Gå til innhold
Sodankylä

Footprint til telt. Ønsker erfaringer og eventuelt andre tips

Anbefalte innlegg

Hei alle sammen! 

Jeg har tidligere brukt forumet kun for å lese og finne tips, takk for det😊 Og i dag opprettet jeg bruker for jeg lurer på noe. 

Jeg har et Fjällräven Abisko dome 3 telt. Veldig fornøyd med det. Har undersøkt litt om footprint for å spare duken og hindre fukt/kondens. Er det noen som har brukt det og ser nytten? Eller er det litt sånn penger ut av vinduet? 

Trenger ikke være erfaringer fra det teltet. Gjerne alle erfaringer og om noen bruker noe annet under teltet som fungerer like bra. 

Takker for alle svar😊 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har brukt footprint i mange år. Er stort sett svært fornøyd og tror at dette forhindrer slitasje. I tillegg er det veldig greit å bruke footprinten som underlag når man ruller teltet sammen. Den er stor sett tørr men skal følge med oppsett. Fikk sist helg en skikkelig regnskur på natta og våknet opp med vått gulv. Trodde først teltet var blitt lekk men når jeg slo det sammen så jeg at footprinten var fylt med vann altså en stor dam mellom teltbunn og footprint. Teltplassen er tørr og det var ingen dam under footprinten. Her må jeg ha vært litt uheldig i oppsett og at footprinten nok har kommet utenfor. Kanskje i kombinasjon med dårlig bruk av plugger og vind. Vær derfor litt obs når du setter opp teltet. Jeg er lat og det hender at jeg setter opp kuppelteltene med null barduner og 2 plugger. Neste gang sjekker jeg værmelding. La meg i strålende sol.

Tore

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har ikke brukt footprint på mine telt, for teltbunnen tåler vanlig bruk og evt hull er kjempelett å lappe. Og Fjellreven telt har god bunnduk som reprasjonteiper henger godt på :) (Egen repteip følger med teltet, klipp av det du trenger).

Footprint kan vel ikke forhindre kondens med mindre den dekker forteltene. Hvis man vil ha gulv i forteltet ville jeg heller laget ett lite footprint som bare dekker forteltet dersom vekt/volum betyr noe. (Jeg har laget ett sånt, men det ble ikke brukt mye før teltet ble solgt).

Jeg kjøpte for noen år siden ett 12 år gammelt Hilleberg Unna. Jeg har brukt det mye på svaberg og i mye regn, og enda ikke oppdaget hull i bunnduken :) (Heller ikke på mine andre telt har jeg sett hull).

 

Endret av Marius Engelsen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Helsport skriver følgende om footprint: 

Sitat

For å oppnå minimal kondensdannelse på bunnduken (og fra forteltet som ikke har innertelt) er det svært effektivt å bruke en footprint i teltet. Det er mulig å kjøpe footprint til nesten alle våre modeller.

 

Personlig er jeg tilhenger

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg ser an hvor jeg går på tur. Som regel har jeg med meg en liten Biltema billig presenning som jeg har hatt under teltet.

Har aldri slitt noe særlig med kondens på noen av mine telt. Mulig jeg lufter mer enn snittet 😊

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg vet ikke hvor solid bunnduken i Abisko Dome er, men jeg antar den tåler godt med barnåler og i de fleste forhold vil ekstra beskyttelse da være unødvendig. Footprint kan hjelpe mot kondens, men det er hovedsaklig ventilasjonen som avgjør, og det tror jeg Fjällräven har godt på stell. Så, hvis du vet at du må campe på underlag som gjør deg bekymret for bunnduken kan det være verdt å bære den ekstra vekten, men ellers hadde jeg latt det være :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.