zupertramp

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  44
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om zupertramp

 • Bursdag

Nylige profilbesøk

325 profilvisninger
 1. Utgangspunkt for temp.merking.

  De bruker underlag med r verdi på 3,5 (tror jeg). Hvis du googler EN - 13537 finner du nok en nøyaktig beskrivelse av hvordan soveposene testes. Når det er sagt er det enkelte som ikke forholder seg til denne standarden , men de posene kjøper ikke jeg.
 2. Hodelykt til telt- og hyttebruk

  Jeg er veldig fornøyd med min BD Spot. Dette er den beste hodelykten jeg har eid. Jeg har aldri hatt problemer med at den slår seg på i sekken. Derfor har jeg heller aldri benyttet meg av "tastelåsen". Under transport ligger lykta enten i topplokket eller i jakkelommen.
 3. For meg er det viktigst at teltet tåler mye vind, sittehøyde og lav vekt. Selv har jeg Hilleberg Unna og Helsport turtagrø.
 4. Garmin 64 modellene, erfaring?

  Hei Fordelen med denne enheten er at den har knapper. Dette gjør den enklere å betjene med votter og i regn. Ulempen er at skjermen er relativt liten. Brukervennligheten er betydelig dårligere enn det du opplever på smarttelefoner o.l. Det samme gjelder tilhørende programvare ( Basecamp). Allikevel er nok Garmin 64 det beste alternativet (med knapper), på markedet i dag. Det er ikke mulig å sende meldinger med denne gpsen. Inreach har en enhet (Explorer) som også skal fungere som gps, men jeg tviler på at denne fungerer like godt som en ordinær gps. Garmin har kjøpt opp Inreach. Derfor kommer det nok en bedre versjon av Inreach Explorer etter hvert.
 5. hvilket telt har dere?

  Hilleberg Una
 6. Fjellski

  I følge Åsnes hjemmesider bør du velge en ski på 190 eller 195 http://www.asnes.com/produkt/combat-nato/ ( trykk på skivelger så kommer tabellen frem). Kortere ski har bedre manøvrerbarhet, men også mindre bæreevne og spenn. Er det noen egenskaper du verdsetter mer enn andre, er det selvsagt lov å velge en annen lengde.
 7. Refylling av engangsgassbokser, lage en av to.

  Dersom du kobler to bokser sammen vil trykket utjevne seg. Derfor vil jeg tro at du ender opp med omtrent samme mengde gass i vær beholder. Det er med andre ord ikke mulig å overføre all gass fra en beholder til en annen. Det hadde hvert fint om det skulle vise seg at jeg tar feil. Jeg har alt for mange halvfulle bokser liggende😃
 8. Shimano Beastmaster CTX

  Så flott ! Da er min stang komplett.
 9. Shimano Beastmaster CTX

  Denne stangen består som kjent av mange ledd. Et av disse leddene er svært kort (en fot ?). Er det slik at dette leddet skal erstatte et av de lengre leddene, slik at man får en kortere stang ? Jeg hadde i utgangspunktet inntrykk av at det korte leddet kom i tillegg til alle de andre leddene, og at dette dermed skulle gjøre stangen lengre ( en fot). Men dette går ikke på min stang. En avklaring mottas med stor takk
 10. Fjellski

  Da jeg skulle kjøpe ski sto valget mellom Nansen og Amundsen. Nansen er lettere å styre i nedoverbakke. Den har også bedre bæreevne, siden den er bredere. Amundsen er mer som en vanlig langrennski, men med stålkanter. Dette innbærer at den har bedre spenn ( dobbeltspenn) og er mer retningsstabil. Jeg er veldig fornøyd med at jeg valgte Nansen. Jeg synes manøvrerbarheten veier opp for den reduserte retningstabiliteten. Det skal nevnes at jeg så langt kun har benyttet skien på dagsturer.
 11. Du bør iallfall snakke med produsenten for å høre om Firballen tåler sammenhengende bruk over lengre tid. Jeg har liten sans for å bruke slikt utstyr på andre måter enn det produsenten skisserer. En ulykke vil kunne medføre store og smertefulle konsekvenser. Det finnes sikkert egne varmeapparater som er beregnet for bruk med propantank. Hvorfor ikke velge en slik ?
 12. BEASTMASTER CX STC 240/270

  Det er godt mulig. Da har xxl skrevet feil i annonsen MH.
 13. BEASTMASTER CX STC 240/270

  Hei Jeg har bestemt meg for å kjøpe BEASTMASTER CX STC 240/270 3-14g. Jeg ser at det selges to forskjellige versjoner (BEASTMASTER CX STC 240/270 MH og BEASTMASTER CX STC 240/270 L). Noen som vet hva forskjellen er ?
 14. Glamping - det neste store!?

  Jeg er enig i at innslaget presenterte noen utdaterte forestillinger om hvordan moderne friluftsliv praktiseres. Det er trist dersom slike forestillinger medfører at folk ikke drar på vanlig telttur. I realiteten er dette er bare en campingplass, som leier ut luksustelt isteden for små hytter. Derfor er det rart å sammenligne dette med en vanlig telttur. Når det er sagt, virker dette som et veldig hyggelig overnattingstilbud. Jeg hadde nok valgt dette fremfor hotellovernatting, dersom det var sommer og bra vær.
 15. Etter å ha lest gjennom denne tråden, får jeg inntrykk av at det kun er bremsen som skiller gode sneller fra dårlige. Har snellas kvalitet ingen innvirkning på kastelengden ?