Jump to content

Lindap

Aktiv medlem
 • Posts

  2,145
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Everything posted by Lindap

 1. Nå har jeg flyttet websiden min til Wordpress: [Hidden Content]
 2. Det hjelper å gå sammen med en annen, slik at vedkommende kan gi deg en hånd når du sliter på et vanskelig punkt. Jeg har selv fallskrekk, noe som også alik til i lave høyder, og det hjelper meg å bruke gåstaver. Da har jeg to ekstra balansepunkter. Ellers gjelder det å begynne på enkle turer og bygge opp derfra.
 3. Lettest mulig sekk får du ved å ta maten med tørket. Og tilsette kokende vann i kampen. Det tar ikke så lang tid før det er spiselig. Jeg sp i dag at Coop Extra selger en rektangulær boks med klikksystem av merket Spis. Den så lovende lufttett ut.
 4. Jeg tilsetter kokende vann. På min siste tur brukte jeg aluminiumsposer a la Real, men mye høyere. Måtte kjøpe en skje med lang stilk for å kunne røre. Maten holdt seg fint varmt i denne posen mens jeg ventet. Jeg tilsatt bestandig for mye vann og det ble suppete, selv om det også kan spises. Bedre å tilsette vann slik at den dekker tørrmaten. Røre godt gjennom. Og etter en stund sjekke om det er fuktig nok og evt tilsette litt mer vann. Det prøvde jeg på siste måltid og det virket veldig bra.
 5. Jeg lar den svelle i circa et kvarter. Rører om en gamg ekstra innimellom. Det går også an å prøvesmake underveis og evt gjenlukke beholderen.
 6. Hei. Jeg heller på en god porsjon kokende vann og rører godt gjennom. Deretter holdes det bare varmt. Etter en stund rører jeg gjennom og sjekker om det trenges mer vann. Når pastaen er ferdig, er også resten ferdig, fordi grønnsakene og kjøttet allerede var varmebehandlet på forhånd. Det er bare å prøve seg frem. Ofte må jeg tilsette ekstra vann. Om du er uheldig med for mye vann, blir det bare litt suppete, fortsatt spiselig.
 7. Kanskje, men da må det vente til jeg lager neste batch. Jeg pleier ikke å veie alt før jeg tørker, bortsett fra kjøttdeigen. Jeg pleier bare å hive inn en klype med det ene og det andre. Og jeg veier totalen for å se om det ikke blir for lite eller for mye.
 8. Jeg tørker mange kilo med sopp hvert år. Det er holdbar i mange år etterpå.
 9. Hei. Jeg har i flere år laget tørket turmat selv og har nå beskrevet mine erfaringer på en webside til nytte for dere. Vær så god: [Hidden Content] Kom gjerne med innspill i denne tråden om det er noe som mangler. Websiden er på ingen måte kommersiell og derfor håper jeg at det greit å lage litt reklame for den her.
 10. Jeg har kjøpt en billig stekepanne på Ikea som brukes til bål. Ja, den er sotet til og brukes ikke hjemme.
 11. Se gjerne på pakkerammesekker. Med mye vekt er det de som fungerer veldig bra.
 12. Vi har nå endelig mottatt et Helsport Gimle family 4+, som jeg bestilte på black friday for en lav pris. Den er veldig romslig og ikke så tung. Og du kan kjøpe et extra innertelt til det, som er praktisk når du har barn. Den ser ut til å være bra kvalitet. Vi har tenkt å bruke det til bilferier, det vi ikke trenger å passe vekten.
 13. Pleier du å lufte teltet ditt etter hvert bruk? Vi tar den alltid fra hverandre (inner- og ytterduk) og henger den ut når den er bar3 lutt fuktig. Eller ned innertelt festet når det ikke er fuktig. Sp henger den en dag etter to over trappa. Telt skal også helst oppbevares litt luftig, ikke i den trange teltposen, men heller i en stor eske eller lignende.
 14. Vi har vært på to korte overnattingsturer med kano og telt til en øy i Oslofjorden. Ikke helt i samme kommune, men i samme sykehuskrets og ca en times kjøring hjemmefra.
