Gå til innhold
  • Bli medlem

DenGladeVandrer

Aktiv medlem
  • Innlegg

    633
  • Ble med

  • Dager vunnet

    17

DenGladeVandrer vant dagen sist 15. desember 2024

DenGladeVandrer hadde mest likt innhold!

Om DenGladeVandrer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

DenGladeVandrer sine prestasjoner

Experienced

Experienced (11/14)

  • Posting Machine Sjeldent
  • Very Popular Sjeldent
  • Dedicated Sjeldent
  • Reacting Well Sjeldent
  • First Post

Nylige merker

713

Nettsamfunnsomdømme

  1. Er i en uheldig situasjon, og må begrense turgåing, men kan jo ikke begrense det å være utendørs. Er så helddig å bo rett ved skogen, så kan da få "villmarksfølelsen" med å gå under 1 km. Da er planen/ønsket, at jeg kan ta med meg en stol, bok, primus, og få noen fine timer ute i "bakgården". Tenket også at stol på sikt kan erstattet hengekøye for dagsturer med fokus på slækking. Fjellsport har jo et stort utvalg, i praksis bare Helinox. Mye ulike vurderinger, både der og på utendlandseke sider. Er jo mange fagfolk her også, som kanskje har noen tips. Hva størrsle angår, (rygghøyde etc), er jeg en "liten spjæling" på 1,73. Budsjett er jo i utgangspunktet "uendelig", men greit og ikke ta helt av, så tenker å holde meg under 2000.
  2. Jeg har av og til opplevd på min MRS at lokket på ventilen kan være vrient å få opp om det trens en liten "blow job" underveis, (hender jo at fysikken komprimer lufta litt), selv om jeg ikke har stramma så hardt, og jeg trenger jo heller ikke stramme den særlig hard heller.
  3. Jeg spiser havregrøt til lunsj på jobb. Koker vann vannkoker, heller over gryn (iblanda melkepulver eller peanøttsmør (real deal, 99,6%), rører rundt, og lar det stå i en halvtimes tid. (begynte med det i vinter) Synes den smaker bedre enn den jeg koker opp på tur. Koker jeg hjemme, med melk, blir det bedre en å koke på tur med melkepulver. Blir annen konsistens. Kjøpte mattermos i vinter, koker opp vann og blander med gryn og melkepulver, og blander in bær og nøtter/rosin kanel og litt salt. Foretrukket turlunsj etter at jeg trappa ned på kjøpebrød. Wasa Husmann og lomper er litt for sårbart til å funke som turlunjs. Den grøten blir god, men ikke like god som den jeg lager på jobb. Er jeg på tur er som regel så sulten når jeg står opp, at det er uaktuelt å vente 30 min med frokost.
  4. Man holder seg vel ikke så lenge mett på risgrøt? Må vel i så fall supplere kraftig med nøtter eller noe annet. Sverger til havre selv på tur. Men litt risgrøt til kveldskos/dessert kan nok funke. (Jeg digger kald Fjordland-grøt (alle typer, men heller oftest mot ris, siden jeg spiser havre til lunsj eller frokost hver dag) med frukt eller bær (her funker absolutt alt), eller hjemmelaga syltetøy (som jo kun er frukt/bær, uten så mye som et gram sukker eller syltepulver). Topper med nøtter, rosin gojibær, kokos, gresskarkjerner... mange muligheter der. Ikke alt det nevnte på en gang, men det jeg føler for i gjerningsøyeblikket.
  5. Nesten full 900 g. boks med melkepulver, Nido fra Nestle. Begynte å teste ut dette med en mindre boks først, og begynte litt på denne, men har funnet ut av skummetmelkpulver er bedre for meg. Hyggelig om noen vil overta for mot vederlag, fortrinnsvis hentes her i Oslo, (ikke så veldig langt fra der Ole Høilands visstnok skal ha gjemt noe utbytte fra ranet av Norges Bank) 😉
