Gå til innhold
  • Bli medlem

KjerstiDU

Aktiv medlem
  • Innlegg

    22
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om KjerstiDU

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Tusen takk, begge to! Her har det vært litt mye 17. mai opplegg, så har ikke fått sjekka innom! Jeg har endt opp med å velge Line Sverdrup-ski fra Åsnes, med Xplore-binding. Da var valget litt vanskeligere med sko. Prøvde både Alfa Vista (klemte på tærne i riktig størrelse), alt for store bak i størrelsen over. Og Alpina Pioner som heller ikke var idelle. Jeg venter derfor og satser på at Crispi-skoene som blir lansert i sommer og kommer i butikk i november vil være idelle for meg med litt bred fot! Gleder meg til neste sesong!
  2. Takk for anbefaling begge to! Virker litt nærliggende å vente. Mye bedre med sko som er så optimale som mulig, selv om de blir dyre! Alfa og Alpina kan jeg nå få på 30 og 40 %. Mulig jeg prøver å få kommet meg til Brukaas sport og prøvd Fischer-skoa og! Og fint å høre at Crispi funker for deg med samme utfordring, eller skal jeg heller si utforming 😃
  3. Jeg vil kjøpe meg Line Sverdrup BC fjellski. Kommer til å bruke disse på lengre turer, typ over Finnmarksvidda som jeg planlegger til våren, samt på kortere toppturer i nærheten av hytta, og andre mer offpiste turer. På de bratte toppene rando. Prøvde Alfa Vista sko i str. 39, min str, alt for trange ved lilletåa. 40 fikk jeg veldig god plass bak, redd for at de da blir for ustabile (mangler korsbånd i begge knær så avhengig av stabilitet i ankler). Prøvde så Alpina Pioner Pro, str. 40, her var høyre som var prøvesko veldig bra, venstre virka for trang, denne foten er hos meg også større. Kan være den vider seg ut da. Men jeg lurer rett og slett på om det finnes andre sko som er bedre for meg som har bred lest og høy vrist. Noen som har prøvd skoen fra Fischer Traverse? Jeg har Fischer traverse i rando og er veldig fornøyd. Ellers ser jeg at Crispi kommer med ny explorer sko denne sommeren og lurer på om det er verdt å vente. Er Crispi generelt gode for brede føtter? Veldig takknemlig om noen av dere med samme utfordring kan dele erfaringer.
  4. Har gått opp på mange fjelltopper med racing-skiene mine på vanlige type spontanturer og klarer meg fint ned igjen også så lenge det er mykt og styresnø. Men skal jeg på en skikkelig topptur bruker jeg rando-skiene. Nå har jeg imidlertid også sett behovet for fjellski til lengre turer fra f. eks hytte til hytte, eller til å gå utenom løypene i fjellet. Mottar gjerne gode forslag til type ski, og ikke minst hva slags sko som er å foretrekke
  5. Er det noen som har disse trugene og kan si noe om hvordan de er fornøyd med dem? Ser de er til en meget god pris på XXL nå.
  6. KjerstiDU

    Regntøy

    Jeg har skalltøy, det bruker jeg til å gå i fjellet. Regntøyet skal jeg bruke til å gå kortere turer hjemme og på hytta, sykle til stasjon, jobbe i hagen i osv. Som sagt har jeg hatt regntøy hvor jeg ikke har blitt klam på innsiden tidligere. Må få lest den tråden din da 🙂.
  7. KjerstiDU

    Regntøy

    Takk, sjekker!
  8. KjerstiDU

    Regntøy

    Var på stor Stormberg i fjor på Liertoppen, fant ikke noe da, men sjekker nett.
  9. KjerstiDU

    Regntøy

    Ja, det settet jeg hadde fra Bergans var jo slik, men finnes kanskje ikke lenger?
  10. KjerstiDU

    Regntøy

    Det gamle (eller de gamle ) er ofte best ser det ut. Jeg får ta en skikkelig søkerunde på nett selv. Lurte bare på om noen her hadde noe de anbefalte sterkt! Skal som deg skaffe meg noe nytt før GTX ruler hele markedet! Takk for innspill.
  11. KjerstiDU

    Regntøy

    Var på Skogstad i en ganske stor butikk i fjor uten at de hadde noe aktuelt, men var kanskje bare uheldig! Skal ta en titt på nettet! Takk for tips.
  12. KjerstiDU

    Regntøy

    Takk for svar! Det har ikke vært aktuelt med regntøy i oljestoff. Jeg skrev at det er nesten kun det og skallbukse/jakke jeg har sett i butikkene. Ikke litt tynnere regntøy slik vi hadde i "gamle dager" Dette regntøyet skal jeg typisk bruke hvis jeg skal gå ut en kort eller lengre tur på hytta ved sjøen eller på fjellet. Hvis jeg skal være ute i regnvær og jobbe. Hvis jeg skal sykle til og fra toget. Skal jeg på flerdagerstur og ikke gå i så raskt tempo bruker jeg sikkert skallbekledning. Har både en jakke med for, og en uten. Ja, det kan godt være at jeg går i litt ulendt terreng (gammel o-løper), men blir nok mest sti eller åpent landskap. Skal ikke gå fort for trening, da tar jeg heller på meg vanlig treningstøy og jogger en tur i regnet. Men kan jo være greit å kunne holde et visst tempo allikevel hvis man ønsker å komme fort fram i regnværet. Min erfaring med det gamle Bergans regntøyet, var at det holdt meg veldig tørr, bortsett fra lekkasje ved armene, samt at jeg ikke ble så varm.
  13. KjerstiDU

    Regntøy

    Jeg har Bergans regntøy, av den litt tynnere sorten, som sikkert er nesten 20 år gammelt. Først nå har det fått et hull. Er på jakt etter regntøy man kan gå i som både holder regnet godt ute og ikke blir klamt og svett inni. Har sett etter det en stund, det finnes jo for barn, men synes det har vært vanskelig å finne til voksen. Har stort sett bare funnet skalljakke og bukse, noe jeg tenker blir veldig varmt, og jeg har også sett regntøy i "oljestoff", men jeg tenker på noe mer mykere og bevegelig. Noen som har noen anbefalinger?
  14. Jeg ønsker meg en lett hjelm til topptur. Kjenner jeg får litt "klaus" av både briller og hjelm, så jeg bør ha noe som passer bra sammen og er minst mulig irriterende og med god synsflate. Tips?
  15. Vi er en jentegjeng hvor alle er helt ferske på rando. Vi ønsker å dra på toppturkurs for nybegynnere en helg. Alle er i god form, og ønsket vårt er etter hvert å kunne gå lange toppturer. Vi er nok langt mer opptatt av oppoverturen enn av nedoverkjøringen. Det er veldig mange tilbydere så vi blir glade for anbefalinger. Planen er slutten av januar/begynnelsen av februar, så vi kan bruke kunnskapen gjennom resten av vinteren. På forhånd takk!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.