Gå til innhold
  • Bli medlem

Frihet85

Aktiv medlem
  • Innholdsteller

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Frihet85 vant dagen sist 23. februar

Frihet85 hadde mest likt innhold!

Om Frihet85

  • Bursdag 29. des. 1985

Nylige profilbesøk

26 profilvisninger
  1. Æsj, du har helt rett ang couscous. 😆 Jeg må slutte å stole blindt på det jeg (tror) jeg lærte på kokkeskolen for 20 år siden. Jeg måtte google litt. Det virker som næringsinnholdet på couscous varierer mye fra merke til merke. Men tar utgangspunkt i Matvaretabellen. Kokt couscous: 177 kcal - 2g fett, 31g karbohydrater, 6g proteiner 2g fiber Potetmospulver m/melkepulver - 344 kcal - 2g fett, 70g karbohydrater, 8g proteiner, 7g fiber Hurtigris ferdig kokt - 122 kcal, 0g fett, 26g karbohydrater, 8g proteiner, 2g fiber Ferdig kokt pasta - 150 kcal, 0g fett, 23g karbohydrater, 4g prot
  2. Semulegrøt (couscous) - semule, er den indreste delen av hvetekjernen - som igjen er rullet i mel - slik får man couscous. Den er såpass næringsfattig at den neste er å regne som slankekost. På tur der man forbrenner mer kalorier enn normalt, vil man fort oppleve seg slapp og trøtt etter et par dager med couscous på menyen. På "slappe" dagsturer i lavt tempo, eller rolige helgeturer kan det fungere. Egner seg best til bruk i tagine (keramisk fat med heldekkende lokk som langtidsstekes - gjerne på bål). Eller på saj-stekepanne. Men slike fremgangsmetoder er ganske uvanlige for nordmenn fle
  3. Joda, "regnestykket" mitt er nokså subjektivt og bør tas med en klype salt (burde vært med i oppskriften :p). Min erfaring er at ferdigmat koster ca det dobbelte av hva god hjemmelaget mat gjør. Frysetørket mat koster enda mer enn det, drøyt 300% mer - enn om du hadde laget samme produkt hjemme selv. På tross av dette, syns jeg 850% er i groveste laget. Jeg mistenker at det ikke er produsenten som er grådig her. Det er utsalgsstedene som bestemmer prisen. [Hidden Content] Overskuddet til Drytech som står bak Real er ikke all verden - selv om det er meget bra, er
  4. 89 kr,- for 120 gram tørrvare gir en kilopris på 741 kr,- Jeg syns det er helt hinsides med tanke på hvor billige lapskaus i utgangspunktet er. Dette inneholder Real lapskaus: Ingredienser: Potet (47%), storfekjøtt (storfekjøtt (98%), salt) (14%), kålrot, rapsolje, gulrot (8,1%), løk, maisstivelse, kjøttbuljong, krydder, antioksidant (askorbinsyre). 47% potet 14% kjøtt 14% kålrot 8% gulrot Løk, stivelse, buljong og krydder. La oss ta denne oppskriften og "lage selv" 470 gram potet = 9 kr,- 140 gram kjøtt = 14 kr,- 140 gram kålrot = 4 kr,- 80 gram gulrot = 3 k
  5. Ingenting er mer plassbesparende enn potetmos. Man kan også blande en spiseskje eller to med nøytralt proteinpulver for å økte energimengden. Toro Hurtigris er ganske porøst og gir derfor mye volum selv om det ikke veier så mye. Potetmos, hurtigris og pasta er ikke fiberrik kost. Så man kan bli litt hard i magen av det. Knuste linfrø smaker veldig lite og kan tilsettes så godt som alle matretter (også Real) for å økte energimengden, tilføye fiber - og har dessuten en høy andel umettet fett (den sunne fettsorten). Linfrø er også rik på kalsium og magnesium som mange får gjennom meier
  6. Litt korte episoder, ja. Men disse folka har heller ikke et profesjonelt tv-team med seg på slep. De filmer alt selv og må deretter ha batterier, vilje og lysten til å filme. Det skal godt gjøres å få med "alt" som skjer på film. De spontane og personlige øyeblikkene forsvinner i en kunstig og overfladisk, smått tilgjort skole-tv akting preg med fokus på typisk "tv-tabloid" klipping. Jeg ser for meg en helt annen atmosfære med skikkelig "gutta-stemning" rundt bålet når kameraet er skrudd av. Men det er helt greit det. Inntrykket jeg fikk av serien er at turen i seg selv var første prioritert d
  7. Hehe. Ja, alt er vel enkelt når man kan det. Når jeg lager slikt bruker jeg aldri oppskrifter. Det går på slump - slik blir det også litt varierende smak fra gang til gang. Noe jeg liker, da kan jeg justere litt fra gang til gang. Problemet med ovn er at enkelte modeller varierer veldig i temperatur - så det kan oppstå store avvik. Det er også viktig med utluftning, så det å ha døra åpen under prosessen kan hjelpe noe. Jeg pleier å legge en kork eller noe smalt i døråpningen. Salmonella forsvinner med varmebehandling på 55 grader i 1 time. 74 grader er ganske høy temperatur mtp t
  8. Personlig syns jeg Real er overpriset og nokså smakløst. Jeg har Ulcerøs Kolitt og tåler generelt dårlig ferdigmat. Real gjør meg litt oppblåst og uggen i maten. Som sikkert flere av dere har følt på. Det blir spennende å teste ut Gilde sitt alternativ. Nå er jeg også utdannet kokk. Det er overraskende enkelt å blande egne poser - tilsvarende Real. Med en vakummaskin får du en plassbesparende, vanntett, rimeligere og bedre alternativ til Real som holder seg i flere uker. Så trenger man en dehydrator for å fjerne vann og dermed også vekten fra maten. Disse koster fra 500 krone
  9. Tror du får like mange svar som personer du spør. Folk har individuelle behov. Noen klarer seg med en liten rumpetaske, andre minst 65 liter og mer. Jeg liker å gå litt ekstremt inn i prosjektene mine. Et år jeg skulle gå fra Saint-Jean-Pied-de-Port i Fankrike (Pyreneene) til Santiago i Spania, fra vandrehjem til vandrehjem i fire uker, 800 km; klarte jeg meg med en Osprey Talon 22 liters sekk. Halve sekken gikk med til sovepose og mat. Jeg undervurderte hvor mye mat jeg trengte å bære med meg. Det kunne gå et par dager mellom hver butikk. Man spiser MYE på slike turer. En tarp er
  10. Hvis det er noen som lager custom sko; så er USA og Italia også det første jeg tenker på. Jeg har lenge hatt lyst å gå deler av Appalachene - og da hadde jeg gått nærmest rett på Limmer Custom Boots som du lenket til. Spennende. Slike kvalitetssko kan få ny såle hos norsk skomaker ved behov - slik at skoene i teorien kan holde en mannsalder; gitt at det er skikkelig kvalitet. Men da må jeg nok en tur til statene. Jeg reiser veldig mye; skal ha det i bakhode. Så virkelig spennende ut. Men da må jeg nok besøke butikken "in person". Lurer på hva slikt koster. USA er i grunn billige når det
  11. Skal gi dem et forsøk. Har hørt mye bra om dem tidligere. Koster ikke all verden å gi det et forsøk heller. Tror kanskje det var Coolmax fra XXL jeg også prøvde. Skal bestille noen fra Bridgedale. Men bør vel ha noe over liner-sokkene. Får se hva jeg finner på. Sokker er heldigvis enklere å teste ut enn sko - uten at det koster skjorta hver gang.
  12. Prøvde både 44, 44,5 og 45 på XXL. Merket nesten ikke forskjell fra 44 til 44,5. Hvordan er Keen Pyrenees i størrelsen? De så komfortable ut på bildene - men skinnet kan bedra. Har hørt mange skryte av Keen. Trenger noen gode sko til neste høst og vinter. Disse kan være verd å prøve. De så også slitesterke ut, så jeg kanskje kan bruke de 3-4 år. Jeg har en litt flåsete teori Kroppen vår kan "huske" omgivelsene vi er utsatt for. Slik kan vi bli herdet mot kulde, men også varme. Vi tilpasser oss klimaet - der kroppen forsøker å justere etter beste evne. De som for eksempel har jobbe
  13. Ja, logikken min tilsier det samme. Ull transporterer fukt ut. Det har ikke fungert så bra tidligere. Men kanskje fordi skoene har vært så trange at fukt har blitt isolert i selve skoen. Jeg aner ikke. Men jeg støtter det du sier; selv om jeg ikke har erfart det samme selv. Men skal gi det et forsøk til. Jeg merket at gangen min ble annerledes når jeg gikk med Altra-skoene. Det hele var så merkelig at jeg smilte for meg selv den første kilometeren, mens jeg tenkte "jøss - dette var... noe nytt". Så tenkte jeg hvor grusomt det måtte være for sener og muskler dersom jeg hadde en sekk på 20
  14. Selv foretrekker jeg rektangulært. Har ingen erfaring med dem du lenker til. Men har hatt noen mummieformet som ofte sklir og flytter på seg i teltet - slik at jeg gjennom natten gjerne må justere litt på liggeunderlaget. Jeg sover på siden, så føttene mine ramler også utenfor kanten. Noe også kroppen har gjort - rett å slett ved at jeg sklir ut av liggeunderlaget. Sover du som en mummie (på rygg) - så hadde jeg nok selv godt for en mummiformet underlag. Sover du på siden som meg, er nok rektangulært tingen. Jeg har sluttet å bruke oppblåsbart. En konstant frykt for punktering, samt
  15. Salomon Quest 4D blir nok alt for varme for sommeren. Jeg har aldri likt sko med høyt skaft. Paradoksalt nok vrikker jeg foten oftere i byen på fortauskanter eller kumlokk, enn det jeg gjør på tur. Men kanskje den fungerer til vinteren. Får se litt på det. Har aldri likt tekniske sokker. Ofte føler jeg nylon gnager på huden og skaper bare enda mer varme. Det føles bare veldig ubehagelig alt jeg har prøvd. Dyrt er det også. Har prøvd mye forskjellig, men har alltid med et "safe" par med helt vanlige sokker i 100% bomull som jeg ellers også bruker daglig. Ellers er Proff Sokker fra Sparkjøp
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.