Jump to content

Fjellgutt

Aktiv medlem
 • Posts

  57
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Fjellgutt

 1. Kjøp paracord skolisser så er du kvitt problemet.
 2. Har biltema sin stekepanne i rustfritt stål som du linker til, grei nok den .Til den prisen tror jeg du skulle satset på den , blir du ikke fornøyd er det en billig grei panne uansett.
 3. Enkelt å bruke malen 0,7 x din høyde =stavhøyde .Det anbefales av brukere av staver til vandring. Så er det absolutt en fordel å bruke staver av aluminium ,de er grei å rette opp om en skulle være være uheldig å bøye de. Teleskopstaver er å anbefale , da kan en justere til kortere på stigning og lengere på unnabakke.
 4. Dersom du leser deklarasjonen til Bee Wax vil du se at dette ikke er fett ,men Bee wax . Har brukt denne impregnering på min Alfa Hjerkinn noen år nå og det fungerer helt fint . Det har fungert å så fint at støvlene har holdt seg tørr i en hel uke med myrlendt terreng 8-10 timer bruk hver dag uten å måtte reimpregnere. Bruker samme oppskriften med hårføner osv og tørker av overskytende wax .
 5. Gammel tråd , blåser liv i den igjen. [Hidden Content] [Hidden Content] Loden er vel det samme som vadmel på norsk? Kan anbefale denne buksen , det er litt elastisk og har snøgamasjer (kan tas av ) og som dere ser er det iblandet litt alpakkaull også. Har brukt den til jakt og trugeturer på vinteren uten stillong og det går helt fint uten å fryse.Foret inni er behagelig og puster godt. Anbefaler å kjøpe med bakstykke med bukseseler (festes med glidelås bak). Snittet på buksen er tettsittende ,men med elastikk i buksen gjør at det ikke er noe problem .Veldig behagligt snitt . Er så tett vevd at vind ikke er noe problem om en holder seg i bevegelse. Har brukt Bergans Myrull jaktjakke [Hidden Content] til denne buksen og er meget godt fornøyd med både snitt og alle praktiske løsninger med radiolommer osv. Puster veldig godt og transporterer svette vekk. Anbefales å han noe vindtett å ha på seg utenpå ved pauser . Her er jakken som også Phanner lager .[Hidden Content]. Dersom en vil ha en varm anorakk laget i ull (vadmel) så er dette en av de beste på markedet .[Hidden Content] Bildet er Phannerbuksen deklarasjon.
 6. Fjellgutt

  Ziplongs

  Produkter fra [Hidden Content] Har : 1 stk ziplongs 3/4 ull 2 stk zipshorts i ull (ser at de nå har kun fleece på hjemmesiden) 1 stk zipbody i ull Har brukt zipshortsene veldig mye under skallbukser ,veldig kjekt å kunne raskt få på seg en tørr shorts når en har nådd toppen på fjellet under hjortejakt og skal sitte på postering. Ziplongsen er også veldig praktisk ved at en kan ta den på om det blir kaldt og av når en starter å gå igjen. Skal du sitte lenge på postering er zipbodyen veldig praktisk og lett å få på seg. Bruker mye skallbekledning i Gore tex og bruker Aclima woolnet både oppe og nede med zipshorts . Dette holder fint så lenge en er i bevegelse ,ved pauser og stopp er [Hidden Content] i g-loft fin. Liten vekt og volum.
 7. Bergans sin Myrulljakke for jakt er også et godt alternativ. Puster godt og har 4 lommer derav 2 radiolommer med hull for kabler og feste for lang antenne på skulder samt fin passform. Finnes fortsatt å få kjøpt hos XXL .
 8. Last ned Garmin Basecamp, der kan du lage Adventures . Du bruker da vanlig (Garmin GPS) og logger ruten , så kan du bruke feks mobilkamera med Gps (innebygd) ta bilder fra turen . Når du legger inn dette havner bildene på riktig plass langs eter ruten . Eksempel på hvordan en kortere tur kan se ut : [Hidden Content]
 9. [Hidden Content] Slik mener jeg en skikkelig bålkjele skal se ut , i alle fall når den er helt ny. Viktig å kunne få lokket av når det er varmt og at kjelen kan henge stabilt på en trepinne over bålet med dobble hanker.
 10. Aron123 . Om jib-jakken er egnet for -10-20C kommer vel litt an på hva du tenker å bruke jakken til. Den er er vindtett ,lett ,varm og billig som varmeforsterkende plagg ved pauser osv. Dersom du vil ha en jakke til å være ute i nevnte temperatur over lengre tid vil jeg har valgt [Hidden Content] som er tykkere og varmere. Fortsatt et godt billigt alternativ.
 11. [Hidden Content] Denne type "gnagsårfrie sokk" kan anbefales ,har brukt denne i fler år med godt resultat.
 12. Fjellgutt

