Jump to content

lett gryte til bål og primus


can

Recommended Posts

Finnes det noe slikt, altså ei lett gryte som kan brukes både på bål og primus? eller er eg nødt til å bruke ein kobberkjel på bålet. I tilfell det ikkje finnes, noen som kan andbefale ei lett gryte til multifuelen min er ikkje titan ganske lett?

Link to comment
Share on other sites

Annonse
Guest gammeltbrukernavn111

Trangia har flere gryter og kaffekjeler i ulike størrelser i aluminium. Lett nok, kan brukes både på bål og primus, og ikke minst er de ganske billige.

 

Selv foretrekker jeg Trangia sin kaffekjele, så kan jeg lage kokekaffe på den etter jeg har kokt vann til maten, og klarer meg dermed fint med en kjele på tur: http://www.skittfiske.no/Avdelinger/friluftsliv/Stormkj%C3%B8kken-and-brennere/Kjeler/Trangia/Trangia-b%C3%A5lkjele-1-4-liter--118467-p0000049807

 

Ellers har de større gryter i vanlig utforming også, både som 2,5L og 4,5L: http://www.skittfiske.no/Avdelinger/friluftsliv/Stormkj%C3%B8kken-and-brennere/Kjeler/Trangia/Trangia-leirkjele-2-5L--119055-p0000050396

 

Billig og solid.

Link to comment
Share on other sites

 

Ellers har de større gryter i vanlig utforming også, både som 2,5L og 4,5L: http://www.skittfiske.no/Avdelinger/friluftsliv/Stormkj%C3%B8kken-and-brennere/Kjeler/Trangia/Trangia-leirkjele-2-5L--119055-p0000050396

 

Billig og solid.

 

Denne gryten har jeg også. Tar den sjelden med på tur fordi den er så stor, men av og til blir den med på turer der vekt og størrelse ikke er en faktor. Er praktisk til å lage gryteretter. Hvis du legger en skålformet lokk av en annen gryte i bunn, med metallsiden opp, kan du legge halvstekte baquetter oppå lokket og så lukke den store gryten og sette den på bålet. Da fungerer den som en ovn.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Var noken gode tips her ja, var ein så spurte om størrelse på gryta er rett og slett ikkje sikker på kor stor eg treng. Ser at den eg pleier å bruka på kjøkkenet er på ca 2,6 liter og den skulle det vel gåt an og koka fisk i søkte på ebay på titanium non stick pot, dei var rådyre rett og slett. Men trur likevel at dersom titan gryten kan brukes på bål og eg kunne ha funne ei på ca 2,5 liter så hadde eg lagt pengane på bordet rett og slett for å spara vekt.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

skriver litt videre i min eigen tråd, de som reiser på tur der det både kan bli bål og primusfyring korleis løyser de "problemet" Det eg har tenkt er enten å ha med ein svartkjele og ei steikepanne, begge desse er berekna på bål. Ulempene er litt høg vekt samt ganske tjukt sotlag som må skrapest av før det blir brukt på primus. Det andre alternativet eg har tenkt på er å kjøpe ein slik http://www.xxl.no/villmark/kjokken-og-mat/kjeler-bestikk-og-redskap/trangia-trangia-stekepanne-teflon-s25t/p/1009414_2_style og ein kjele http://www.xxl.no/villmark/kjokken-og-mat/kjeler-bestikk-og-redskap/mackenzie-monashee-kaffekjele-1-4-l/p/1068703_1_style. Håper at disse to eller tilsvarende skal kunne brukes på bål må også ha ei lita klype til panna.

Link to comment
Share on other sites

Hei can, jeg har den steikepanna du linker til over her.

Er veldig fornøyd og ikke noe brenner seg fast, men jeg bruker den bare på Primus så er usikker på hvordan den takler bål.

Det jeg har erfart er at den med riktig bruk holder det den lover, men den er ikke glad i sterk/konsentrert varme. Etter å ha brukt panna uten problemer i et års tid fiklet jeg litt for lenge med Baconpakka og med "tørr" panna løsnet et par knappenålstore flak av belegget.

Jeg bruker bare treverktøy og er forsiktig, men flekkene er likevel blitt noe større og på de punktene har maten en tendens til å henge fast.

Men som sagt hvordan den takler bål vet jeg ikke.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

På tide å bestemma seg no, kobberkjelen eg har no er på 1,5 liter og vege 535 gram, den er grei, den litt tung og litt klønete i sekken med den lange tuten. Satsar på å klara meg med 1 kjele til tevatn, koking av graut og forhåpentligvis koking av fisk (ja veit den skal trekka men for meg heite da koka fisk) trur eg går for eagle sin 1,5 liter denne her,https://www.fjellsport.no/produkter/turutstyr/turkjokken/steke-kokeutstyr/eagle-products-balkjele-1-5l.html har ikkje funne noken bedre på nett sjølv om reinhold av kjelen sikkert er knotete med den vetle opninga.

Link to comment
Share on other sites

Mykje større opning,det er positivt, mangla kobbarboten da men er ikkje sikkert det gjere så mykje. Ekstrautsyret bryr eg meg ikkje om men sjølve kjelen trur eg er ett bra alternativ. Ein halv liter mindre da.

Edited by can
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy