herrlarsson

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  75
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om herrlarsson

 • Rang
  Eksilsørlending

Profile Information

 • Gender
  Male
 1. Min o så store pakkeliste...

  Lighter + tamponger! Ligtheren er fin for å brenne dopapir, noe som er mindre stas å bære rundt på i søppelposen. Tamponger brenner som bare pokker når det er vanskelig å få fyr i bål o.l.
 2. Bare for gøy, om noen har lyst

  Fjällräven Abisko shape 2 mans telt, 2320 gram (relativt lett helårstelt) Mountain Hardware Lamina Z 2005 gram S2S UL 7 595 gram. Gregory Baltoro 75L 2.580 gram 4.920 kilo totalt, avhengig av sesong blir det en sovepose på 1500 gram ekstra om vinteren og kalde høster. Men i snitt så veier sekken + innhold i snitt rundt 18 kilo.
 3. Valg av telt

  Hei! Jeg så raskt over hva Hilleberg og Helsport har og det var ikke mye, men disse to skulle være fine telt. Helsport Fjellheimen 6 camp men det ser ikke ut som XXL har det inne for øyeblikket. På Helsport sine sider så finnes det også Lofoten 5 Trek Camp - Som heller ikke er på lager. Begge veier rundt 4.3 kilo, men prisen på 6'camp er litt stivere enn Lofoten 5.
 4. Tredagers i Jotunheimen

  Hei Mathilde! Skulle ikke være noen problemer om dere telter nedafor Besseggen, men det er veldig variabelt terreng der! Jeg ville anbefalt at dere sjekker ut https://www.dnt.no/hytter/betjente/ for hytter, i tilfelle været ender opp med å bli dårlig. Og siden dere ikke er særs vant med lange overnattingsturer, så skader det ikke med en natt på hytte for å hente igjen mangel på krefter. UT.no har også mange fine ruter dere kan sjekke ut. Ville dyr i form av rev og mink skal det være der, men bjørn og større rovdyr er det mangel på sist jeg var der. Hyl om det er noe mer!
 5. Det er derfor vi har detta forumet! Ikke bare for å skryte av alt det dyre turutstyret vårt 🤔 Om du er i Tysfjord noengang, så anbefaler jeg en tur til Rørvik gård. Fint museum den dag i dag, bare si Larsson sendte deg, så blir'u ikke kjeppjagd av besten!
 6. Skal sies at bestefar er ekstra hissig når det kommer turister, særlig siden gården 'vår' der oppe ble fredet av riksantikvaren for noen år siden. Skal ikke ha noen rekende rundt der som ikke forstår norsk! Så det er jo perfekt for han, som ikke liker masse ukjente folk rundt på tunet vårt. 😅
 7. Bestefar som bor i Nord sto ofte på utsia av hytta med hagla lent mot godstolen hans når det var østlendinger som vandret rundt der. Skal sies at mannen er østlending, og det er halve familien også. Men østlendinger luskende rundt hytta skulle han søren ikke ha noe av!
 8. Det burde jo være mulighet for å 'avstenge' (til en viss grad) privat område til en viss grad, f.eks rundt hytte som er privat eiendom. Ville undersøkt det med den kommunen du har hytte i, for det burde jo ærlig talt være mulig. Og når fremmede vaser rundt på privat eiendom så er jo ikke det særlig stas. Og det Mareng nevner, skilte opp en alternativ rute som er tydelig merket - høres veldig smart ut i mine ører! Heia allemannsretten, men vis litt skjønn når man ferdes rundt hytter og hus. Vi har selv hatt det problemet oppe i Nord, hvor folk nærmest kommer opp til hyttene våre og titter inn i vinduene. Jævla østlendinger. (ok ikke alle da.)
 9. Havregrynsgrauten

  Banan er også en ting jeg bare ikke takler, fytterakkern. 😣 Spiser heller grus og sand enn banan og natøli cottage cheese.
 10. AliXpress brenner

  Er det bare jeg som ser humoren i at det står "USE ODTDOORS ONLY"? Det er jo tidenes groveste skriveleif. I tillegg til at vedkommende fyrer den innendørs.
 11. Pizza!

  Detta var imponerende! Finnes det oppskrift på denne lekkerbiskenen? Noe jeg vil prøve på neste tur 😱
 12. Drone på Hardangervidda

  Dette med lover om droner er fryktelig vanskelig, særlig når de er skrevet såpass diffuse som de er. @haugoy kom med svaret, spør organet som er ansvarlig på området. Inntil da så får vi bare spekulere i dette. Glad jeg ikke studerte juss, fytterakkern.
 13. Havregrynsgrauten

  Jeg er en sånn der type som faktisk slenger Cottage Cheese i havregrøten, skikkelig godt. Men kjøp den som har eple og kanel, de andre smaker helt grusomt.
 14. For varmt i Vestfold - på tide med fjelltur

  Det er innafor, selvom jeg ble bekymret her et øyeblikk! Ligger selv i hardtrening for å drasse rundt på tung sekk i noen måneder, føttene mine er ikke særlig happy - Men ryggen er fin og sterk! Har faktisk sjekket vekten på alt dritter jeg skal ha med, dvs telt, klær, mat, osv. Og klatreutstyr for både snø/is og høyvegg. 49 kilo totalt, fint at Posten Norge er en greie. Men det kosta litt ekstra. :/
 15. Drone på Hardangervidda

  Fordi Hardangervidda er definert som vernet område . https://lovdata.no/dokument/MV/forskrift/2003-08-29-1101/§3#§3 https://lovdata.no/dokument/MV/forskrift/1981-04-10-4830?q=hardangervidda