Gå til innhold
 • Bli medlem

ELEL6200

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  30
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om ELEL6200

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Takk for tipset:) Telt 2,7kg (3 personer), sovepose (950g) og resten av utstyret anser jeg som lett nok. Først og fremst vil jeg ha en sekk som gir en behagelig opplevelse for rygg og skuldre når mat og utstyr for 1 voksen og to barn skal forflytte seg i fjellet. Vi trenger god plass til maten som for oss er en viktig del av den fantastiske opplevelsen det er å ferdes i fjellet. Så målet er ikke hovedsakelig å lette børen, men å kjøpe en sekk med stor plass og som tåler høy vekt og har ett bæresystem som er svært bra. At sekken er lett er bonus:) Har nå en Arc'teryx Bora 95, men har lyst
 2. Ingen i Norge som har kjøpt denne type sekk? Hva er i såfall alternativene?
 3. Noen som har erfaring med Stone Glacier ryggsekkene? [Hidden Content] Jeg vurdere Stone Glacier Cirque 6200. Det frister også med en modell med "hylle" selv om sekken ikke skal brukes på jakt.
 4. Tusen takk for tipset, trebor. Jeg kjørte direkte til XXL i Stavanger og fikk kjøpt det siste paret med skonummer 44. Jeg kjøpte Salomon XA Pro 3D Mid GTX Ultra for noen år siden etter å ha lest gode tilbakemeldinger om dem her på forumet. Det lakk dessverre vann inn i skoen når jeg gikk i vått terreng og jeg leverte dem tilbake til XXL etter kort tid. Håper Quest tilfredsstiller mine behov bedre enn de forrige Salomonene jeg hadde:)
 5. ELEL6200

  Sandaler

  Jeg har mest erfaring med tunge typiske fjellsko som jo fungerer fint, men de er unødvendig tunge på bena for en kropp som bare blir eldre. Jeg har testet lettere sko de siste årene, men har ikke funnet noen som holder bena tørre. Jeg lurer derfor på om jeg skal teste ut Spotec sandaler på Hardangervidda, qwer993:) Er de store eller små i størrelse? Hvilke sokker anbefaler du?
 6. Takk for det, totoni. Jeg betalte med alt rundt 1750kr. Prisen varier nok litt avhengig av valutakurser, tilbud og humøret til tollerne:) Jeg kjøpte dem på campsaver som er en seriøs butikk og du vil heller ikke få skrevet ned verdien på varen her. Skoene oser av kvalitet, og jeg bare må ha et par som passer:) Kjøp deg et par, jeg tror ikke du vil angre.
 7. Da var mine nye Salewa Alp Trainer Mid GTX endelig i hus. De virker ut som svært gode og lette fjellsko, men hva hjelper det meg. Jeg bestilte størrelse 9,5 som jeg trodde var 44. Størrelse 9,5 US viser seg derimot å være tilsvarende 42,5. Nedtur:( Så om det er noen her inne som er interessert i Salewa i størrelse 42,5, ta gjerne kontakt. Jeg må uansett ha meg et nytt par i rette størrelse.
 8. Da har jeg vært på XXL. Det ble Salomon XA Pro 3D Mid GTX Ultra (mid=1500kr de korte= 1000kr) som du anbefalte og har gode erfaringer med, festrus. De var overraskende lette og støttet godt opp om ankelen min. Jeg likte spesielt godt snøresystemet. Jeg vet jeg tar en sjanse, men jeg må jo undersøke om behovet for tunge, stive sko på fjellet er en myte eller ei. Min far som er over 70 år nå, har jo sverget til lette sko på fjellet og vi har ledd litt av han. Men på tross av 11- 20kg på ryggen har han aldri vrikket ankelen eller slitt nevneverdig med sekk og våt underlag på turene han har gåt
 9. Jeg mistet forresten begge storetåneglene etter sist 7 dagerstur, så skoene bør ha plass til tær og evt såle:)
 10. Takk for tipset, festrus:) Er dette de samme skoene som du nevner og har gode erfaringer med? [Hidden Content] I såfall, så skal jeg ta meg en tur til xxl for å teste dem. Billig og bra, det liker jeg:) Skoene skal mest brukes på Hardangervidda og der burde de jo passe perfekt sammen med 15-20kg i sekken ved oppstart av tur?
 11. Dette er også min erfaring, lph. Dette var en av grunnene til at jeg valgte Loke som har hette. Skulle jeg ønsket mer av denne dungenseren, så er det at jakka skulle vært enda lengre.
 12. Fantastisk pose. Den er varm og helt nydelig å sove i. Det er nesten som jeg bytter ut dynene hjemme (dårlig ide i følge min kone:D)En eneste lukkesnor, god plass og klaustrofobien er et tilbakelagt stadie:) Du verden så fornøyd jeg er med dette kjøpet.
 13. Jeg skal også kjøpe nye sko. De jeg har nå er tunge og blir tyngre og tyngre ettersom turen går. Jeg har etter mye grubling og lesing funnet fram til disse aktuelle alternativene: Salewa Alp Trainer Mid GTX 1180g LaSportiva S Evo GTX 1250g Alfa Falk 1500g ROCLITE™ 400 GTX 900g Noen som har positive/negative erfaringer med skoene? Små/store i forhold til oppgitt skonummer? Sett noen gode tilbud? Bruk: Skal "bære" maks 22kg sekk, liker litt plass i skoene, variert terreng (skal ikke brukes til klatring) qwer993 hvilke sko bruker du?
 14. Det ble Loke på meg. Jeg har nå hatt den i 2 år og er ekstremt godt fornøyd med den. Den ligger i sekken mens jeg går, men i pauser eller når jeg fisker, så er den en uvurderlig varm og god kompis. Loke kan også pakkes i sin egen lomme og blir da den perfekte pute. Takk for tipsene:)
 15. Fra Eidfjord til Tinnhølen er det ca 5mil. Siste milen kjøres på grusvei. Tinnhølen har jeg ikke fisket så mye i, men det skal være et av de beste vanna når det gjelder både mengde og størrelsen på fisken. Fisken vi har fått i dette vannet ligger på rundt kiloen. Det meste har vi da fått fra kano, men også et par fra land. Grunnet garnfiske og vitenskapelig garnfiske styrer grunneierene gjennomsnittsvekten på fisken. Vannet er svært grunt, noe som fører til høy algeproduksjon og dertil stor mengde predatorer (f.eks. krepsedyr) som fisken lever av. Dette gjelder også de fleste andre vann
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.