Jump to content

Crispi Briksdal, ny fjellstøvel:)


ViktorS

Recommended Posts

Annonse
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Jeg kjøpte disse skoene rett før sommerferien. Jeg er veldig fornøyd med dem, og jeg har ikke hatt noen tegn til gnagsår siden jeg har begynt å bruke dem. Det er lett å justere hvor stram du ønsker dem, og den ekstra løkken gjør at hælen sitter ekstra godt hvis du trenger det. Selv har jeg variert med å bruke den eller ikke, og har funnet ut at jeg normalt syns det er best uten, da det kan stramme litt mye med den. Skoene er brukt ca. 10 ganger til nå, både på kortere turer på 2-3 timer, og dagsturer på opptil 10 timer, og flere dager på rad uten at føttene var vonde. Jeg har primært brukt dem i bratt terreng med lett sekk, både på fin tursti, steinete terreng og utenom sti i lavt gress og høye bregner.

I forhold til Crispi Skarven og Alfa Walk King virker de smalere, ihvertfall da jeg prøvde dem i butikken. Både Skarven og Walk King fikk jeg ikke strammet slik at hælen ikke glapp. Så hvis du har smale føtter er de definitivt verdt å prøve. Jeg har ikke fått prøvd dem mye i flatt terreng, eller med tyngre oppakning, så vet ikke hvordan de håndterer det. 

Hvis du trenger sko i bratt og/eller steinete terreng kan jeg godt anbefale denne skoen.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Ser ut som Crispi nok en gang slår til med en real fjellstøvel, dette vil jeg si de folka der kan. Snøreløsningen er noe jeg ofte ser etter når det kommer til en slik sko - som gir mange ekstrapoeng når det kommer til bruksområde (høyfjell), men det står fint lite om bruk av cramps på de skoene? Det er litt dårlig om det er tilfellet. 

 

Link to comment
Share on other sites

Jadda! 9 Dager i Femundsmaka utenfor sti og jeg er forelsket! Krysset til og med Røa med disse uten å bli særlig bløt. Bare knytte godt igjen og satset på det beste. Fantastisk gode å gå i, veldig bra støtte i ankelen og puster godt. (Varme føtter.) Terningkast 6!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 time siden, tshansen skrev:

Hvordan er disse i størrelse? Sliter med at Crispi er små i størrelse i forhold til Alfa 

 

Jeg bruker 43.5 - 44 til vanlig. Valgte 44 i disse. Har da plass til nesten en finger bak helen med tynn, vanlig sokk. Brukte smartwool på tur nå uten problemer. Det fantastiske med denne skoen er at det er snøring helt på tuppen av skoen, dvs at du kan regulere mye bare med å snøre uten at det blir for stramt i ankelen eller over vrista. Prøvde 45 også, men det ble for stort. Så min erfaring er at de er nokså tro til sin størrelse.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Vurderer å kjøpe disse. Men har tidligere opplevd at Crispi Skarven i str 43 blir en smuuuuule for stor, mens str 42 blir en smuuuule for liten. Noen som kan si noe om størrelsene på disse sammenlignet med Skarven, større, mindre?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 5 years later...

Tar opp denne igjen. Crispi har nå kommet med ny utgave av Briksdal: https://www.crispi.no/aktivitet/fjellsko/crispi-briksdal-gtx

Har fått disse i hus og er dessverre skuffet. Synes det er vanskelig å få de til å sitte støpt på foten. De har nemlig fjernet "snorhempa" som var på forrige utgave, som fungerte ypperlig til å låse fast hælen i ulendt terreng. De har også fjerna hempa brukt til å ta på skoen, øverst på skaftet. Irriterende at de slutter å produsere en utgave som, i mine øyne, var perfekt, og erstatter den med en ny som har færre funksjoner. 

Nå angrer jeg på at jeg ikke sikret meg et nytt par av forrige versjon før det var for sent.... 

  • Sad 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy