Jump to content
IGNORED

Bunnduk - eller ei?


Revseggi
 Share

Recommended Posts

Har ikke selv erfaring med footprint/bunnduk, men mener at det ikke er veldig nødvendig hvis hensikten er å spare bunnduken på teltet for slitasje/punkteringer. Det går som oftest bra så lenge man velger teltplass litt med omhu; unngå spisse steiner og røtter. Dette gjelder både for vår, sommer og høst.

 

Det sagt, så er det nok enklere å bytte ut en footprint/bunnduk enn å lappe bunnduken på teltet ved slitasje. Ellers er det jo mange som bruker en slik for å få gulv i forteltet, slik at sekk etc. holder seg tørrere, og at man har et tørt sted å ha på seg skoene.

 

Har sett at andre har opplevd redusert kondens ved bruk av bunnduk, så det vil jo også være et aspekt man kan ta hensyn til, særlig på våren og høsten.

 

Fra

Hidden Content

:

2. Trenger jeg en “footprint” til teltet mitt?

Bunnen på teltene våre lages av de beste materialer som er å oppdrive og de gjør helt klart jobben. En ”footprint” er derfor ikke absolutt nødvendig, men de beskytter bunnduken mot skade, og øker livslengden på den.  

 

En annen god grunn, og kanskje den største grunnen til å bruke footprints er at det minimerer kondensen i teltet og beskytter utstyret ditt fra fukt. Om du skal på tur der du vet at det er fuktig eller til en plass med store temperaturforskjeller mellom dag og natt kan vi anbefale bruk av footprint.

 

Vær imidlertid forsiktig så du ikke får sand mellom footprint og bunnduk, da dette kan føre til mer skade. Særlig på gamle bunnduker kan det være bra å bruke en footprint, ettersom det er vanskelig å re-impregnere de. 

 

 

Se forøvrig tråden Footprint/ekstra bunn til teltet

Link to comment
Share on other sites

Ser ikke helt poenget. Spesielt om det også dekker bakken i forteltet. Jeg vil ha forteltet uten bunn så det går an å ha uhell med vann, mat og drivstoff der uten at jeg må vaske rundt hele teltet etterpå. Likeledes er det veldig greit med et ledig areal jeg kan sette fra meg varme stekepanner, våte sko og annet jeg ikke vil ha helt inn i teltet.
På veldig vått underlag som f.eks. der det er leiregrunn og regnvann ikke drenerer unna så greit så sparer du deg for en hel del kondens og vann/gjørmesøl fra bakken i tillegg til at det sparer bunnduken i innerteltet for noe slitasje. Summa sumarum anser jeg det for et nisjeprodukt for de med spesielle behov/preferanser.

Link to comment
Share on other sites

Takk så langt for gode råd, erfaringar, trådar og lenker!

 

Bortsett frå å hindre slitasje, var planen med footprint å få eit tørt området i forteltet til hunden. (Han er litt pysete og likar ikkje å ligge ute i regnet.) Men det er mykje regn her vestpå, så det spørs vel kor tørt dette området blir om det høljar ned. Som Ståle Sæter likar eg å har eit "vått-området" i forteltet der ein kan sutle på, då kunne eg jo eventuelt rulle inn delen av footprintet i forteltet om dagen.

 

Kjenner eg meg sjølv rett blir vel footprintet forlatt når eg får kjenne vekta på sekken. 447g, det er eit godt stykke bacon det!   :wink:

Link to comment
Share on other sites

Jeg har med ekstra bunn noen ganger. Det på turer hvor det ligger an til regn. Ekstra bunn på mitt telt dekker bare innertelt ikke fortelt.

Men hovedgrunn til at jeg bruker det er at jeg har "amerikanske" kuppetelt hvor en normalt slår opp innertelt først. Med ekstra bunn kan jeg slå opp telt med yttertelt først, evt bare bruke bunn og yttertelt uten innertelt.

Så sparer det litt slitasje.

Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker bunnduk av og til og jeg synes det kan være svært praktisk fordi man da får gulv i forteltet, med gulv i forteltet blir det mindre rusk som blir med inn i innerteltet, og man får utnyttet arealet i forteltet bedre fordi man kan oppholde seg der uten å ha noe å sitte på.

Ulempen er selvsagt at det veier litt mer.

