Jump to content

TorbjørnJ

Aktiv medlem
 • Posts

  28
 • Joined

 • Last visited

About TorbjørnJ

Profile Information

 • Location
  Oslo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

TorbjørnJ's Achievements

 1. Har til nå brukt forsvarets stridssekk ([Hidden Content]) til mange turer over et par år, synes den er veldig kjekk men er på utkikk etter en sekk som er litt mer ergonomisk. Fordelene med striddsekken som jeg gjerne ønsker på en ny sekk: Mulighet til å feste liggeunderlag, sovepose osv på utsiden. Det trenger ikke være -inne- i sekken imo. Robust! Trenger ikke være redd for å bruke den hardt. Åpning i bunnen (1/4 fra bunn), perfekt for rask tilgang til primus f.eks Masse festepunkter for ting (molle-systemet). Får nok ikke noe tilsvarende på sivile sekker, men litt festepunkter i hvertfall. Ulempene med striddsekken, som jeg ønsker å forbedre: Lite ventilasjon i ryggen Dårlig/null 'padding' over skuldre og hoftebeltet Tenker en ny sekk burde være på rundt 40-50L. Noen forslag til merke/modell/type? Pris og vekt er ikke det viktigste for meg. Jeg kan spare mer vekt på å lære å pakke fornuftig enn å kjøpe en superlett sekk #selvinnsikt
 2. Har til nå brukt forsvarets stridssekk ([Hidden Content]) til mange turer over et par år, synes den er veldig kjekk men er på utkikk etter en sekk som er litt mer ergonomisk. Fordelene med striddsekken som jeg gjerne ønsker på en ny sekk: Mulighet til å feste liggeunderlag, sovepose osv på utsiden. Det trenger ikke være -inne- i sekken imo. Robust! Trenger ikke være redd for å bruke den hardt. Åpning i bunnen (1/4 fra bunn), perfekt for rask tilgang til primus f.eks Masse festepunkter for ting (molle-systemet). Får nok ikke noe tilsvarende på sivile sekker, men litt festepunkter i hvertfall. Ulempene med striddsekken, som jeg ønsker å forbedre: Lite ventilasjon i ryggen Dårlig/null 'padding' over skuldre og hoftebeltet Tenker en ny sekk burde være på rundt 40-50L. Noen forslag til merke/modell/type? Pris og vekt er ikke det viktigste for meg. Jeg kan spare mer vekt på å lære å pakke fornuftig enn å kjøpe en superlett sekk #selvinnsikt
 3. Fikk 2 nye faltmal tilsendt fra ikea, nå har jeg klart å strekke de til 183-185cm. Må regne med mye variasjon på disse mao.
 4. Bestilte 2 stk av disse da de endelig kom på lager. Fikk de i posten og prøvde ut den første. Altfor kort! Målte de og de var bare ~178cm lange. Med en oppgitt lengde på 190cm burde det være nok for en på 183cm men 178 blir litt vel kaldt på føttene. Bredden som skal være 120cm var på rundt 117cm så greit nok. Kjipt! Kunne vært en fin overquilt for varme netter.
 5. eBay, Ali, Amazon osv har integrert seg med norske tollvesenet - så der betaler man mva direkte til selger. Da trenger man ikke tenke noe mer på avgifter eller utgifter på pakka. Ganske kjekt! Eller så er det riktig som vedkommende over skriver, i en (ukjent lang) overgangsperiode er det som før med 350,- grensa. Er pakka under 350,- og selger ikke har integrert seg, så er ting som før.
 6. Har ikke såå god erfaring med billigmerket mackenzie. Har du fått testet disse pakksekkene noe? Ev. førsteinntrykk av stoff/tykkelse/sømmer osv.
 7. Helt sant! (Her avbildet med Helsport Vindsekk for 2, veldig fin sak. Har ikke noe å sammenligne med men fungerte topp)
 8. Tror nok poenget har kommet greit fram nå. Er du proff så er ikke prisforskjellen mellom Enerloop pro og ikea ladda noe å tenke over, for oss dødelige så er ikea ladda veldig god deal, eller value for money som vi sier på norsk.
 9. Det mest kritiske mine Ladda blir brukt til er vel i kaffevekta.. så ikke like kritisk som en fotograf Men har brukt mine i flere år her og, med meget godt resultat. Har gått helt over på oppladbare til alt av AA og AAA, liker det veldig godt!
 10. Første jeg tenker er: Hvem er det som er tiltenkt å være publikum? Er det vanlige mannen og dama i gata, så høres både snøhule og kantgrop litt overdrevent ut. Det høres også ut som noe man faktisk må trene på, skal man få noe ut av det når dritten treffer takvifta (;D). Øverst på lista hos meg er kanskje "hvordan utføre en vinterovernatting enklest/billigst mulig" - kjæresten min er allergisk mot å fryse så jeg sliter veldig med få henne med på overnattingstur fra nå og til +10 som laveste temp ila natten igjen. Trenger ikke være avansert eller lang tur, bare at man viser at det er mulig
 11. 2 x 4 pack med AA + 2 x 4 pack med AAA hos ikea koster 200,- De batteriene er veldig bra, bruker de selv hjemme til det meste. Lader har ikea fra 70,- til 200,- hvis man ikke allerede har. At den pakka skal ha kostet 830,- har jeg mine tvil til.
 12. Ser noen har nevnt saft over, det er jo veldig konsentrert og man slipper så mye søppel. Eller så får man mange "sodastream essenser": [Hidden Content] Da kan man velge og vrake i ganske mange smaker. Bruker det selv hjemme en del om dagen på gjemmekontoret, mye enklere for meg å få i seg nok vann da.
 13. TorbjørnJ

  Større tarp

  Kom over denne og kom på tråden, så poster den her i tilfelle det er noe for trådstarter: [Hidden Content]
 14. Kan du utdype hva du mener med bulk her? Tok et par minutter, så skjønte jeg at med bulk så mener du stort volum og vekt
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy