pahatlem

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  287
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  6

pahatlem last won the day on Juli 26 2016

pahatlem had the most liked content!

2 følgere

Om pahatlem

 • Rang
  Nisse
 • Bursdag Mars 23

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Sandnes

Nylige profilbesøk

1 843 profilvisninger
 1. Full sving, mener jeg. Hospiterte på tur til Madlandsheia, det var en hyggelig natt med mye god mat. Jeg har også hørt rykter om overnattingstur i drittvær i Lutsiområdet rundt påsketider, @FredrikGF. Pics or it didn't happen.
 2. En litt episk skitur til Glacier Circle og Mt. Dawson

  Syke, syke mann. Fantastisk lesning, og vannvittig flotte bilder, da. Gir meg over.
 3. På tide med tarp!

  Akkurat passe stor: 8'6"x8'6", i.e. 259cm x 259cm. Egentlig angrer jeg litt på at jeg kjøpte den kvadratisk og ikke rektangulær; hadde vært greit med bittelitt ekstra lengde noen ganger, jf. min kommentar på hjemmesiden til produsenten: HMG Flat tarp Sitéringsfunksjonen på forumet legger opp til svindel...
 4. På tide med tarp!

  Som proof of concept deler jeg med @hllnd's velsignelse noen av hans bilder fra forrige helgs fisketur i Myrlandsheia: Friske fraspark fra hans side, som stilte hele helga utelukkende med 3F-poncho-tarpen (netto 203g). Undertegnede feiget ut og dro på blytung cuben-tarp (298g inkl. barduner): Dag 1, godt skjermet inni skogen oppi ei li: Åpne tarper som ekstra vindskydd, og sånn bare i tilfelle det skulle dryppe: Dag to, mere utsatt i en vindtunnel mellom to fiskevann, "storm-mode/half-pyramid": Fin tur i strålende vær -- deilig med barmark, og alltid kjekt med tarp i to stjerneklare netter.
 5. Hvordan pakke lite med barn på telttur???

  Hei, @Marit-mamma! Absolutt ingen ukjent problemstilling du stiller her! Det må kanskje sies at du er ganske ambisiøs og tøff som legger ut med tre barn i minusnetter (uten uendelig med erfaring?).. God innstilling er jo halve jobben, egentlig. Som du selv sier, så er det ganske kostbart om du skal bytte ut mye utstyr, særlig telt, sekker og soveposer kan fort bli en liten formue -- og det er jo uansett litt småkjipt å kjøpe premiumutstyr til barn som vokser utav det lenge før utstyret er oppbrukt.. Det beste tipset er nok uansett å sette av den tiden det tar å slenge alt av utstyr på kjøkkenvekta, finne nøyaktig vekt på hver eneste plagg og duppedings, og lage en nøyaktig pakkeliste på f.eks. lighterpack.com. Da er det mye enklere å se hva som virkelig monner å legge igjen hjemme, eventuelt hva du bør prioritere å "nedgradere" vekten på.. Som et generelt poeng vet jeg at mange på forumet anbefaler å basere seg på turisthytter nå i skuldersesongene, så slipper du å bære så voldsomt med isolasjon, telt, kjøkken etc. før du kan lette litt på oppakningen for telttur på høysommeren. Du finner en del gode betraktninger omkring dette med barn på tur og lettere oppakning her: Og her: http://www.backpacking.net/featured4.html https://backpackinglight.com/00177-2/
 6. Støtte for lighterpack

  Lighterpack kommer til å migrere hele sulamitten sin over i Vue.js i løpet av kort tid.. Kanskje ikke noe å investere mye tid i før de har oppdatert på sin side... men jeg vet ikke hvordan innbyggingen foregår på ff.. Vue-versjonen kan testes her: https://beta.lighterpack.com/
 7. Førstehjelpskit

  Kan jo henvise til denne tråden i fra i fjor, og særlig dette innlegget, som jo er det beste innlegget i tråden, siden innlegget er mitt:
 8. Kombinere skum-underlag med madrass . hvilken R-grad?

  Vet at dette ikke er det svaret du ønsker deg -- men det finnes knapt noe svar på det du ønsker deg svar på. Lixm. R-verdier for oppblåsbare underlag forandrer seg (!) ved forskjellige temperaturer, og måles etter produsents godtbefinnende, e.g. mannekeng-dukke på rygg, 45-kg kvinne-dokke på siden, med eller uten bevegelse etc... Utover anekdoter (les: annenhånds erfaringer) som "jeg frøs ikke når..." (som sannsynligvis er beste vei å gå), må du nesten bare prøve deg fram. Husk samtidig at det viktigste på vinterturer er å ha N+1, i.e. skumunderlaget som backup, uansett. Se forøvrig diskusjonen under hovedposten her for en god diskusjon omkring dette. http://sectionhiker.com/sleeping-pad-r-values/
 9. Ønskes Kjøpt: Tarp

  https://m.aliexpress.com/s/item/32694314022.html#autostay Fra mobil, må vite.. Dersom du bare søker litt rundt på aliexpress, finner du nok utav det. Mange modeller, forskjellige butikker, forskjellig prising.
 10. Guttetur Rogaland - trenger tips!

  Greit å merke seg at @REJOHN er ekte heiamann og 🗻🐐, og at den foreslåtte ruta i Madlandsheiene fort kan bli vel frisk for folk som ikke er veldig vante med vandring i terreng, særlig med tanke på "kosebagasje", i.e. 20+-kilos-sekker... Tverromdalen er helt nydelig, men vil heller anbefale å gå den opp en dag (er noen høydemeter, dét), campe i nærheten av Store Vådlandsvatn (eller nede ved Tverromdalstjønn om det blåser), og så mer eller mindre direkte ned Fisketjønn/Fossbekken til parkering påfølgende dag... Men Madlandsheiene kan absolutt anbefales -- faktisk utrolig hvor "isolert" og i villmarken man kan føle seg, såpass nærme Sandnes.
 11. Billig lettvekter i kvalitet?

  ...og Nordisk, Robens, McKinley, Vango, Tarptent, Vaude...
 12. Hvilken størrelse på tarp?

  Det der er jo en helt fantastisk pris for en cuben-tarp... Tror min fra HMG endte opp på godt og vel det tredobbelte. Løp og kjøp.
 13. Lettpakking vinterstid

  @ArveS Jeg kjøpte faktisk et Mountain Hardwear Direkt 2 på fjellsport i dag (>30% rabatt), nesten utelukkende på grunn av diskusjonen omkring teltbehov i den artikkelen der. Og det teltet (1,2 kg) er utviklet med tanke på Ueli Stecks solobestigning av Anna Purna nylig. Så sånne "småtelt" skal strengt tatt tåle en hel del.. Alternativet, om man virkelig vil ha et bomberom, er vel 2-dukstelt á la Hilleberg Soulo (jf. Lonnie Dupre's nylige solo vinterbestigning av Denali) -- men da må man jo opp ca ett kilo i ytterligere vekt og soliditet...
 14. Lettpakking vinterstid

  Enig, bra artikkel.. Kan jo kanskje hende at jeg spekulerer i om det muligens er legitimt å dele artikkelen som pdf på pm, om noen skikkelige gniere er skikkelig interesserte 😊 Eller er det veldig, veldig dårlig kotyme? For øvrig er jo Jörgen Johansson en helt. Edit: Jeg abonnerer selv, og har selvfølgelig tilgang til slike herligheter... Men er veldig glad i å dele med mine aller, aller nærmeste forumvenner.
 15. Ønskes Kjøpt: Tarp

  3f-tarpen er helt ypperlig. Nesten gratis, rimelig lett og masse festepunkter. Dessuten er innsiden belagt med sånn reflekterende alu-stoff som gir god ekstra varme ved bålfyring. Min tarp på 3x3 meter veier 771 gram.