Gå til innhold
  • Bli medlem

rk

Aktiv medlem
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

15 Neutral

Om rk

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Outnorth hadde tilgjengelig igjen i granite. Bestilte den til hyggelig pris. Ble fjernet igjen på nettsiden etter jeg bestilte. Kom i går og førsteinntrykket er meget bra. Spent på hva de tåler av juling og bærekomfort. Fine detaljer.
  2. Jeg bestilte fra Outnorth 2.april, fikk e-post om at den ble sendt 4.april. Mottok i går (Trondheim). Tok litt tid til den ble innlevert terminal i Oslo, men dette er vel helt som forventet med utsendelse fra Sverige og helg i mellom.
  3. Fjellpulken sin er 200 cm. Kombinerer den med XP 9 LW (197 cm). Trangt nok som det er.
  4. Selv om jeg er over middels interessert i skismurning, bruker jeg bare feller til mine Ingstad ski. Når man har både mohair og nylon er man godt dekket for det meste. Jeg går mest i Trollheimen og der er det så kupert, at jeg sjelden har savnet blåswix og annen smurning. Mulig det hadde vært annerledes om det hadde vært mindre høydevariasjon. Jeg har allergi mot vanlige langrennski med feller, men ikke fjellski😊
  5. Hvor handlet du sekken? Virker som de fleste butikkene er tomme.
  6. Denne siden er fin og informativ: https://www.sabima.no/elvekant/ Mange gode strekninger for fiske blir ødelagt grunnet «tilrettelegging» for fiske.
  7. Jeg er glad i Real. Prisen er grei, bra utvalg og det smaker bra (spesielt etter noen dager ute). Men frykter prisen skal opp, om de mister kontrakten til Gilde. Forsvaret må i det minste velge norsk produsent og håper Real får fortsette. Btw, Monsen sin havregrøt er faktisk ganske god. Kidsa er veldig glad i den. Litt søt, men god på smak. Litt ekstra havregryn oppi, så er den topp.
  8. Artikkelen var ikke et godt eksempel, enig i det🙈 Var et forsøk på en lettfattelig eksempel på norsk på forskningen som gjøres på området. Bakgrunnen er Dr. Stanford (fra Harvard).
  9. Finnes mye om kalorier på nett. Her er en lettfattelig artikkel. Selvfølgelig er ikke hele «nettet» enig😊 https://iform.no/derfor-er-ikke-alle-kalorier-like/
  10. Hei. Jeg har straks slitt ut 2 slike 3/4 zip ullbukser. De er brukt MYE! Bruker L til vanlig og L i den. Tenker at de er helt normale i størrelsene, om jeg måtte sagt noe, så er buksen kanskje en antydning liten i størrelsen.
  11. Nå er vel ikke det å redusere ultraprosessert mat en spesialdiett? Den har 2 enkle poenger. Det ene er å spise mest mulig råvarer, altså tradisjonell norsk husmannskost og det andre er å gi tarmen en lang og god hvilepause ila døgnet. Det er faktisk ikke verre enn det. Det er forsket lite på dette, men mange studier er satt i gang de siste årene. Og flere og flere leger anbefaler også dette når man har litt mange kilo. Så langt tyder studier/forskning på at et kosthold med høyt innhold av ultraprosessert mat fører til overvekt. De landene med høyt inntak av ultraprosessert mat har også størst økning i overvekt (USA, Storbritannia og Norge). Jeg er familiefar og klarer greit å kombinere et kosthold med mindre ultraprosessert uten at det påvirker dem. Spiser frokost sammen med dem i helgene og kan spise resten av måltidene også sammen med dem, uten å trenge å lage «dobbelt opp» med type mat. Igjen, tradisjonell norsk kost med mye viltkjøtt, kylling, svin og fisk. Potet, rotgrønnsaker og alt annet av forskjellige grønnsaker. Poenget er at man skal spise seg god og mett på naturlige råvarer. Og dermed gi varige helsebringende effekter, uten behov for noe ekstreme dietter. Men spørsmålet var vel egentlig angående turmat. Igjen, jeg ville basert mye på havregryn med noko attåt. I tillegg er det vanskelig å unngå real eller lignende. Skal man fiske, er det lite som kan måle seg med ørretmiddag. Gjerne med en neve pasta som tilbehør.
  12. Som deg er jeg også 182 cm. Som 20 åring viste badevekta 115 kg, i dag 20 år senere har den ligget stabilt lenge på 78 kg. Min erfaring er at kaloritelling ikke har noe for seg. Den som tror 500 kalorier er 500 kalorier for kroppen uansett hva man spiser, tar nok feil. Mye viktigere er nok hva man spiser og antagelig når man spiser. Marit Kolby har mange interessante betraktninger her, finnes masse podkaster med henne. Eventuelt boken «Hva og Når skal man spise». Oppsummeringen her er at man skal spise mindre ultraprosessert mat og sjeldnere. Det som funker for meg er 2 store hovedmåltider ca kl 11 og 19. Med et mindre måltid kl 15. Dette funker på tur også. Da kan første måltidet gjerne bestå av havregryn med litt tørket frukt og nøtter. Spis deg mett. «Mellommåltidet» hjemme er gjerne egg, frukt og cottage cheese. På tur er det verre. Men en Real funker også. Hovedmåltidet til kvelds bør være proteinbasert, men på lange turer i fjellet er det ikke så enkelt. Real med noe «attåt» er gjerne løsningen. Spis deg mett. Som snack til måltidene er nøtter topp. Mye kalorier (men det teller vi ikke), men veldig mye næringsstoffer. Å gå på lange fjellturer uten å basere seg på å spise seg mett er en tabbe. Det vil gå utover motivasjon og turglede. Man venner seg fort på å skippe frokost, kaffe og te hjelper på metthetsfølelsen på starten av dagen. Hjemme er det viktig å basere seg på råvarebasert kost. Styr unna ultraprosessert, da er mye gjort og man trenger ikke være så opptatt av sult og kalorier😎
  13. Kjøre til Ismenningen Fjellstue eller Grønningen og padle inn Grønningen. Eventuelt fortsette inn til Skjeldbreien og Holderen? Grønningen er et stort vann, så værutsatt. https://nasjonalparken.no/naturopplevelser/tur-fra-innfallsport-ved-gronningen/
  14. Jeg synes Firepot er helt greit. Og velger fort det foran Real. Men rettene er såpass spicy at kidsa ikke er overbegeistret. Kjøpte en del pakker på tilbud jeg også. 50 kr er ikke noe å si på. Ser XXL er tomme på nett nå. Coop Mega har vel tilbud på Gilde sine, men da velger jeg heller Firepot.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.