Jump to content
IGNORED

Tizip


 Share

Recommended Posts

Hei. 

Jeg skal kjøpe en Pacraft, men har ikke klart å bestemme meg for om den skal ha Tizip. Hva er erfaringene med dette? Blir det brukt, og hvordan er levetida?

Link to comment
Share on other sites

Annonse

På flatt vann er det vel kanskje hensiktsmessig først dersom behov for å frigjøre plass for barn/hund/annet. I elv blir raften betydelig mer stabil med baggasje sikret internt i tubene. Dessuten garantert tørt etter en dag på vannet. Jeg kan med tizip padle elementer i elv jeg ikke ville padlet med sekk i front.

Link to comment
Share on other sites

Har bevisst valgt å kjøpe uten på de tre packraftene jeg har kjøpt. Bruker de på flatt vann og foretrekker heller ekstra plass i båten for kjapt å kunne montere/ta av bagasje i raften. Å fjerne lufta for å plassere eller hente ut bagasje gir ikke så mye mening for meg. At det på sikt potensielt kan bli et problem å holde TZIPen tett spiller også inn. 

Link to comment
Share on other sites

Jeg vurderte å bestille med det, men leste at det ville være mer vedlikehold, og at man må være ekstra påpasselige ved sammenrulling/bretting. 

Nå vet jeg jo ikke hvordan det er å ha det, men etter å ha vært på sikkert 15-20 overnattingsturer siste par sesonger, og nærmere 100 turer totalt, kan jeg ikke si at jeg savner noe ekstra plass. Alt får plass i sekk i front, og ved flytting mellom vann er det jo bare løfte båten å bære. 

Jeg har en deckpack til småting jeg trenger rask tilgang til under padlinga, som, lett tas av og bæres som en veske ved forflytting på land. 

Mulig man kan reparere letter ved få tilgang til hull via Tzip-rommet, men har klart meg bra uten så langft.

Edited by DenGladeVandrer
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Jeg har ikke tizip og har ikke følt behovet for det på noen av turene våre. Får plass til alt jeg eier i sekken. Har en kompis med tizip der han hadde sovepose og noe greier sist tur, det var bare trøblete og bære båten og slitsomt å tømme båten for luft hver kveld for å få ut sakene. Si du kommer frem til en leirplass og skal fiske på kvelden må du tømme og fylle båten for luft, så må du tømme og fylle båten igjen dagen etter for å pakke båten igjen. Ville anbefalt å kjøpe uten:)

Link to comment
Share on other sites

Myriameter skrev (25 minutter siden):

Eneste som hadde trigget et kjøp med zip, er ekstra luftpølser å legge inn, for å gi en ekstra sikkerhet ift lekasje og kryssing på mer åpent vann. Men så er det tyngden igjen da.

 

Jeg tror at det man får lekasje i båten under en kryssing av åpent vann er veldig usannsynlig. Selvfølgelig kan man stikke en kniv i båten, men det ville vært ekstremt tullete  Hva annet kan skade båten? En hissig Ørn eller en gal bever kanskje 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy