Gå til innhold

valle

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  71
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om valle

Nylige profilbesøk

508 profilvisninger
 1. Hos meg står valget nå mellom Norrøna Bitihorn dry1 og fjørå dry1 (som hovedbukse/regnbukse). Hvilken ville dere ha valgt til NPL, og hvorfor? https://www.norrona.com/nb-NO/produkter/bitihorn/bitihorn-dri1-regnbukse-herre/ https://www.norrona.com/nb-NO/produkter/fjora/fjora-dri1-vanntett-bukse-herre/
 2. fjell25 fungerer ikke mer?
 3. Hvorfor er ikke teleskop bra? Hva er det store minuset?
 4. Jeg har endt opp med å bestille en ULA Catalyst. Det nærmeste jeg kom en stor lett sekk som også virker god å bære, og som ikke koster allverden.
 5. Hei, jeg har plan om en tre-fire måneders lang fjelltur til sommeren. Jeg har fisket endel i diverse fjellvann, så litt erfaring har jeg fra tidligere men jeg er langt ifra noen ekspert på området, derfor trenger jeg noen gode råd:) Jeg har kjøpt meg en helt enkel teleskopstang, og har fra før av to sneller. En Abu Garcia Cardinal S10 og en Shimano Nexave 1000RB. Hvilken av de to vil dere anbefale? Hvilken gøtt? Og hvilke sluker og annet fiskeutstyr bør jeg ha med meg på en langtur (typisk NPL). Tenker også det kan være interessant å fiske med makk og dupp iblant. Jeg har lagt ved et bilde av no av det jeg har liggende av utstyr.
 6. Takk for bra tips! Eneste minuset er kanskje at det var noen fryktelige farger å velge imellom:-) Andre tips? Det skal være en tråd i dette forumet som omhandler dette tema... om alternativer til Fjellduken.. som visstnok skulle være bedre, letter og helt regntett..men klarer bare ikke å finne den igjen.
 7. Hei, er det noen som har et "superlettt" alternativ til Fjellduk Pro fra Helsport (som jeg synest er litt for tung.. nesten 700g)? Det må være regntett, kunne brukes som poncho med hette, og som tarp..
 8. Tenkte et 11" nettbrett pga vesentlig større flate ved bruke til kart. Er ikke helt enig i at elektronikk plutselig ryker. Jeg har feks hatt div Garmin GPSer opp gjennom, som stort sett har blitt brukt 3-4 dager ukentlig gjennom de siste 10 årene. Aldri hatt et sekund med problem/feil. Har også hatt mobiler og nettbrett.. og heller aldri hatt problemer med de (så lenge de er vanntett og har tilhørende skjermbeskyttelse+etui). Batteritid ser jeg heller ikke som et stort problem. Men som sagt...det at man ikke kan brette kartet ut over en stor flate som med papirkart er helt klart et minus. For å sette det litt på spissen.. så kan et kompass også slutte å virke skikkelig... eller et papirkart kan blåse bort..
 9. @Gittiamo Joda, ser den, men om man likevel har med seg et nettbrett på tur så veier det ikke noe ekstra å laste inn kart på den. Sparer vekt og det er gratis. @Bjørn J Litt over dobbel så lang ladetid? nye nettbrett har ofte god battertid.. så trenger nok ikke lade så ofte. Vel, det var bare en tanke.. å ha kart på nettbrett.. og om noen noengang har brukt det på feks NPL tviler jeg vel egentlig på:) Tror nok også jeg hadde savnet å brette det ut.. slik man kan med papirkart.. for virkelig å få "oversikten"..
 10. Ok, har ikke testet å lade nettbrett, men tenkte kanakjse det ikke burde være så stor forskjell på det og feks en iPhone? Har hatt tre ulke Garmin GPS-er de siste 10 årene, og aldri opplevd problemer med de. Og de har vert svært mye i bruk. Heller ikke opplevd problem med smarttelefon (så lenge den oppbevares forsvarlig).
 11. Anker 21w solcellepanel. Det lader også i litt svakt dagslys (noe jeg har testet). Men om man bruker nettbrettet kun til å sjekke kart så tror jeg det vil kunne holde i ukesvis (om man ikke har lysstyrken på maks). Men som sagt.. det trenger ikke være at det er en god ide som erstatning til papirkart...:) men noen fordeler har det utelukkende. Og jeg har aldri opplevd at nettbrett eller telefon plutselig har sviktet.
 12. Et Sony Xperia nettbrett (vanntett) veier under 400gram. Hele NPL i papir veier litt over 3kg. Solcelle-lader blir uansett med. Til lading av telefon, gps, ipod etc Det skal mye til for at et nytt nettbrett (som er vanntett) svikter om man oppbevarer det riktig i sekken (bruker beskyttelsesetui). Tar ut kompasskurs akurat som for vanlig papirkart. Det bør være mulig å laste ned Offline-kart til et nettbrett (feks i PDF-format) Kunnskap om kart/kompass og navigering er selvsagt nødvendig uavhengig av om man bruker papir eller elektroniske duppeditter. En annen fordel med nettbrett er at man kan ha superdetaljert kart uten at det opptar noe mer plass (vekt/volum) Som sagt.. dette var bare en tanke som dukket opp.. lurte bare på om det er noen som har gjort det på denne måten før. Om det er en god/dårlig idé vet man ikke før man har prøvd det ut:)
 13. Er det vanlig å åpne real turmat-posene (feks 10 stk real turmat frokost) og tømme de over i en større pose? (for å spare vekt og volum) Tenker da på en langtur over flere mnd. Det er vel ikke særlig praktisk å gå med 40 stk real turmat i sekken.
 14. Interessant tema. Nå i disse "digitale" tider.., er det noen som har gått langtur med kart som er lagret på f.eks en iPad med stor skjerm (10,5")? Da hadde man jo spart endel vekt/volum på kart.. og istedenfor å dra opp papirkart, så kunne man ha dratt opp iPaden+kompass..? IPaden kunne man fint ha ladet med solcellelader.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.