Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 18. aug. 2023 i alle områder

  1. Knubben (& Knubben Vest) i Aure kommune (Møre og Romsdal) har stått på listen min over topper jeg ønsker å besøke. Har kjørt forbi mange ganger, men det har enten ikke passet pga. latskap, dårlig vær, manglende motivasjon og en haug annen grunner til å IKKE gå på fjellet. I dag ble det nytt forsøk. Startet veldig tidlig på morgenen for å prøve å unngå den værste solsteken. Var usikker på om hunden Warg (Yorkshire terrier, 1,5 år) ville greie turen, da han normalt ikke gidder aktivitet i mer enn 2,5 timer før han vil sove. Selv er jeg i veldig dårlig form, og jeg håpte vell litt på at Warg ikke ville gå hele veien, for da hadde jeg en unnskyldning for å ikke gå helt opp. Meeeen, Warg dro i båndet hele veien opp. Og vi kom oss opp. Kjempeflott utsikt. Skulle ha tatt turen lengre bortover også, men vi var begge slitne og det var veldig varmt. Det kom to jagerfly i lav høyde et lite stykke unna, det var tøft. Filmet det, trodde jeg. Men det viste seg at jeg hadde tatt et bilde istede for å slå på videoopptak. 😕 Denne turen blir første og siste gang jeg tar, for det var veldig vått, masse gjørme før man kommer seg godt opp i høyden. Såpass mye at det irriterte meg. Klissvåt på begge beina. Skulle ha valgt fjellsko som var bedre/høyere. Etterpå kjørte vi noen minutter til en fast fiskeplass for å prøve å få tak i frokost. Etter ca. 15 minutter hadde jeg fått 5 makrell av god størrelse. Kjempegodt med fersk fisk og remulade som sen frokost etter fjellturen.
    4 poeng
  2. Den karakterskalaen Alfa bruker på nettsidene, om sålestivhet ankelstøtte, osv. virker som er fyllt ut som en tippekupong. Den stemmer i mange tilfeller ikke… Jeg prøvde Bregne. Synes den var for myk, tynn og paddeflat i sålen, og overdelen var også veldig myk og tynn. Men veldig lett. (Nyeste Alfa Gren har stivere såle enn bregne). La Sportiva ultra Raptor Gtx MID landet jeg på som fjellsko til lett terreng. Den hadde tykkere såle, og mer bue i sålen slik at den hjelper deg litt mer å rulle framover og man får litt mer fart. Satt også bedre på foten og kjentes mer presis ut. Fungerte også bra i steinur som ligger i ro når man går. Forrige uke gikk jeg i jotunheimen på Galdhøpiggen, glittertind, veslepiggen, skarstind, surtningssue og Store Skagastølstind. Da var også Holt en veldig bra og stiv fjellstøvel, som ikke var like tung og klumpete som walk king. Selve skoen og sålen er mer kompakt og presis, så den fungerte veldig bra til klatring, mens walk king ville vert som å klatre med klosser på bena. Også er kanten på møsteret på walk king ganske mykt, som kan gjøre at man glipper på små tak.
    2 poeng
  3. Da fikk jeg laget et regneark, sikkert mye feilkilder siden sanda og jorda/leira jeg brukte ikke er jevn. Men 10 tester gir jo en indikasjon på hvor bra den sitter. Kunne sikkert laget noen kurver etc, men ente opp med å gi pluggen med mest holdekraft 100% og så fikk de andre % av toppscore. Litt forbauset at MSR Carbon core holdt så bra som den gjorde, og hadde tippet at DAC V-peg hadde holdt mest. Men 3D pluggen med mønster sitter veldig bra, og en skulle tro at om en nappet mer i pluggene, så burde den feste seg enda bedre. Men i mange tilfeller kom det opp mye jord/leire, så kan hende jeg har målt hva jorda faktisk tålte. Dette var nyttig lesing, selv om mye er kjent. I noen tilfeller med mye stein, er disse tynne nesten de eneste du får ned, og fine å finne mulig plasser for andre plugger. Det har jeg testet i praksis… i hagen hjemme. Tela mark, borret hull og dyttet de ned, vind snudde 90 grader på natta, og da bøyde pluggene disse J pluggene seg. Måtte i skrustikke får å rette de, ikke mulig med håndstyrke og få et bra resultat, så det hadde vært krefter i sving. Vondt å stå oppreist.
    2 poeng
  4. Jeg har ikke for vane å miste teltplugger, men vet at det skjer. 340 kr/5,3 gr til glede for fremtidens arkeologer. "Denne vakkert utformede dolken ble sannsynligvis brukt i fruktbarhetsritualer i tiden før Varmen. Det er bare funnet tre eksemplarer i den siviliserte verden."
    2 poeng
  5. Jeg vet det, fordi det er min tråd Mareng=marius engelsen
    1 poeng
  6. Jeg presterte å dra hodet av en Hilleberg Y-plug en gang (de som følger med Black Label serien) , da var det bånntæla i bakken iløpet av helga og jeg måtte bruke brekkjern for å få ut pluggen. Fikk meg en solid overraskelse når toppen av pluggen knakk rett av 🤭
    1 poeng
  7. Klarte det helt fint med helt nye titanplugger. Alt for tynt materiale gjorde de krokete på en snau uke i Femundsmarka🙉 Ikke banket med stein, men presset ned med foten.
    1 poeng
  8. Hillebergsteinen min! Rund side Flat side Siste runde sida. Brukte denne steinen både med flat side og rund side, nettopp for å prøve å «slå av» hode. Men har ikke fått slått av noe hode, testet litt mer på 3D pluggen, etter at Groundhog ga seg i hode. Håper jo at de ujevne flatene gir passe skeivslåing. Men prøvde bevist på å skjevslå. Når det er sagt, har jeg jo 2 fagbrev innen elekto/mekanikk/instrumentør og hadde sommerjobb som 17 åring på et bergverk som reparatør/maskinkjører på Inntaksknuser. Så antar at jeg er betydelig mer hendig og treffsikker enn snittet😇. Så kan jo hende at det å ikke ha 5 tommeltotter på ene handa og en bunt gullerøtter på andre gir feil svar her…
    1 poeng
  9. Jeg mener at styken til en teltplugg bør testes ved praktisk bruk, altså til å presses/hamres i bakke man forventer å bruke den i. Og da har jeg fortsatt tilgode å ødelegge en telplugg, uansett om den kommer fra helsport, MSR, dac eller noname aliexpress. Så styrken er ikke veldig interessant egentlig, den er egentlig alltid god nok. (Slike som følges med Jysk-telt og annet superbillig søppel er selvsagt supermyke, som tykke ståltråder.)
    1 poeng
  10. Håper du ser på det som det er ment – konstruktiv kritikk. Ikke uenig der, men det er ikke alltid praktisk mulig. Særlig ikke over tregrensa. Men øverste del av pluggen vil jo uansett være den som utsettes for størst skjærkraft, vil jeg tro. Så jeg hadde vært interessert i å se en test av hva som kreves av skeivslag for å «kappe» hodet av denne pluggen. Altså ikke slag som går parallelt med pluggens akse, men noe skrått på denne. Det er jo først ved brudd man vet hvor grensa går Litt analogt med hvor lett det er å få et litt skeivt slag på en spiker vil det også kunne skje på teltplugger, særlig hvis det brukes litt kraft (alt med måte).
    1 poeng
  11. Helgens DnB supertilbud fungerer på fjellsport. Det vil altså si at man får 20% på alt - også på nedsatte varer. unntaket er bare Norrøna og garmin..
    1 poeng
  12. Kjentmannstur på Krokskogen. Hatt en del av det oppigjennom. Er jo mange å velge i, og med stadig tilsig av bøker (stoppa å kjøpe nå, har 16 stk) 20-23 #11 Tett tåke da jeg gikk langs skaret, så letta det opp mens jeg var der, og så tetta seg til igjen. 22-24 #10 00-02 #10 90-92 #5 og 04-06 #9 Lette etter denne i 2017 også, men var ikke tålmodig nok da. Ser på spor-loggen i BaseCamp at jeg var 12 m. unna da. Kava mye rundt en gang også. 90-92 #6 08-10 #12 Disse ble tatt på et strekke på 16 km, for det meste off-piste og noe umerka tråkk, i tidvis bløtt terreng. Ikke noen konkret plan, bare komme til en post, og så stake ut kurs videre (da bruker jeg min elskede Garmin Oregon) Hadde ikke lagt opp rute videre etter siste post. Brukte da tyvek-kartet og gikk på blått, for slippe å tenke, og å se å GPS, bare å gå å nyte. Ble 28 km. totalt.
    1 poeng
  13. Hovdsundet var dagens turmål. Det ligger ca. 20 km nord for sentrum av Bodø. Bare noen få kilometer å gå fra parkeringsplassen på vegen til Mjelde, men det er kupert og kronglete. Når jeg sto opp i dag så var det 23 grader ute. Det var klokken 7 om morgenen. Utover dagen så ble det 27 grader, sol og stort sett skyfritt. Men masse vind. Hovdsundet er en populær plass å gå til, møtte mange turgåere. Folk kommer fra fjern og nær for å gå dit. Det blåser godt her: Hovdsundet: Fine turkise farger. Nesten karibisk:
    1 poeng
  14. Kvar si lyst, men her vel eg glatt lett og billig. Eg treng ikkje sterkare enn sterkt nok. Eg meiner oppriktig at titan ikkje er det beste metallet til teltpluggar. Men her skal det også nevnast at det er fleire tiår sidan sist eg banka ned ein teltplugg. Dersom underlaget der eg teltar (på snaufjellet), er for hardt til å skuve ned pluggen, så er det fordi det er stein, og då hjelper det ikkje å banke. Dersom ein er i skogen og skal banke teltpluggen gjennom røtter, kan det sjølvsagt vera andre hensyn å ta. Men då ville eg hatt ein glatt plugg som lar seg dra opp att, så ein får med seg pluggane vidare. Dersom teltpluggen ikkje får godt nok feste, er det alltid fordi underlaget er for laust, og då vil eg ha stor overflate pr vekt, ikkje styrke pr vekt. Og der er aluminium langt betre enn titan som er eit ganske tungt metall. Teltpluggane (v-form frå Hilleberg) eg brukar veg 9,5g pr plugg og er nesten like fine (og akkurat like funksjonelle) som for 150-200 teltoppsetingar sidan. Det finnst vanvittig mange biligare måtar å spare nokre få gram.
    1 poeng
  15. I teorien er de gamle Trangia gassbrennerne en Primus Easyfuel, og med litt fantasi kan den gjøres multifuel. Info og mere info.
    1 poeng
  16. Du bruker bare bunndelen av Trangiasettet, slik som på bildet. Du må skjære tre snitt for kjelestøttene, med en Dremel el.l. går det greit. Dette er en veldig smart kokeløsning siden du får svært god vindskjerming, og kan fortsatt bruke Easyfuelen separat hvis du vil det. Stekepanne settes på toppen av vindskjermen, da får du jevn og fin varmefordeling.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.