 15. Jeg har lånt bort en passende ryggsekk til en kollega på en felles hytte-til-hytte tur i en helg. Har også lånt bort ski, sko og staver til min bror og kona hans da de var på besøk hos oss. Brukt på felles turer. Men generelt har jeg ikke lyst til å låne bort (dyrt) utstyr som krever litt omtenksom håndtering, og spesielt om jeg ikke selv er med på turen. Det hadde kanskje vært greit å låne bort til litt forsiktige personer med mye turerfaring, men de har som regel det de trenger.
 16. Vi skulle egentlig ha tilbragt mesteparten av siden vår på hytta, der det er det beste skiføret på mange år. Men dessverre. Eller en lengre fjelltur på ski. Men dessverre det også. Nå går jeg bare turer i nærområdet. Litt kjipt med at det er mellomsesong. Det begynner å bli en del barmark, men fortsatt mye snø igjen. Vi har fått en større kommune siden nyttår (Asker) og vi skal snart se om vi kan komme ut på en telttur i kommunen. Jeg har lagt merke til at det er skogbrannfare mange steder på østlandet, så det er ikke bare bare å fyre opp bål heller.
 17. Takk for tipset om Tærud. Det var lett å finne, lett å parkere og en god merket sti oppover. Stien var en smule vanskelig med tung sekk, 5 liter ekstra vann og lite dagslys igjen. Men jeg kom fram til vannene. Noen gutter hadde slått leir mellom de to vannene. Jeg prøvde meg litt rundt på nordre ende, men fant ingen god hengeplass. Guttene viste seg å være veldig høylytte, som en flokk unge bavianer med stadige høye skrik. Så jeg gikk tilbake på stien og så nesten umiddelbart noen solide furutrær et par meter fra stien, ved en gammel bålplass. På en høyde. Der har jeg hengt. Det blåste hardt, men under tarpen var det ikke plagsomt. Lyttet til podcast fra Uteliv, i de stille dype skogene og det var greit å høre på, og det overstemte guttene. Jeg hørte bare to fly i løpet av kvelden. Det var en veldig kort tur fra konferansehotellet.
 18. OK, da er det kanskje best med en ordentlig teltplass i skogen, enten ved Tæreuddalen eller Ramstadsjøen. Turen min blir ikke akkurat enda, så jeg tror at myggen er borte på den siden. Men å kunne stå uforstyrret er uansett en stor fordel. Nær en bykjerne er litt småskummel om natten.
 19. Nå har jeg sjekket det litt ut. Takk for alle gode forslag. Den i Lillestrøm sentrum frister litt når det gjelder avstand, selv om det ligger rett ved en liten flyplass. Jeg tror jeg kommer opp tidlig den første dagen, slik at jeg kan velge en god plass. Og når det ikke blir så bra allikevel, kan jeg jo velge en av de andre plassene neste dag.
 20. Det hadde vært en liten fordel å slippe å kjøre gjennom bomringen flere ganger. Dette ligger vel innenfor bomringen?
 21. Jeg hadde også tenkt at jeg måtte pakke inn teltet hver dag. Er litt skeptisk mot å la den stå, ja, siden det er så bynært. Skal sjekke ut de forslagene dere har postet.
 22. Den fungerte veldig bra i sommer. Og jeg elsker fargen.
 23. Hei. Jeg skal på et flere dagers arrangement på Skjetten (like ved E6/Lillestrøm) og ønsker å kunne overnatte i naturen: helst i telt eller hengekøye og eventuelt i bilen. Er det noen som har et forslag? Jeg ønsker å ikke være for nær støyen fra E6, og i et litt rolig naturområde (uten å møte på mye folk på kvelden). Tilgang til rent vann hadde vært en fordel, men er ikke påkrevd, fordi jeg kan ta med drikkevann. Jeg kan kjøre litt for å komme dit, men ikke så store avstander. Bilen bør kunne parkeres i nærheten, men jeg kan godt gå et lite stykke i skogen. Jeg er ikke kjent med skogene i det området i det hele tatt. Men kanskje noen her er det? Arrangement er her: [Hidden Content],59.97951,r,Brukerdefinert På forhånd takk for svar.
 24. Lindap

  Blefjelltur

  @[email protected] Ruten er tegnet inn sånn cirka, ut fra hukommelsen. Du må lese på kartet hvor det er best å gå presis.
 25. Dette er løsningen. Stekt kjøttdeig i tørket form er fint holdbart in lang tid. Om den er smuldret i veldig små biter, rehydreres den etter 15 min i kokende vann.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy