Minituren Posted July 31, 2013 Posted July 31, 2013 Hva er det som gjør at abboren er så utskjelt? Det er til stadighet klaging ovar at det er for mye bein i abbor. Ja det stemmer at det er mye bein, men renses den riktig så er problemet løst. Jeg har laget en liten fiske film om fisking og rensing av abbor som nå ligger på YouTube 5 Quote
finnjpedersen Posted July 31, 2013 Posted July 31, 2013 Min erfaring tilsier at bein er det minste problemet. Derimot er den geléaktige konsistensen og den flate smaken hovedproblemet. Den var dog bare 800 gram, så det kan jo ha betydning. Quote
TomWithoutVom Posted July 31, 2013 Posted July 31, 2013 Ingen grunn til å snakke stygt om den. Foliestekt Abbor står ikke tilbake for annen fisk, spør du meg. Bruk krydder og salt i buken (ingen olje e.l.) så henger skinn og de fleste finner o.l. ordentlig fast på folien. Jeg har aldri opplevd noen geleaktig konsistens på de jeg har fått. Heller fast og hvitt og velsmakende Bør kanskje nevne at den litt eggeaktige smaken i Harr er favoritten. Quote
REs Posted August 1, 2013 Posted August 1, 2013 Hva er det som gjør at abboren er så utskjelt? Det er til stadighet klaging ovar at det er for mye bein i abbor. Ja det stemmer at det er mye bein, men renses den riktig så er problemet løst. Jeg har laget en liten fiske film om fisking og rensing av abbor som nå ligger på YouTube Interessant. Vi som bor her vest har liten erfaring med abbor, siden den ikke finnes i våre trakter, og derfor ble den også sortert bort under en kano- og fisketur på Oggevann sist sommer. Kanskje dette lille bidraget til norsk folkeopplysning kan bidra til at en vestlending også kan få smaken på denne fisken. 1 Quote
+Bjarne H.S. Posted August 1, 2013 Posted August 1, 2013 Interessant. Vi som bor her vest har liten erfaring med abbor, siden den ikke finnes i våre trakter, og derfor ble den også sortert bort under en kano- og fisketur på Oggevann sist sommer. Kanskje dette lille bidraget til norsk folkeopplysning kan bidra til at en vestlending også kan få smaken på denne fisken. Sprøstekt abbor er vel noe av det beste jeg spiser på fisketur. Det ble to slike måltider i sommer østpå 1 Quote
borgern Posted August 1, 2013 Posted August 1, 2013 Abbor er fin mat det. Sprøstekt abbor på brødskive er nam. Foretrekker helst ørret og røye. Grunn til at jeg spiser abbor sjelden er at størrelsen er så som så der jeg pleier å fiske. Må være litt størrelse på den skal jeg gidde å rense den. Og heller abbor enn gjedde. Fine med abbor er at den som regel er bitevillig når det er varmt i vannet så man kan få seg litt ekstra mat på tur. 1 Quote
qwer993 Posted August 1, 2013 Posted August 1, 2013 Ja abbor er bra mat. Lenge siden jeg har spist abbor nå, men såvidt jeg husker står den ikke tilbake for ørret. 1 Quote
Larsdx Posted August 1, 2013 Posted August 1, 2013 Ikke så ofte jeg fisker så mye, men synes småabbor på bål er OK mat det og. Lett å flå skinnet og synes det går greit å fjerne bein og sprøsteke. Men blir jo mest som snacks da. 1 Quote
Skaukraft Posted August 1, 2013 Posted August 1, 2013 Takker for film. Ikke bare barn som vil få nytte av den der. 1 Quote
Minituren Posted August 1, 2013 Author Posted August 1, 2013 Det var hyggelig med så mange kommentarer. Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.