  6. Mye bra innspill. Skal bruke tiden fram til det er ute-sove-sesongen* igjen til å finne noe som passer meg. * Ja, jeg er "pyse"** 😜. **til utesoving..... er selvsagt ute på tur året rundt😛
  7. Det ser jo fint at da. Og så lenge det er 1-2 pers, så får vel lille meg plass til utstyr ved siden av meg. Liker å ha alle pakkeposene lett tilgjengelig. Nesten en kg. spart, det er gull.
  8. Har et Salewa Litrek II. I for seg fornøyd, men skulle gjerne ha spart litt vekt. Veier 2,4 (+ ekstra gulv) Vurderte MSR Hubba to-manns, men synes det er for mye knot å sette på regntrekket i etterkant. Sammen med Big Agnes. Nå er jeg "bortskjemt" med plass, og kan jo i for seg ha sekken ute, så fremt den er under tak. Må jo også ha tak så jeg kan lage mat i regn. Hva kan anbefales her? Telter ikke om vinteren, og pr. nå ser jeg heller ikke for meg telting på fjellet.
  9. Enig der. Jeg mekker hjemme: Halv pose med mos, litt Nido-melkepulver, og litt kryddder. I felt koker jeg opp en RIK-suppe (kylling eller sopp)... heller opp i mos-pulver, mikser inn spekepølse og usalta cashew. Er det til første dag kan jeg ha med litt paprika, eller gulrot f.eks. Men drasser ikke med grønt til dag 2 og 3. (grøntfor er blir fort et savn)
  10. Betaler gjerne det dobbelt eller mer for Real en Monsen. Han har bedre peil på markedsføring og tur i praksis enn mat spør du meg,
  11. Sendte e-post til kommunen i går tidlig, ikke svar. Sett NRK-artikkkel, og visste jo dette på forhånd, ville bare dobbeltsjekke om det var noen lokale. Da ser jeg hva jeg gjør. Trenger jo en del liter vann pr. dag i varmen.
  12. Tenkte meg på 3-4 dagers mental rekreasjonstur på nevnte vann. Er jo en del landbruk i området, men er det fortsatt trygt å drikke rett fra vannet der? I Marka kjører jeg på, men vet man skal tenke seg om en gang eller to andre steder. (i helga var jeg på dagsturer Mjøsa/Vorma, og på Øyeren,,, da var det medbragt hydrering)
  13. Har aldri brukt Fenix, men ulike håndholdte siden 2012, og konkluderte fort med at høydemåler er "bærre piss" (subjektiv vurdering) Jeg aner jo ikke noe om lufttrykk, så stilte de inn med høyden man befinner seg på, f.eks. ved et vann eller fjorden, men høydekurven ble litt koko, som når jeg starter og slutter på samme sted, er det ulike høyde. Skjønte fort at det ikke var noe poeng å bruke den, så ved kjøp av nye GPS fjernes "høydemåler" fra menyen. Når jeg kommer hjem og leger turen inn i BaseCamp hender det jeg bruker "angi valgt spor for karthøyde" om jeg jeg ønsker å se høydeprofil. Når jeg vil lage et spor jeg skal følge (mye bedre/enklere å lage spor, enn å opprette rute), på ukjente steder, kan det være kjekt noen ganger å vite hva går til høydemetermessig.
  14. En herlig tur i "vår"-sola på Romerike i går.
  15. Mente jeg hadde "syte-tråd" om dette, men fant den ikke igjen. Min erfaring er at alle merker jeg har hatt er like rævva, de som da er i 100%. Så jeg har begynt å se på dette som forbruksvarer på linje med hverdagssokker. Har en liten samling med ymse merker. Går det hull på en, kastes den, og jeg bruker da en fra ett av de andre parene. Har ett par fra Hestra som er miks av ull og syntet, den holder bra. Fant også noen tynne flecce vanter å bussen en gang, de brukes på truge/fotturer når det er rundt 20 blå inne i Hestra-votter. De er gull.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.