Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei. 

Jeg har bestilt meg et Holmeslet Explorer S som jeg skal bruke til basecamp, carpacking og camping. Det jeg lurer på er om det funker å fyre i teltet med en biolite camp stove på pellets, eller vil det være som ekstremsport å regne? Er jo 190cm under taket, og det blir svært lite sot og røyk når man fyrer med pellets. Noen som har erfaringer eller synspunkt på dette? 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Uten pipe eller svært god ventilasjon ville jeg ikke tenkt på det en gang. Sot og røyk er bare halve problemet. Dersom du ikke har 100% forbrenning vil det oppstå CO-gass. CO-forgiftning er ikke noe å leke med. I tette telt kan også primusbrenning være farlig dersom man ikke sørger for optimal forbrenning. 

Skjult lenke - logg inn for å se den

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for svar. Jeg vet ikke hvordan ventilasjonen er i teltet siden jeg ikke har fått det enda, men ser problemet med karbonmonoksid. Det er jo også et problem uansett hva slags kokeapparat som brukes. Jeg vet jo ikke hvor god forbrenningen er, men det skrytes av at man kan oppnå en utnyttelsesgrad på 95% med biolite. Når det gjelder ventilasjon så sier Holmeslet selv at ventilasjonen skal være super, og alle typer kokeapparat kan brukes i teltet, men reklameteksten er vel skrevet før biolite og andre woodgasapparat ble kommersielt tilgjengelig. Det er ikke opplegg for pipegjennomføring. I forhold til den artikkelen så tenker jeg at mengden CO må bli mindre med biolite enn når man bruker rundbrenner med kull. Kull er vel verstingen når det kommer til CO. men da er vel kanskje alternativet å bruke en Heat Pal eller tilsvarende. Er det flere som har erfaringer eller synspunkt så er det bare å rope ut.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
17 minutter siden, Lompa skrev:

Fyring gjennom natta mens man sover er uansett risikosport.

Ja, la meg presisere at det ikke er snakk om å fyre når jeg sover, hvis det må gjøres så blir det med fyringsvakt, men det tror jeg ikke blir en aktuell problemstilling. Fyringen skjer primært til matlaging, snøsmelting, varme og tørking av klær mens man fortsatt er våken.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.