Gå til innhold

PaulusT

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  21
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om PaulusT

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Takk for svar. Skal prøve å få demontert brenneren og gi den en god rens. Supert at du la ut bruksanvisning med sprengskisse. Har aldri sett den før.
 2. Hei. Jeg har et par POD 8K parafinvarmere som jeg bruker på telttur. Den ene av dem har blitt utrolig treig på justeringen. Må bruke masse kraft for å justere veken opp og ned, og noen ganger hopper tannhjulet over hakkene i veken. Har opplevd å få problemer med å slukke siden hjulet bare spinner på veken. Regner med dette ikke er bra for justeringsskruen. Er det noen som har noen tips til hvordan jeg kan fikse problemet? Er enda mye igjen av veken. Justeringsskruen ser bra ut sammenlignet med den andre jeg har som fungerer fint.
 3. Har Reinsfjell 3 sl. Det blir nok for stort og tungt for deg, men hvis 2ern er like bra, så kan jeg trygt anbefale det. Reinsfjell 3 sl er det beste teltet jeg har hatt. Eneste minus er tynn bunnduk. Men har enda ikke klart å ødelegge den, så det er nok ikke et stort problem.
 4. Har den gamle. Synes den er helt topp. bruker å fyre med pellets når jeg skal bruke den til koking og grilling, og med ved som er klyvd så den akkurat passer oppi når det er mer bålkos. Liker ikke å brenne så mye småkvist ol. i bioliten, med vifta så gjør den utrolig kort prosess på sånn småtterier. Men den funker bra hvis du finner tørre grener som akkurat passer oppi. Har litt lyst på den nye da den gamle har et ubrukelig lite batteri, slik at lading av mobil eller lignende er mer gimmick enn noe som er funksjonelt. Bruker den stort sett til basecamp og biltelting. Vifta er nok ankepunktet om du synes sånt er plagsomt. Har forstått det sånn at den nye har flere nivå på vifta, samt at den skal bråke litt mindre på laveste, men tipper at du fortsatt hører den.
 5. ABS har en 50-litring som nok er den største skredsekken som finnes på markedet som jeg vet om. Her ligger selve patronen og baggene i basisenheten slik at disse ikke tar opp plass i sekkerommet. 50 liter burde holde fint til haute route. Bruker personlig en 40litring som har plass til alt du nevner og mer til, men det er ikke en skredsekk. Denne er bare akkurat på de lengste turene jeg går, men det er fordi jeg liker å ha med meg litt marginer i sekken. Er enig med deg i at skredsekkene er for små. en 40liters skredsekk rommer ofte bare 33-34liter når man trekker fra plassen patronen eventuelt batteri, vifte og baggene tar. Dette er nok til 70% av de turene jeg går, men det er gjerne på de 30% hvor jeg trenger en større sekk at jeg befinner meg i mest utsatt terreng.
 6. Hvor blir det av Reinsfjell 3 superlight? Hadde inntrykk av at det skulle komme i løpet av vinteren.
 7. Jeg har to grønne telt, det ene har heldigvis en oransje topphatt, hadde jeg kunnet velge har jeg gjerne valgt et i rødt eller blått eller rosa. Har gått et par ganger forbi det grønne teltet uten å se det for å si det sånn.
 8. PaulusT

  Damesko str. 43?

  Trango S Evo er jo en fullverdig 3 sesongs teknisk aplinismesko. Den er betydelig stivere i sålen enn Trango Guide evo. Jeg vil si Trango Guide Evo er en mellomting mellom en teknisk sko og en tradisjonell norsk fjellsko. Den er litt stiv i sålen, derfor er den kanskje litt mer teknisk enn det du er ute etter.
 9. PaulusT

  Damesko str. 43?

  La Sporitva har vel flere modeller, men de er generelt i øvre prissjikt ja. Jeg er dessverre ikke kjent med hva de bruker i 71 grader nord da jeg aldri har sett det programmet, men vil tro de var like dyre før 71 grader nord. Men som du sier at du er ute etter en damesko i størrelse 43, og da er det ikke så mange andre jeg kjenner til annet enn La Sportiva som har sko som er så store. Men det går jo an å bruke herremodeller som andre her har nevtn. Uansett så ønsker jeg deg lykke til og håper du finner deg noen gode sko som også passer din pengebok.
 10. Ja, hva lurer du på? Generelt kan jeg si at det er en bra allroundsko, spesielt kanskje for nybegynnere, men fungerer fint for erfarne også, men de vet ofte nøyaktiv hva det er de vil ha. Det skal legges til at skoen begynner å dra på årene, og det finnes mange sko på markedet både i år, og enda flere neste sesong som er like bra som maestrale, men med en del lettere vekt. Uansett hvor god skoen er på papiret, så vil den beste skoen være den som passer foten din best, så prøv flere sko, og prøv skallet, ikke fokuser på passformen til innerstøvelen. En sko som er komfortabel i butikken er nesten garantert å være for stor, og vil bli ukomfortabel med bruk.
 11. Jeg var kanskje litt upresis når jeg skreiv at den må kunne brukes ned til -20. Det er ikke en temperatur jeg regelmessig vil bruke posen i, men det er en temperatur som potensielt kan oppstå på de turene jeg skal på, men er nok mer unntaket enn regelen. Jeg leste en test hvor noen hadde brukt Teneqa ned til minus 21 med ullundertøy og ullsokker. Derfor tenkte jeg det kanskje måtte fungere godt med dunjakke og skjørt, eventuelt bruke et innertrekk i fleece eller noe til posen hvis jeg vet det blir kaldt på tur. Men mulig jeg har vært litt for optimistisk. Mammut sine poser er uaktuelle grunnet en sinnsyk pris. Som sagt så har jeg ikke helt forstand på disse moderne posene, men denne posen har jo samme comfort og limit som Cumulusposen? Den har dårligere bæreevne, høyere vekt og pris. Det er klart den kan være et alternativ, men ikke sånn umiddelbart bare ved å sammenligne spesifikasjoner. Hva gjør denne posen til et bedre alternativ enn Teneqa 700? Ja de posene fra Roberts ser absolutt spennende ut, men de er jevnt over en snau tusenpeising dyrere enn tilsvarende fra Cumulus av de jeg har sett på. Men jeg kan alltids kjøpe en litt dyrere pose innenfor rimelighetens grenser hvis jeg får den akkurat sånn jeg vil. Men det er jo litt derfor jeg spør også, for jeg vet jo ikke helt hva det er jeg trenger.
 12. Jeg må ha meg en ny sovepose da min trofaste Ajungilak dunpose som jeg arvet av fattern, dessverre har blitt ødelagt og kassert. Jeg har ikke forstand på disse moderne posene. Jeg ser jo at de har flere smarte løsninger som min gamle pose manglet, blant annet glidelås. Men jeg vet ikke hvilken jeg trenger. Det er ikke så ofte jeg sover i sovepose, men planlegger en del bruk nå i vinter til noen lengre alpine turer. Ellers vil den stort sett bli brukt som teppe på sommeren. Kravene er relativt lett vekt og pakkbarhet. Derfor blir det dun. Den må kunne brukes ned til ca 20 minus. Prisen må være billigst mulig. Ellers så vil jeg på de kaldeste turene alltid ha med meg to isolerende jakker (vanligvis en tykk dunis, og en tynnere syntetisk), i tillegg til isolerende skjørt. Blir det riktig kaldt kan jeg supplere med dette i posen. Jeg har i dag et liggeunderlag med R-verdi på 6, men blir etter hvert å kjøpe et lettere med R-verdi på 3,3. I tillegg fryser jeg ikke så lett, annet enn på beina. Har sett på poser fra Cumulus og Roberts. Nærmere bestemt Cumulus Teneqa 700 og Roberts Voyager 600 eller 700. Tror dere disse blir varme nok, eller burde jeg gå for andre poser? Cumulus frister mest da prisen virker uslåelig.
 13. Personlig så har jeg gått bort fra å bruke skalljakker med membran, og bruker nå stort sett softshelljakker som jeg impregnerer. Synes det fungerer bedre, og de softshelljakkene jeg har er mye sterkere, og billigere enn hardshell. Men skalljakke med membran tåler utvilsomt mer regnvær, men hvis det regner så trer jeg bare en tynn regnjakke over. At du ikke kan prøve i lokalbutikk er vel egentlig ikke noe problem. Det er mange nettbutikker som tilbyr gratis frakt og retur hvis du bestiller produkter over en viss sum. En av disse butikkene er Outnorth som selger Theta AR til 3749kr frem til klokka 24 i dag. Det må kunne sies å være en helt okkei pris. Hvis den ikke tilfredsstiller forventningene så er det bare å sende den tilbake i samme eska da det følger ferdig returseddel med forsendelsen.
 14. Jeg tror jakken du er ute etter heter Theta AR. Den er lengre og uten de alpinismefinessene som alphaserien har. Ellers så er passform og lengde ganske godt og nøyaktig beskrevet på arcteryx sine hjemmesider for hver enkelt modell, de har også en egen veileder som hjelper deg å finne den jakken du er ute etter.
 15. PaulusT

  Damesko str. 43?

  De fleste damemodellene til La Sportiva finnes i størrelser opp til 43, og enkelte går så langt opp som 48. I tillegg er noen modeller ganske romslige i størrelsen, slik at du kanskje må gå ned en halv til en hel størrelse i forhold til andre fjellsko. De har flere modeller for alle slags aktiviteter og forhold, så hva som passer deg best finner du nok best ut sjøl. Den neste fjellskoen til kjærringa blir nok den nye Trango Guide Evo. Men den er kanskje litt mer teknisk enn det du er ute etter.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.