Jump to content

finnjpedersen

Aktiv medlem
 • Posts

  461
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by finnjpedersen

 1. Norske Moonlight er bra på alle måter og god spredning på lyset. Finnes forskjellige modeller og pris, men har erfaring med 1300 lumens lykta. Usikker om det finnes AA batterier mulighet.
 2. Har inntrykk av at større hustelt/familietelt ønsker folk mest å leie.
 3. Vet ikke om noe tilsvarende posen min akkurat nå, men der finnes helt sikkert. Du får tråle litt på nett. Blir sikkert å google litt turutstyr i påska, så jeg kan ha det i bakhodet hvis jeg ser noe.
 4. Hadde samme problem. Kjøp wide sovepose, eller kile på din eksisterende sovepose. Helsport f.eks har både til vinter og sommerbruk (sikkert andre produsenter også) , passer vel alle poser så lenge det er YKK glidelås mener jeg (det bør du undersøke nærmere). Også doble kile hvis jeg ikke huske feil. Eller 2 kiler sammen. En ypperlig 3-sesongs pose jeg bruker er Helsport Breheimen dun, 90cm wide, litt rektangulær, kan glides opp til dyne, men ser den er utgått modell.
 5. Jeg hadde 85 liter sekk først, gikk opp til Bergans Alpinist 110 liter etterhvert. Bedre med god plass vs. å presse alt nedi eller henge ting utenpå sekken. Men jeg har alltid lett 4 manns telt og gapahuk med selvom det er soloturer:-) Starter også ofte i finvær med shorts, greit å ha god plass til ytterklær øverst i sekken når det blir kjøligere underveis. En stor sekk kan man alltids komprimere, det er verre motsatt. En stor sekk har som regel (ikke alltid) kraftigere og mer behagelig bæresystem også. Lykke til.
 6. Ta en titt på pakklett.no, vi kjøpte ett Mongar 2 (lilla) til turer alene. Teltet er helt ok til prisen og virker solid vekten tatt i betraktning (1,7kg). Følger også med en ekstra bunnduk for beskyttelse ved oppslåing på krevende underlag. Amerikansk løsning, dvs. innertelt først også yttertelt tas over etterpå.
 7. Synd. Er det umulig å reparere LT 4? Snakket med bergans? Ser flere nettbutikker har det inne feks. Outnorth. Men prisen var jo uhyggelig akkurat nå. Tipper det dukker opp på feks. Xxl til hyggelig pris når dem har rotet frem sommervarene igjen, eller ringe rundt omkring til varehusene. (Betalte under 4k for mitt.)
 8. Ofte litt knuffete for de ytterste pga. bredden, og de får veggene innpå seg. Hvis alle bruker 52 cm brede og 180 cm lange underlag går det kanskje med Helsport Breheimen. Lofoten Trek 5 veier 900 gram mer, men bedre plass for overkroppen, flere åpninger og større fortelt. Mer fleksibelt når alle tingene ligger der/ut på natta på do. Samme pris her: [Hidden Content] Jeg har Wiglo LT 4 når hele familien er på tur, men det er 6 kg. (jeg slipper å ta maten). 260 cm bredde og bare rette vegger er behagelig, samt 3 innganger med gode luftemuligheter.
 9. Trollhetta Lady 75 er meget ok sekk for ikke altfor tung last (max 20-25kg) Begge damene i familien har den og er svært happy. Lokket kan bli hoftetaske eller dagstursekk. Obs. regntrekk må kjøpes utenom eneste minus. Ligger noen videopresentasjoner på nett for mere detaljer.
 10. Teltet er 22 kg, pakket ca. 90 cm langt og ca. 40 cm i diameter ,så det er ikke noe smågutt å ha med på tur. Fyller 1/3 av bagasjerommet (gulvarealet) på en stor stasjonsvogn type passat, så ha det i bakhodet. Oppslått 6,25 m langt, 3,3 m bredt og 2,2 m høyt. Vil si det er ganske midt på treet størrelsesmessig for familietelt å være. Der finnes større og mindre altså. Brukt på sommerferie og noen helgeturer. Kom også noen cm sne på en av dagene. Godt fornøyd, men litt småplukk er det. Her er min erfaring. Pluss: - Oppblåsbare stenger, enkelt å slå opp for 1 person og tåler mye mer enn alu.eller glassfiberstenger (ca. 80 mm tykke pølser) både sidevind og taktrykk. Utskiftbare hvis uhellet skulle inntreffe og det følger med repkit ved punktering. Holder godt på lufta, 1 uke uten etterfylling iallefall. (har ikke vært lengre tid på samme plass enda) - Bra stoff og helt vanntett (regnet 2 dager nonstop