På mitt Hilleberg Keron så slår jeg opp bunnduk, innertelt og yttertelt samtidig fordi bunnduken og innerteltet er festet i ytterteltet. Bunnduken medfører derfor ikke noe ekstra stress å sette opp.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By rayun
   Bunnduk til MSR Hubba Tour 1
   Siden jeg har fått nytt telt i hus måtte jeg ha en bunnduk til dette også. Bunnen i det nye teltet ser god nok ut som den er, men jeg bruker alltid bunnduk uansett.
   Fant fram teltet og rullet det ut på stuegulvet. Snudde det så det lå med bunnen opp og så var det enkelt å ta nødvendige mål.

   Fram med stoff og etter overføring av mål til duk var det bare å klippe i vei.

   Siden dette opprinnelig har vært en Lavvo bunnduk ble diverse klips og reimer fjernet og så var det hele klart for symaskinen.

   Etter et par- tre timer var det hele over og jeg satt der med en sprett ny bunnduk på 200 gr.

   Jeg pleier vanligvis å ha bunnduken pakket for seg selv, men denne gangen lagde jeg duken noen cm. kortere og smalere enn teltbunnens mål. Hvert hjørne fikk en påsydd hempe slik at den kan klipses inn på teltet og således pakkes og reises samtidig (vist jeg vil da) med teltet.

   Og slik ser det ut når bunnduken er klipset i teltet. Ikke helt sikker på at jeg kommer til å ha det montert, men skal prøve det ut før jeg eventuelt pakker det for seg selv.

    
  • Guest Mareng
   By Guest Mareng
   Jeg ønsker å lage ett footprint til forteltet til mitt abisko shape 3.
   Grunnen er at jeg vil ha muligheten til å ha ett tørt gulv i forteltet når marken er våt, og for å redusere kondensering fra våt mark. Svært mye av kondensen i slike tunelltelt med stort fortelt kommer fra marken i forteltet. Footprint til hele teltet er unødvendig slik jeg ser det.
   Planen er å lage det slik at det dekker forteltet. Det må kunne festes enkelt (med strikk og plastkrok?) til stengene og endefestene, eller noe i den retningen. Poenget er at det må ligge fint, og være lett å løsne slik at man kan brette det vekk ved inngangen når man tar av/på våte klær eller ønsker god plass til matlaging.
   Det må være en luke midt i gulvet, foran inngangen til innerteltet, som er stor nok til primusen og å sette en varm kjele ved siden av ved matlaging.
   Materialet må være lett og sterkt nok. Jeg har presenning liggende, men det veier kanskje litt i meste laget. Jeg har også vindusfolie liggende, den veier 40 gram for 1,5x2 meter og er trolig sterkt nok til å vare en stund, men det er ikke like enkelt å feste ting til det og lage luke uten at man svekker plasten mye. Det er også glatt. Jeg vet at noen har laget tarp av dette, men jeg aner ikke hvordan man får på sterke nok fester til dette. http://m.clasohlson.com/no/Tesa-isolerende-vindusfilm/34-3040
   1. Noen som har tips til hvordan dette best lar seg gjøre?
   2. Hvordan bør festene lages? (Jeg har aldri sett en footprint før, det er sikkert noen gode løsninger på dw ferdigkjøpte som dekker hele teltbunnen).
   3. Noen gode materialer jeg kan bruke? Det ideelle er noe som er lett, mykt, stille og ikke så glatt.
    
  • By -Tine
   Jeg har kjøpt meg telt! 😃 Tilbud i outlet butikken til helsport. Det ble et reinsfjell superlight 2. Nå står det oppslått i stua 🙌🏻 Hehe.. gleder meg til sommeren!! MEN... burde jeg ha kjøpt footprint? Bunnduken er jo innmari tynn da. Kan da ikke tåle all verden den ?? Footprinten veier jo over 400 g da men... teltet +stenger veier ca 2 kg... jeg liker at det er lettest mulig men.. noen som har reinsfjell og kan si noe om dette? Tåler bunnduken mer enn den ser ut til? 
  • By larserikm
   Hei! Jeg vurderer å sy bunnduk inkludert forteltene til mitt MSR Hubba Hubba og til et Bergans tunnel-telt. Det er først og fremst fo å få noe som virkelig passer at jeg vurderer dette, ikke for å spare så mye penger. Jeg kan alltids kjøpe en bunnduk fra Helsports outlet, men det kan være litt moro å prøve selv.

   Jeg fant et fint materiale på Extremtextil.de 
   Hidden Content
    og jeg tenker enkle webbing-stropper som evt kan forbindes med strikk til teltpluggene. Jeg er ennå ikke 100% sikker på selve konstruksjonen, hvor my mindre enn ytterduken det skal være osv osv - har noen noen tips eller erfaringer med design av bunnduk selv? 
    
    
    
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy