Gå til innhold
 • Bli medlem

bjaalean

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  17
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om bjaalean

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Hørtes ut som du burde øve litt mer på å sette opp dette teltet, jeg tror du burde holdt stanga med press mot stangkoppen sin mens man går rundt for å feste andre enden. Nå har jeg ikke sett på dette teltet i detalj dog så mulig jeg overser ett par ting.. I tillegg så lurer jeg på hvor kaldt det var, er det ekstrem kulde ser jeg noen pleier å kutte teltstengene sine 5-10 cm, da noen teltduker krymper i kulda. Jeg merket selv på mitt Hilleberg Unna at det var ganske utfordrende og sette sammen i -25..
 2. Beklager å gå litt off topic , men du har ikke vurdert spritbrenner ? Brukte min Trangia med rødsprit forrige helg i -22 , med en enkel forvarming i form av telys fungerte dette knall. Snøsmelting og koking tar endel lenger tid men dette mener jeg er en ganske solid reserveløsning.
 3. Jeg bruker disse på noen gamle Madhus Voss 666, fjellski med bredde på 50 tallet. Har gått med disse på tur med sekk og pulk uten problemer. Nå skal det sies jeg ikke er noen erfaren fjellskibruker, men dette fungerer enkelt og greit for meg fram til jeg evt oppgraderer til nye felleski. edit: Ble litt usikker på hvilken feller du mener, jeg tenker på disse her: [Hidden Content]
 4. Ville anbefalt deg å kjøpt noe av god, kjent kvalitet brukt på Finn, Helsport f.eks
 5. Takk , men det jeg siktet til var da fyring uten kjele, såvidt jeg forstod så ble testen der utført med oppkoking av vann.
 6. På en time klarte jeg ikke å merke noe forskjell i romtemperatur, må være sprekken/veka/hvaennsomligger som har sugd til seg spriten mens jeg hadde ett lite opphold sist. Ett annet spørsmål jeg ikke har funnet svar på er hvordan er det med kosefyring med Spritbrenner? Ser det har vært forsket mye på CO på forumet når det kommer til gass, parafin og bensin, men ikke klart å finne noe om sprit. Har noen erfaring med dette ved bruk av Trangia? Ser min ofte har gul flamme ved forbrenning.. Er ikke ute etter 20 grader i teltet , men litt for å tørke klær hadde gjort sus
 7. Hei, forvarmer ikke med sprit i koppen, men det de sier om kammeret på innsiden kan muligens være svaret på spørsmålet mitt. Skal ta ett forsøk med ett lite shottglass og se om det fordamper noe her. 🧐
 8. Blir mer og mer fasinert over spritkjøkkenet, nå som det er noen få kuldegrader måtte jeg ty til forvarming for første gang i sessongen, ett lite telys under nedre vindskydd gjorde susen. Men er det bare meg, eller fordamper rødsprit veldig fort om man ikke setter fyr på den? Gjorde klart kjøkkenet for en liten stund tilbake, glemte det litt bort, og plutslig var beholderen så og si tom.
 9. Smeltet du snø innenfor teltet? Mvh nylig Unna-entusiast 🥳
 10. Denne tråden gav meg mange gode tips, så takk til trådstarter
 11. Er det Kaitum GT? Hvordan gikk natten , om det var så mye vind? 🙂
 12. Hei igjen, og takk for mye bra input! Har nå prøvd noen netter med ME underlaget og blåst det ganske hardt opp, Og både med og uten skummatte under og sammen med en god dunpute så har jeg i det siste sovet himmelsk Kjenner jeg savner litt bredde da denne er ganske smal, men det får jeg leve med videre en stund. Takk for alle svar
 13. Droppet selvfølgelig å ta med skumunderlaget idag, men verdt å teste ut. Pumper underlaget hardt ikveld, ikke redd for å sprenge denne da selger sa disse tålte myyye 😅 Legger ved ett bilde fra kveldens kortreiste leir. (5 min unna jobb imorgen tidlig)
 14. Takker for svar, ser begge 2 anbefaler Synmat, er jo litt skeptisk til den da den ligner på den jeg allerede har fra Mountain Equipment. Jeg ska prøve ett forsøk inatt med å pumpe min noe hardere og se hvordan det fungerer !
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.