Jump to content

Trenger hjelp i hengekøyejungelen


Gnukk_og_ute

Recommended Posts

Jeg blir mer og med interessert i å teste ut hengekøyecamping, men blir liksom ikke helt klok på hva man skal se etter.

 

Jeg er selv etter ett vekttap på over 30 kg en relativt velkoksen kar på nesten 100kg så jeg må han en som tåler litt. Jeg vil ha en med både myggnetting og tarp. Jeg vil gjerne ha noen enkle løsninger for opphengning siden den mest kompliserte knuta jeg kan er kjerringknuta ;)

 

Og sammen med alt dette skal det jo helst ikke veie for mye, ta opp altfor mye plass i sekken eller koste en formue. Er det noen som kan være veiviseren min i denne jungelen ? :)

Link to comment
Share on other sites

Annonse

For 2 - 3 årsiden kjøpte jeg en komplett pakke fra http://www.feltreir.no/ med tarp, hengehøye og myggnett. Sover ca 30-40 døgn i året i feltreiret og sover meget meget godt. Er 190 høy og veier godt over 0,1 tonn og har ikke noe som helst problemer overhodet. Første sesongen sov jeg med bamse liggeunderlag i feltreiret, men så kjøpte jeg Hi-Loft isolasjon fra feltreir.no og alt ble vesentlig mer behagelig. 

 

Sover 10-12 timer i det når det trengs uten å våkne en eneste gang løpet av natten. 

Link to comment
Share on other sites

Jeg veier litt mer enn deg men jeg sover veldig komfortabelt i en Hennessy Hammocks Explorer  . Jeg kjøpte denne siden du får komplett pakke med alt du trenger. Når denne er utslitt eller suget blir for stort kommer jeg mest sansynlig til å kjøpe en Warbonnet blacbird XLC .

Alle spørsmål du har og endel spørsmål du ikke har blir besvart av Shug på youtube. Meld deg også inn i hammockforums.net der er de fleste spørsmål og svar gått gjennom mange ganger.

 
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg har vært innom en del hengekøyer og for meg er helt klart Warbonnet Blackbird favoritten.

Om du bestiller denne i f.eks singel layer 1.7 så tåler denne ca 110kg, om du velger dobble layer 1.7 eller 1.1 så tåler den MYE mer vekt men da vil også køya veie mere.

Når det gjelder vekt begrensningen som er opgitt på de forskjellige køyene så betyr det ikke at stoffet ryker om man overbelaster med noen kilo, men stoffe vil strekke seg og gi en annen liggeopplevelse.

 

Jeg ville helt klart gått for en løsning der du har hengekøye og tarp separat, det gir deg mulighet til å sette opp tarp først eller pakke ned tarp sist når det regner + at disse tarpene ofte er større noe som gir deg mere plass til å oppholde deg og kokkelere etc

 

Som tarp til denne selger warbonnet en de kaller Superfly, dette er forholdsvis lett tarp laget i silnylon med dører slik at du kan sette opp køya di så og si overalt uten å tenke så mye over vindretning osv..

 

Det finnes helt klart billigere løsninger der ute, men dette er et knallbra opsett som jeg føler jeg trygt kan anbefale.

 

En ting man bør ha i bakhodet om man som @Alf Kristoffersen vurderer en Blacbird XLC, er at denne er 11fot lang istedenfor 10fot og kan da være noe mer knot å plassere under en tarp p.g.a lengden.

 

Har selv sovet i både 10 og 11 fots hengekøyer og for meg var det ingen forskjell i komfort (jeg er 180cm høy)

 

Det ryktes om at Warbonnet kommer til å lage XLC varianten i 10 fots lengde

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Lurer på hvor lettvekt/mobilt man kunne fått til et hengekøyestativ for å campe med hengekøye over tregrensen. Standard speider-konstruksjon med 3+2 støtter og en tverrstang - mon tro hvor kraftige de egentlig hadde trengt være...

Kraftigere enn teltstenger hvertfall.

Link to comment
Share on other sites

Er veldig fornøyd med min Hennessy Explorer Deluxe Asym Zip, men jeg har byttet ut:

  • Tarp med Wabonnet Superfly m/ "Zing it" ridgeline og barduner
  • Suspension med whoopie slings og Dutch buckles. Nesten knuteløst oppsett, må lage et hitch for å henge opp toggles på tree strap'n bare, men dette kan i prinsippet gjøres én gang og pakkes ned med toggles "installert"

Har aldri prøvd å ligge i den med liggeunderlag, men det skal visst la seg gjøre. En god under quilt koster mer enn køya (omtrent det samme som et bra liggeunderlag, kanskje litt mer), men totalprisen på køyeoppsett kontra teltoppsett er lavere. Komforten er flere hakk over.

 

Over tregrensa kan man bruke klatrekiler mellom steiner/ i sprekker. Man kan. Har aldri testet.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har selv vurdert en Exped Ergo Hammock Combi (inkluderer tarp) da man i denne konstruksjonen ligger horisontalt og ikke i "bue". Ser for meg at det kan være en fordel om man ønsker å ligge på siden. Liker også at oppblåsbart liggeunderlag kan integreres i bunnen for ekstra isolasjon og komfort.

 

Ser at Outnorth selger den til 2999 inkl frakt - har ikke funnet den hos andre forhandlere i Norge foreløpig.

 

Har dessverre ingen erfaring med å overnatte i hverken denne eller i standard hengekøyer enda, så dette blir bare enda et forslag i jungelen der ute. :-)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg har exped ergo kombi og har aldri sovet bedre ute før. Faktisk så forsover jeg meg og må bruke alarm for å komme opp med de andre.

Men jeg må innrømme at jeg har veldig lyst på Amok sin køye med mulighet for å sitte i den. Muligens en julepresang til meg selv.

Så er det også en god ting å støtte Norske bedrifter, selv om de sikkert produserer sine ting i utlandet.

Link to comment
Share on other sites

Da har Amok'en endelig ankommet :). Blir ikke til at jeg får testet den med det aller første dog. I tillegg så spørs det hva jeg gjør med bikkja nå da - tror ikke det blir noe suksess å ta med henne oppi selv om hun ennå er liten nok (kveldstid er gjerne raptus-tid om det er mye nytt med omgivelsene), så da må jeg vel ordne et slags jerven-hi eller noe...

Link to comment
Share on other sites

Skal teste min i natt, første hengekøye så vi får se hvordan dette går. Så det lå en til pakke med Amok når jeg hentet min på postkontoret på Flatåsen så jeg antar de har greid å selge et "par" ihvertfall. Håper det blir suksess for de.

 

Bikkje i hengekøye ja, det hørtes litt stress ut. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Har nå fått testet hengekøya mi fra Amok i en natt. Kort oppsummert: Virker gjennomtenkt mtp funksjon og layout, ser ut som sømmer, stoff, detaljer etc er av meget bra kvalitet, liggekomfort var fantastisk. Beste søvnen jeg har hatt utendørs. Med tarpen oppe ble det ly fra solen, og luftig og fint inni der. Jeg lå og sov lenge om morgenen mens kompisen måtte rulle ut av teltet i gryotta pga stekende sol.

 

Den var grei å sette opp. Bruker ikke lengre tid enn å sette opp et lite telt, selv første gangen.

 

Tarpen skulle gjerne vært noe større (mtp regnvær og ha oppholdsrom på bakken under tarpen), de tenker sikkert vekt men kanskje de kan tilby en opsjon å ha en XXL tarp når du kjøper køya. Er også litt usikker på den fotposeløsningen, tror den blir litt tett når det er varmt, kjente at det ble litt fuktighet der nede pga svette.

 

Selv om køya er dyr så er den absolutt verdt pengene, denne er jeg meget førnøyd med.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy