Gå til innhold

Tryllekalkun

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  18
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

1 følger

Om Tryllekalkun

Nylige profilbesøk

711 profilvisninger
 1. Kokekar vs. kaffekjele

  Så lenge en ikke skal smelte mye snø, så har Biltema en kaffekjele med stor åpning som for min del gjør alt, kan til nød steke fisk i den. Kaffe med fiskesmak er jo en oppkvikker om morgenen. Mener å huske at den rommer en plass mellom 750-800 ml til tuten vannrett og noe mer med tuten oppover. GSI har utgaver i både stål (1liter) og aluminium, tror den er i samme fasong som stålkjelen altså 1l samt det fins en på 1,8 l. Har større åpning en Biltema sin også. Kort oppsummert så finnes det kjeler med stor åpning om man ønsker det.
 2. Belysning i telt?

  Egentlig ikke det du spør om, men jeg benytter en lett frostet pakkpose fra mammut ambient pakksekk. Som rett og slett er en frostet pakksekk, med mulighet for å feste hodelykten i bunn. Dette gir et relativt jevnt og fint lys i teltet. Denne dobler da som pakkpose for elektronikk og annet småtull jeg liker å ha inne i teltet. Har også sett denne løsningen hos andre produsenter, uten å komme på noen alkurat nå. Bare for å havne enda lenger ut av kurs i forhold til det du spør om, så merker jeg at jeg kan dimme hodelykta mye mer om den er på hodet og lyser der jeg ser, enn om den er satt i posen. Uansett så har nok dette mer med spredning av lysenergien, hvor hodelykten er mer direktiv, mens i det du diffuserer lyset så vil lysenergien spres. Så jeg vil tro at dette gjelder de fleste campinglykter gitt at de ikke har reflektor.
 3. Oppbevaring av tørrmat i bilen.

  Antar at tørrmat som er frysetørret vil stå seg ganske bra, men vil tro tørrforet til bikkja inneholder såpass med fett at det ikke burde lagres i varm bil? Vi hadde noe tørrfor stående i skapet over kjøleskapet, der var det tidvis varmt og godt, dog ikke på høyde med sommervarm feriebil. Fettet skilte seg fra foret, antagelig noe noe omega-3 eller noe i den duren. Om foret blir dårlig eller hvor lang tid det tar, vil jeg ikke mene noe om, men at det taper seg noe har jeg ikke vanskeligheter for å tro info med at det blir litt vanskelig å få i seg alt. Nå kan dette riktignok være et enkelttilfelle med Labb ekstrem, men ser ikke bort i fra at det gjelder andre også.
 4. Hun elsket teltet

  Ikke et forsøk på å kuppe tråden din, men jeg kjente igjen situasjonen. Vi var riktig nok i andre enden av turen og på vei hjem. Enkelte ble aldri ferdig med å ligge og sløve i teltet.
 5. Snowline Chainsen Pro brodder

  Har 4 par, 1 L og 3 XL PG skostørrelse 42-43. Opplever ingen problemer med noen av de, xl er enklere og ta på. Jeg ser å broddene som kjettinger på tungtransport hvor kjettingen henger litt løst, men posisjonerer seg fra gang til gang mellom underlag og gummi. Jeg hadde kjøpt XL, men du får på begge to.
 6. Primus 1L brenselflaske med omnifuel

  Jeg har samme erfaringen. Orket ikke å forske mer på det, og gikk tilbake til flasken som fulgte med. Tenkte å teste litt mer hjemme når jeg får litt bedre tid. Dette er ikke så mye til hjelp, men du får i hvertfall bekreftet at det ikke er kun deg som har disse problemene.
 7. Inno bombarda

  Abu har løst dette med en liten gummikule som tres på snøret mellom dupp og krok/knute til fortom. Funker fint. Fås sikkert kjøpt løst?
 8. sekk til byvandring

  Av mine 12 sekker, er jeg blitt mest glad i Arctreyx alpha fl45. Ja jeg burde kanskje oppsøke profesjonell hjelp og det skal nevnes at jeg har flere ferdigpakkede sekker i arbeidssammenheng. Sekken merkes knapt om jeg kun har telefonladere og husnøkler i den, og samtidig er den såpass god å bære at jeg kan både ha med meg data, klesskift skrivesaker og dra innom butikken på vei hjem uten at det byr på vansker. At den holder innholdet tørt er også en fordel. Kjempesekk syns jeg. Man kan kanskje bli litt klam på ryggen på varme dager, men det har ikke bydd på problemer til nå.
 9. Grave ned toalettpapir

