Gå til innhold
  • Bli medlem

Mammutton

Aktiv medlem
  • Innlegg

    73
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Mammutton

  1. Hmm men da tror jeg at jeg fyller opp med litt av hvert jeg, og minst to av alle! Litt samme tankegangen som i smågodtdisken. Kjipt å sitte midt på Hardangervidda med kun 1 av den beste biten. Så tar jeg høyde for at jeg kommer til å miste en del fluer denne sesongen og kjøper en god del av mygg spesielt! Takk for svar
  2. Har et lite oppfølgingsspørsmål. Hvor mye fluer trenger man egentlig? Ryker de ofte eller blir de fort slitt? Skal jeg skaffe meg 6 mygg eller 26?
  3. Greit at fisken ikke bryr seg om jeg har 0.12 eller 0.15 i enden av snøret men jeg bryr meg! Fisken bryr seg heller ikke om at jeg ikke bryr meg om at den ikke bryr seg. Osv. Men nå vil jeg ære å kaste og fiske med fluestang med en fin setup som gir minst mulig grunn til å tvile på utstyret. Nå har jeg skaffet meg det anbefalte fortomsmarerialet og takker for gode tips! Har også skaffet meg et par bøker om innsekter osv, selv om fisken ikke bryr seg om at jeg sitter på bussen med nesa i boken.
  4. Aha da er jeg med! 😃 Dette var til god hjelp så takk for alle svar! Da får jeg ta meg en tur i fiskebutikken og så blir det vel bare å vente på våren!
  5. Takk for utfyllende og forståelig svar:) Jeg ser de har noen fortommer som er 0,178mm så da er vel en tippet på 0,15 passende da?eller bør jeg gå helt ned på 0,12 tippet til en 0,178 fortom?
  6. Tusen takk for svar. Så da kjøper jeg bare en tippet på en rull da? Hvor lang bit skjøter man på fortommer vanligvis?
  7. Hei. Akkurat fikset meg en snerten liten fluestang. Er vel en klasse 5 stang Hva trenger jeg av fortommer til fiske av små ørret i elv og vann? Funker det med de 9fots ferdig greiene de har på xxl? Si jeg skal en uke i skauen og øve meg å fiske, hvor mange fortommer trenger jeg egentlig da?
  8. Tusen takk for svar. Jeg skal øke budsjettet mitt litt så stikker jeg og snakker med noen på et par skikkelige fiskesjapper jeg vet om:)
  9. Godt poeng der! Tror heller jeg går for de nybegynnerstengene som blir anbefalt:)
  10. Hei Noen som har erfaring med fluestenger fra John Morgan? Jeg liker denne type merker og produsenter så det hadde vært kult å teste ut. Noen som vet om de er kjent for grei kvalitet på produktene sine? https://www.johnmorgan.no/
  11. Takk for svar, skal sjekke ut den transporten:)
  12. Morn. Noen som vet hvordan det er å gå fra Grövelsjø/sylen til grøtådalen vs å gå fra Haugen gård? Er det verd arbeidet med logistikk? Litt kjekt å kunne gå fra a til b men det krever jo 2 biler og litt ekstra styr
  13. Jeg er fornøyd med Reinsfjell superlight 2. Mye av det handler om 2 utganger som er ekstremt deilig! Dere har vel ikke noe problemer med å sove tett så da skal det holde sånn størrelsesmessig!
  14. Lurer faktisk på om det ligger en youtube video av noen karer som gjorde den turen!
  15. Gikk den ruten for et år siden, med packraft! Vi bruke to dager til revsjøen og var tilbake til bilen på 7 dager. Du bør kunne kå til revsjøen på en dag men vi tok det rolig. Etter revsjøen padlet vi helt til røvollen igjen, bare noe korte bæringer her og der. Veldig grei rute for en ukeestur, da har du tid til å ikke flytte camp hver dag om det er ønskelig
  16. Tenkte meg innover der i løpet av året så da passer det vel bra med et lite spørsmål: Kommer man seg inn til kratland på 2 dager fra storvika eller er det litt rått med tunge sekker? Eventuelt hvordan er det å padle oppover grøtå fra korstjønna? rakskere å gå? Hadde egentlig akkurat blitt glad i å vandre rundt uten for mye plan og tidspress, så kom corona-ungen gitt! Tilbake til planleggingen!
  17. Kjøpte kipara for et år siden ca, har det blitt gjort noe med spruttrekket siden den gang? Det renner alt for mye vann inn på siden via borrelåsen, blir faktisk ganske våt bare av en rolig tur på fjorden. Skulle hatt samme patenten som MRS
  18. Det er dritt. Ikke noe god å padle med. Alle leddene er sånn litt løse så det føles rart. Jeg ville investert i en bedre åre!
  19. Er det ikke snakk om 2-3 timer med bil til kärringsjö fra norsk side? Si at det blir en dag ekstra med bilkjøring, så vil det jo fort være verdt det for å slippe 1-2 ( eller fler) dager med blodslit. Jeg tror mange undervurderer terrenget i Femundsmarka eller overvurdere egne evner og endre opp med å ikke nyte store deler av turen. Jeg husker selv å ha møtt på en drøss av folk inne i marka som ikke har kommet seg i nærheten av der de skulle ønske grunnet tunge sekker og slitne ben. Dette er jo folk som er ute etter å padle men bommer litt på rutevalg. Å starte fra svensk side forhindrer jo dette.
  20. Jeg pleier å tørke fellene når jeg kommer hjem, så da må de jo av. Og som oftest (hvertfall her på vestlandet) renner man hjem igjen uten feller. Tar ikke mange sekundene å ta av/på. Tviler på at det er noe negativt med å ta de av, å ha de permanent på dermiot.... det vet jeg ikke men mer sannsynlig
  21. Kan melde om at den lars monsen åren er passe dritt. Ikke noe behagelig å padle med, løs og ikke noe bra å holde i. Det første jeg gjorde var å oppgradere den åren der.
  22. Aha.. kondolerer! Da er rett og slett konstruksjon som er litt svar for dette da, eventuelt så er bare MRS sin patent overlegen. Løsningen er å komme seg ut i noen stryk for da blir man våt uansett!
  23. Jeg tror beste du kan gjøre er å finne ting du kunne tenke deg og vente på tilbud. Du trenger strengt tatt ikke kjøpe noe før du skal på tur og de fleste produktene, av den kvalitet du søker, kommer på tilbud.
  24. Nice! Jeg hadde slått det litt fra meg men da tror jeg at jeg skal gi det et forsøk!:) Takk for svar
  25. Hola Har en kipara char 265 som jeg blir veldig våt i. Kort fortalt renner det inn vann via borrelåsen i spruttrekket på babord side, der spruttrekket splittes. Er dette noe dere andre med samme båt opplever eller er mitt spruttrekke rett og slett litt dårlig festet? Føler det kanskje er litt for stramt eller for lite. Har en kompis med MRS båt og der går spruttrekket lenger ned på siden og det er helt tett. Jeg er veldig misunnelig når han kommer tørr i land mens jeg er våt og kald.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.