Gå til innhold
  • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Skrevet

Hva er det som gjør at abboren er så utskjelt?

Det er til stadighet klaging ovar at det er for mye bein i abbor. Ja det stemmer at det er mye bein, men renses den riktig så er problemet løst. Jeg har laget en liten fiske film om fisking og rensing av abbor som nå ligger på YouTube

 

  • Liker 5
Annonse
Skrevet

Min erfaring tilsier at bein er det minste problemet.

Derimot er den geléaktige konsistensen og den flate smaken hovedproblemet.

Den var dog bare 800 gram, så det kan jo ha betydning.

Skrevet

Ingen grunn til å snakke stygt om den.  Foliestekt Abbor står ikke tilbake for annen fisk, spør du meg.  

Bruk krydder og salt i buken (ingen olje e.l.) så henger skinn og de fleste finner o.l. ordentlig fast på folien.

Jeg har aldri opplevd noen geleaktig konsistens på de jeg har fått.  Heller fast og hvitt og velsmakende   :)

 

Bør kanskje nevne at den litt eggeaktige smaken i Harr er favoritten.

Skrevet

Hva er det som gjør at abboren er så utskjelt?

Det er til stadighet klaging ovar at det er for mye bein i abbor. Ja det stemmer at det er mye bein, men renses den riktig så er problemet løst. Jeg har laget en liten fiske film om fisking og rensing av abbor som nå ligger på YouTube

Interessant.

Vi som bor her vest har liten erfaring med abbor, siden den ikke finnes i våre trakter, og derfor ble den også sortert bort under en kano- og fisketur på Oggevann sist sommer.

Kanskje dette lille bidraget til norsk folkeopplysning kan bidra til at en vestlending også kan få smaken på denne fisken.

  • Liker 1
Skrevet

Interessant.

Vi som bor her vest har liten erfaring med abbor, siden den ikke finnes i våre trakter, og derfor ble den også sortert bort under en kano- og fisketur på Oggevann sist sommer.

Kanskje dette lille bidraget til norsk folkeopplysning kan bidra til at en vestlending også kan få smaken på denne fisken.

Sprøstekt abbor er vel noe av det beste jeg spiser på fisketur. Det ble to slike måltider i sommer østpå :)

  • Liker 1
Skrevet

Abbor er fin mat det. Sprøstekt abbor på brødskive er nam. Foretrekker helst ørret og røye.

Grunn til at jeg spiser abbor sjelden er at størrelsen er så som så der jeg pleier å fiske. Må være litt størrelse på den skal jeg gidde å rense den.

Og heller abbor enn gjedde.

Fine med abbor er at den som regel er bitevillig når det er varmt i vannet så man kan få seg litt ekstra mat på tur.

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.