Jump to content

Fjellgutt

Aktiv medlem
 • Posts

  59
 • Joined

 • Last visited

About Fjellgutt

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Fjellgutt's Achievements

 1. Du kan fint huke av for MapShare ved sending av melding ,vedkommende som får meldingen får da med en link som kan trykkes på så åpner explorekartet seg og viser posisjonen din på kartet. Da vet vedkommende du er ved feks fiskevannet og en får også opp koordinatene.
 2. Varmrøyking av fjellørret i ABUrøyk blir veldig godt , bruker å legge filetene med salt og sitronpepper på i ca ca 3-5 timer så skylle lett av for så tørke med for å trekke fuktigheten vekk. Jeg bruker Sølvkroken sin røyker den er litt større og har 2 brennere. . Strør spon i bunnen og bruker friske topper av einebusker .Legger aluminiumsfolie under risten for å samle opp fettet så blir renholdet litt enklere. Og som dere ser så går det fint en filetert 1-2kg "kiwiørret" nedi .
 3. Kjøp paracord skolisser så er du kvitt problemet.
 4. Har biltema sin stekepanne i rustfritt stål som du linker til, grei nok den .Til den prisen tror jeg du skulle satset på den , blir du ikke fornøyd er det en billig grei panne uansett.
 5. Enkelt å bruke malen 0,7 x din høyde =stavhøyde .Det anbefales av brukere av staver til vandring. Så er det absolutt en fordel å bruke staver av aluminium ,de er grei å rette opp om en skulle være være uheldig å bøye de. Teleskopstaver er å anbefale , da kan en justere til kortere på stigning og lengere på unnabakke.
 6. Dersom du leser deklarasjonen til Bee Wax vil du se at dette ikke er fett ,men Bee wax . Har brukt denne impregnering på min Alfa Hjerkinn noen år nå og det fungerer helt fint . Det har fungert å så fint at støvlene har holdt seg tørr i en hel uke med myrlendt terreng 8-10 timer bruk hver dag uten å måtte reimpregnere. Bruker samme oppskriften med hårføner osv og tørker av overskytende wax .
 7. Gammel tråd , blåser liv i den igjen. [Hidden Content] [Hidden Content] Loden er vel det samme som vadmel på norsk? Kan anbefale denne buksen , det er litt elastisk og har snøgamasjer (kan tas av ) og som dere ser er det iblandet litt alpakkaull også. Har brukt den til jakt og trugeturer på vinteren uten stillong og det går helt fint uten å fryse.Foret inni er behagelig og puster godt. Anbefaler å kjøpe med bakstykke med bukseseler (festes med glidelås bak). Snittet på buksen er tettsittende ,men med elastikk i buksen gjør at det ikke er noe problem .Veldig behagligt snitt . Er så tett vevd at vind ikke er noe problem om en holder seg i bevegelse. Har brukt Bergans Myrull jaktjakke [Hidden Content] til denne buksen og er meget godt fornøyd med både snitt og alle praktiske løsninger med radiolommer osv. Puster veldig godt og transporterer svette vekk. Anbefales å han noe vindtett å ha på seg utenpå ved pauser . Her er jakken som også Phanner lager .[Hidden Content]. Dersom en vil ha en varm anorakk laget i ull (vadmel) så er dette en av de beste på markedet .[Hidden Content] Bildet er Phannerbuksen deklarasjon.
 8. Fjellgutt

  Ziplongs

  Produkter fra [Hidden Content] Har : 1 stk ziplongs 3/4 ull 2 stk zipshorts i ull (ser at de nå har kun fleece på hjemmesiden) 1 stk zipbody i ull Har brukt zipshortsene veldig mye under skallbukser ,veldig kjekt å kunne raskt få på seg en tørr shorts når en har nådd toppen på fjellet under hjortejakt og skal sitte på postering. Ziplongsen er også veldig praktisk ved at en kan ta den på om det blir kaldt og av når en starter å gå igjen. Skal du sitte lenge på postering er zipbodyen veldig praktisk og lett å få på seg. Bruker mye skallbekledning i Gore tex og bruker Aclima woolnet både oppe og nede med zipshorts . Dette holder fint så lenge en er i bevegelse ,ved pauser og stopp er [Hidden Content] i g-loft fin. Liten vekt og volum.
 9. Bergans sin Myrulljakke for jakt er også et godt alternativ. Puster godt og har 4 lommer derav 2 radiolommer med hull for kabler og feste for lang antenne på skulder samt fin passform. Finnes fortsatt å få kjøpt hos XXL .
 10. Last ned Garmin Basecamp, der kan du lage Adventures . Du bruker da vanlig (Garmin GPS) og logger ruten , så kan du bruke feks mobilkamera med Gps (innebygd) ta bilder fra turen . Når du legger inn dette havner bildene på riktig plass langs eter ruten . Eksempel på hvordan en kortere tur kan se ut : [Hidden Content]
 11. [Hidden Content] Slik mener jeg en skikkelig bålkjele skal se ut , i alle fall når den er helt ny. Viktig å kunne få lokket av når det er varmt og at kjelen kan henge stabilt på en trepinne over bålet med dobble hanker.
 12. Aron123 . Om jib-jakken er egnet for -10-20C kommer vel litt an på hva du tenker å bruke jakken til. Den er er vindtett ,lett ,varm og billig som varmeforsterkende plagg ved pauser osv. Dersom du vil ha en jakke til å være ute i nevnte temperatur over lengre tid vil jeg har valgt [Hidden Content] som er tykkere og varmere. Fortsatt et godt billigt alternativ.
 13. [Hidden Content] Denne type "gnagsårfrie sokk" kan anbefales ,har brukt denne i fler år med godt resultat.
 14. Fjellgutt

  Skosmøring

  [Hidden Content] Hadde ville styrt unna de to typene impregnering du har avbildet , kjøp Beewax og forvarm støvlene med en hårføner så få du impregneringen litt ned i læret . Har brukt denne typen i mange år og det fungerer 100%.
 15. [Hidden Content] Har brukt denne pannen på primus i mange år og er godt fornøyd.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy