Jump to content
IGNORED

Abbor smaker best når den renses riktig.


Minituren
 Share

Recommended Posts

Hva er det som gjør at abboren er så utskjelt?

Det er til stadighet klaging ovar at det er for mye bein i abbor. Ja det stemmer at det er mye bein, men renses den riktig så er problemet løst. Jeg har laget en liten fiske film om fisking og rensing av abbor som nå ligger på YouTube

 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Annonse

Ingen grunn til å snakke stygt om den.  Foliestekt Abbor står ikke tilbake for annen fisk, spør du meg.  

Bruk krydder og salt i buken (ingen olje e.l.) så henger skinn og de fleste finner o.l. ordentlig fast på folien.

Jeg har aldri opplevd noen geleaktig konsistens på de jeg har fått.  Heller fast og hvitt og velsmakende   :)

 

Bør kanskje nevne at den litt eggeaktige smaken i Harr er favoritten.

Link to comment
Share on other sites

Hva er det som gjør at abboren er så utskjelt?

Det er til stadighet klaging ovar at det er for mye bein i abbor. Ja det stemmer at det er mye bein, men renses den riktig så er problemet løst. Jeg har laget en liten fiske film om fisking og rensing av abbor som nå ligger på YouTube

Interessant.

Vi som bor her vest har liten erfaring med abbor, siden den ikke finnes i våre trakter, og derfor ble den også sortert bort under en kano- og fisketur på Oggevann sist sommer.

Kanskje dette lille bidraget til norsk folkeopplysning kan bidra til at en vestlending også kan få smaken på denne fisken.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Interessant.

Vi som bor her vest har liten erfaring med abbor, siden den ikke finnes i våre trakter, og derfor ble den også sortert bort under en kano- og fisketur på Oggevann sist sommer.

Kanskje dette lille bidraget til norsk folkeopplysning kan bidra til at en vestlending også kan få smaken på denne fisken.

Sprøstekt abbor er vel noe av det beste jeg spiser på fisketur. Det ble to slike måltider i sommer østpå :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Abbor er fin mat det. Sprøstekt abbor på brødskive er nam. Foretrekker helst ørret og røye.

Grunn til at jeg spiser abbor sjelden er at størrelsen er så som så der jeg pleier å fiske. Må være litt størrelse på den skal jeg gidde å rense den.

Og heller abbor enn gjedde.

Fine med abbor er at den som regel er bitevillig når det er varmt i vannet så man kan få seg litt ekstra mat på tur.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy