pahatlem

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  291
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  6

pahatlem last won the day on Juli 26 2016

pahatlem had the most liked content!

2 følgere

Om pahatlem

 • Rang
  Nisse
 • Bursdag Mars 23

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Sandnes

Nylige profilbesøk

1 933 profilvisninger
 1. "Kanopadling i Rogaland "

  Ah, takk! Hovedforfatter var forøvrig min professor ved mastergradsstudiene og nærmeste leder i etterkant. Morsomt at han drev med sånt noe -- kom aldri opp i lunsjen, liksom.
 2. Selges: Tentipi Safir 7 BP

  Ny pris
 3. Slenger inn et hint om å følge med på Dixie's ferd langs Pacific Crest Trail: Hun har nå kommet 6-7 episoder avgårde, og nærmer seg fjellene... Fantastisk filming, fantastisk klipping, med "live"-følelse.
 4. Ser den. Men det er verdt 100! Ok -- poenget var egentlig at mye av småtinga var greie å slenge på hvis noen kjøpte noe større... Du får det for en femtilapp + porto for brev. Skal putte det i en boblekonvolutt -- den får du gratis, og kan brukes til så mangt.
 5. Puh-bump, siden jeg har lagt til ting...
 6. MSR Whisperlite Universal: kr 900,- Med ny, ubrukt original 325ml drivstofflaske. Brukt to-tre turer før jeg fikk meg Primus Omnilite. Smakssak. Tentipi Hekla 7 bålkasse: kr 300,- Har blitt ganske rustfarget av bålfyringa, men like funksjonell som noen gang. Helsport Tørkestativ/Kaffeknekt, 3-pakning: kr 300,- Kjekt til lavvu Silva Forecaster 610: kr 50,- Ubrukt, lett kompass (14 gram) med termometer. Leatherman Squirt PS4: kr 300,- Kvalitetsmultitool med skikkelig tang -- bare 57 gram. Knapt brukt, for tung for meg Sea to Summit eVent Compression Dry Sack, 10L Small: kr 150,- Brukt til ny dunsovepose én gang. Helsport Elg 15L Barnesekk: 150,- Godt brukt, ingen skader eller slitasje. Best i test og sånn. 2x Sea to Summit Mosquito Pyramid Net Double: 200,- Har to stk, aldri noensinne brukt. For de som absolutt ikke liker mygg. 200,- for ett, 300,- for begge. Sikkert smart i lavvu dersom man ikke kjører innertelt. Kanskje. Sea to Summit Folding Bucket 20L: kr 150,- Brukt et fåtall ganger Sea to Summit Kitchen Sink 10L: kr 100,- ...everything but the kitchen sink. Et must. Mammut Ajungilak Comfort Pump Mat: kr 400,- Brukt én sykkeltur, 3 netter. Høy R-verdi og bra vekt, integrert pute. Cold Steel Special Forces Recon Postapocalypse Zombie Edition Shovel: 250,- Obligatorisk utstyr om du går lengre tur enn egen eiendom. Har satt litt sportstape rundt håndtaket. Forklarende instruksjonsvideo for spøks: +++ Listen oppdateres etterhvert som jeg finner nye ting å kvitte meg med Alt kan besiktiges eller hentes på Sandnes, kjøper betaler eventuell frakt.
 7. Jf. denne trådens tema skjer sånne ting 😬:
 8. Selger med tungt hjerte min Tentipi Safir 7 i bomull/polyester. Tentipi Safir er vel noe av det aller råeste man kan oppdrive i lavvu-verdenen: Enormt godt inneklima, ståhøyde og teltkos av høy klasse. Jeg har nevnt bruk av lavvuen på forumet en rekke ganger, f.eks her og her. Jeg har dessverre blitt infisert med en slik plagsom lettpakkerbasill som går her på forumet, og finner nesten aldri anledning til å ta palasset med på tur lenger. Det følger med pakkposer, midtstang, "målebånd" for utplugging, 18 aluminiumsplugger og 10 stålplugger. Selger med selvlaget bunnduk og selvlaget stangplate. Bunnduken er sydd som åttekantet gulv med åtte kroker som festes til lavvu, mulighet for åpning langs kilen inn til midtstang. Kan eventuelt slå opp lavvuen og ta noen bilder når det blir finvær og tørt igjen. Tentipis eget gulv koster 2700,-, for det billigste... Selger også en Tentipi Hekla 7 bålkasse som er brukt flittig som ildsted i lavvuen. Skiftet glidelås (original, fra Tentipi) hos seilmaker for et par år tilbake. Fikk da også ny midtstang, siden den gamle var litt treg i leddene. Link til produsent: http://www.tentipi.se/produkter/adventure-taeltkaator/safir/safir-7-bp/ Veiledende pris hos fjellsport, 17.125,-: https://www.fjellsport.no/tentipi-safir-7-bp.html Hekla 7 bålkasse: https://www.fjellsport.no/tentipi-hekla-7.html Alt over selges samlet for kr 12 000,- Lavvuen kan besiktiges og hentes i Sandnes. Kjøper betaler eventuell frakt. Mann med bart som viser lavvuen frem på internettet:
 9. Full sving, mener jeg. Hospiterte på tur til Madlandsheia, det var en hyggelig natt med mye god mat. Jeg har også hørt rykter om overnattingstur i drittvær i Lutsiområdet rundt påsketider, @FredrikGF. Pics or it didn't happen.
 10. En litt episk skitur til Glacier Circle og Mt. Dawson

  Syke, syke mann. Fantastisk lesning, og vannvittig flotte bilder, da. Gir meg over.
 11. På tide med tarp!

  Akkurat passe stor: 8'6"x8'6", i.e. 259cm x 259cm. Egentlig angrer jeg litt på at jeg kjøpte den kvadratisk og ikke rektangulær; hadde vært greit med bittelitt ekstra lengde noen ganger, jf. min kommentar på hjemmesiden til produsenten: HMG Flat tarp Sitéringsfunksjonen på forumet legger opp til svindel...
 12. På tide med tarp!

  Som proof of concept deler jeg med @hllnd's velsignelse noen av hans bilder fra forrige helgs fisketur i Myrlandsheia: Friske fraspark fra hans side, som stilte hele helga utelukkende med 3F-poncho-tarpen (netto 203g). Undertegnede feiget ut og dro på blytung cuben-tarp (298g inkl. barduner): Dag 1, godt skjermet inni skogen oppi ei li: Åpne tarper som ekstra vindskydd, og sånn bare i tilfelle det skulle dryppe: Dag to, mere utsatt i en vindtunnel mellom to fiskevann, "storm-mode/half-pyramid": Fin tur i strålende vær -- deilig med barmark, og alltid kjekt med tarp i to stjerneklare netter.
 13. Hvordan pakke lite med barn på telttur???

  Hei, @Marit-mamma! Absolutt ingen ukjent problemstilling du stiller her! Det må kanskje sies at du er ganske ambisiøs og tøff som legger ut med tre barn i minusnetter (uten uendelig med erfaring?).. God innstilling er jo halve jobben, egentlig. Som du selv sier, så er det ganske kostbart om du skal bytte ut mye utstyr, særlig telt, sekker og soveposer kan fort bli en liten formue -- og det er jo uansett litt småkjipt å kjøpe premiumutstyr til barn som vokser utav det lenge før utstyret er oppbrukt.. Det beste tipset er nok uansett å sette av den tiden det tar å slenge alt av utstyr på kjøkkenvekta, finne nøyaktig vekt på hver eneste plagg og duppedings, og lage en nøyaktig pakkeliste på f.eks. lighterpack.com. Da er det mye enklere å se hva som virkelig monner å legge igjen hjemme, eventuelt hva du bør prioritere å "nedgradere" vekten på.. Som et generelt poeng vet jeg at mange på forumet anbefaler å basere seg på turisthytter nå i skuldersesongene, så slipper du å bære så voldsomt med isolasjon, telt, kjøkken etc. før du kan lette litt på oppakningen for telttur på høysommeren. Du finner en del gode betraktninger omkring dette med barn på tur og lettere oppakning her: Og her: http://www.backpacking.net/featured4.html https://backpackinglight.com/00177-2/
 14. Støtte for lighterpack

  Lighterpack kommer til å migrere hele sulamitten sin over i Vue.js i løpet av kort tid.. Kanskje ikke noe å investere mye tid i før de har oppdatert på sin side... men jeg vet ikke hvordan innbyggingen foregår på ff.. Vue-versjonen kan testes her: https://beta.lighterpack.com/