Jump to content

Liten bålkjel


Tryllekalkun

Recommended Posts

Hei

Jeg er på leting etter en liten bålkjel med lokk og helletut/"hakk" på rundt 1,5 liter til koking av vann og mat. Ring på lokket i stedetfor en knott er en fordel og rettest mulige vegger er høyt opp på ønskelista. 

Jeg er i og for seg fornøyd med Biltema sin kaffekjel. Den er oppgitt til 1l, men 0,7l er absolutt maks med tanke på praktisk bruk som flytting, balansering i bål og kokende innhold. Biltema-kjel

Trangia har en oppgitt til 1,4l, men føler åpningen er litt liten i forhold til dybden slik at den blir litt upraktisk å spise av, koke i og gjøre rent i kaldt vann.

Noen som har noen tips?

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Har også eagle sin stålkjele., er 1,4 eller 1,5 liter. Vært på mange varme bål men fungerer fint etter ca 10 år. den har en ring på lokket som også kan skyves litt i et spor så den står. Jeg har også 0,7 liters versjon, den jeg bruker mest på tur da jeg ikke trenger mer mengde pluss at den går inni 1,5 liters vanlig kjele fra samme produsent. De koster som regel rundt 200 på xxl. Finnes kanskje lettere stålkjeler men de er rimelige og holder lenge. 

Link to comment
Share on other sites

Har den 3,2 liters kjelen selv. Den er fin den men litt stor og tung når man er alene på tur. Men fin når flere er på tur. De miindre kjelene til eagle har annen løsning. Jeg har kjelesettet deres med liten stekepanne, kjeler på 1,0 og 1,5 liter. Bruker mest 1,5 liter der kaffekjele på 0,7 passer oppi. Stekepanne er med hvis jeg bare skal steke litt smått, ellers bruker jeg en annen. De så kjele har ikke hank men håndtak på siden. Det gjør at bål ikke må være for stort. Men jeg har brukt det mange år og den fungerer fint på primus og bål så lenge det ikke er stort bål. Ved store bpl skraper jwg ut litt glør mellom et par stein og setter den der. Varme begrenser seg litt uansett for og ikke svi ting. Lokk på den har ikke ring men knott. Den er ganske stor så det har ikke vært noe problem. Settet er koster ikke mye heller. Har vel hatt det 5-6 år nå. Belegg på håndtak har flasset litt pga for mye varme men ellers solid.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Og om det nå skulle vise seg at du finner drømmekjelen, bare at den har knott - så kan det jo hende at det går an å modde knotten til en ring gjennom å bore, eller vinde ståltråd rundt knotten til en hempe. Du skal vel uansett bare løfte lokket via denne hempa, ikke mer vekt enn det.

Edited by smgj
Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar, en par av disse nærmer seg idealkjelen:) Det er bare å begynne å lete etter Pathfinder Bushpot eller Solo stove pot til en akseptabel pris. Det blir med første øyekast litt vel kostbart for ett kokekar. Så ut til at en par av disse nesten vippet tusenlappen for å få den hjem, og så mye er jeg ikke på leting:)

Ellers begynte jeg å tenke om en av disse tur perkulatorene kanskje kunne gjøre nytten som eneste kjele på tur. Er kanskje jålete å ønske seg alle funksjoner i en kjel, men syns det er kurant å kunne henge den opp ved behov, samt helle kokende vann uten fare for å brenne meg. Klarer jeg å spise maten min ut av den så er jo det også en bonus. 

Link to comment
Share on other sites

 

Om du kan gi slipp på drømmen om helletut....så er Zebra Billy Can i rustfritt stål ikke så dyr, ca 270 med frakt på ebay for en 1,5L /12cm. Altså under momsgrensa på 350,- med frakt.
IMG_3204.jpg

http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=zebra+billy+can&_sop=15

Denne finner du i flere størrelser
10cm  - 750ml
12cm  - 1.5ltr
14cm  - 2.5ltr
16cm  - 3.5ltr

Selv liker jeg også Snow Peak No 1, men det er kanskje i minste laget ut fra ditt ønske, er på 0.9L.
http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.TRS0&_nkw=snow+peak+no+1&_sacat=0
ca 310 kroner fritt levert, og du havner også her under momsgrensa på 350,- med frakt.  

Søker du litt på ebay etter "pot" eller "kettle" og velger "Sporting Goods" og "Outdoor Sports" som kategorier ut til venstre, så  finner du kanskje noe du liker der.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy