Gå til innhold
 • Bli medlem

Aron123

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  54
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Aron123

Nylige profilbesøk

1 102 profilvisninger
 1. Takker for svar @Hammer og @Havørn Var innom en sportsbutikk, og jeg mener å huske eksperten der mente at 195 var ca riktig for meg også. Gamleskia mine er Åsnes Amundsen som er 205 cm, synes disse blir en anelse litt for lange, så burde ihvertfall ikke være lengre enn det. Tror jeg kommer til å lande på 195 eller 200 cm. Mest sansynelig 195.
 2. Hei Har tenkt å kjøpe meg et par Fischer E99 Easy Skin Fjellski, men finner ingen størrelsestabel som forklarer hva slags lengde jeg skal ha. For å spare noen runder frem og tilbake og masse prøving og feiling, så lurer jeg på om noen her har disse skiene og hva slags størrelse de eventuelt bruker? Jeg er selv 183 cm høy, veier ca 70-75 kg og er middels god på ski. Noen butikker sier +15 eller +20 cm i forhold til kroppslengde, imens andre sier at jeg kan klare meg med maks 195 cm i lengde.
 3. Begynte nå selv å lure på om kombinasjonen å koke vann i aluminiumskjele var trygt i forhold til helsa, fant svar på dette i en gammel tråd fra 2013 hvor @Koppen blir utnevnt til metallurgiekspert giftige-kokekar. Bruker nok ikke kjelen så ofte til at jeg muligens aldri noen gang blir forgifta av aluminiumen. Får sikkert nok aluminium i meg via deodorant også, så er nok herda for slikt.
 4. Jammen turkaffe kan selges for så mye mer. Kanskje kalle det "Superlight Carbon XBA Military Grade Hi-Sport Turkaffe" som er blitt dyrket fra en ekstremt sjelden kaffeplante på toppen av det høyeste fjellet i Haiti, hvor kaffebønnene er blitt ristet i en maskin som bruker en ekstremt ny teknologi utviklet sammen med både NASA og CERN, slik at kaffen har 70% mer smak og effekt, så man ikke trenger å bære med seg så mye. 😁 Uansett, kan gå god for at Biltema sin kaffekjele som @meliis linket til, fungerer bra.
 5. Bra Segway ikke er det samme som sykkel, hadde vært artig å se en beruset mann rave rundt i markas stier med en slik en.
 6. Tydeligvis kan du ikke sykle beruset der det er biltrafikk, selv om det er med eller uten motordrift. Mener jeg lærte dette på trafikalt grunnkurs samt at jeg fant en tolkning her [Hidden Content] . Ze edit- § 2.Definisjoner. Med veg forstås i denne lov også gate og plass, herunder opplagsplass, parkeringsplass, holdeplass, bru, ferjekai eller annen kai som står i umiddelbar forbindelse med veg. Med kjøretøy forstås innretning som er bestemt til å kjøre på bakken uten skinner. Med motorvogn forstås kjøretøy som blir drevet fram med motor. Departementet
 7. Jeg smører inn læret på støvlene mine med fett type Camp Dry Mink Oil, for å myke det opp slik at det former seg bedre etter foten ol. Det har ihvertfall en veldig bra effekt når jeg skal både gå inn nye sko og vedlikeholde dem som har stått en stund hos meg. Husk å bruke linersokker, så blir sjansen for gnagsår betraktelig redusert selv om støvelen er gått inn eller ikke.
 8. Hvis du vil spare pelsdyra for lidelse, så er også mouton-pels et alternativ. Mouton er saueskinn som har blitt bearbeidet til å imitere pels.
 9. Bare ønsker å informere, Moskusen er faktisk nærmere beslektet sauer og geiter enn Storfe, selv om den går under navnet Moskusfe. "Og som vi alle vet, så er sauen en mannevond kjøtteter". 😆
 10. Jeg bruker Helsport Svea 3 som pulktelt, tror jeg valgte det fremfor Hilleberg pga takhøyden, men mulig jeg husker feil. Svea er jo i grenseland til hva trådstarter ønsker når det gjelder vekt, kan dog også fjerne stormmattene hvis ønskelig for å redusere vekt. Svea har også en inngang i hver ende, samt rette endevegger i innerteltet. Helsport kommer tydeligvis ut med en ny liknende variant som går under navnet Spitspergen Xtrem Camp, som ser ut til å være Svea, men bare med helt rett tak. Spitsbergen veier mer enn hva som er ønsket, men verdt en titt. Link til tråd.
 11. Aschehoug har sammen med Norges Jeger og Fiskeforbund laget et oppslagsverk bestående av fem bind, hvor jeg tror denne boken som er nr 5 i samlingen, vil gi en god del bra svar på det du leter etter. Boken har også bla info om insekter. Oppslagsverket er innimellom på salg til rundt 550+,-, men regner med at du også kan finne den på enkelte bibliotek. Ellers så vet jeg om en side [Hidden Content] , som har en del med akkurat overlevelse i unntakstilstander og slikt å gjøre. Pleier ikke å henge så mye rundt der selv, men vet de prater en del om slikt ihvertfall.
 12. Optimus sine flasker skal også passe Primus sin pumpe. Bruker i hvert fall selv Optimus flaske på min Omnifuel.
 13. @Fjellgutt Tenkte nok som tråden angår, til bålkos og pauser. Har selv Bergans Uranostind, og synes den blir litt for tynn til vinterbruk, har derfor tenkt å investere i en tykkere jakke, men har allerede også en som er supervarm og som veier over kiloen. Nå er det litt vanskelig å forklare noen om en jakke vil være for varm eller for kald for den det gjelder, men leter etter en jakke som ihvertfall varmer mere enn Uranostind og som ikke veier veldig mye, tenker å gå for noe rundt 700-800 gram hvis mulig. Uranostind veier ifølge Bergans rundt 350 gram.
 14. Er Jib-jakken egnet til vinterbruk type -10C/-20C?
 15. Jeg er ikke noen kløpper på slangebrennere, men mulig Primus selv kanskje kan svare på dette? Jeg pleide ofte å spørre om ting hos hovedkontoret i Lillehammer via mail. Uten at det er noe fasit-svar, så ville jeg gjette på at spesielt o-ringer og slangen er utsatte ferskvaredeler, som tørker ut etter en viss tid og sprekker opp ved bevegelse. Plastikkpumpen til Primus er nok også ikke evigvarende.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.