Gå til innhold
  • Bli medlem

Sodankylä

Medlem
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Sodankylä

  1. Inn i Finland må man fylle ut innreiseskjema og skrive hvilken grenseovergang man skal benytte. Du finner skjema på Finentry. Fra Finland til Sverige måtte vi ikke fylle ut noen skjema. Samme opplegg på retur. Innreiseskjema til Finland og innreiseskjema til Norge. Reglene gjelder uansett hvordan man velger å krysse grensen. Norrbotten er fortsatt orange, men Lapland i Finland er grønn.
  2. Har Fjellräven sitt Abisko Dome og er veldig fornøyd med luftemulighetene i teltet. Har brukt det i 2 sesonger, også i mye varme, og ikke opplevd den klamme teltfølelsen. Holder godt på regn gjør det også. Men teltet veier litt. Det er et minus.
  3. Å gå fra Alta til Karasjok er en fin tur. Starter i Stilla og går til Jotka fjellstue. Videre rundt Lesjavri og til Mollisjok. I Mollisjok er det fjellstue. Fra Mollisjok kan du enten gå mot Ravnastua eller mot Šuoššjávri eller Jergul. Velger du Ravnastua går du videre i Karasjokdalen mot Ássebákt og følger elva inn til Karasjok. Lite obs: Det sies det at det i år er endel mer bjørn enn vanlig i Karasjok og omegn. Å fly til Karasjok er ikke mulig. Alta vil være best og få skyss opp til Stilla eller Tutteberget. Om du vil gå Stabbursdalen kan du også starte i Stilla. Det sies at det er en utrolig fin tur. Har ikke gått den selv.
  4. Hei alle sammen! Jeg har tidligere brukt forumet kun for å lese og finne tips, takk for det😊 Og i dag opprettet jeg bruker for jeg lurer på noe. Jeg har et Fjällräven Abisko dome 3 telt. Veldig fornøyd med det. Har undersøkt litt om footprint for å spare duken og hindre fukt/kondens. Er det noen som har brukt det og ser nytten? Eller er det litt sånn penger ut av vinduet? Trenger ikke være erfaringer fra det teltet. Gjerne alle erfaringer og om noen bruker noe annet under teltet som fungerer like bra. Takker for alle svar😊
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.