  Jeg hadde egentlig ikke tenkt å rippe opp i hvorvidt papir forsvinner opp på 1-2-3 eller ikke, men la ved et bilde av papir som har overlevd mer enn en regnskyll. La inn andre etterlatenskaper for størrelsesreferanse. Nå skal det sies at det er ikke monsunregn vi får servert i Oslomarka. Spesielt trivelig er det uansett ikke. Dette er og fra et sted som bærer preg av stor påtrykk, og muligens fra stamgjester ut i fra "leiren" å dømme, men da tenker jeg at det er spesielt viktig å tenke på etterlatenskaper. Selv er jeg tilhenger av "sporløs" ferdsel i naturen, både når det gjelder hva jeg forsyner meg av og legger igjen i naturen. Nå sikter mange til mer øde natur, og der er det litt annerledes enn dette eksremtilfellet.
 10. hundene deres i bilder

  Ikke bare jeg som vet å nyte utsikten. Chilli er halvt lagotto og halvt engelsk setter. Løping og graving er hobbyene. Full fart ute, null fart inne. Hun koser seg stort sett i buret sitt inne, og det er egentlig kjekt i ei lita leilighet i Oslo.
 11. Hengekøye

  Oppsøk sjappe som selger klatreutstyr de hjelper deg. Petzl Ring er et av alternativene du har. Liten er 28mm indre diameter stor er 46mm. Pris aner jeg ikke. Selv benytter jeg bare en Tarbuck knute, egnet slynge rundt treet, karabin, løkka på knuten og enden knytt i køya. Knuten flyttes lett til ønskelig posisjon. Noe mer å fikle med og noe mindre å drasse på.
 12. Liten bålkjel

  Takk for svar, en par av disse nærmer seg idealkjelen:) Det er bare å begynne å lete etter Pathfinder Bushpot eller Solo stove pot til en akseptabel pris. Det blir med første øyekast litt vel kostbart for ett kokekar. Så ut til at en par av disse nesten vippet tusenlappen for å få den hjem, og så mye er jeg ikke på leting:) Ellers begynte jeg å tenke om en av disse tur perkulatorene kanskje kunne gjøre nytten som eneste kjele på tur. Er kanskje jålete å ønske seg alle funksjoner i en kjel, men syns det er kurant å kunne henge den opp ved behov, samt helle kokende vann uten fare for å brenne meg. Klarer jeg å spise maten min ut av den så er jo det også en bonus.
 13. Liten bålkjel

  Innser at jeg er har vært litt upresis i spesifikasjon jeg ønsker meg rette vegger og da rett opp i et stort og flott lokk Er vel egentlig utkikk etter en som på bildet, men mindre og med helletut.
 14. Liten bålkjel

  Hei Jeg er på leting etter en liten bålkjel med lokk og helletut/"hakk" på rundt 1,5 liter til koking av vann og mat. Ring på lokket i stedetfor en knott er en fordel og rettest mulige vegger er høyt opp på ønskelista. Jeg er i og for seg fornøyd med Biltema sin kaffekjel. Den er oppgitt til 1l, men 0,7l er absolutt maks med tanke på praktisk bruk som flytting, balansering i bål og kokende innhold. Biltema-kjel Trangia har en oppgitt til 1,4l, men føler åpningen er litt liten i forhold til dybden slik at den blir litt upraktisk å spise av, koke i og gjøre rent i kaldt vann. Noen som har noen tips?
 15. Hoftebelte hund/hoftebelte sekk

  Jeg bruker en løsning som tidligere nevnt. En innfesting på hver side av sekken, har man flaks så er sekken ferdig utstyrt med dette, har man litt flaks så lar det seg gjøre å lage det med litt kreativitet og har man uflaks så går ikke dette. Jeg bruker tre karabinere, to til sekken og en tredje til båndet. Dette setter jeg sammen med et sterkt nok tau omtrent som følger: Knyt tampen i senterkarabinen, tre igjennom en av sekkekarabinene, tilbake via senterkarabinen og igjennom den siste sekkekarabinen og fest til slutt enden i senterkarabinen igjen. Dette gir deg en form for selvjusterende anker om hunden til tider skulle finne på gå/dra litt skrått. Dette er hakket mer avansert en en "U-slynge" og hvor mye man får igjen for det er jeg litt usikker på, men jeg er fornøyd med denne løsningen så da ble det sånn her i gården.
×