Gå til innhold
 • Bli medlem

tepe2

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  15
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om tepe2

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Var heldig. Det Mountain Equipment liggeunderlaget kom plutselig på tilbud hos Addnature. Kun ett igjen i 62x185 Det bestilte jeg til min sønn. Nesten så jeg kunne bestilt til meg selv også om de hadde hatt to. 51% rabatt. 1.009,- kr. [Hidden Content] Da gjenstår bare mitt. Tror det blir dette: [Hidden Content] ul w Håper nu bare at det ikke kan bli for varmt på de varmeste sommerdagene.
 2. Fjellforumrabatten? Hvordan får jeg den hos Fjellsport? Å spare 500 kr på dette er jo litt fristende, veier litt mindre enn Synmat: [Hidden Content] Redigert: fant svaret selv. Må være betalende medlem av forumet.
 3. Takk Tore. Forstår det slik at du anbefaler synmat før downmat på sommeren. Kan du si noe om hvor stor forskjell det er på 7 og 9 cm når det kommer til komfort?
 4. Dette kunne kanskje være et billig alternativ til min sønn: [Hidden Content] Isolasjon, integrert pumpe, fine mål. Litt høy vekt er eneste minuset jeg kan se. Hmmm... Kanskje det til og med kunne vært et veldig billig alternativ til meg selv? Iallefall hvis jeg skal gå tilbake til hvordan jeg startet tråden. Liggeunderlag med vekt på komfort/pris hvor vekt ikke hadde så mye og si.
 5. Angående pris så var utgangspunktet mitt i finne noe rimelig. Men jeg har innsett at jeg antakelig må et godt stykke opp i pris for å få tilnærmet topp komfort. Exped sine veier mye. Det er ulempen. Therm-a-Rest Neoair XLite som ble foreslått ser bra ut. Sparer mye vekt, noe som er nyttig. Det som gjør meg litt skeptisk er testkommentarer om at det er smalt, ustabilt, bråker litt og mangler litt grep på noen underlag. Det verste for min del er kanskje at det ikke er like bredt i hele lengden. Jeg legger ikke så altfor mye i de andre kommentarene, men for min del føles det kanskje litt try
 6. Ja det var nettopp det jeg hadde forstått. Men vil ikke en pumpe, innebygget eller ikke, være like bra som pose med tanke på å unngå fukt? Det er vel når man blåser opp et underlag med munnen at det er fare for fukt inni underlaget? Pose eller pumpe vil vel begge bidra like mye til å unngå fukt? Eneste forskjellen er vel at pose går fortere?
 7. Og så dukker ny "problemstilling" opp. Her går jeg helt av skaftet og bestiller ordentlige saker til meg selv. (Mest pga rygg og kropp). Har jo ikke samvittighet til å la min 10 år gamle sønn ligge på det simpleste man får tak i. Funderer på å bestille et litt bedre til han også, selv om han ikke har samme behov. Jeg tenker et forholdsvis rimelig alternativ, men likevel ordentlig. Det vil si oppblåsbart med isolasjon også til han. Fint om også hans tåler litt kulde. Han trenger ikke like stort som meg. Og kanskje heller ikke like tykt. Jeg bør få tak i et som er mye lettere. PS. Bra
 8. Takk til dere alle Har skjønt poenget med å bruke pose til å pumpe opp. Men er ikke integrert pumpe like bra med tanke på å unngå fukt i isolasjon? Tar bare litt lengre tid å pumpe opp? Ser at schnozzel bag koster minst 300 til Exped. Jeg tror jeg går for et av Exped sine. Langt dyrere enn jeg hadde tenkt i utgangspunktet, men men.. Der får jeg både lengde og bredde (65x197) mens ME blir litt enten eller. Velger jeg lengde 200 der så blir bredde "bare" 60. Dessverre blir Exped sine ganske tunge men det får jeg kanskje bare leve med. Det morsomme eller kjedelige nå, er at selv om
 9. Takker for gode tilbakemeldinger. Med følelsen av å våkne med vond kropp og lite søvn friskt i minne etter forrige tur, så velger jeg nok å bruke noen kroner på liggeunderlaget. Har sett meg ut noen få alternativer. Jeg er 178 cm høy. Normal kroppsbygning. Liker å breie meg litt ut i søvne og vil ha et som er minst 60 cm bredt. Helst 65. Har lest i tester at det er en stor fordel med et som er 10-15 cm lengre enn deg selv. En test påpekte at best mulig komfort oppnås fra 8 cm tykkelse, uten at jeg tror 7 cm nødvendigvis er så mye dårligere. Har sett på 3 nokså like utgaver av den som
 10. Tusen takk. Gode tips. Har lett litt selv også og sett litt på tester. Har iallefall bestemt meg for å gå for et oppblåsbart. Og kjenner jeg meg selv rett, så går jeg vel for et som er mye dyrere enn jeg tenkte i utgangspunktet. Kanskje ikke så dumt siden jeg ikke er 20 år lengre, og får vondt i kroppen av å ligge. La forresten merke til en pussig sak. Fikk beskjed om at jeg hadde overskredet antall innlegg jeg kan poste i forumet i løpet av en dag. (Helt ny her inne så aner ikke hvorfor).
 11. Takker så mye alle. Skal få sjekket opp i nøyaktig hva som er ødelagt, og hva jeg trenger av deler. Og eventuelt om det fulgte med noe.
 12. Det er sikkert mange tråder her om liggeunderlag. Men jeg er ingen proff. Skal ikke på ekspedisjoner. Jeg skal bare på teltturer med min sønn. Og der er så ufattelig mange underlag å velge i. Sjelden jeg er på telttur, men husker fra siste tur at rygg og kropp var ganske gåen etter ei natt i telt. Jeg trenger derfor noe som er bra for rygg og kropp. Komfort. Prisen er også viktig siden det ikke kommer til å bli brukt så ofte. Hva vil fungere best? Oppblåsbart? Vekt har ikke så stor betydning, da jeg neppe får i pose og sekk til en rimelig penge. Er sterk og kan bære ett stykke.
 13. Jeg har allerede snakket med dem. Fikk opplyst at stengene er bra. Ikke noe mer. Om de er ny og forbedret vet jeg ikke. Rundt 700 med frakt er uansett blodpris.
 14. Kjøpte for lenge siden et Helsport Gimle 4 kuppeltelt. Allerede ved første gangs bruk røk den lengste stanga, 510 cm. Trodde Helsport var kvalitet, men disse stengene er fyrstikker. Helsport har på lager. Men jeg syns 635 kr for ei jævla fyrstikk er en sinnssyk pris. Finnes det andre muligheter uten å være reneste Macgywer?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.