uten problem) Virker robust og gode luftemuligheter, med spalter under vinduer eller evt. åpne fronten som har myggnett. Sovedelen har også god lufting. - Magnetlukking inn til soverom er genialt, lydløst ved dobesøk på natta, og svært enkelt i bruk vs. å fomle etter en glidelås. Der er glidelås i tillegg, hvis noen lurer på det. - Veldig bra konstruksjon og lett å utnytte plassen, ståhøyde helt ut til kantene i hovedrommet og nesten hele soverommet. Minus: - Kunne vært åpning midt på hovedinngangen også, istedenfor kun på sidene. Grunnen er at ting plasseres langs sidene i teltet og dermed i veien/minsker passasjen. Sideinngangen kunne hatt ett lite tak, drypper fort inn vann i regnvær ved inn/utstigning. Bruker den inngangen mest i tillegg. - Knaggene man kan knipe på skinner langs de oppblåsbare kanalene er små. Vanskelig å henge opp f.eks plastpose på disse. Ellers er de kjekk å ha til å henge opp småtteri, shortser til tørk etc. - Bunnduken kunne vært kraftigere i oppholdsrommet, men ingen hull enn så lenge. Kan sikkert løses med en tynn matte under campingmøblene og der man tråkker mest inn og ut. - Burde vært strøminntak på begge sider av teltet, men jeg brukte mest ett lite hull i siden der glidelåsene møttes ved hovedinngangen. - Mørkt stoff i soverommet kunne vært ennå mørkere, som i f.eks Coleman sine Total Dark Bedroom. På den annen side er det lettere å se når man skifter klær, finne soveposen etc. så det kan jo være ett pluss for noen. Håper dette kan være litt til hjelp ved valg av familetelt . Det er også lov å spørre, om det er noe.
 11. Takk for supert tips. Outwell Avondale 5 PA er bestilt. Likte detaljer som magnetdører på soverommene når man må opp om natta, myggnett på inngangene i hovedrommet, og avtagbar skillevegg på sovedelen. Ca. 8300 kr på Outnorth er innafor budsjett i tillegg. Mulig jeg lager en utstyrserfaring av teltet her på forumet når høsten kommer.
 12. Tenker på å investere i ett 5 eller 6-manns hustelt som er lett å slå opp for 1 person, oppblåsbart og med mørke soverom. Vekt eller pakkemål betyr ingenting når bilen er i nærheten uansett, og det må være god plass til bord og stoler etc. i oppholdsrommet. Vil helst ikke gå over 10.000 kr, men grensen kan tøyes litt hvis gullteltet dukker opp. Noen som har erfaring/tips hva som er bra der ute i teltjungelen?
 13. Wiglo Lt 4 er ett ekspedisjonstelt med stormatter som passer på høyfjellet også. Svært gode luftemuligheter og 3 innganger. 1 stort og 2 små fortelt. Lett å slå opp for 1 person. Mange bilder og mer info av teltet her på forumet.
 14. Noen vandrere eller padlere her inne som har anelse hvor dette er? Datert fra krigens dager i Norge en plass. Mulig en plass med gruvedrift da furene i fjellet er karakteristiske for stedet? Takk for alle forslag.
 15. Wow. Ekstremt dyktige folk her på forumet. Tusen takk for rask tilbakemelding. Aldri funnet ut av det selv.
 16. Er det noen fjellvandrere i Norges langstrakte land som kjenner til denne utsikten? Bildet er for øvrig ifra krigens dager, og viser mest sannsynlig 3 tyske jagere/krigsskip, og ett seilskip, mulig april/mai 1940. Bildet er scannet, så muligheten at det er speilvendt er tilstede. Legger ved begge, øverste bilde trolig rett. Alle forslag tas imot.
 17. Gode poeng her. Skal drøye litt, kanskje gå litt opp i vekt/pris og satse på bedre plass. Rondane eller Reinsfjell superlight kanskje.......?
 18. Ser etter ett lett og ikke altfor dyrt telt som jeg og evt. min sønn på 13 år skal bruke på fjellet i godværsdager. Kom over en teltnyhet på Gmax og Intersport sine sider om dette teltet på 1,1 kg og 1990 kr. Har både Helsport og Bergans telt fra før og mener Mckinely ikke er i samme liga, men vekta var jo fantastisk. Spørsmålet er om det finnes alternativer i omtrent samme vekt og prisklasse? Og gjerne link. Her er linken til Aero 2: [Hidden Content]
 19. Hva med for eksempel Helsport Trolltind Superlight 2, ca.1,5 kg komplett og selvstående. [Hidden Content]
 20. finnjpedersen

