Gå til innhold
 • Bli medlem

moijk

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  15
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. moijk

  sykkel til 8000

  Den må være mer enn to år, for den er ikke i sortimentet fra 2006.
 2. Jeg vil heller si, kjøp kamera etter bruken. Skulle jeg hatt et kamera til utendørsbruk ville jeg nok gått for et ala dette: [Hidden Content] Og du finner mange eksempelvidoer på youtube i varierende kvalitet, [Hidden Content] Bildekvaliteten er midt på treet, men til utendørsbruk er funksjonen absolutt å foretrekke. Prisen er heller ikke avskrekkende - som en litt avansert mobiltelefon. Skal man ha noe for bildekvaliteten er nok kameraer til noen tusen mer å anbefale, men da tåler de ikke samme behandling. Du trenger også stor minneb
 3. Gass type trangia er fine saker. Rødsprit gjør at du må vaske både innvendig og utvendig, og ellers er så treig at halve følget har strøket med innen maten er varm, og resten er på vei etter å ha drukket resten av rødspriten i ren kjedsomhet.
 4. moijk

  sykkel til 8000

  Nå er jeg slem å drar litt på budsjettet, men en knakende god sykkel som duger på fine singeltracks og ikke bare på brede motorveilignende grusveier ala birken: [Hidden Content]
 5. Stod mellom disse to til slutt, og prøvegikk de med en sko på hver fot - for så å bytte fot. og så med tre typer sokker og endte opp med at Vikingen var den med for mye rom. besseggen var ikke så god med trysilsokkene, men med ullvang satt den som bare det. så nå blir det fjelltur til helgen, så får teste. Stor fare for at jeg tar meg en liten tur i dag bare for været er så fint også. Takker så mye for tilbakemeldinger. Når man er førstegangskjøper av skikkelig fottøy (etter liv med m77) så er det virkelig greit med litt hjelp. Nå føler jeg ikke så ille for å legge et par tusen i n
 6. Jeg har da fått masse riper i mitt titanbelegg på stekeplaten jeg bruker til vanlig. Ikke spør meg hvorfor, siden jeg ikke bruker annet enn plastredskaper - men det er nå der.
 7. hvorfor fikk jeg et flashback til knappetelt, joikaboller og sotende brenner tro *lure*
 8. Da har jeg vært litt rundt å testet - enda ikke blitt helt enig. Synes Besseggen var litt bred foran på foten. Prøvde en Viking Mountain GTX på Wistex, og de hadde en bedre passform til mine bein - men jeg har ingen anelse om hvordan de er over lengre tid. Så lurer på om noen har erfaring med de?
 9. Etter å ha vært traust med millitærsko så er det på tide å tråkke i noe med en mer komfortabel såle. Jeg endte min siste 7-timerstur med tre vannblemmer under ene benet og tråkket over annenhver meter. Så noe sier meg en sko med grei ankelstøtte og god såle. Lett, grei vannbestandig og passe mine smale 43 -bein. Så før jeg slenger meg i 'vi pusher dette merket'-verden (butikker) med tilsvarende spørsmål, noen anbefalinger fra folk som faktisk har brukt de?
 10. Enkelt og greit. kamera + 17-70mm. Du trenger ingen makroobjektiv, teleobjektiv pluss ekstender (om teleobjektivet er bra) er greit ser man for seg å jakte på dyr med kamera. Om ikke så vil det bare veie opp sekken. Kjekt å ha tilgjengelig, men jeg drasset min 70-210mm på nært kiloet rundt i åtte dager uten å bruke det mer enn en gang, og det var fordi dama spurte om det var noen vits i å ta det med. altså, på trass.
 11. Det er forbud mot åpen flamme, men sett man står der med en fiskestang og lurer på hva man skal bruke den til. Er det tillatt med spritapperat, primus, abu-røk eller lignende? Eller må jeg hjem for å spise fiskemiddagen?
 12. med 0.15 - 0.20, duger en 1000 da? Spørs hva lette sluker betyr. regner med bruke 3.5-7g spinnere mest som jeg alltid har gjort i ferskvann.
 13. Jeg har en Shimano nexave bx 240ls stang, 2-10g slukstang. Tenker skaffe snelle, men siden den siste snellen jeg har kjøpt (nå var dette den første stang jeg har kjøpt også) siden tidlig nittitall så er jeg litt forvirret av 1000, 2500, 4000 osv. Er det galt å lempe en 2500 -snelle på denne stangen? 1000 ser ut til å være litt liten når jeg tenker bruke 0.20 -sene. er til ferskvannsbruk.
 14. Nå er dette tydeligvis et godt debattert tema, men jeg er villedet nok til å lage mitt eget tema for å høre mer etter mine behov. Sjansene for at jeg og frøknen tar en telttur vinterstid er nok for øyeblikket liten, men om sommerturer faller i smak så er det nok et behov som er kjekt at teltet dekker. Så et av de jeg har sett på er Exped Sirius Extreme, som virker perfekt til behovet. Men så var det med brukererfaringer og om noe alternativ er bedre. Så behovet er to personer + bagasje. Og selv hvor glad jeg er i dama så er det greit med litt rom så 2/3-utgaver er perfekt.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.