Gå til innhold

belowyn

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  36
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om belowyn

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Oslo

Nylige profilbesøk

559 profilvisninger
 1. Det skal fint holde. Jeg kjøpte statisk tau 5mm fra XXL, og det fungerer helt fint. 6mm kan muligens være litt tykt for å dytte løkker igjennom hullene, så ville vurdert 5mm, men det kommer an på hvordan du ønsker å feste ting.
 2. Har prøvd både oppblåsbare og tradisjonelle underlag. Min erfaring var at det ikke var optimalt, og jeg har gått over til underquilt. Mitt problem er at om reinsdyrskinn/underlag ikke ligger helt optimalt må man ut av køya for å justere det. Alt for mye styr. Underquilt er lettere å justere på mens man ligger i køya. Verdt å prøve om du kjenner noen som har.
 3. Blackbird XLC, 1,7 double layer, med winter topcover, underquilt protector, 3-season wookie og scandinavian wookie, pluss noen småting (snakeskins til Superfly som jeg har fra før), med frakt og mva ville komme på rundt 10k eller deromkring. (Sjekket opp nå, så ville det med frakt, mva, fortolling og alt havne på 11 575kr). Scandinavian wookie står for ganske mye av kostnaden, så om du ikke planlegger å være ute når det er kaldere enn ca -5 så kommer du i havn med ca 8 350kr. Da har jeg tarp og top quilt fra før. Jeg kan virkelig anbefale Superfly om du trenger en god tarp. Ca 140 dollar. Satser på 20% - 25% på Black Friday, så det blir et par tusen av. Har fundert en del på wookie, om jeg skal kun gå for en eller begge to, men med frakt og alt ekstra tror jeg at jeg går for "Buy once, cry once" så er jeg sikker. Kan heller selge senere om jeg ikke blir brukende det så mye. Det er flere ganger jeg har skippet tur fordi jeg ikke har vært komfortabel med utstyret jeg hadde, så om litt penger får meg oftere ut så går jeg for det.
 4. Jeg har en dobbel TTTM. Den er grei, men ikke optimal. Jeg har sett etter mer camping-vennlig køye en stund, men har drøyd litt pga økonomi. Har også vært frem og tilbake på hva jeg skulle kjøpe. Det har ikke vært allverdens med turer heller, men det har delvis vært fordi jeg ikke har vært helt fornøyd med oppsettet. Noe med køya, men mer med temperatur på underquilt og pakkvolum. Det som tipper meg over på WB BBXLC er følgende ting: Integrert myggnetting, så slipper man å styre med den massive til TTTM utenpå, og som samtidig holder kantene på plass, så det ikke blafrer så mye i det når det er vind, som henger sammen med at den er lengre med smalere enn TTTM, så det er mindre ekstra stoff i veien for utsikt ut av køya. For å balansere det har de laget en fotboks så man skal få ligge mer flatt selv om den er smalere enn en dobbel TTTM. Det er tieouts på myggnettingen så den blir fjernet vekk fra ansikt, en hylle til utstyr (legge vekk topquilt når man sitter i køya/skal inn og ut, ha bok, klær eller lignende om natta etc), mønesnor som er montert på for å henge opp utstyr i toppen, winter top cover som add-on, som holder mer varme, samt underquilt protector som add-on som beskytter mot vind. Alt kan settes sammen som man ønsker. Alt dette får man også til med en TTTM, men da med mye mer mikk-makk og ekstra ting istedenfor noe som er laget for å fungere optimalt sammen. Det vil vel variere veldig fra person til person. Kjenner du noen med mer avansert køye, eller velger å gjøre research på forhånd så bør det ikke spille noen stor rolle. Men ja, jo dyrere det er i utgangspunktet, jo større risiko er det for å "tape" mer penger på videresalg. Liggekomfort, pakkvolum/vekt og at det ikke er så mye styr å rigge opp/ned. I den rekkefølgen. I sommer når det var på det varmeste tok jeg køya og stakk ut litt spontant rett før leggetid når det var for varmt hjemme. Da var liggeunderlaget i Draumr'en litt mye hassle for min del når det var ut etter 10, rigge køye, sove, pakke rundt 6 om morran og dra hjem. Det er også fordel å få alt ned i en grei sekk for helgeturer og lignende.
 5. Den sitter ganske godt, men hender det kommer vind nedi når det kommer vindkast, men det er greit nok. Tarp vil blokkere det. Den var grei nå, i 15 grader, men var ikke mye å gå på. Jeg greier ikke se at denne skal takle 20 grader lengre ned. Kanskje 5. Mer er jo da mer spørsmål om jeg sover veldig kaldt (har ikke inntrykk av det), eller om den ikke leverer det den lover.
 6. Jeg har brukt Ticket To The Moon med diverse addons i noen år. Kjøpte en Amok Draumr i fjor, men solgte den videre til en kollega i sommer, og skal kjøpe en Warbonnet Blackbird XLC når det blir black friday i høst. Hva som er best er både subjektivt, og avhenger en god del av hva du skal bruke den til. Om du skal henge en kort tid ved stranda eller lignende og kanskje overnatte en gang eller to så fungerer Ticket To The Moon veldig bra. Godt utvalg, og ofte greie priser. Men skal du primært bruke den til camping så vil tillegg av myggnetting, tarp og bedre tau etc ofte koste mye ekstra, og ta mer plass sammenlignemt med løsninger som er mer tilpasset camping-køyer. Når det kommer til overnatting så er det også forskjell på hva slags overnatting du skal bruke den til (sommer/helårs), primært leir eller om du skal gå lengre avstander så vekt&størrelse er viktig, eller om raskt oppsett er primærbehov (lange vandredager, eller raske småutflukter på sparket). Grunnen til at jeg solgte min Amok var at jeg synes det ble litt mye ekstra styr med liggeunderlaget som måtte blåses opp og pakkes ned igjen (so er mindre viktig om man drar et sted og setter opp leir for en stund), samt litt større pakkvolum, og mindre egnet med vinter-tarp. Jeg har aldri brukt en Hennessy før, men hva jeg har lest så er den helt grei, men måler seg ikke opp mot mye av det som kommer fra spesial-forhandlere. Jeg ville tatt en titt på kanalen til «Shug» for en del info om hengekøye-bruk, og sett meg litt rundt på hammockforums for mer info om hva som finnes der ute før du gjør et valg. Amok er ganske populære over dammen, så det er mye info om den der også. De jeg har sett mest på er Warbonnet (som jeg tenker å kjøpe selv), Dutchware (lager mye bra «bling» til køyer også), Dreamhammocks (ikke sett så mye på de selv, men de dukker hele tiden opp i anbefalinger) og Amok (norske, og ganske anderledes enn de fleste andre køyene på markedet). Spesialting koster en del mer, men man får også mye igjen for det i form av vekt og volum. Tarpen min fra Warbonnet (Superfly) har mindre vekt og pakkvolum enn begge de andre tarpene jeg har som er mindre i areal. En god dun-quilt veier mindre og pakkes mer sammen enn tilsvarende temp-rating på syntetisk. Det blir en vurdering av kostnad mot komfort. Om du ikke skal ha med en gang er det ofte gode tilbud på Black Friday. Du kan sikkert høre om noen FF-medlemmer med køyer bor i nærheten så du kan prøve ut/se på forskjellige modeller før du bestemmer deg også. Hammockforums: http://www.hammockforums.net «Shug»: https://www.youtube.com/user/shugemery
 7. En mulighet når man er spredt rundt i landet, og noen sikkert ikke er like komfortable med opptak/redigering/etterbehandling etc er jo at noen med tekniske ferdigheter kan gjøre opptak over Skype/telefon, og dermed intervjue andre som har friluftskunnskap med kanskje ikke ønsker å styre med det tekniske selv. Enten om det faktisk er et intervju, eller at noen bare snakker, med opptak/etterbehandlig/teknisk som blir gjort av andre. Lydkvalitet er jo en ting, så det vil variere, men har hørt flere podcaster hvor man intervjuer andre over telefon/Skype med helt greie resultater.
 8. Ingen bilder film nå. Kan fikse neste gang. Jeg fester stroppene på enden i festepunktene til køya, og de på midten til ridgeline, som beskrevet på sidene deres. Strammer til stroppene så den sitter sånn jeg tror den skal være. Jeg har ikke tidligere visst at den skulle gå ned til -5 C. Det sjekket jeg før jeg postet istad. Har egentlig bare trodd at den ikke var beregnet for særlig kulde. Når det gjelder vintercamping har jeg vurdert å kjøre underlag/reinsdyrskinn i tillegg til en ellers god quilt frem til jeg se hvor mye det blir av det, og så eventuellt kjøpe en skikkelig vinterquilt, så man ikke drasser med seg det største beistet på sommeren når det ikke trengs, men jeg vil helst ha en underquilt til vanlig som dekker senhøstes iallefall, så det er ikke lett å bestemme seg. Jeg har en topquilt fra Enlightened Equipment for -7 C, og den er nydelig. Har testet den ned til -6 med vind før (yr sa ca -10 opplevd temperatur pga vind), og det gikk greit, selv om det ikke var optimalt.
 9. Jeg skal kjøpe meg en Warbonnet Blackbird XLC med Wookie når det blir black friday. Men er litt usikker på temp-rating. Hørt litt forskjellig om 3-season. Den skal vel tåle ned til -7 grader. Vurderer å kjøpe -7 C (3-season) wookien, og eventuellt kjøpe scandinavian wookie (-29 C) senere om det blir mer winter-hanging. Eller om jeg bør ta winter wookie (-18 C) med en gang, og greie meg med en. Det er dyrere med to forskjellige, men man sparer plass på sommeren med en lettere og mindre. Det skal ikke være lett. Per dags dato har jeg underquilt fra DD hammock, men den varmer ikke veldig. Er usikker på om jeg er frossen av meg når jeg sover (er ikke det til vanlig), eller om den bare ikke leverer det den lover. Det står -5 C på den, men under 15 grader så trenger jeg noe mer når jeg har den, så virker veldig rart. Winter-wookie er vel 0F, så -18 C om det er Warbonnet sine han snakker om. Men vet ikke hvor mye den er overstuffed. De har ikke overstuffing som valg på quilten, så er vel kjøpt ved siden av (de har det under accessories). Er du interessert i å selge stengene dine? Jeg vurderer å kjøpe med når jeg bestiller neste gang, men om noen vil selge noe de ikke bruker er jo det greit.
 10. Det er enkelt å sette ridge-line (mønesnor som flere kaller det her) på TTTM selv. Enten lage selv, eller kjøpe en justerbar en. Det er også mange underquilts du ikke trenger ridgeline for å henge opp. (Litt offtopic, da OP ikke ville ha UQ, men greit å vite) Når det gjelder OP, så er en mulighet å bruke/kjøpe gammel sovepose og sette på shock-cord og lage egen UQ for en billig penge.
 11. Om du ikke ønsker å betale for abbonement på Lightroom får du fortsatt kjøpt standalone-versjon på scandinavianphoto: https://www.scandinavianphoto.no/produkt/1008579536/adobe/lightroom-6-eng-win-mac Får ikke alle oppdateringene, men sparer inn den på et års tid. Ellers er min erfaring med en del heldigitale kameraer mot speirefleks at de brenner batteriet mye raskere. Kjipt i skogen om batteriet er tomt. Det var varierer vel veldig med kamera og bruk, men når jeg prøvde en Olympus E-M10 mark 2 så var batteriet dødt på 3 timer med aktiv bruk.
 12. tinder-angling, er det en digital versjon av DNT sine røde og grønne toppluer?
 13. Rømmer du til skogs i undertøyet (iallefall på vinteren) er nok Wim Hof bedre inspirasjon enn bushcrafterene: http://www.icemanwimhof.com/innerfire
 14. Og da ble det vist en Enlightened Equipment topquilt også. Bare 10% der, men var noe jeg skulle ha uansett, og 10% er bedre enn ingenting. EDIT: Og en Superfly fra Warbonnet Outdoors.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.