Gå til innhold

Alf Kristoffersen

Blogger
 • Innholdsteller

  49
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Alf Kristoffersen

Nylige profilbesøk

653 profilvisninger
 1. Alf Kristoffersen

  Multifuel

  Hjelp. Jeg har tenkt meg avgårde på alenetur snart og hadde derfor gleder meg til å koke kaffe lydløst på rødspritbrenner. Men jeg har lett gjennom hele huset (og ungene som brukte den sist har hvertfall ikke tatt den😒) så da kan jeg jo liksågodt kjøpe en ny multifuel😉 Mitt spørsmål er da hvilken er den letteste og mest lydløse brenneren jeg kan kjøpe?
 2. Alf Kristoffersen

  Hjelp med redusering av vekt

  Er det en 130 liter sekk du har? prøv å pakke alt i sekken slik at du slipper å ta med sidelommene, da sparer du 400 gram. Jeg har selv en alpinist 130 og jeg bruker sidelommene kun når jeg har behov for en dagstursekk for utmarsjer fra "base-camp"
 3. Alf Kristoffersen

  Militærsovepose.

  Jeg har en slik, nydelig å sove i tung å bære. bruker den kun når jeg kan kjøre nesten helt frem. Jeg lå i en slik i -25 men da hadde jeg superundertøy på og lakenpose
 4. Ved havoverflaten 0M over havet er det 1 atmosfære (ATM) luft 1.3g/L på toppen av Galdhøpiggen 2469M over havet er det 0,75 ATM luft 0,975g/L ved å bytte ut den tunge luften vil man da spare 0,325g/L Her har jeg selvfølgelig ikke tatt med besparelsen ved mindre gravitasjon. Jeg vil samtidig minne om at jeg ikke er fysiker og at man dermed bruker mine utregninger helt på eget ansvar.
 5. Blir det tatt hensyn til vekten av luft i utstyret? Luft veier jo 1.3g/L ved 20 grader C ved havoverflaten. Hvis man bor ved sjøen og skal på tur på fjellet burde man jo pakke om utstyret når man parkerer bilen.
 6. Alf Kristoffersen

  Hvordan regner man lettpakkevekt? (splittet)

  Hadde et vært en idé hvis man setter sammen en "Norsk standard" på dette? Flere Amerikanske og Europeiske turgåere har jo helt andre utfordringer enn de vi har her i Norge. Hvis vintertemperaturene i et område er på høyde med forrige sommer på østlandet så vil det jo bli mye enklere å treffe de magiske vektene.
 7. Alf Kristoffersen

  Hvordan holde varmen i hengekøya?

  I en av videoene til Shug omtaler han "professor hammock" de videoene finner man her. Videre burde man få med seg videoene til Derek Hansen Dette er fyren som skrev boken "The ultimate hang" Hjemmesiden hans heter også det: theultimatehang.com. Ellers begynner det å bli en del kunskap også her på forumet for dem som ikke liker engelskspråklige forum som Hammockforums
 8. Alf Kristoffersen

  Hvordan holde varmen i hengekøya?

  Jeg er ganske sikker på at det som menes er :isolasjonen i soveposen blir komprimert under deg når du sover. Det skjer også når man ligger på bakken derfor må man ha et isolerende lag under soveposen som i de fleste tilfeller er et liggeunderlag. I hengekøye er det ikke noe problem å bruke liggeunderlag men det kan være litt utfordringer med å få lagt det riktig slik at du har isolasjon der du trenger å ha det. Jeg startet med et vanlig underlag fra forsvaret før jeg gikk over til et oppblåsbart fra mamut deretter kjøpte jeg en underquilt fra dd-hammock og nå i vinter ble det en dun underquilt fra uk-hammocks jeg kommer ikke til å gå tilbake til liggeunderlag som eneste underisolasjon igjen men jeg har et halvt underlag fra bitema som jeg bruker til å sitte på rundt bålet og til matte utenfor hengekøya slik at jeg kan sitte å ta av og på fottøy, I tilfelle CBS legger jeg dette under stumpen og sover godt videre.
 9. Alf Kristoffersen

  Turrapporter fra Snøheng 2015

  Jeg har hørt at det kalles "snø" -Det er visst veldig oppskrytt.
 10. Nettopp! Jeg har vært taktekker de siste 20 årene og bærer daglig flere ruller som veier mellom 40 og 50 kilo opp stiger så jeg tør å påstå at jeg har mer enn nok styrke til å pakke på den måten jeg selv vil. Jeg har vært borte fra friluftsliv i ca 20 år frem til guttene mine begynte i speideren og jeg ble "dratt" med inn igjen i gleden av friluft, på den første turen vi dro alene pakket jeg derfor av gammel vane og" kjekt å ha med" mentalitet sekken endte på ca 35 kilo pluss fiskestenger i egen tube og et speilreflekskamera for å forevige det hele... Turen ble selvfølgelig gjennomført i planlagt lengde men sekken ble gjennomgått når jeg kom hjem. toalettmappa veide 850 gram, 6 x d-cell maglite, isolert fjellduk i tillegg til sovepose,nødlader til mobil med lykt i tillegg til mobil med lykt, machete i tillegg til øks og sag, to poser kaffe siden kaffe er så godt osv,osv jeg er vel fortsatt ingen lettpakker( og kommer aldri til å bli det siden sekken min er en 130 liter Alpinist) men sekken er betydelig lettere nå siden jeg tenker litt mer gjennom hva jeg putter oppi og når jeg nå kjøper nytt utstyr så ser jeg selvfølgelig på vekten men lar den ikke diktere innkjøpene mine.Jeg ser f.eks. at draut.no nå selger dd-overquilt og at den er en kilo lettere enn fjellduken min men jeg løper ikke ned dørene de likevel. Jeg lastet ned et par bøker om lettpakking og ulpakking fra kindle for en stund siden og fikk en del gode tips fra de men et av tipsene var å ta noen sit-ups i soveposen hvis man frøs... da tar jeg med meg en tykkere pose. posjonspakke tannkrem i sugerør... se det er en idé som er hvert å prøve.. eller prøvepakker med tannkrem At folk henger seg opp i og blir fornærmet av hvordan andre velger å tilnærme seg friluftsliv er og blir en gåte for meg men man ser jo stadig eksempler på det i forskjellige lettpakking og hengekøye-tråder her på forumet.
 11. Alf Kristoffersen

  fottur til påska i vestfold/telemark

  Turistforeninga har lagd et bra kart over området der og de har veldig mange merkede løyper. Hvis du er avhengig av mobildekning så må du opp på Grevestein men det er en veldig flott tur.
 12. Alf Kristoffersen

  Teltplugger i tele, uten sne

  Stikk innom et taktekkerfirma og spør om å få kjøpe noen betongspiker ser at wurth har engde opp til 135mm på jobben hos oss tror jeg vi har lengder opp til 200mm
 13. Alf Kristoffersen

  Den store hengekøyetråden (produsenter)

  Vi må jo ikke glemme våre naboer i øst Finnland madtree
 14. Alf Kristoffersen

  Trenger hjelp i hengekøyejungelen

  God jul til meg fra meg
 15. Alf Kristoffersen

  Er Friluftslivets år 2015 noe for fjellforumerne?

  Guttene mine og jeg har bestemt oss for å ha overnatting en helg i måneden på en fast plass slik at vi får med oss forandringene i naturen. Vi skal dokumentere hver tur selv om rapportene ikke blir like gode som andre tur rapporter her på forumet.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.