Jump to content

Skaubjønn på truger

Aktiv medlem
 • Posts

  48
 • Joined

 • Last visited

About Skaubjønn på truger

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Skaubjønn på truger's Achievements

 1. Skal kjøpes inn! Jeg passer jo beskrivelsen svært godt (er 32 og tynnfeit...)
 2. Supert! Jeg har lenge vurdert å investere i staver og fikk akkurat påskuddet jeg trengte Vil du si at terrenget er fysisk og psykisk krevende? Jeg er normalvektig og i god turform, men har mine begrensinger foreløpig.
 3. Hei igjen, jeg tenker 3-5 dagers tur med full oppakning og 6 timers effektiv forflytning pr dag (typ gange fra 10-18/19, men med pauser for fiske og rekreasjon underveis). Denne turen skal egentlig sammen med en annen tredagerstur utgjøre et første steg mot drømmen om å gå Norge på langs i 2025. Det å gå stigninger og lengre etapper med 20-30 kg på ryggen, samt å høste erfaringer ute alene har derfor en verdi i seg selv. Hvordan samsvarer ønskene mine med turen du beskrev? Takk igjen forresten for tips og at du tar deg tid til å besvare tråden min. Det setter jeg veldig stor pris på
 4. Supert! Tusen takk for nyttig innspill. Jeg gleder meg allerede 😊
 5. Mesh og thermacell er absolutt must, men heller smådyr enn fuglehund... Har skikkelig lyst på Huskey, men man skal bruke hodet ved valg av hund. No way at jeg velger hund som vekker halve skogen om morgenen...
 6. Kort natt, deretter bryte leir kl 0800, si... Dersom man går på en flerdagerstur gjelder det å nullstille godt i etterkant. Dette hendte meg faktisk i mai. Gikk godt innover marka og ble deretter "bosatt" med kun 50 m avstand til ei dame med fuglehund (jævla gneldrebikkje...). Jeg brøt leir tidlig (pga bjeffing) og gikk videre innover marka. Ved neste vann fikk jeg fred, men det var imidlertid lokalisert langt unna allfarvei. Jeg studerte kartet godt den kvelden jeg lå med fuglehund som nabo og valgte neste leirplass med omhu. Heller myr og innpåslitne mygg enn en reprise av den natta...
 7. Men altså, hvis man slår leir ved vann i tilknytning til parkeringsplasser og veinett så bør man aldri forvente fred og ro. Jeg skriver dette for å nyansere det jeg skrev over. Det er jo sånn at hvor mer tilgjengelig man camper desto mer støy og ferdsel vil det medføre. Det jeg skrev over gjelder primært camp med minimum 5 km vandring fra nærmeste innfartsvei. Har man klart å traske i mange km til leir så klarer man også å finne seg et tilstøtende vann i nærheten uten å klenge på andre teltere. Unntak fra dette må da være tap av dagslys og begrenset tid.
 8. Mange har allerede svart godt på dette spørsmålet. Jeg støtter meg til de som sier at det er et normativt spørsmål med mange ulike meninger. Personlig synes jeg "førstemann til mølla- prinsippet" bør legges til grunn ved telting. Er det plass til flere langs et vann bør man gi andre teltere minimum noen hundre meters klaring. De var der jo tross alt først? Dersom noen kom senere enn meg til vannet og slo opp camp tett på min ville jeg faktisk irritert meg ganske mye over det. I norsk stil ville jeg trolig holdt irritasjonen for meg selv, men det ville ha ødelagt formålet med turen min. Jeg er alenetelter og telter utelukkende for å få fred for meg selv. "Naboer" er derfor veldig uheldig! Dersom dere har med barn gjelder det jeg har skrevet med med blokkbokstaver!
 9. Kjære godtfolk, er det noen som kan anbefale noen turer i tilknytning til Bergensbanen? Jeg ønsker primært å gå fra eksempelvis Finse til Ustaoset eller noe sånt. Det er viktig med gode ørretvann langs ruta jeg går. Turen skal, uavhengig av hvor den går, være på ca 3-5 dager i august/ september. Dette skal helst være en god vandretur, men camp og fiske står høyt på agendaen. Bare så det er sagt kan turen godt begynne og ende ved samme stasjon så lenge den legger opp til noen vakre opplevelser, gode vandre-etapper og noen fine vann underveis. Jeg er svært takknemlig for innspill og forslag til turer. Har lenge drømt om å begi meg ut i fjellet helt alene og kun med fiskestang og telt på sommerhalvåret, men har først i år overvunnet dørstokkmila til telting ute og alene.
 10. Man må kunne stille seg spørrende til deler av DNTs virksomhet uten at det er ensbetydende med å slakte hele organisasjonen. Man kunne like gjerne flytte fokuset til stimerking og ryddig av turstier. På dette området er DNT helt fantastiske! Du verden å glad jeg blir i dem når jeg går blåmerkede stier med god fremkommelighet! Virkelig supert arbeid 👍 Hyttetilbudet burde vært enklere, enda mer tilgjengelig og mer oversiktlig. Koier er det mange av oss ønsker oss. Man legger torvtak og kler med løftet tømmer. Det holder i mange tiår uten særlig tilsyn. DNT er DNT, på godt og vondt.
 11. Anyways. La oss ihvertfall være enige om 2 ting i denne tråden. 1. Uavhengig av hva den enkelte måtte mene om utsetting av fisk så bør man respektere norsk lovgivning. Dette burde gjelde som prinsipp generelt. Loven er til av en grunn. 2. Forpesting av ørretvann med ugrassfisk er en styggedom. Det blir stadig lengre mellom gode ørretvann pga gjedde og abbor. Dette er til glede for noen svært få og sorg for alle oss andre.
 12. Problemet med dette ressonomentet er at vi alltid har gjort dette. Det er jo som nevnt årsaken til at vi har ørret over hele landet. Den har blitt båret inn av forfedrene våre for lenge siden. Det har da godt helt fint, har det ikke? Årsakene til at amfibiene blir færre i antall er trolig sammensatt, men jeg tviler sterkt på at ørreten er noen betydelig aktør i dette regnestykket.
 13. Vet du noe om ph-nivå for amfibier? Jeg spør av ren nysgjerrighet. Dette kan jeg lite om. Dersom jeg skulle skyte fra hofta ville jeg anta at de har lavere trivselsph enn ørreten. Dette er "skudd fra hofta", men man finner da tross alt padder og rumpetroll i de minste og mest ufyselige dammer i naturen.
 14. Mange vann i Norge er fisketomme av hensyn til surhetsgrad. Disse vannene er ubrukelige rent fiskemessig og heller ikke truet av ørret"bærere" eller andre som ønsker å forflytte fisk. Her kan salamandere o.l boltre seg fritt. Vi har også ekstremt mange myrer i norsk fauna (med tilhørende og utilgjengelige vann) hvor en rekke arter kan formere seg og trives. De aktuelle vannene for utsetting av fisk er derfor få. Vi drenerer jo relativt få av nevnte myrer også. Jeg vil tro at disse utilgjengelige områdene fungerer godt som habitat for mangt og mye, deriblant klegg... fysj!
 15. Spot on. På generell basis er jeg imidlertid mer positiv til gjedda enn deg, men følger deg tett i ressonomentet ditt forøvrig. Hva var det Monsen sa? "-når jeg får gjedde på kroken så takker jeg for maten. Når jeg får ørret så takker jeg for at jeg ikke må spise gjedde". Det sitatet oppsummerer edelfisk vs ufisk på en ganske adekvat og tilfredsstillende måte synes jeg.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy