Gå til innhold
 • Bli medlem

belowyn

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  46
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om belowyn

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Oslo

Nylige profilbesøk

994 profilvisninger
 1. Har enda ikke testet pellets på tur, men har gode mengder på lager hjemme til Traegeren min, men det skal prøves. Jeg har 5" Firebox som jeg så langt er veldig fornøyd med, og der er det egen plate for å justere høyde for bruk av pellets eller esbit. Kan også bruke trangia rødsprit-brenner om ønskelig. Ellers er jeg skikkelig fornøyd med den som vanlig kvistbrenner, og veldig stø på bakken. Verdt å sjekke ut, om enn kun for ideer til modifikasjon av lignende ovner for egen bruk, da han har tenkt på utrolig mange løsninger.
 2. Nei. I bakgrunnsmodus rapporterer den vel hvert 15. minutt via bluetooth. Det er mulig å ha mobilen i flymodus, og så kun aktivere BT. Da trekker den veldig lite strøm. Det kan selvsagt ha kommet oppdateringer i appen, men sist jeg brukte mine (i fjor), så hadde ikke enhetene eget minne.
 3. Jeg har to stk RuuviTag [Hidden Content] og bruker de mot app på mobilen. Synes de har vært fine, men de koster jo litt.
 4. Om du fortsatt har den tar jeg gjerne. Har ordnet taudrag til pariserpulken, men stivt drag hadde vært fint. Jeg holder også til i Nittedal, på Tumyrhaugen, men kan hente hos deg.
 5. Støtter Kovea Spider om du er villig til å vente, eller betale. Har hatt min siden høsten 2015, og bruker ingen andre gassbrennere nå. God regulering, mulighet for å bruke beholderen opp ned. En del utstyr som passer med den. Anbefales på det sterkeste.
 6. Den strekker seg over tid. Brukes den som mønesnor vil altså lengden strekke seg og formålet er vekk. Brukes den til oppheng vil køya senke seg igjennom natta. Helt greit å bruke i en del situasjoner, men bør ikke brukes til mønesnor, og helst ikke til oppheng. Jeg har hatt den i noen år. Bedre enn liggeunderlag, men synes ikke den var spesielt bra. De skriver -5, men jeg fikk coldspots fra 5 grader og nedover, og det selv etter både ha fiklet mye med opphenget selv, og fått andre til å justere på den etter jeg selv var i køya. For meg så fungerte den ikke optimalt, men er helt grei om
 7. Ja, det koster litt. Når jeg bestilte tok jeg med en del. Jeg har både Snow Leopard og Bob cat. Har bakt en del med løsningene, og det er digg, men koster jo peng. Om man kun er ute etter vindskjerm så får man det ganske greit på Biltema, men det er lite som å starte eller avslutte dagen med Irish Soda Bread. Uansett om man kjøper noe eller ikke har de laget en kokebok for tur med masse inspirasjon: [Hidden Content]
 8. Drop (tidligere Massdrop) har den på salg nå, i en dag til for $35 pluss $10 frakt til Norge. De markerer aldri frakt på pakken, men nøyaktig pris på innholdet, så den går inn under tollgrensen. [Hidden Content] (Lenke om du ikke er medlem, som gir både meg og deg fordeler eller noe slikt. Bare å fjerne for de som ikke liker referrals) Det er bare en dag igjen av "salget", men det var der jeg kjøpte min for flere år siden.
 9. Jeg har selv Kovea Spider, og har hatt den i noen år. Har også en Kovea Supalite som skrues på toppen, bensinbrenner og flere rødspritbrennere. Ender stort sett alltid opp med Spider. Den pakkes fint sammen oppi titankoppen min, kan brukes med vindskjold, snu gassboksen opp-ned, og god justering på flammen. Jeg har også kjøpt vindskjerm til den fra FlatCatGear, og er veldig fornøyd. Den lille vindskjermen går også oppi koppen, sammen med brenner, lighter, litt te etc. [Hidden Content] Sikkert mye annet bra der ute, men en Spider til 399 er en bra deal.
 10. Vil ikke si at en til to uker for sen levering er å «feile stort» når det er snakk om forhåndsbestilling syv til åtte måneder i forveien. Ja, jeg skjønner godt irritasjonen, og det er veldig kjedelig om folk har store planer som de ikke får brukt Amoken sin med, men å risikere mye på at levering er på dagen i orden når man bestiller så langt i forveien med alle ting som kan gå galt i produksjon og distribusjon så ville jeg ha anbefalt reserveplaner. Nå kan det godt hende jeg er veldig tilgivende, men i disse Kickstarter- og crowdfundingsdager synes jeg en såpass liten forsinkelse er gansk
 11. Det varierer vel fra person til person. Mine veier 609 gram for 3-sesongs (-6 grader) og 893 gram for vinter (-29 grader). Volumet er også en del mindre når det er pakket. Prisen er derimot noe annet. Mine veier ca halvparten og kostet ca dobbelt så mye. For de som vil ha noe i nærheten av hytta, eller til pulk på vinter er det fin pris sammenlignet med mye annet.
 12. Det skal fint holde. Jeg kjøpte statisk tau 5mm fra XXL, og det fungerer helt fint. 6mm kan muligens være litt tykt for å dytte løkker igjennom hullene, så ville vurdert 5mm, men det kommer an på hvordan du ønsker å feste ting.
 13. Har prøvd både oppblåsbare og tradisjonelle underlag. Min erfaring var at det ikke var optimalt, og jeg har gått over til underquilt. Mitt problem er at om reinsdyrskinn/underlag ikke ligger helt optimalt må man ut av køya for å justere det. Alt for mye styr. Underquilt er lettere å justere på mens man ligger i køya. Verdt å prøve om du kjenner noen som har.
 14. Blackbird XLC, 1,7 double layer, med winter topcover, underquilt protector, 3-season wookie og scandinavian wookie, pluss noen småting (snakeskins til Superfly som jeg har fra før), med frakt og mva ville komme på rundt 10k eller deromkring. (Sjekket opp nå, så ville det med frakt, mva, fortolling og alt havne på 11 575kr). Scandinavian wookie står for ganske mye av kostnaden, så om du ikke planlegger å være ute når det er kaldere enn ca -5 så kommer du i havn med ca 8 350kr. Da har jeg tarp og top quilt fra før. Jeg kan virkelig anbefale Superfly om du trenger en god tarp. Ca 140 dollar.
 15. Jeg har en dobbel TTTM. Den er grei, men ikke optimal. Jeg har sett etter mer camping-vennlig køye en stund, men har drøyd litt pga økonomi. Har også vært frem og tilbake på hva jeg skulle kjøpe. Det har ikke vært allverdens med turer heller, men det har delvis vært fordi jeg ikke har vært helt fornøyd med oppsettet. Noe med køya, men mer med temperatur på underquilt og pakkvolum. Det som tipper meg over på WB BBXLC er følgende ting: Integrert myggnetting, så slipper man å styre med den massive til TTTM utenpå, og som samtidig holder kantene på plass, så det ikke blafrer så mye i det når
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.