  Mc telt

  Her kan være noe...... [Hidden Content]
 21. Jeg har Fjellheimen 4 camp og Wiglo lt4. Når barna er små, kreves det mindre liggebredde hvis du har forholdsvis lave liggeunderlag som kan overlappe hverandre litt. I mitt tilfelle er barna blitt 11 og 13 år og alle har exped synmat ul som er 7 cm tykke, og dermed ikke sjans med alle fire i Fjellheimen. I wigloen har vi derimot god plass, mens fjellheimen brukes når vi kun er 3 på tur. Ville gått for Fjellheimen 4 (3 manns blir altfor lite) hvis liggeunderlagene tillater overlapping, og særlig hvis fruen ikke blir med på tur etterhvert som barna blir større. Du kan jo selge og investere i større telt etterhvert hvis behovet melder seg.
 22. Hadde samme problem med en av mine xperia telefoner, før jeg lærte meg å være obs på hurtigfokus som er beskrevet i en test jeg har klippet ut her: Sony har gjort en god jobb med kameraet i Xperia S. Telefonen tar gode bilder i de fleste forhold, og den er dessuten svært rask på avtrekkeren – her får du ingen stor forsinkelse før bildet er knipset. Telefonen krever imidlertid at du gir den litt tid til å fokusere i noen tilfeller. Trykker du den dedikerte kameraknappen helt ned tas bildet på et blunk, og av og til rekker ikke telefonen å fokusere før bildet er knipset. Holder du avtrekkerknappen halvveis nede et lite øyeblikk før du trykker den helt ned rekker telefonen å fokusere. Bildene der Xperia S har rukket å fokusere blir blant de beste vi har sett fra en mobiltelefon. Som de fleste andre mobiltelefoner sliter også Xperia S litt i dårlig lys. Det oppstår mye støy, og bildene får et visst malerisk preg – sannsynligvis på grunn av bildeforbedring i telefonen. Likevel blir bildene brukbare selv i ganske dårlig belysning, og Xperia S er bedre på akkurat dette enn mange av sine konkurrenter. Tror jeg slo av hurtigfokus (som jeg syntes ikke fungerte godt nok) så ble jeg kvitt problemet.
 23. Masse poser i det prisleiet. Bare søk på prisjakt.no eller helsport outlet etc. Tipper du finner noe bra, og jeg har bare hatt positive erfaringer med både helsport og angulijak.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy