger

  Klarte å presse oss ned på 96 kilo fordelt på to mann, uten trolley og i ulendt terreng. Bare enkel overnatting da, og vi brukte tarp, ikke bivvy.
 3. Skru-teltplugger

  https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xbivvy+pegs.TRS0&_nkw=bivvy+pegs&_sacat=0 Karpefiskere er dog ikke typene som tørker tannkrem:
 4. Lang fjell- turjakke

  Ta en kikk på Bergans Raipa. Litt mer som Recon var før, med klaff over glidelåser og god plass under.
 5. Forsvarets Gore-Tex jakke

  Det er ulike modeller, jeg har en fra NFM. Den har holdt tett unntatt mindre lekkasjer i nakkeområdet ved ekstremt mye regn og er mer slitesterk enn det meste annet av membranklær på markedet. Kan virke litt stiv. (forøvrig kjøpt på Finn)
 6. Hvilken skalljakke fra Bergans?

  Hei, jeg hadde en skalljakke fra Bergans som ble sendt inn pga produksjonsfeil. Fikk beskjed om at den ikke var mulig å reparere og at jeg kunne velge en ny jakke fra de som var tilgjengelige i nettbutikken til ca samme verdi (3200,-) Nå var modellen jeg hadde utgått og utvalget av mer tradisjonelle jakker er ikke så stort. Jeg er ute etter en jakke egnet til fiske og turer i vått skogsterreng, så slitasjestyrke og vanntetthet er viktigere enn vekt og pusteevne. "Breheimen" så ut som et ok alternativ, men denne er kun tilgjengelig i small. Ellers er det jakkene i jaktkolleksjonen som ser mest egnet ut, men disse er i overkant dyre, bortsett fra Hogna. Denne har dog kun 10000 mm vannsøyle og virker litt kort. Noen som har erfaring med hvilke jakker som kan egne seg til mitt bruk? Bør jeg kanskje høre om jeg kan få betale et mellomlegg og få ei dyrere jakke?
 7. Regnbukse som holder tett

  Den ser ut til å passe til mitt bruk. Ser på Ålesund sine hjemmesider at det er en utgående modell, men er nok mulig å finne. Får se om jeg finner en lokal forhandler så det går an å prøve, er selv 187/93 og har det ofte sånn at bukser som er lange nok blir for vide i livet.
 8. Regnbukse som holder tett

  Er på utkikk etter ei bukse som jeg kan ha i sekken og som holder tett. Alt av membran ser ut til å svikte etter en stund i skikkelig regn. Lufting ville være fint og mulighet til å dra den på med støvler på beina er et must. Den kommer ikke til å bli brukt til å gå lange strekninger med sekk eller når det ikke regner så pusteevne kan gjerne være null. Den må også tåle å bli brukt i skog og kratt. Det vil vel gå utover vekten, men heller et par hundre gram ekstra enn noe som ikke er tett og tåler skogsbruk.
 9. Imprægnerer fuld læder... HowTo?

  Ser det, men tror neppe skoprodusenten er enige i at dette er lurt. Og 60 grader er uansett godt over. Men som nevnt over er nok problemet ditt sprekk i en skjøt evt i selve sålen. Edit: ser også at skoprodusenten ikke anbefaler produkter som inneholder bivoks.
 10. Imprægnerer fuld læder... HowTo?

  Lær skal vel ikke varmes over 40 grader.
 11. Resirkulert polyester og nylon er visst det mest miljøvennlige tekstilalternativet. Produksjon av bomull krever mye vann og er derfor ikke nødvendigvis et godt alternativ.
 12. Woodgas Stove tråden

  Ser veldig grei ut, men man får vel ikke varmet opp vedgassen i et åpent system? (som vel hensikten er med doble vegger osv)
 13. Woodgas Stove tråden

  Ser det er stort sprik i pris på disse. Hva er forskjellen på en 140-kroners fra Kina og en til 8-900? Noen norske nettbutikker som selger noen utenom BioLite?
×