pahatlem

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  276
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  6

pahatlem last won the day on Juli 26 2016

pahatlem had the most liked content!

2 følgere

Om pahatlem

 • Rang
  Nisse
 • Bursdag 23. mars 1982

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Sandnes

Nylige profilbesøk

1 725 profilvisninger
 1. Billig lettvekter i kvalitet?

  ...og Nordisk, Robens, McKinley, Vango, Tarptent, Vaude...
 2. Hvilken størrelse på tarp?

  Det der er jo en helt fantastisk pris for en cuben-tarp... Tror min fra HMG endte opp på godt og vel det tredobbelte. Løp og kjøp.
 3. Lettpakking vinterstid

  @ArveS Jeg kjøpte faktisk et Mountain Hardwear Direkt 2 på fjellsport i dag (>30% rabatt), nesten utelukkende på grunn av diskusjonen omkring teltbehov i den artikkelen der. Og det teltet (1,2 kg) er utviklet med tanke på Ueli Stecks solobestigning av Anna Purna nylig. Så sånne "småtelt" skal strengt tatt tåle en hel del.. Alternativet, om man virkelig vil ha et bomberom, er vel 2-dukstelt á la Hilleberg Soulo (jf. Lonnie Dupre's nylige solo vinterbestigning av Denali) -- men da må man jo opp ca ett kilo i ytterligere vekt og soliditet...
 4. Lettpakking vinterstid

  Enig, bra artikkel.. Kan jo kanskje hende at jeg spekulerer i om det muligens er legitimt å dele artikkelen som pdf på pm, om noen skikkelige gniere er skikkelig interesserte 😊 Eller er det veldig, veldig dårlig kotyme? For øvrig er jo Jörgen Johansson en helt. Edit: Jeg abonnerer selv, og har selvfølgelig tilgang til slike herligheter... Men er veldig glad i å dele med mine aller, aller nærmeste forumvenner.
 5. Ønskes Kjøpt: Tarp

  3f-tarpen er helt ypperlig. Nesten gratis, rimelig lett og masse festepunkter. Dessuten er innsiden belagt med sånn reflekterende alu-stoff som gir god ekstra varme ved bålfyring. Min tarp på 3x3 meter veier 771 gram.
 6. Anbefal meg en løpesekk

  @jwaatevik : Kjempenajs løpesekk for en slikk og ingenting (nesten) på Massdrop.com for tia... Ultimate Direction Fastpack 20, til godt under halv pris av veiledende, 20 liter (30 som tilvalg, om du ønsker). Vanntett, og sitter som støpt. PS: For å dele link fra massdrop, må jeg bruke min egen referrer-kode i linken. Hvis du kjøper noe der, så kan det hende jeg får en gavepakke en gang i fremtiden. Bare sier det, sånn "full disclosure"-messig.
 7. Helgetur i Stavanger

  Hei, @Sopranoo Stavanger er en liten og tettbefolket kommune, og som sådan ubrukelig til turformål. Stor-Sandnes med tilliggende herlighter er stedet
 8. Tips sikre telt, male plugger og ikke miste repstang

  ...som et fjerde alternativ til @a_aa's forslag over: Lawson Glowire. 2mm Dyneema med refleks, til kr 7,50 pr meter. Superduperline med 120 kg bruddstyrke og made in muh USA og greier. Kjapp og billig frakt, masse fine farger. Har selv brukt det i noen år, og kommer sikkert aldri til å skifte til noe annet. 3,5 gram pr meter. Lawson har forresten masse andre fine liner av forskjellige dimensjoner og konstruksjoner, og regnes av mange entusiaster som gullstandarden for tau og bardunsnorer... Edit: Gjetter forresten på at det er denne lina @Radiosugge har slengt på plugger og telt... Fornuftig person.
 9. Hodelykt til telt- og hyttebruk

  Enig i at BD Spot er en superduper all-round lykt -- men har opplevd flere ganger at den nettopp skrur seg på i sekken, som jo er det trådstarter klager på. Endte alltid opp med å ta ut batteriene under transport, og det er jo litt klønete..
 10. Kaffe på tur!

  Hvor er 100-milligramsvekta? Eller bare slumpet du som en annen barbar? 😏
 11. Fra Stavanger til Sandvatn (DNT-hytte)

  Som @REJOHN skriver: Fisket i Frafjordheiene har tatt seg veldig opp de siste årene etter omfattende kalking og salting av en rekke større vann. Det har blitt satt ut enormt med fisk gjennom 90- og 00-tallet, og noen steder er det nå helt fantastisk fiske. Dersom det planlegges fiske i tilknytning til Sandvatn, så kan det absolutt være verdt å ta en halvtime-times gange tilbake på stien mot Lortabu, og ta østover langs utløpet til Mangædne der det treffer Degevatn: Magisk fiske.
 12. Fra Stavanger til Sandvatn (DNT-hytte)

  Ingen problem -- sjekk ut om noen andre skal samme vei med samme formål; ellers sender du meg en pm et par uker før, så skal jeg få det til. God tur, og takk for arbeidet dere frivillige dugnadssjeler gjør!
 13. Fra Stavanger til Sandvatn (DNT-hytte)

  Altså, om 5-8 dagers dansk gratisarbeid til fordel for gamlelandet skulle stå og falle på transport fra Sola til Hunnedalen, så skal jeg f*** døtte meg kjøre deg opp selv. Dersom ingen skal samme vei i samme ærend, garanterer jeg herved transport fra Sandnes Sentrum til begynnelsen av stien.
 14. Støtte for lighterpack

  Jeg irriterte meg storveis (det gjorde @Oddbjørn også, mener jeg) over at lighterpack ble ubrukelig med en gang man hadde laget en 8-9 lister, da søke-/resultatboksen for utstyr etterhvert ble ubrukelig liten. Dette var jo totalt ødeleggende for "deling" av lister på steder som fjellforum, ettersom "gamle" lister (som var lagt inn i poster her på forumet) enten måtte oppdateres (og følgende mister tips, kommentarer og forslag all kontekst og mening) eller slettes (med samme resultat). Så jeg fiksa det sjøl: https://github.com/galenmaly/lighterpack/pull/46 Og Galen var kjapp med å slenge det inn i master. Lighterpacks listeoversikt er nå scrollable, og åpner altså da for å ha i praksis uendelig med lister.
 15. Erfaringer med nettstedet Trekkinn.com

  Jada -- ingen problemer med det, har i alle fall bestilt derifra en tre-fire ganger. Jeg tror ikke jeg har kjøpt noe over 350 kroner, da -- for man risikerer vel muligens momskrav ettersom butikken er i utlandet? Ellers har jeg ingenting å utsette på den butikken: alt jeg har kjøpt har komt kjapt fram til posten.