  Skosmøring

  [Hidden Content] Hadde ville styrt unna de to typene impregnering du har avbildet , kjøp Beewax og forvarm støvlene med en hårføner så få du impregneringen litt ned i læret . Har brukt denne typen i mange år og det fungerer 100%.
 13. [Hidden Content] Har brukt denne pannen på primus i mange år og er godt fornøyd.
 14. [Hidden Content] Jib-jakken lik forsvaretst ,kan pakkes ned i en lomme og beholder isolasjonsevnen 85% selv om den er våt . Veier nesten ingenting og er rimelig. Den er isolert med G-loft (lignende primaloft). Fås også bukse tilsvarende. Har brukt jib-jakken en god del på jakt ved postering og pauser ,holder varmen meget godt i denne.
 15. Et helt enkelt vannrensesytem som alle får plass til i sekken.Et "must" for alle som vil sikre seg mot urent vann når man er på tur. Superkompakt og lett sett til gunstig pris. Her kan man drikke rett fra bekken gjennom filteret, bruke medfølgende drikkepose eller standard brusflasker. Det følger også med sugerør for enklere væskeinntak. Filteret kan også monteres på drikkesystemer som Geigerrig, Camelback etc. Komplett sett med filter, 0,5 liter drikkepose, sugerrør og rensesprøyte. Vekt filter kun 57 gram. Click here to view the article
 16. Et helt enkelt vannrensesytem som alle får plass til i sekken.Et "must" for alle som vil sikre seg mot urent vann når man er på tur. Superkompakt og lett sett til gunstig pris. Her kan man drikke rett fra bekken gjennom filteret, bruke medfølgende drikkepose eller standard brusflasker. Det følger også med sugerør for enklere væskeinntak. Filteret kan også monteres på drikkesystemer som Geigerrig, Camelback etc. Komplett sett med filter, 0,5 liter drikkepose, sugerrør og rensesprøyte. Vekt filter kun 57 gram. Click here to view the article
 17. Mine begynte å lekke etter første året samt at lissefester røk og goretexmembranen i ene skoen løsnet. Sålene blir harde og er livsfarlige på våte steiner etter et års bruk. Anbefaler ikke folk å kjøpe disse. [Hidden Content]
 18. Hei! Jeg har brukt Lundhags sine uforede lærstøvler i mange år og kan anbefale disse , ved å smøre disse regelmessig vil de være vanntette lenge. Fordelen er at de er lette og tørker lettere . Bakdelen er at du er mer utsatt for gnagsår om du ikke bruker tykke nok sokker. Anbefaler gnagsårfrie sokker fra www.1000mile.no ,dette er en tolagssokk som består av en tynn sokk inni og en tykkere utenpå, alt sydd sammen til en sokk. Jeg har brukt slike sokker og det fungerer 100%. Ullsåle eller lignende anbefales brukt ved kuldegrader.
 19. Falt for denne pga prisen opp mot feks jetboil. Kvaliteten ser ut til å være god, har brukt den i snart to sesonger nå og har nå greidd å bruke opp en gassboks.Oppgitt gassforbruk er en 100g boks til oppvarming av ca 12 liter vann, noe som ser ut til å stemme bra. Den har hovedsaklig blitt brukt til koking av vann for å bruke i real-turmat ,noe den har vært suveren til med raskt oppkok og lite berørt av vind ute. Har faktisk brukt den til koking inne i bil ,hengende i taket fra wiren som følger med. Det følger også med fot å sette under boksen ,samt avstandsben til bruk med stekepanne. Kan anbefales. Click here to view the article
 20. En solid drikkesekk med god bærekomfort og plass til en stor sjokoladeplate eller to også.Etter å ha dratt på drikkeflasker som ligget i en lomme på ryggsekken ,så kjenner vel alle den ekle følelsen av å ta av sekken når en er klissvåt på ryggen . Nei , da er det bedre og mer behagelig å ha en drikkesekk med slange slik at en slipper å ta av seg sekken for å drikke samt at en drikker oftere og mindre mengder om gangen. Mener å ha lest en plass at om du taper 2 promille vann fra kroppen ,så utgjør det 20% av effekten på fremdriften av kroppen ,alså har du kun 80% av kreftene i behold uten å få etterfylt nok vann. Denne typen drikkesekk har jeg brukt på hjortejakt og andre fjellturer på vestlandet nå i snart 4 år og kan absolutt anbefale den til andre også. Jeg svetter lett og mye og merket spesielt på sauesanking i vestlandsfjell , så er det lite tid til å få i seg nok drikke uten slik sekk ,har merket forskjell med og uten nok drikke ja. Den er solid og har stort påfyllingshull samt at den kan åpnes og gjøres ren inni (et spesielt lukkesystem for dette). Click here to view the article
 21. Ikke helt det samme ,det er mye mer kcalorier i forsvarets utgave feks frokost sivil 360 og forsvaret 650
 22. Den maten du skriver om er den nye selvarmende middagsmaten til forsvaret ,real turmat er noe helt annet . Det nærmeste du kan finne i butikk er vel "åpne-spis" som [Hidden Content] selger.
 23. Fikk et godt tips for å øke holdbarheten på brød ute i felten av en same med lang erfaring. Putt brødet i plastpose og ha med deg en flaske husholdningsedikk. Ta posen av brødet og vreng den ,hold åpen flasketut mot posen og snu flasken oppned slik at du kun dynker posen flekkvis to- tre plasser, vreng posen tilbake og putt brødet inni. Dette kan di gjenta to ganger i uken og brødet vil da ikke bli muggent. Har prøvd rådet og det fungerer uten å smake edikk.
 24. Et godt tips er å kartlegge trekkveier og så kjøpe en "viltsaltstein" som dere så henger opp i nærheten av en mye trafikkert trekkvei . (Må henges opp så høyt at ikke sau får slikke på den.) Det bør også være rennende vann nær steinen. Sett gjerne opp et viltkamera slik at dere kan få oversikt når dyra er på saltsteinen og hvilke dyr . Ikke skyt dyr mens de er på saltsteinen ,bruk heller postering på stien som fører til steinen og fører fra steinen . PS! Det kan lønne seg å henge opp steinen i god tid før jakten . Lykke til med jakten.
 25. Det er nå kommet et motbakkeløp i Lærdal ,Storehaugenopp .Der kan de som ønsker konkurrere, prøve seg på løyperekorden på ca32min på ca 3,7km og stigning fra 4moh til ca 908moh. Eller ta det som en fin fjelltur og få en fantastisk utsikt over Lærdal og fjella rundt.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy