Jump to content

pahatlem

+Sponsor
 • Posts

  302
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

pahatlem last won the day on July 26 2016

pahatlem had the most liked content!

2 Followers

About pahatlem

 • Birthday March 23

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Sandnes

Recent Profile Visitors

4,333 profile views

pahatlem's Achievements

 1. Som det framgår av @ost's oversikt, så er min tarp aller aller best, gitt dine ønsker (e.g. untatt pris). 2.65mx2.65m, 241 gram (men kan kutte noe ved å fjerne i alle fall 6 line-locs). Bombesikker cuben-tarp med 21 bardunfester. Bilder fra tur sist uke:
 2. Som en slags liten oppgradering fra STS-sekken som mange her anbefaler (og jeg selv også bruker), så har Silva en strålende liten vantett sekk på 15L: [Hidden Content] Koster ikke skjorta, veier lite, og kan brukes til å pakke for eksempel soveposen vanntett i. Som oppgradering derifra (med samme tenkte bruksområde) har bl.a. Outdoor Research en serie med "summit-packs" som har tilsvarende funksjoner, men disse er litt større, litt tyngre og hakket mere påkostede. [Hidden Content]=# Som mere minimalistisk løsning, kan multi-pack'en fra zpacks være en idé: [Hidden Content]
 3. Ah, takk! Hovedforfatter var forøvrig min professor ved mastergradsstudiene og nærmeste leder i etterkant. Morsomt at han drev med sånt noe -- kom aldri opp i lunsjen, liksom.
 4. Slenger inn et hint om å følge med på Dixie's ferd langs Pacific Crest Trail: Hun har nå kommet 6-7 episoder avgårde, og nærmer seg fjellene... Fantastisk filming, fantastisk klipping, med "live"-følelse.
 5. Jf. denne trådens tema skjer sånne ting 😬:
 6. Full sving, mener jeg. Hospiterte på tur til Madlandsheia, det var en hyggelig natt med mye god mat. Jeg har også hørt rykter om overnattingstur i drittvær i Lutsiområdet rundt påsketider, @FredrikGF. Pics or it didn't happen.
 7. Syke, syke mann. Fantastisk lesning, og vannvittig flotte bilder, da. Gir meg over.
 8. Akkurat passe stor: 8'6"x8'6", i.e. 259cm x 259cm. Egentlig angrer jeg litt på at jeg kjøpte den kvadratisk og ikke rektangulær; hadde vært greit med bittelitt ekstra lengde noen ganger, jf. min kommentar på hjemmesiden til produsenten: HMG Flat tarp Sitéringsfunksjonen på forumet legger opp til svindel...
 9. Som proof of concept deler jeg med @hllnd's velsignelse noen av hans bilder fra forrige helgs fisketur i Myrlandsheia: Friske fraspark fra hans side, som stilte hele helga utelukkende med 3F-poncho-tarpen (netto 203g). Undertegnede feiget ut og dro på blytung cuben-tarp (298g inkl. barduner): Dag 1, godt skjermet inni skogen oppi ei li: Åpne tarper som ekstra vindskydd, og sånn bare i tilfelle det skulle dryppe: Dag to, mere utsatt i en vindtunnel mellom to fiskevann, "storm-mode/half-pyramid": Fin tur i strålende vær -- deilig med barmark, og alltid kjekt med tarp i to stjerneklare netter.
 10. Hei, @Marit-mamma! Absolutt ingen ukjent problemstilling du stiller her! Det må kanskje sies at du er ganske ambisiøs og tøff som legger ut med tre barn i minusnetter (uten uendelig med erfaring?).. God innstilling er jo halve jobben, egentlig. Som du selv sier, så er det ganske kostbart om du skal bytte ut mye utstyr, særlig telt, sekker og soveposer kan fort bli en liten formue -- og det er jo uansett litt småkjipt å kjøpe premiumutstyr til barn som vokser utav det lenge før utstyret er oppbrukt.. Det beste tipset er nok uansett å sette av den tiden det tar å slenge alt av utstyr på kjøkkenvekta, finne nøyaktig vekt på hver eneste plagg og duppedings, og lage en nøyaktig pakkeliste på f.eks. lighterpack.com. Da er det mye enklere å se hva som virkelig monner å legge igjen hjemme, eventuelt hva du bør prioritere å "nedgradere" vekten på.. Som et generelt poeng vet jeg at mange på forumet anbefaler å basere seg på turisthytter nå i skuldersesongene, så slipper du å bære så voldsomt med isolasjon, telt, kjøkken etc. før du kan lette litt på oppakningen for telttur på høysommeren. Du finner en del gode betraktninger omkring dette med barn på tur og lettere oppakning her: Og her: [Hidden Content] [Hidden Content]
 11. Kan jo henvise til denne tråden i fra i fjor, og særlig dette innlegget, som jo er det beste innlegget i tråden, siden innlegget er mitt:
 12. Vet at dette ikke er det svaret du ønsker deg -- men det finnes knapt noe svar på det du ønsker deg svar på. Lixm. R-verdier for oppblåsbare underlag forandrer seg (!) ved forskjellige temperaturer, og måles etter produsents godtbefinnende, e.g. mannekeng-dukke på rygg, 45-kg kvinne-dokke på siden, med eller uten bevegelse etc... Utover anekdoter (les: annenhånds erfaringer) som "jeg frøs ikke når..." (som sannsynligvis er beste vei å gå), må du nesten bare prøve deg fram. Husk samtidig at det viktigste på vinterturer er å ha N+1, i.e. skumunderlaget som backup, uansett. Se forøvrig diskusjonen under hovedposten her for en god diskusjon omkring dette. [Hidden Content]
 13. Greit å merke seg at @REJOHN er ekte heiamann og 🗻🐐, og at den foreslåtte ruta i Madlandsheiene fort kan bli vel frisk for folk som ikke er veldig vante med vandring i terreng, særlig med tanke på "kosebagasje", i.e. 20+-kilos-sekker... Tverromdalen er helt nydelig, men vil heller anbefale å gå den opp en dag (er noen høydemeter, dét), campe i nærheten av Store Vådlandsvatn (eller nede ved Tverromdalstjønn om det blåser), og så mer eller mindre direkte ned Fisketjønn/Fossbekken til parkering påfølgende dag... Men Madlandsheiene kan absolutt anbefales -- faktisk utrolig hvor "isolert" og i villmarken man kan føle seg, såpass nærme Sandnes.
 14. ...og Nordisk, Robens, McKinley, Vango, Tarptent, Vaude...
 15. Det der er jo en helt fantastisk pris for en cuben-tarp... Tror min fra HMG endte opp på godt og vel det tredobbelte. Løp og kjøp.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy