Gå til innhold
  • Bli medlem

Skrotnissen

Aktiv medlem
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

4 Neutral

Om Skrotnissen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Hei! Jeg er en fjellvant kar med lite skierfaring, dvs. jeg har gått mange flerukers turer på sommerhalvåret og elsker det. I år, som mange andre år, er jeg alene i påsken ettersom alle er opptatt med familie eller samboere og jeg ikke har noen. Jeg bor på Vestlandet og har lyst å dra på en tur hvor jeg helst kan gå til fots, men er også åpen for ski hvis det ikke er krevende terreng. Jeg er som sagt ikke så erfaren på ski og vil ikke utsette meg for unødig risiko når jeg går alene. Helst vil jeg reise til turområder med kollektivtransport, og gjerne veksle mellom å sove i telt og DNT-hytter. Hardangervidda blir for folksomt for meg når jeg går alene, tror jeg. Er det noen turområder som peker seg ut? Noen steder å anbefale? Frykter litt at det er begrenset utvalg. Er forsåvidt åpen for å busse rundt til ulike lokasjoner og gå dagsturer her og der, men føler det krever mer planlegging enn å bare pakke sekken og dra ut i naturen et sted. Tusen takk for svar.
  2. Jeg drømmer om å gå lange fjellskiturer over flere dager, og er i god form, men klarer knapt komme meg ned bakkene. Jeg drømmer også om å gå dagsturer i fjellet på vinteren (randonee) og deretter stå ned, men jeg er elendig på å styre nedover, spesielt i varierende føre. Jeg er oppvokst uten ski på beina (sto for første gang et stykke ut i 20-åra, er nå i 30-åra), og ingen av vennene mine er interesserte i ski. Jeg er erfaren til fjells og har gått flere uker alene på tur, men kun på sommeren. Er det noen forsvarlig måte å øve på ski alene inntil jeg er på et nivå hvor jeg f.eks. kan delta på dnt-turer? Fjellski tenker jeg at jeg kan legge ut på tur i terreng som ikke er altfor bratt, og rando kan jeg kanskje øve på i skitrekket (kun en times tid fra hjemme). Høres dette greit ut, selv med manglende skiferdigheter? Syns det er så vanskelig å komme meg inn i skimiljøet, enda verre enn klatremiljøet da det føles som alle har stått på ski i årevis
  3. Hei, jeg har både punktert ligge- og sitteunderlagene mine. Er det noen som har tips til hva jeg kan kjøpe for å lappe de? Syns det er litt dyrt de greiene de selger i sportsjappa, men kanskje Biltema eller Jula har noe?
  4. Hei, jeg har klart å miste min Schnozzel og er ikke interessert i å kjøpe en ny til 400-500 kr. Jeg syns det er overpriset. Er det noen av dere som har et alternativ til hvordan blåse opp liggeunderlaget når det ikke er innebygd pumpe? Vurderte å forsøke å lage noe selv men er ikke veldig handy akkurat
  5. Hei! Har lyst å kjøpe meg toppturski men har virkelig ikke peiling. Har lest meg opp på at sko bør være gode, ski litt kortere enn høyde, tunge = stabile mens lette = lettere å gå opp i. Utover det aner jeg ikke hva jeg ser etter. Leter på Finn, men her i Bergen hvor jeg ser så finner jeg ingenting på Finn som ser bra ut... Vurderer derfor å dra til XXL eller lignende for å kjøpe en pakke. Noen som har gode anbefalinger? Eventuelt vet om gode årlige tilbud som pleier å være? Det haster sånn sett ikke, jeg har en del på agendaen neste månedene og er uten bil til topptur for øyeblikket
  6. Ser Fjellsport kjører kampane på dette nå. Noen som vet om det er dugandes, eller bør en vente til Black Friday? Har aldri hatt oppblåsbart liggeunderlag før. Har ikke så mye penger å bruke, men vil likevel ha et produkt som er godt og varer noen (mange) år. https://www.fjellsport.no/exped-synmat-basic-7-5-m.html Er dette godt eller bør jeg se meg om etter annet produkt?
  7. Jeg driver faktisk og søker opp fysioterapeut nå. Kjenner til flere som har trent opp et dårlig kne og tilsynelatende fungerer bra den dag i dag, så får håpe jeg klarer det samme. Jeg er nok også disponert for dårlige knær, da begge foreldrene har slitt med knærne i mange år. Tipset om knevarmere er godt, og det skal jeg definitivt bruke fremover, takk!
  8. Hei! For noen år siden gikk jeg kun dagsturer, men de siste årene har jeg blitt hektet på ukesturer. Jeg har dog fått problemer med ene kneet etter disse turene, og det kan hende det går mot operasjon (innsiden av ene kneet, såkalt medial menisk som er litt slitt). Jeg har lyst å unngå operasjon, men enda mer har jeg lyst å unngå fremtidige problemer med knærne. Derfor spør jeg; hvordan tar dere turfolk vare på knærne deres? Har dere treningsrutiner, eller passer dere på å gå ofte og i variert terreng? Spesielle ting dere syns hjelper? Har vært plaget de siste 3-4 månedene etter jeg tok opp treningen ganske hardt etter en periode med familieproblemer og lite fysisk aktivitet. Er i 20-årene, så jeg har lyst å ha mange gode år med fjellturer fremover.
  9. Rejohn:12-15 par? Jeg har lest om folk som påstår å ha hatt de skoene i 20 år, men kanskje du bare går mye mer enn dem? Selv har jeg noen 1-2 uker til fjells kanskje en gang i året, og noen helger hvor jeg trenger disse skoene, men må kanskje regne med å slite de ut på få år likevel?
  10. Skrotnissen

    Stell av sko

    Hei! Jeg har hatt noen fjellsko som har blitt fort ødelagte (~3 år). Derfor gikk jeg for 2 år siden til innkjøp av Alfa Walk King, som sies å skulle kunne vare i mange år dersom en tar godt vare på de. Jeg kom nettopp frem til at jeg ikke vet om jeg tar godt vare på de, og spør derfor her. Se vedlegg. 1. Trenger jeg i det hele tatt å stelle det gummibelegget rundt nederst rundt skoen? Jeg ser for meg at det på sikt kanskje kan trenge inn vann mellom sålen og dette gummibelegget, men ser ikke helt for meg hvordan jeg skal behandle skoen for å unngå dette. 2. Er det tilstrekkeleg å smøre inn den mørke skinndelen av skoene med "Grangers G-wax" med 1-2 strøk hvert halvår? 3. Hvordan steller jeg det lysere området av skoen? Hvilket materiale er det? Jeg er grønn på slikt, men ønsker å redusere forbruket mitt av sko. Tusen takk for alle svar.
  11. Bestilte meg en Helsport Rago Down til 1999 hos XXL nå. Rekordbillig ifølge Prisguiden. Vet ikke om denne er bedre eller dårligere enn Warmpeace Viking 600, men ser den ikke er like varm i alle fall. Usikker om jeg ender med å beholde den, eller gå for Warmpeace Viking 600. Plusset med Helsport sin er kanskje at den har vannavvisende ytre? Aner ikke om Viking 600 har det. Og kanskje er den mer komprimerbar? Jaggu ikke lett å velge sovepose. I tillegg var jeg usikker om jeg burde ha Long eller Standard. Jeg er 185 cm, og Standard står det personlengde 185 cm, men er vel ofte greit med noe ekstra? Aner ikke om "Personlengde 185 cm" betyr at jeg SÅVIDT får plass nedi eller om det betyr at det også er lagt inn en ekstra 5-10 cm klaring for at jeg ikke skal bli presset sammen 🤪
  12. Noen som kan anbefale gode zipoff bukser i dag? Sett på Revolution Race, men aner ikke om det er bra. Og lurer i tillegg på om det i det hele tatt er vits med zipoff. Ser for meg at de er vanskelige å dra over fjellskoene og at man derfor må ta av seg fjellsko, og da kan man like godt drasse med seg en (lett) shorts. Men kan kanskje være nyttig på kortere turer hvor man går med tursko som er litt mindre i størrelsen? Da ser jeg jo for meg man bare kan zippe opp og ta av seg buksebena.
  13. Hvilken del av landet holder du til på? Jeg bor nemlig på vestlandet og ser for meg at jeg i perioder ikke vil ha mulighet til å lufte posen så veldig ofte om det feks regner flere dager i strekk og jeg er på telttur. Men når jeg tenker meg om, så er det kanskje ikke da jeg aller helst vil på lengre telttur, så kanskje det ikke er et problem. Og det frister å kunne ha alt i dun, for av det (ganske begrensede) jeg har sett av syntetiske poser så tar de STOR plass, og plass i sekken er stort sett begrensningen for min del
  14. Hei! Min eldgamle sovepose er utslitt så jeg tenkte skaffe meg ny. Men, i tråd med tiden vi lever i så vil jeg ikke ende opp med å ha veldig mange soveposer, så tenkte at ideelt så kan jeg klare meg med 2 soveposer. Tenkte da en syntetisk 3-sesongspose av god kvalitet som jeg kan ha med meg på lengre turer som jeg gjerne går på sommeren (1-2 uker til fjells) i tillegg til en vintersovepose som jeg har med meg på helgeturer. Tanken bak syntetisk sovepose er at det, ifølge hva jeg har lest, takler godt potensiell fukt på lange turer. På kortere turer er ikke fukt et så stort problem, derfor dunsovepose til vinterturene, som for min del stort sett bare er helgeturer. Tanker om dette? Er det realistisk å klare seg med bare 2 poser? Eventuelt kan jeg gå for dun på 3-sesongsposen? Ville vært fint med lavere vekt og bedre plass på turene som varer flere uker, men om jeg kan la være å eie så sinnsykt mye utstyr så vil jeg gjerne det.
  15. Jeg har lest at den hadde lufting tidligere, og jeg skjønner virkelig ikke hvorfor de fjernet denne muligheten...
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.