Gå til innhold
 • Bli medlem

Tryllekalkun

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  20
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Tryllekalkun

Nylige profilbesøk

1 516 profilvisninger
 1. Så hva er poenget med denne posten? Fremheve et spesielt godt bruktkjøp, eller henge ut en uskyldig annonsør som forsøker å selge skiene sine, helt uvitende om at en skokk friluftsnerder diskuterer særskrivinger og uheldige formuleringer?
 2. Vil gjøre oppmerksom på at B-vare hos alfa betraktes som en B-vare, til tross for lovnader om kun kosmetiske feil på skoene. Kanskje rett og rimelig selvsagt. Dvs si at får man en feil på skoene, innenfor reklamasjonstiden som vil være 2 år (det er kanskje i grenseland å strekke den til 5?), så er tilbudet fra alfa nye b-varesko, pengene tilbake. Har de ikke B-varesko igjen så er det pengene tilbake eller et ikke så alt for bra prisavslag på ordinære sko til veiledende pris. Jeg gjorde denne tabben, og kjøpte B-vare sko for å spare 500kr på et annet godt tilbud på ordinære sko. Nå h
 3. Så lenge en ikke skal smelte mye snø, så har Biltema en kaffekjele med stor åpning som for min del gjør alt, kan til nød steke fisk i den. Kaffe med fiskesmak er jo en oppkvikker om morgenen. Mener å huske at den rommer en plass mellom 750-800 ml til tuten vannrett og noe mer med tuten oppover. GSI har utgaver i både stål (1liter) og aluminium, tror den er i samme fasong som stålkjelen altså 1l samt det fins en på 1,8 l. Har større åpning en Biltema sin også. Kort oppsummert så finnes det kjeler med stor åpning om man ønsker det.
 4. Egentlig ikke det du spør om, men jeg benytter en lett frostet pakkpose fra mammut ambient pakksekk. Som rett og slett er en frostet pakksekk, med mulighet for å feste hodelykten i bunn. Dette gir et relativt jevnt og fint lys i teltet. Denne dobler da som pakkpose for elektronikk og annet småtull jeg liker å ha inne i teltet. Har også sett denne løsningen hos andre produsenter, uten å komme på noen alkurat nå. Bare for å havne enda lenger ut av kurs i forhold til det du spør om, så merker jeg at jeg kan dimme hodelykta mye mer om den er på hodet og lyser der jeg ser, enn om den er
 5. Antar at tørrmat som er frysetørret vil stå seg ganske bra, men vil tro tørrforet til bikkja inneholder såpass med fett at det ikke burde lagres i varm bil? Vi hadde noe tørrfor stående i skapet over kjøleskapet, der var det tidvis varmt og godt, dog ikke på høyde med sommervarm feriebil. Fettet skilte seg fra foret, antagelig noe noe omega-3 eller noe i den duren. Om foret blir dårlig eller hvor lang tid det tar, vil jeg ikke mene noe om, men at det taper seg noe har jeg ikke vanskeligheter for å tro info med at det blir litt vanskelig å få i seg alt. Nå kan dette riktignok vær
 6. Ikke et forsøk på å kuppe tråden din, men jeg kjente igjen situasjonen. Vi var riktig nok i andre enden av turen og på vei hjem. Enkelte ble aldri ferdig med å ligge og sløve i teltet.
 7. Har 4 par, 1 L og 3 XL PG skostørrelse 42-43. Opplever ingen problemer med noen av de, xl er enklere og ta på. Jeg ser å broddene som kjettinger på tungtransport hvor kjettingen henger litt løst, men posisjonerer seg fra gang til gang mellom underlag og gummi. Jeg hadde kjøpt XL, men du får på begge to.
 8. Jeg har samme erfaringen. Orket ikke å forske mer på det, og gikk tilbake til flasken som fulgte med. Tenkte å teste litt mer hjemme når jeg får litt bedre tid. Dette er ikke så mye til hjelp, men du får i hvertfall bekreftet at det ikke er kun deg som har disse problemene.
 9. Tryllekalkun

  Inno bombarda

  Abu har løst dette med en liten gummikule som tres på snøret mellom dupp og krok/knute til fortom. Funker fint. Fås sikkert kjøpt løst?
 10. Av mine 12 sekker, er jeg blitt mest glad i Arctreyx alpha fl45. Ja jeg burde kanskje oppsøke profesjonell hjelp og det skal nevnes at jeg har flere ferdigpakkede sekker i arbeidssammenheng. Sekken merkes knapt om jeg kun har telefonladere og husnøkler i den, og samtidig er den såpass god å bære at jeg kan både ha med meg data, klesskift skrivesaker og dra innom butikken på vei hjem uten at det byr på vansker. At den holder innholdet tørt er også en fordel. Kjempesekk syns jeg. Man kan kanskje bli litt klam på ryggen på varme dager, men det har ikke bydd på problemer til nå.
 11. Jeg hadde egentlig ikke tenkt å rippe opp i hvorvidt papir forsvinner opp på 1-2-3 eller ikke, men la ved et bilde av papir som har overlevd mer enn en regnskyll. La inn andre etterlatenskaper for størrelsesreferanse. Nå skal det sies at det er ikke monsunregn vi får servert i Oslomarka. Spesielt trivelig er det uansett ikke. Dette er og fra et sted som bærer preg av stor påtrykk, og muligens fra stamgjester ut i fra "leiren" å dømme, men da tenker jeg at det er spesielt viktig å tenke på etterlatenskaper. Selv er jeg tilhenger av "sporløs" ferdsel i naturen, både når det gjelder hva
 12. Ikke bare jeg som vet å nyte utsikten. Chilli er halvt lagotto og halvt engelsk setter. Løping og graving er hobbyene. Full fart ute, null fart inne. Hun koser seg stort sett i buret sitt inne, og det er egentlig kjekt i ei lita leilighet i Oslo.
 13. Oppsøk sjappe som selger klatreutstyr de hjelper deg. Petzl Ring er et av alternativene du har. Liten er 28mm indre diameter stor er 46mm. Pris aner jeg ikke. Selv benytter jeg bare en Tarbuck knute, egnet slynge rundt treet, karabin, løkka på knuten og enden knytt i køya. Knuten flyttes lett til ønskelig posisjon. Noe mer å fikle med og noe mindre å drasse på.
 14. Takk for svar, en par av disse nærmer seg idealkjelen:) Det er bare å begynne å lete etter Pathfinder Bushpot eller Solo stove pot til en akseptabel pris. Det blir med første øyekast litt vel kostbart for ett kokekar. Så ut til at en par av disse nesten vippet tusenlappen for å få den hjem, og så mye er jeg ikke på leting:) Ellers begynte jeg å tenke om en av disse tur perkulatorene kanskje kunne gjøre nytten som eneste kjele på tur. Er kanskje jålete å ønske seg alle funksjoner i en kjel, men syns det er kurant å kunne henge den opp ved behov, samt helle kokende vann uten fare for å bren
 15. Innser at jeg er har vært litt upresis i spesifikasjon jeg ønsker meg rette vegger og da rett opp i et stort og flott lokk Er vel egentlig utkikk etter en som på bildet, men mindre og med helletut.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.