Jump to content

Renset bensin i kvantum


Henrik

Recommended Posts

Annonse
3 minutter siden, martin.m skrev:

@Henrik Dra innom statoil eller dess like og kjøp en 5 liters kanne med alkylatbensin som selges til gressklippere o.s.v.  Pass dog på at du kjøper den kannen some er til 4 taktere. Den til 2 taktere er tilsatt olje, og det vil du ikke ha.

Hensikten er å bruke det på primus. Men firetaktsbensin er omtrent det samme som vanlig bensin 95 som man får på ei bensinpumpe.

Link to comment
Share on other sites

Dette har det vært skrevet mye om, vanlig bilbensin legger igjen mere avleiringer enn alkylatbensin eller primusbensin.  Fra USA så hører jeg om folk som har brukt 20 år gammel coleman fuel, så det er holdbart.  Statoil har solgt renset bensin/heptan i fat for bruk i katalytovner til de store transportselskapene, så du kan få store kvanta. Blant alkylatbensin har jeg registrert at det er advart mot merket Viking, men jeg har (derfor) ikke testet det. (har heller ikke støtt på det).

Ta i alle fall advarselen mot 2 taktsbensin alvorlig, gikk tom på en båttur og maten ble laget på primus med slik bensin (1 måltid). Sot over allt, men varm mat.  Måtte kjøre et par tanker med alkylatbensin og hyppig bruk av rensenål før primussen oppførte seg normalt igjen, men den har siden oppført seg eksemplarisk i redsel for slik behandling igjen. :-)

 

dsk

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

2 timer siden, Henrik skrev:

Hensikten er å bruke det på primus. Men firetaktsbensin er omtrent det samme som vanlig bensin 95 som man får på ei bensinpumpe.

Jeg har brukt alkylat som jeg nevner i mitt forrige innlegg til omnifuelen min i årevis uten noen problemer. Det er bare å fyre i vei, Henrik. Langt billigere alternativ enn en liter flaskene man får kjøpt på sportsbutikkene. Dersom man får kjøpt varianten pahatlem nevner blir det ennå billigere.

Link to comment
Share on other sites

Alkylatbensin er framstilt av den rene dampen som oppstår øverst under raffineringen. Bilbensin er tatt ut som væske og er langt fra så ren og er også tilsatt masse ulike stoffer.

Her er en link som beskriver framstilling av alkylatbensin kontra renset bensin:

http://www.dinside.no/910775/alkylatbensin-renere-for-deg-og-motoren

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy