Jump to content

moijk

Aktiv medlem
 • Posts

  17
 • Joined

 • Last visited

About moijk

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

moijk's Achievements

 1. Terrenget er mer fjellterreng med koller enn fjell med topper. Eller. er topper der, men de er ikke så himla store. Er ikke akkurat jotunheimen, er telemark i retning agder. Men det er under tregrensa, så hver gang man setter utfor noe på de skiene jeg har hatt så langt, så er det mer jobb enn morro å holde seg på beina. Har lest tester opp og ned. I mitt hode så er det ski som åsnes ingstad / combat nato og åsnes falketind. det er jo 84-62-74 vs 97-62-86 og i 200 og 180 veier de det samme og for samme vekt/høyde. Men er det "overkill" med falketind i slikt terreng? Og har den noe ulemper mot en smalere mer tradisjonell(?) ski? Ev. konkurrenter i andre merker?
 2. Jeg er syklist, ikke skigåer. Har langrennski og synes de gjør jobben bortover. Men hytta jeg oftest er på har best mulighet oppover i snøen. Men har ikke fjellski og å labbe oppover på langrennskiene er ikke speisellt gøy. Jeg har dog lyst til å ha noe utstyr som får både oppover og nedover til å bli gøy. Nå er det ikke akkurat toppturer på snaufjellet, bare turer i hva man kan omtale som typisk jaktterreng der man har mye mot og nedoverbakker i skogsterreng, Jeg hadde noen gamle fjellski fra 90-tallet, men de var lange og hadde svingegenskaper som ikke var så tiltalende for oss med telemarkteknikk som en kenyaner, så når de forsvant i en bodbrann så følte jeg ikke det var så krise. Spurte i sykkelforumet, og fikk mange tips der. egentlig alt for mange. Så tenker høre igjen her og se hva fjellfolket tenker og så kombinere de inntrykkene. Har jo en ide, men bruker som regel å dra ting litt langt i hva jeg tror og ender opp med noe som ikke nødvendigvis er optimalt. Jeg har ikke planer om å gå i løyper med de, der vil jeg heller bruke langrennskia. Og jeg har ikke de lengste nedkjøringene. Men de nedkjøringene jeg har, de er tekniske. Så svingegenskap og det at de er gode å gå bortover med gjelder. Gjerne kortere og bredere med innsving enn lange og smale vil jeg tro. Trenger også tips på sko og bindinger. Siste fjellski hadde sånn virkelig god gammel rottefella, så.. jeg tar gjerne en argumentasjon på hva den typen gjør som da er fordelaktig. Og selvsagt, er det noe på bruktmarkedet som er verd å merke seg så lytter jeg gjerne. Trenger ikke bruke hele neste års sykkelbudsjett på dette. Men ut over det så gjør det ikke noe om det går noen tusenlapper på dette, da det er alfa og omega er det at jeg kan ende opp etter endt tur uten å ha hatt et nyreligiøst øyeblikk forårsaket av en nær døden-opplevelse, men heller av at jeg står der med følelsen av at dette var noe jeg hadde lyst til å gjøre mer av. Er typ 183 og 85.
 3. moijk

  sykkel til 8000

  Den må være mer enn to år, for den er ikke i sortimentet fra 2006.
 4. Jeg vil heller si, kjøp kamera etter bruken. Skulle jeg hatt et kamera til utendørsbruk ville jeg nok gått for et ala dette: [Hidden Content] Og du finner mange eksempelvidoer på youtube i varierende kvalitet, [Hidden Content] Bildekvaliteten er midt på treet, men til utendørsbruk er funksjonen absolutt å foretrekke. Prisen er heller ikke avskrekkende - som en litt avansert mobiltelefon. Skal man ha noe for bildekvaliteten er nok kameraer til noen tusen mer å anbefale, men da tåler de ikke samme behandling. Du trenger også stor minnebrikke da mpeg2 ikke er så høy komprimering, og batteriet til 40 minutters filming. Samsung har også noen sportskameraer som lagrer i mpeg4, men de jeg har sett på er i hvert fall ikke helt der i bildekvalitet.
 5. Gass type trangia er fine saker. Rødsprit gjør at du må vaske både innvendig og utvendig, og ellers er så treig at halve følget har strøket med innen maten er varm, og resten er på vei etter å ha drukket resten av rødspriten i ren kjedsomhet.
 6. moijk

  sykkel til 8000

  Nå er jeg slem å drar litt på budsjettet, men en knakende god sykkel som duger på fine singeltracks og ikke bare på brede motorveilignende grusveier ala birken: [Hidden Content]
 7. Stod mellom disse to til slutt, og prøvegikk de med en sko på hver fot - for så å bytte fot. og så med tre typer sokker og endte opp med at Vikingen var den med for mye rom. besseggen var ikke så god med trysilsokkene, men med ullvang satt den som bare det. så nå blir det fjelltur til helgen, så får teste. Stor fare for at jeg tar meg en liten tur i dag bare for været er så fint også. Takker så mye for tilbakemeldinger. Når man er førstegangskjøper av skikkelig fottøy (etter liv med m77) så er det virkelig greit med litt hjelp. Nå føler jeg ikke så ille for å legge et par tusen i nye sykkelsko heller... Når jeg først gir etter for litt kvalitet.
 8. Jeg har da fått masse riper i mitt titanbelegg på stekeplaten jeg bruker til vanlig. Ikke spør meg hvorfor, siden jeg ikke bruker annet enn plastredskaper - men det er nå der.
 9. hvorfor fikk jeg et flashback til knappetelt, joikaboller og sotende brenner tro *lure*
 10. Da har jeg vært litt rundt å testet - enda ikke blitt helt enig. Synes Besseggen var litt bred foran på foten. Prøvde en Viking Mountain GTX på Wistex, og de hadde en bedre passform til mine bein - men jeg har ingen anelse om hvordan de er over lengre tid. Så lurer på om noen har erfaring med de?
 11. Etter å ha vært traust med millitærsko så er det på tide å tråkke i noe med en mer komfortabel såle. Jeg endte min siste 7-timerstur med tre vannblemmer under ene benet og tråkket over annenhver meter. Så noe sier meg en sko med grei ankelstøtte og god såle. Lett, grei vannbestandig og passe mine smale 43 -bein. Så før jeg slenger meg i 'vi pusher dette merket'-verden (butikker) med tilsvarende spørsmål, noen anbefalinger fra folk som faktisk har brukt de?
 12. Enkelt og greit. kamera + 17-70mm. Du trenger ingen makroobjektiv, teleobjektiv pluss ekstender (om teleobjektivet er bra) er greit ser man for seg å jakte på dyr med kamera. Om ikke så vil det bare veie opp sekken. Kjekt å ha tilgjengelig, men jeg drasset min 70-210mm på nært kiloet rundt i åtte dager uten å bruke det mer enn en gang, og det var fordi dama spurte om det var noen vits i å ta det med. altså, på trass.
 13. Det er forbud mot åpen flamme, men sett man står der med en fiskestang og lurer på hva man skal bruke den til. Er det tillatt med spritapperat, primus, abu-røk eller lignende? Eller må jeg hjem for å spise fiskemiddagen?
 14. med 0.15 - 0.20, duger en 1000 da? Spørs hva lette sluker betyr. regner med bruke 3.5-7g spinnere mest som jeg alltid har gjort i ferskvann.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy