Jump to content

Skee

Aktiv medlem
 • Posts

  62
 • Joined

 • Last visited

About Skee

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Trondheim

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Skee's Achievements

 1. Edit: Ja den blaffer litt når den er kald, derfor venter jeg til den har fått gått seg varm før jeg snur boksen. No problem. Trangia sin virker helt topp i opp-ned modus når det litt kaldt, har brukt den mye. [Hidden Content]
 2. Fin tur-rapport! Har padlet Kvenna to ganger med packraft, tror det er litt mere padling og litt mindre bæring med det. Utrolig fine turer, må vel ta det vassdraget en gang til i fremtiden. Fisket har vel vært litt så-så men blitt noe mat ut av det.
 3. Skee

  Skee

 4. Om du skal være lovlydig så er vel dette slutten på kaffebålet... "annen utmark" favner jo hele jævla landet. Din Kelly Kettle vil jeg kanskje sammenligne med en grill. Regnes grill som åpen flamme (hvilket jeg mener den gjør), så er din Kelly Kettle det også.
 5. Når det gjelder vest, en kompakt padlevest er bra. Du ønsker ikke en vest som går langt nedover ryggen, det blir clash med ryggstø/sete på baten. Også der må du tenke vekt, alt skal jo bæres.
 6. Hei, det du ønsker av åra er: Lav vekt, delbar for pakking, lengre enn vanlig kajakkåre (packraften er bred). Jeg har denne: [Hidden Content] men du finner sikkert andre årer som er brukandes.
 7. For konkav egg er det vel best med slipehjul, a la Tormek og lignende. Konveks får du med slipebånd (som du sier, Worksharp), rette egger på vanlig flat slipestein (men herregud så mye arbeid om du får et skikkelig hakk). Har brukt Worksharp (standardutgaven) på små økser, blir uhyggelig skarpe. Om du skal bruke den på store økser tror jeg ikke du kan bruke den guiden som er med (liten plastbrakett), eggen på øksa blir for bred. Men burde gå på frihånd også, ikke så nøye når det er en øks tross alt. Edit: så du bad om diverse tips: Her er to nettsider som jeg har brukt, har mye digg slipeutstyr: [Hidden Content] [Hidden Content] Og bøker om emnet: [Hidden Content] Meeen, det det endte opp med er at jeg har et japansk slipesteinsett til mange tusen kroner som jeg aldri bruker, og freser over knivene med Worksharpen når det trengs istedet. Slipe kniver og økser manuelt er en hobby jeg velger å ikke bruke tiden min på
 8. Jeg ser for meg at dette kan være veldig relevant om du soser rundt i ørkenen, hvor det er flatt og liten forskjell på utsikten? Jeg bruker kompasset til å ta ut retning, finner noe i horisonten som et holdepunkt og går ditover. Og det mangler sjelden noe å ha som siktepunkt her i Norge, en eller annen knaus er det alltid. Løypa blir uansett formet av terrenget, med daler og topper. Kan nesten aldri gå rett fram. Merk jeg er en amatørbruker av kompass, så det kan hende jeg ikke helt ser genialiteten.
 9. Mange fine turer starter alltid med begrepet "snarveier". Der noe utbryter "Enn om vi bare..." og "Da sparer vi sikkert flere...". Dette går deretter over i en lengre læreperiode om hvorfor ruter gjennom områder med kotelinjer tette som hagl kan være utfordende, at blautmyr og elvekryssinger faktisk tar ganske lang tid, og at det er vanligvis en meget god grunn til at stien går der den går, selv om det ser lengre ut på kartet. Men alt er glemt til neste tur, hvor noe utbryter "Enn om vi bare...".
 10. Skee

  Ny gaffel til hybrid.

  Jeg sykler kun på vei, front-demper er konstant i låst posisjon. Dvs 1 kg unødvendig rammel. Kjøp deg en stiv framgaffel.
 11. Ja, om du kikker på brukt så ihvertfall vurder prisen opp mot en splitter ny Seabird så du ikke betaler for mye for en brukt en. [Hidden Content] Det er kjempepriser på Seabird, og Expedition LV burde være i din "størrelse" ca. Med en outlet i Vestby burde det være mulig å sitte litt i den og inspisere først også.
 12. Du kan ikke forvente et nytt telt !?! De sier jo at de vil reparere feilen om du sender det inn, det er tross alt bare snakk om å korte inn et bånd ca 10 cm, når resten av teltet er bra. Du må selvfølgelig være tydelig på at du forventer å få tilbake teltet innen et rimelig tidsrom, Helsport kan ikke bruke hele høsten på å fikse dette. Hadde det vært meg hadde jeg bare fikset det selv, tar deg toppen ti minutter. Enten sy inn båndet for hånd, evt stanse inn noen metall knapper.
 13. Ikke meningen å le av deg ViktorG, men jeg måtte humre litt når jeg så denne. I all det nymotens fancy utstyret så glemmer man kanskje det litt enkle, evt de "gamle", løsningene: Skal du sette opp telt så må du ha med teltstenger.
 14. Hmm, nettside fra 2011, og fremdeles ikke tilgjengelig for salg? "Our U.S. patent was recently issued (#7,156,226)" datert Januar 2007 lover ikke bra for dette produktet. Noen som har sett dette i salg?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy